Valitse, miten haluat käyttää verkkosivustoamme:

Evästeet auttavat parantamaan verkkosivuston käyttökokemusta ja tarjoamaan turvallisia palveluja. Jotkin evästeet ovat välttämättömiä turvallisuuden ja kirjautumistoimintojen kannalta, toiset taas mahdollistavat helpomman käytön ja kätevän tuen. Voit peruuttaa päätöksesi milloin tahansa.

Invesdorin ja Finnestin yhdistyminen luo uuden, kokonaisvaltaisen digitaalisen sijoituspalvelun

INVESDOR INSIGHTS | 30.09.2019

RAHOITUS JA SIJOITTAMINEN: Invesdorin ja Finnestin yhdistyminen luo uuden, kokonaisvaltaisen digitaalisen sijoituspalvelun

Yhdessä Finnestin kanssa Invesdor avaa pohjoismaisille sijoittajille mahdollisuuden sijoittaa Euroopan saksankielisen alueen yrityksiin. Tämä tukee entisestään Invesdorin johtoasemaa digitaalisten sijoitusalustojen sarjassa Pohjois-Euroopassa.

Invesdorin ja wieniläisen Finnestin yhdistyminen tulee näkymään Invesdorin käyttäjille uudenlaisina sijoitusmahdollisuuksina. Finnest on johtava crowdinvesting-alusta vakiintuneille yrityksille DACH-alueella (Itävalta, Saksa ja Sveitsi) sekä Slovakiassa ja Kroatiassa. Nyt Invesdor tuo sijoituskohteita näistä maista myös omalle alustalleen suomalaisten ja pohjoismaalaisten sijoittajien ulottuville. Ensimmäinen askel on marraskuussa Invesdorin alustalla tarjottava, hyvämaineisen ja vakavaraisen itävaltalaisyrityksen bondi-tuote.

“Pohjoismaissa olemme organisoineet jo pitkään rahoituskierroksia startup- ja kasvuyritysten kanssa”, Invesdor Oy:n toimitusjohtaja Lasse Mäkelä kertoo. “Yhdistyminen Finnestin kanssa avaa uusia mahdollisuuksia yhteisöllemme: luomme entistä kattavampaa ja kansainvälisempää sijoittajien ja kohdeyritysten verkostoa. Todellinen kasvu syntyy ylittämällä rohkeasti rajoja - Invesdorin ja Finnestin yhdistyminen on vahva askel tätä kohti.”

Finnest on tullut tunnetuksi alustana, joka tarjoaa vakiintuneille yhtiöille mahdollisuuden hakea lainapohjaisia sijoituksia ja saada samalla markkinointihyötyjä. DACH-maissa suosituimpia ovat lainasijoitukset, joissa sijoittaja voi valita ottavansa lainan korkotuotot rahan sijaan tuotteina tai palveluina (ns. ”payment-in-kind” -lainatuote). Esimerkki tällaisesta lainatuotteesta on sijoitus hotelliketjuun, jossa sijoittaja voi valita ottavansa tuoton hotellista saatavina etuina tai majoitusöinä rahan sijaan.

Invesdor työskentelee tällä hetkellä mahdollistaakseen pohjoismaisille yrityksille bondi-tuotteet, joissa on mukana payment-in-kind-ominaisuuksia. Tämä tarjoaa pohjoismaisille yrityksille työkaluja velka- tai osakepohjaisen rahoituksen keräämiseen sekä kasvun ja laajentumisen vauhdittamiseen kohti uusia, eurooppalaisia markkinoita.

“Saamme toimintaamme mukaan valtavasti kokemusvuosia ja syväosaamista DACH-markkinasta. Haluamme Invesdor-yhteisön hyötyvän tästä ainutlaatuisesta markkinayhteydestä. Yhdessä Invesdor ja Finnest ovat kokonaisvaltaisin toimija Euroopan digitaalisten sijoitusalustojen joukossa. Autamme kiinnostavia yrityksiä sekä Pohjoismaista että DACH-alueelta menestyksekkäästi toteuttamaan osakepohjaisia rahoituskierroksia ja lainatuotteita”, Invesdorin VP, Nordic Sales Raine Luomanen kertoo.

“Tulevaisuuden visiomme on olla vahva toimija ei vain Pohjoismaiden, vaan koko Euroopan tasolla. Päästäksemme tähän olemme asettaneet tavoitteemme korkealle. Puitteemme ja osaamisemme ovat tukevalla pohjalla ja yhdistyminen Finnestin kanssa tukee tätä loistavasti”, linjaa toimitusjohtaja Mäkelä.

Kirjoittaja: Invesdor

Kirjoittaja

Invesdor

DISCLAIMER

Tämä artikkeli on vain kapea katsaus käsittelemäänsä toimialaan. Sen tarkoituksena on esitellä toimiala lukijalle ja toimia lähtöpisteenä syvällisemmälle taustatutkimukselle. Artikkeli on tarkoitettu ainoastaan informatiiviseen tarkoitukseen eikä sen väitetä olevan kattava. Artikkeli sisältää kolmansilta osapuolilta peräisin olevaa tietoa; kyseisten tietojen paikkansapitävyyttä ja kattavuutta ei ole vahvistettu eikä kenenkään tulisi pohjata päätöksiä ainoastaan näiltä kolmansilta osapuolilta saatuun tietoon. Tässä yhteydessä esitettyjä tietoja ei ole tarkoitettu eikä niitä tule tulkita sijoitusneuvoina tai -suosituksina. Sijoittajien ei tule hankkia tai hyväksyä tarjouksia mistään arvopapereista, elleivät he tee niin asianmukaisten, kyseessä olevaa yritystä ja sijoituskohdetta koskevien sijoitusmateriaalien pohjalta. Sijoittajat kantavat itse listaamattomiin yrityksiin liittyvän korkean sijoitusriskin.

Haluatko lukea lisää?

Katso artikkelin yleiskatsaus