Valitse, miten haluat käyttää verkkosivustoamme:

Evästeet auttavat parantamaan verkkosivuston käyttökokemusta ja tarjoamaan turvallisia palveluja. Jotkin evästeet ovat välttämättömiä turvallisuuden ja kirjautumistoimintojen kannalta, toiset taas mahdollistavat helpomman käytön ja kätevän tuen. Voit peruuttaa päätöksesi milloin tahansa.

Korko­sijoitukset tarjoavat vakaata tuottoa eurooppalaisista pk-­yrityksistä

INVESDOR INSIGHTS | 11.03.2022

Invest in fixed-income investments aka business loans

Esittelimme viime viikolla Helsingissä, Wienissä ja Berliinissä työskentelevät tiimimme. Lupasimme samalla, että sijoitusalustojen yhdistyminen tuo sijoittajien ulottuville entistä laajempia sijoitusmahdollisuuksia. Nyt on aika lunastaa lupaus: esittelemme Euroopassa suositut korkosijoitukset, joita tarjoamme nyt myös suomalaisille sijoittajille.

Invesdorin laina­kierrokset tarjoavat sijoittajille mahdollisuuden sijoittaa vaka­varaisiin pk-­yrityksiin ympäri Eurooppaa.

Invesdorin alustan kautta voit sijoittaa joukkorahoitusperiaatteella yritysten lainoihin, joista saat kuukausittain tasaista korkoa. Joukkorahoituksessa lainanhakijana on yritys, joka hakee rahoitusta investointeihin tai kasvuun suurelta joukolta sijoittajia.

Berliinissä toimiva investointikomiteamme tarkistaa jokaisen yksittäisen yrityksen rahoituskelpoisuuden, ennen kuin avaamme rahoituskierroksen Invesdorin alustalla. Tarjoamme sijoittajalle aina kokonaisvaltaisen kuvauksen yrityksestä ja lainan käyttötarkoituksesta.

Lainamuotoinen joukkorahoitus, joka tunnetaan myös joukkolainauksena, on kasvanut viime vuosina nopeasti ja on tänä päivänä maailmanlaajuisesti suosittu korkosijoittamisen muoto. Saksassa ja Itävallassa yleinen GmbH-yritysmuoto poikkeaa monin tavoin suomalaisesta osakeyhtiöstä, ja siksi lainakierrokset ovat siellä yleisempiä kuin osakeannit. Juuri joukkolainauksen mahdollistaminen teki Kapilendosta ja Finnestistä joukkorahoituksen pioneereja Saksassa ja Itävallassa.

Korko ja riski käyvät käsi kädessä.

Korko tai tuottotavoite kuvastavat sijoituksen riskiä ja tuottoa. Mitä korkeampi riski, sitä suurempi myös korko tai tuottotavoite on. Invesdorin tarjoamissa korkosijoituksissa vuotuinen korko on keskimäärin 6,5 %. Suosittelemme, että jaat riskiä hajauttamalla sijoituksiasi useisiin eri riskiluokan sijoituskohteisiin eri toimialoille ja tasapainotat sijoitussalkkuasi myös korkeamman likviditeetin sijoituksilla.

Hajauttaminen on sijoittajan ainoa ilmainen lounas.

Invesdorin kautta on mahdollista sijoittaa yli maantieteellisten rajojen suomalaisten, saksalaisten ja itävaltalaisten yritysten lainoihin. Sijoitussalkkuun yrityslainat tuovat hyvän lisän, joka ei merkitsevästi korreloi osake- tai muun korkomarkkinan kanssa. Yksittäinen korkosijoitus Invesdorin alustalla on pienimmillään vain 250 euroa, joten sijoittamisen aloittaminen on mahdollista pienelläkin alkupääomalla.

Korkosijoitukset sopivat vakaata tuottoa arvostaville sijoittajille.

Toisin kuin osakkeisiin sijoittaminen, korkosijoittaminen tarjoaa säännöllisen, ennalta määritellyn tuoton sijoitetulle pääomalle. Näin ollen korkosijoittajalla on parempi näkymä siitä, miten oma sijoitussalkku kehittyy.

Lainakierrokset ovat tuottaneet miljoonia eurooppalaisten yritysten kasvuun ja laajentumisen.

Yli 400 yritystä on rahoittanut kasvuaan Invesdorin alustalla viimeisten 9 vuoden aikana. Mukana on mm. koneenrakennusalan edelläkävijöitä, innovatiivisia lääkealan yrityksiä ja yleiseurooppalaisia gastronomian konsepteja.

Evobeam: manufacturer of special welding machines and 3d metal printersEvobeam GmbH on erikoishitsauskoneiden ja 3D-metallitulostimien valmistaja. Evobeam:in huipputarkkoja metalliosia käytetään Mars-lennoilla, satelliiteissa, suihkumoottoreissa ja Formula 1 -kilpa-autoissa. Evobeam rahoitti lisäkasvunsa Invesdorin kautta keräämällä miljoonan euron rahoituksen.

  • Lainakierros toukokuussa 2019
  • Rahoituksen tarve: suuren tilauskannan ja kasvun ennakkorahoitus
  • Miljoonan euron laina, takaisinmaksu neljännesvuosittain
  • Vuosikorko 4,65 %
  • 2 vuoden laina-aika
  • Laina rahoitettiin alle 2 tunnissa 675 sijoittajan toimesta.

Biogena, manufacturer of high-quality trace element productsBiogena kehittää ja valmistaa korkealaatuisia hivenainetuotteita ja on vakiinnuttanut asemansa Euroopassa. Tuotevalikoima ulottuu luontaistuotteista hyvinvointituotteisiin. Yritys on tehnyt kaksi lainakierrosta Invesdorin kanssa 2018 ja 2020 keräten yhteensä 5,6 miljoona euroa. Biogena listautui Wienin pörssiin vuonna 2021.

  • Lainakierrokset vuosina 2018 ja 2020
  • Rahoituksen tarve: yhtiön kasvun ja laajentumisen rahoittaminen
  • Lainapääoma yhteensä 5,6 miljoonaa euroa
  • Vuosikorko 4,00 %

Jatkossa tarjoamme houkuttelevia korkosijoitusmahdollisuuksia myös suomalaisille sijoittajille, joilla on entistä paremmat mahdollisuudet hajauttaa salkkunsa.

Lue myös:
Tämä on uusi Invesdor
Minkälaista tuottoa tavoittelet? Tutustu lainakierroksiin ja osakeanteihin.

Kirjoittaja: Invesdor

Kirjoittaja

Invesdor

DISCLAIMER

Tämä artikkeli on vain kapea katsaus käsittelemäänsä toimialaan. Sen tarkoituksena on esitellä toimiala lukijalle ja toimia lähtöpisteenä syvällisemmälle taustatutkimukselle. Artikkeli on tarkoitettu ainoastaan informatiiviseen tarkoitukseen eikä sen väitetä olevan kattava. Artikkeli sisältää kolmansilta osapuolilta peräisin olevaa tietoa; kyseisten tietojen paikkansapitävyyttä ja kattavuutta ei ole vahvistettu eikä kenenkään tulisi pohjata päätöksiä ainoastaan näiltä kolmansilta osapuolilta saatuun tietoon. Tässä yhteydessä esitettyjä tietoja ei ole tarkoitettu eikä niitä tule tulkita sijoitusneuvoina tai -suosituksina. Sijoittajien ei tule hankkia tai hyväksyä tarjouksia mistään arvopapereista, elleivät he tee niin asianmukaisten, kyseessä olevaa yritystä ja sijoituskohdetta koskevien sijoitusmateriaalien pohjalta. Sijoittajat kantavat itse listaamattomiin yrityksiin liittyvän korkean sijoitusriskin.

Haluatko lukea lisää?

Katso artikkelin yleiskatsaus