Valitse, miten haluat käyttää verkkosivustoamme:

Evästeet auttavat parantamaan verkkosivuston käyttökokemusta ja tarjoamaan turvallisia palveluja. Jotkin evästeet ovat välttämättömiä turvallisuuden ja kirjautumistoimintojen kannalta, toiset taas mahdollistavat helpomman käytön ja kätevän tuen. Voit peruuttaa päätöksesi milloin tahansa.

Invesdor Groupin vuosi 2020 lukuina

INVESDOR INSIGHTS | 14.01.2021

RAHOITUS JA SIJOITTAMINEN: Invesdor Groupin vuosi 2020 lukuina

Viime vuoden viimeisessä uutiskirjeessämme tarjosimme pienen vilkaisun koko vuoteen 2020. Tässä vielä hieman lisää lukuja menneeltä vuodelta, kuten rahoituskierrosten lukumäärä Groupin alustoilla, paljonko rahoitusta yhteensä kerättiin, ja keskimääräinen kierroskoko.

Invesdor Group operoi kahta digitaalista sijoitusalustaa: Invesdor.comia ja Finnest.comia. Näistä kahdesta Invesdor.com tarjoaa pääasiassa osakeanteja enimmäkseen suomalaisilta ja pohjoismaisilta yrityksiltä. Finnest.com puolestaan on erikoistunut mezzanine-rahoitukseen ja sen asiakasyritykset tulevat pääasiassa saksankielisiltä DACH-markkinoilta.

Allaolevat luvut* kertovat alustojen yhteenlasketut statistiikat vuoden 2020 osalta.  Kerätyn rahoituksen yhteissummassa oli vuoden 2020 puolella kertomastamme poiketen virhe: yksi luvuista oli tarkistettu epähuomiossa väärästä kohtaa ja kokonaissumma olikin korkeampi. Pahoittelemme virhettä!

  • Groupin rahoituskierrokset keräsivät yhteensä 29 692 054 euroa.
  • Keskimääräinen kierros keräsi noin 957 800 euroa rahoitusta.
  • Yksitoista rahoituskierrosta keräsi yli miljoona euroa. Näistä neljä kierrosta ylitti kahden miljoonan rajan.
  • 31 rahoituskierrosta (18 Invesdor.comissa **, 13 Finnest.comissa). 
  • Minimitavoitteeseensa yltäneiden rahoituskierrosten osuus: 88,8 %. ***
  • Vuoden aikana tehtiin yhteensä 6 110 sijoitusta.
  • Keskisijoitus oli noin 4 860 euroa.

Osa vuoden 2020 rahoituskierroksista ansaitsee myös erityismaininnan. Invesdor-alustalla medtech-yhtiö Injeqin kolmas osakeanti keräsi 2 miljoonaa euroa: samalla yhtiöstä tuli ensimmäinen yli 5 miljoonaa Invesdor-alustan kautta kerännyt yritys. Lisäksi Invesdor avasi viime vuonna historialliset ensimmäiset osakeantinsa (Biogena, NEOH) ja joukkovelkakirja-antinsa (PV-Invest) itävaltalaisten yritysten kanssa. 

Finnest.com-alustalla puolestaan nähtiin Groupin ensimmäinen participatory capital -instrumentilla toteutettu rahoituskierros. Kohdeyhtiönä oli Hüffermann Krandienst GmbH, jonka part-cap kierros keräsi onnistuneesti 637 000 euroa. Lisäksi Biogena GmbH jatkoi pitkäaikaista yhteistyötään Finnestin kanssa ja toteutti jo 13. kierroksensa digitaalisella alustalla.

* Lukuihin on luettu mukaan onnistuneet sijoitukset. Anneissa, jotka eivät saavuttaneet minimitavoitettaan, tehdyt palautukset on jätetty lukemissa huomiotta. 

** Invesdor.comissa järjestetyistä rahoituskierroksista 12 oli julkisia, 6 rajatulle sijoittajoukolle tarjottuja.

*** Luku edustaa vain Invesdor.comissa järjestettyjä kierroksia. Toisin kuin Invesdor.comissa järjestettävissä rahoituskierroksissa, Finnest.comin kierroksissa ei tyypillisesti käytetä minimirahoitustavoitetta. Tästä johtuen niiden laskeminen mukaan Groupin kokonaisprosenttiin tai alustojen suora vertailu tässä yhteydessä ei olisi mielekästä.

Kirjoittaja: Invesdor

Kirjoittaja

Invesdor

DISCLAIMER

Tämä artikkeli on vain kapea katsaus käsittelemäänsä toimialaan. Sen tarkoituksena on esitellä toimiala lukijalle ja toimia lähtöpisteenä syvällisemmälle taustatutkimukselle. Artikkeli on tarkoitettu ainoastaan informatiiviseen tarkoitukseen eikä sen väitetä olevan kattava. Artikkeli sisältää kolmansilta osapuolilta peräisin olevaa tietoa; kyseisten tietojen paikkansapitävyyttä ja kattavuutta ei ole vahvistettu eikä kenenkään tulisi pohjata päätöksiä ainoastaan näiltä kolmansilta osapuolilta saatuun tietoon. Tässä yhteydessä esitettyjä tietoja ei ole tarkoitettu eikä niitä tule tulkita sijoitusneuvoina tai -suosituksina. Sijoittajien ei tule hankkia tai hyväksyä tarjouksia mistään arvopapereista, elleivät he tee niin asianmukaisten, kyseessä olevaa yritystä ja sijoituskohdetta koskevien sijoitusmateriaalien pohjalta. Sijoittajat kantavat itse listaamattomiin yrityksiin liittyvän korkean sijoitusriskin.

Haluatko lukea lisää?

Katso artikkelin yleiskatsaus