Valitse, miten haluat käyttää verkkosivustoamme:

Evästeet auttavat parantamaan verkkosivuston käyttökokemusta ja tarjoamaan turvallisia palveluja. Jotkin evästeet ovat välttämättömiä turvallisuuden ja kirjautumistoimintojen kannalta, toiset taas mahdollistavat helpomman käytön ja kätevän tuen. Voit peruuttaa päätöksesi milloin tahansa.

Tämä on uusi Invesdor: tähtäin joukkorahoituksen kirkkaana ykkösenä Euroopassa

INVESDOR INSIGHTS | 04.03.2022

Yksi alusta, kolme tiimiä – nyt verkostoituneena Euroopassa ja edelleen suoraan paikan päällä

Yli 120 000 rekisteröitynyttä käyttäjää, yli 510 rahoituskierrosta ja yli 320 miljoonaa euroa sijoitettuna eurooppalaisten yritysten tulevaisuuteen. Tässä olemme me, yksi Euroopan suurimmista sijoitus- ja rahoitusalustoista.

Heinäkuussa 2021 Invesdor, Kapilendo ja Finnest eli kolme Euroopassa toimivaa sijoitusalustaa yhdistivät voimansa – syntyi yksi yhtenäinen Invesdor-brändi, jossa yhdistyy suomalainen, saksalainen ja itävaltalainen uraauurtava joukkorahoitusosaaminen.

Yksi alusta, kolme tiimiä – nyt verkostoituneena Euroopassa ja edelleen suoraan paikan päällä

Mikä muuttui? Tarjoamme pk- ja kasvuyrityksille suoran pääsyn eurooppalaisille sijoitusmarkkinoille, mikä puolestaan merkitsee sijoittajille yhä monipuolisempia ja lupaavampia sijoitusmahdollisuuksia. 

Ennallaan pysyy se, että me Invesdorista, Kapilendosta ja Finnestistä tutut tiimit palvelemme edelleen sinua. Tarjoamme yrityksille ja sijoittajille omien markkina-alueidemme parasta asiantuntemusta. Tiedämme millaiset kierrokset onnistuvat, ja millaisia kohteita sijoittajat arvostavat. Pidämme tiukasti kiinni tärkeimmästä periaatteestamme: valitsemme sijoituskohteet huolella, ja tarjoamme alustallamme vain sellaisia kierroksia, joihin itse uskomme. 

Me kaikki tavoittelemme yhteistä päämäärää, joka on nousu joukkorahoituksen kirkkaaksi ykköseksi Euroopassa. Meitä kaikkia yhdistää intohimo uusiin ideoihin ja digitaalisen rahoituksen kehittämiseen. Riippumatta siitä, työskentelemmekö Helsingissä, Berliinissä vai Wienissä.

Team Helsinki – valmiina saattamaan seuraava kasvulupaus eurooppalaiselle areenalle

Meet the Invesdor-Team in Helsinki

- Me emme ota itseämme liian vakavasti, mutta otamme vakavasti sen mitä teemme, kiteyttää Invesdorin Pohjoismaiden liiketoiminnasta vastaava Kaius Löfgren.

Invesdor on perustamisestaan asti pöllyttänyt perinteistä mielikuvaa rahoitusalan toimijoista Suomessa. Helsingin tiimille on tärkeää, että yritykset rohkenevat lähestyä heitä matalalla kynnyksellä villeilläkin ideoilla. 

- Rentous ja keskinäinen huumori yhdistyvät tiimissämme ketterään työtapaan ja monipuoliseen osaamistaustaan. Kun aloitin Invesdorissa tammikuussa, aistin heti hyvän yhteishengen ja aidon halun auttaa asiakkaita, sanoo tuore Senior Project Manager Bettina Lönnholm-Rask

Helsingin tiimiin lukeutuu yhteensä 7 henkeä, joiden oma kokemus yrittämisestä, lukuisista toimialoista ja eri kasvuvaiheissa olevista yrityksistä mahdollistaa sen, että jokainen rahoituskierros räätälöidään juuri oikeaan tarpeeseen. 

- Ymmärrämme suomalaisten sijoittajien mielenmaisemaa ja tunnemme yritysten rahoitustarpeet. Saksalaisten ja itävaltalaisten kollegoidemme kanssa pystymme avaamaan suomalaisfirmoille ovet eurooppalaiselle areenalle, ja sama toimii toiseen suuntaan. Suomalaiset ovat tunnettuja innovatiivisuudestaan, ja eurooppalaiset sijoittajat odottavat täältä hyviä sijoituskohteita, kertoo Project Manager Niklas Green

Helsingin, Wienin ja Berliinin yhteistyön suurin voima piilee siinä, että sijoittajat ja kasvuyritykset voivat kohdata verkossa ilman, että valtioiden rajat muodostavat esteitä. Kasvuyrityksiin sijoittaminen on yhä houkuttelevampaa, kun sijoituksia voi hajauttaa ympäri Eurooppaa. 

Kaius, Bettina ja Niklas korostavat, ettei Invesdor ole puhtaasti vain rahoitusfirma: yrityksen järjestämät rahoituskierrokset ovat ennen kaikkea merkittäviä markkinointikampanjoita.

- Yhteinen sijoitusalusta ja paikallisesti toimivat markkinointitiimimme mahdollistavat laajan näkyvyyden hankkimisen sijoituskohteille. Meillä on hyviä esimerkkejä joukkorahoitettujen yritysten saattamisesta kansainvälisille markkinoille, Kaius täydentää.

Helsingin tiimin draivi ja into on tarttuvaa. Tämä porukka on valmis koppaamaan seuraavan kotimaisen kasvulupauksen eurooppalaiselle areenalle. 

Team Berlin - joukkolainauksen edelläkävijä Saksassa

The Invesdor Team in Berlin

Berliini on Saksan startup-metropolin sydämessä. Nuorten yritysten lisäksi myös lukuisat vakaat ja perinteiset toimijat ovat valinneet kotipaikakseen Euroopan unionin suurimman ja yhden kansainvälisimmän kaupungin.

Berliinissä istuu myös Invesdorin Saksan-tiimi, joka on tuttu joukko Kapilendon menestystarinan takaa. Haluamme esitellä suomalaisille sijoittajille Kapilendon perustajat ja saksalaisen joukkolainauksen edelläkävijät, toimitusjohtaja Christopher Grätzin ja COO Jens Siebertin. Jos yrityksesi haluaa järjestää kierroksen Saksassa, tutuksi tulee myös Invesdorin asiakaspalvelutiimiä Berliinistä käsin johtava Anne Schnürpel. Vahva asiakastuki paikan päällä on ollut yksi Berliinin tiimin vahvuuksista alusta lähtien - kiitos siitä Annelle ja hänen tiimilleen.

Lisäksi Berliinissä sijaitsee Invesdor-alustan infrastruktuuri ja siihen liittyvä osaaminen. Christian Becker ja Sabina Bychkar muodostavat Berliinin riskienhallintatiimin, joka tarkistaa jokaisen yksittäisen yrityksen rahoituskelpoisuuden, ennen kuin paikalliset sopimustiimimme lopulta lisäävät ne Invesdorin alustalle. Nancy Heinrich ja hänen neljän hengen kampanjatiiminsä nostavat vuorotellen jokaisen sijoituskohteen parrasvaloihin, jotta sijoittajat löytävät omaan sijoitussalkkuunsa sopivat kohteet – ja yritykset itselleen sopivat sijoittajat.

Team Wien – perinteisten keskisuurten yritysten asiantuntija

Invesdor's Team in Vienna

Tuskin kukaan tuntee alppitasavallan keskisuurten yritysten kenttää yhtä hyvin kuin Wienin sijoittajatiimimme. Itävaltalaiset sijoittajat arvostavat perinteitä ja jatkuvuutta, ja niitä löytyy tästä tiimistä. Kantavia voimia ovat Günther Lindenlaub, Finnestin perustaja ja Invesdorin myynnistä vastaava johtaja sekä Reinhard Hönig, Head of Advisory and Structuring.

Finnest teki vakuuttavaa jälkeä Itävallan joukkorahoitusmarkkinoiden edelläkävijänä. Se muun muassa järjesti joukkorahoitusennätyksiä Euroopassa rikkoneen kierroksen Falkensteiner-hotelliryhmälle. Invesdor jatkaa nyt siitä, mihin Finnest eteni. Günther ja hänen tiiminsä Wienissä luotsaavat jatkossa myös saksalaisten ja suomalaisten yritysten rahoituskierroksia Itävallassa. 

Kirjoittaja: Invesdor

Kirjoittaja

Invesdor

DISCLAIMER

Tämä artikkeli on vain kapea katsaus käsittelemäänsä toimialaan. Sen tarkoituksena on esitellä toimiala lukijalle ja toimia lähtöpisteenä syvällisemmälle taustatutkimukselle. Artikkeli on tarkoitettu ainoastaan informatiiviseen tarkoitukseen eikä sen väitetä olevan kattava. Artikkeli sisältää kolmansilta osapuolilta peräisin olevaa tietoa; kyseisten tietojen paikkansapitävyyttä ja kattavuutta ei ole vahvistettu eikä kenenkään tulisi pohjata päätöksiä ainoastaan näiltä kolmansilta osapuolilta saatuun tietoon. Tässä yhteydessä esitettyjä tietoja ei ole tarkoitettu eikä niitä tule tulkita sijoitusneuvoina tai -suosituksina. Sijoittajien ei tule hankkia tai hyväksyä tarjouksia mistään arvopapereista, elleivät he tee niin asianmukaisten, kyseessä olevaa yritystä ja sijoituskohdetta koskevien sijoitusmateriaalien pohjalta. Sijoittajat kantavat itse listaamattomiin yrityksiin liittyvän korkean sijoitusriskin.

Haluatko lukea lisää?

Katso artikkelin yleiskatsaus