Valitse, miten haluat käyttää verkkosivustoamme:

Evästeet auttavat parantamaan verkkosivuston käyttökokemusta ja tarjoamaan turvallisia palveluja. Jotkin evästeet ovat välttämättömiä turvallisuuden ja kirjautumistoimintojen kannalta, toiset taas mahdollistavat helpomman käytön ja kätevän tuen. Voit peruuttaa päätöksesi milloin tahansa.

Invesdorille 1,9 miljoonan rahoitus kansainväliseen kasvuun –
suursijoittajat vetureina osakeannissa

INVESDOR INSIGHTS | 13.01.2020

RAHOITUS JA SIJOITTAMINEN: Miksi kasvusijoitukset kannattaa tehdä ennen listautumisantia

Sijoituspalveluyhtiö Invesdor Oy järjesti vuoden vaihteessa omalla alustallaan suljetun osakeannin valikoiduille suursijoittajille, yhtiön nykyisille osakkeenomistajille ja henkilökunnalle. Annilla kerättiin 1,86 miljoonaa euroa tuoreen yritysjärjestelyn jälkeiseen kansainväliseen kasvuun.

Digitaalisia sijoitusalustoja hallinnoivan Invesdor Groupin suljettu osakeanti toteutettiin menestyksekkäästi vuoden vaihteessa. Kerätystä lähes 1,9 miljoonasta eurosta kaikkiaan 1,6 miljoonaa tuli viideltä suursijoittajalta. Näihin kuuluivat mm. Invesdorin aiemmat omistajat, Speedinvestin Fintech VC -rahastot ja varainhoitoyhtiö Taaleri.

Kierroksen kaksi suurinta sijoittajaa ovat Invesdorille uusia omistajia. Suurin sijoitus, 750 tuhatta euroa, tuli ravintola-alan suuryritys AmRestin perustajan, Henry McGovernin sijoitusyhtiön kautta. Sijoituksen tehnyt MPI sro on osa McGovernin perustamaa WJM Investmentsiä. Uutena omistajana mukaan lähti myös Nordic Angel Fund Ky puolen miljoonan sijoituksella. Nordic Angel Fundin omistajat ovat Corporate Equity Partners Oy ja European Angels Fund S.C.A. SICAR.

”Olen tyytyväinen, että toimintamme herättää kiinnostusta kansainvälisesti suursijoittajien keskuudessa”, tiivistää Invesdorin toimitusjohtaja Lasse Mäkelä annin jälkeisiä tunnelmia. ”Saadulla, lähes kahden miljoonan rahoituksella pääsemme edistämään uutta, kansainvälistä kasvustrategiaamme, mikä puolestaan on lupaava signaali omistajillemme”, Mäkelä jatkaa.

Tähtäimessä rajoja ylittävä kasvu Euroopassa

Invesdor toteutti vuoden 2019 puolella yritysjärjestelyn, jossa Invesdor Oy yhdistyi itävaltalaisen Finnest GmbH:n kanssa. Finnest tarjoaa velkapohjaista joukkorahoitusta keskisuurille (Mittelstand) yrityksille. Yritysjärjestelyn jälkeen Invesdor Group toimii Pohjoismaiden lisäksi saksankielisessä Euroopassa. Ensimmäisiä itävaltalaisia yrityksiä on tarkoitus tarjota pohjoismaisille sijoittajille jo alkuvuonna.

Mäkelä uskoo juuri kansainvälisen potentiaalin olevan Invesdorin kiinnostavin ominaisuus. ”Invesdor on jo useassa käänteessä toiminut eurooppalaisen joukkorahoitussektorin edelläkävijänä ja järjestelymme Finnestin kanssa oli ensimmäinen merkittävä fuusio toimialalla”. 

Invesdorin hallituksen puheenjohtaja Tero Weckrothin mukaan Invesdor ja koko toimiala on muuttunut merkittävästi vuodesta 2012, jolloin Invesdor perustettiin. Joukkorahoituksen kiinnostavuus on kasvanut yhä suurempien yritysten silmissä ja myös kierrosten koot ovat jatkuvasti nousussa. ”Olemme myös kehittyneet ja kasvaneet matkan varrella. Tähtäämme Euroopan suurten toimijoiden joukkoon ja samalla haemme uutta toimitusjohtajaa viemään Invesdoria jälleen seuraavalle tasolle.”

Kirjoittaja: Invesdor

Kirjoittaja

Invesdor

DISCLAIMER

Tämä artikkeli on vain kapea katsaus käsittelemäänsä toimialaan. Sen tarkoituksena on esitellä toimiala lukijalle ja toimia lähtöpisteenä syvällisemmälle taustatutkimukselle. Artikkeli on tarkoitettu ainoastaan informatiiviseen tarkoitukseen eikä sen väitetä olevan kattava. Artikkeli sisältää kolmansilta osapuolilta peräisin olevaa tietoa; kyseisten tietojen paikkansapitävyyttä ja kattavuutta ei ole vahvistettu eikä kenenkään tulisi pohjata päätöksiä ainoastaan näiltä kolmansilta osapuolilta saatuun tietoon. Tässä yhteydessä esitettyjä tietoja ei ole tarkoitettu eikä niitä tule tulkita sijoitusneuvoina tai -suosituksina. Sijoittajien ei tule hankkia tai hyväksyä tarjouksia mistään arvopapereista, elleivät he tee niin asianmukaisten, kyseessä olevaa yritystä ja sijoituskohdetta koskevien sijoitusmateriaalien pohjalta. Sijoittajat kantavat itse listaamattomiin yrityksiin liittyvän korkean sijoitusriskin.

Haluatko lukea lisää?

Katso artikkelin yleiskatsaus