Valitse, miten haluat käyttää verkkosivustoamme:

Evästeet auttavat parantamaan verkkosivuston käyttökokemusta ja tarjoamaan turvallisia palveluja. Jotkin evästeet ovat välttämättömiä turvallisuuden ja kirjautumistoimintojen kannalta, toiset taas mahdollistavat helpomman käytön ja kätevän tuen. Voit peruuttaa päätöksesi milloin tahansa.

Invesdor Group toteutti ensimmäisen osakeantinsa DACH-markkinalla: Biogena keräsi lähes 2 miljoonaa euroa rahoitusta

RAHOITUS JA SIJOITTAMINEN | 03.06.2020

RAHOITUS JA SIJOITTAMINEN: Invesdor Group toteutti ensimmäisen osakeantinsa DACH-markkinalla: Biogena keräsi lähes 2 miljoonaa euroa rahoitusta

Itävaltalaisyritys Biogena on onnistuneesti toteuttanut osakepohjaisen rahoituskierroksen Invesdorin digitaalisella sijoitusalustalla. Invesdorin tiedon mukaan kyseessä on ensimmäinen osakeanti, jonka suomalaisella MiFID-toimiluvalla toimiva sijoituspalveluyritys on toteuttanut itävaltalaiselle yritykselle ja sen sijoittajakunnalle.

Biogena on vuonna 2006 perustettu terveys- ja mikroravinneyritys, joka toimii Itävallan Salzburgissa. Yritys on aiemmin kerännyt rahoitusta velka- ja mezzanine-pääomakierroksilla itävaltalaisen sijoitusalusta Finnest GmbH:n kautta. Finnest yhdistyi Invesdorin kanssa vuonna 2019 ja toimii nyt Invesdorin rekisteröitynä sidonnaisasiamiehenä Itävallassa.

Biogenan osakeanti alkoi Invesdorin digitaalisella sijoitusalustalla torstaina 7.5. Kierros eteni nopeaan tahtiin ja sulkeutui täyteen merkittynä keskiviikkona 13.5. kerättyään 1 995 000 euroa sijoituksia. Menestyksekäs rahoituskierros on ensimmäinen osakeanti, jonka Invesdor tai sen tietojen mukaan yksikään suomalainen sijoituspalveluyritys on toteuttanut DACH-markkinalta tulevan kohdeyrityksen kanssa.

Invesdor Groupin toimitusjohtaja Günther Lindenlaub: Tämä on uusi askel rahoitusmarkkinoille

Biogenan rahoituskierros on huomattava tapaus myös laajemman rahoitusmarkkinan näkökulmasta: se on aito kansalliset rajat ylittävä askel eteenpäin Euroopan rahoitusmarkkinoilla. Tyypillisesti tämänkaltaiset projektit toteuttaa paikallinen toimija tai haarakonttori, kun taas Biogenan ja Invesdorin rahoituskierros toteutettiin itävaltalaiselle kohdeyritykselle suomalaisen sijoituspalveluyrityksen toimesta, suomalaisella MiFID-toimiluvalla.

“Olemme äärimmäisen onnellisia Biogenan puolesta: yhteistyö toimi mahtavasti ja tämä oli loistava tapa jakaa osakepohjaisen rahoituksen osaamistamme rajojen yli”, Invesdor Groupin toimitusjohtaja Günther Lindenlaub sanoo. ”Kierroksen cross-border-toteutus on askel kohti lopullista päämäärää eli yhtä yhtenäistä pääomamarkkinaa. On merkittävä askel sekä eurooppalaisille yrityksille että sijoittajille, jos pystymme edelleen lisäämään rahoituksen ja sijoituskohteiden saatavuutta kautta koko mantereen; se tarjoaa kaikille osapuolille enemmän uusia mahdollisuuksia.”

Lindenlaub toteaa myös, että vaikka koronaviruspandemia on aiheuttanut epävarmuutta rahoitusmarkkinoilla, voivat sijoittajat edelleen olla aktiivisia, jos kohdalle sattuu kiinnostava kohde.

“Markkinatunnelma on ollut viime aikoina pessimistinen, ehkä liiankin kanssa”, Lindenlaub kommentoi. ”Biogenan menestys osoittaa, että sijoittaminen kiinnostaa edelleen. Markkinoiden pitää vain tarjota sopivia tapoja tuoda yritykset ja sijoittajat yhteen; juuri sitä Invesdorilla teemme avaamalla polkuja digitaaliseen sijoittamiseen. Olemme innoissamme, että pääsemme syventämään yhteistyötämme Biogenan kanssa ja samalla tarjoamme myös itävaltalaisille yrityksille uuden rahoitusvaihtoehdon.”

Biogenan Albert Schmidbauer: ”Terveellisempi maailma yhdessä sijoittajiemme kanssa”

Biogena on vuonna 2006 Albert Schmidbauerin perustama yritys. Schmidbauer toimii myös Biogena Groupin toimitusjohtajana. Biogena kuvailee tavoittelevansa mahdollisimman monen ihmisen terveyttä ja hyvinvointia. Yrityksen yhteisö koostuu nykyään 300 000 asiakkaasta yli 40 maassa, yhteistyötahojen verkostosta, jonka muodostavat yli 10 000 lukuisten tutkimusyhteistöiden parissa toimivaa lääkäriä ja terapeuttia sekä yli 200 alihankintakumppanin joukko ympäri maailmaa.

”Tämä anti mahdollisti sen, että yhteisömme pääsi ensimmäistä kertaa osalliseksi Biogena Groupin arvon noususta. Yhdessä sijoittajiemme kanssa varmistamme kestävämmän ja terveellisemmän maailman”, Schmidbauer korostaa.

Kirjoittaja: Invesdor

Kirjoittaja

Invesdor

DISCLAIMER

Tämä artikkeli on vain kapea katsaus käsittelemäänsä toimialaan. Sen tarkoituksena on esitellä toimiala lukijalle ja toimia lähtöpisteenä syvällisemmälle taustatutkimukselle. Artikkeli on tarkoitettu ainoastaan informatiiviseen tarkoitukseen eikä sen väitetä olevan kattava. Artikkeli sisältää kolmansilta osapuolilta peräisin olevaa tietoa; kyseisten tietojen paikkansapitävyyttä ja kattavuutta ei ole vahvistettu eikä kenenkään tulisi pohjata päätöksiä ainoastaan näiltä kolmansilta osapuolilta saatuun tietoon. Tässä yhteydessä esitettyjä tietoja ei ole tarkoitettu eikä niitä tule tulkita sijoitusneuvoina tai -suosituksina. Sijoittajien ei tule hankkia tai hyväksyä tarjouksia mistään arvopapereista, elleivät he tee niin asianmukaisten, kyseessä olevaa yritystä ja sijoituskohdetta koskevien sijoitusmateriaalien pohjalta. Sijoittajat kantavat itse listaamattomiin yrityksiin liittyvän korkean sijoitusriskin.

Haluatko lukea lisää?

Katso artikkelin yleiskatsaus