Valitse, miten haluat käyttää verkkosivustoamme:

Evästeet auttavat parantamaan verkkosivuston käyttökokemusta ja tarjoamaan turvallisia palveluja. Jotkin evästeet ovat välttämättömiä turvallisuuden ja kirjautumistoimintojen kannalta, toiset taas mahdollistavat helpomman käytön ja kätevän tuen. Voit peruuttaa päätöksesi milloin tahansa.

ECSP-toimilupa mahdollistaa Euroopan laajuiset joukkorahoituskierrokset

INVESDOR INSIGHTS | 19.1.2023

ECSP-toimilupa Invesdor Groupiin

Suomessa toimivan Invesdor Oy:n sisaryhtiö ja Invesdor Groupiin kuuluva itävaltalainen Invesdor GmbH on saanut Itävallan rahoitusvalvontaviranomaisen myöntämän ECSP-toimiluvan, joka mahdollistaa joukkorahoituskierrosten järjestämisen koko Euroopan laajuisesti.

EU:n hyväksymän ECSP-asetuksen (European Crowdfunding Service Provider, eurooppalainen joukkorahoituspalveluntarjoaja) tavoitteena on saattaa yritykset ja sijoittajat yhteen EU:n sisämarkkinoilla toimivilla rahoitusalustoilla yli kansallisten rajojen. Asetuksessa vahvistetaan yhdenmukaiset säännöt koko EU:n alueella yritysten rahoitukseen liittyvien oman ja vieraan pääoman ehtoisten joukkorahoituspalvelujen tarjoamiselle. 

Suomessa, Saksassa ja Itävallassa toimiva joukkorahoitusalusta Invesdor on ensimmäinen DACH-alueen palveluntarjoaja, jolla on hallussaan ECSP-toimilupa. Toimiluvan haltijana Invesdor GmbH voi hakea sijoittajia kaikista EU:n jäsenvaltioista, mikä sujuvoittaa pääomankeruuprosessia Euroopassa. 

"Itävallan toimilupa on merkittävä askel koko Invesdor Groupille, sillä se vie meidät lähemmäksi tavoitettamme kasvaa johtavaksi joukkorahoituspalvelujen tarjoajaksi Euroopassa", Invesdorin Pohjoismaiden-toimitusjohtaja Mari Lymysalo kertoo.  

”Yritykset voivat Invesdor GmbH:n kautta kerätä pääomaa sijoittajilta ympäri Eurooppaa alhaisin transaktiokustannuksin ja toisaalta sijoittajat voivat osallistua rahoituskierroksiin yli kansallisten rajojen. Toimilupa kattaa yhtiön koko tuoteportfolion. Tavoitteemme on tarjota tällaisia crossborder-kierroksia kasvavissa määrin”, Lymysalo selventää. 

Invesdor Group on toteuttanut viime vuodet laajentumisstrategiaa Euroopan tärkeimmillä markkinoilla. Suomalainen Invesdor, saksalainen Kapilendo ja itävaltainen Finnest fuusioituvat kesällä 2022, ja marraskuussa Invesdor Group tiedotti fuusioaikeestaan alankomaalaisen Oneplanetcrowdin kanssa.  

”Olemme matkalla kohti yleiseurooppalaista joukkorahoitusta. Toimintamallimme mahdollistaa entistä laajempia sijoitusmahdollisuuksia, parempaa maantieteellistä hajautusta ja monipuolisempia sijoitustuotteita. Pidämme tätä ratkaisevana lisäarvona sekä yrityksille että sijoittajille", sanoo Invesdor Groupin toimitusjohtaja Christopher Grätz

Kirjoittaja: Invesdor

Invesdor

Uutiset

DISCLAIMER

Tämä artikkeli on vain kapea katsaus käsittelemäänsä toimialaan. Sen tarkoituksena on esitellä toimiala lukijalle ja toimia lähtöpisteenä syvällisemmälle taustatutkimukselle. Artikkeli on tarkoitettu ainoastaan informatiiviseen tarkoitukseen eikä sen väitetä olevan kattava. Artikkeli sisältää kolmansilta osapuolilta peräisin olevaa tietoa; kyseisten tietojen paikkansapitävyyttä ja kattavuutta ei ole vahvistettu eikä kenenkään tulisi pohjata päätöksiä ainoastaan näiltä kolmansilta osapuolilta saatuun tietoon. Tässä yhteydessä esitettyjä tietoja ei ole tarkoitettu eikä niitä tule tulkita sijoitusneuvoina tai -suosituksina. Sijoittajien ei tule hankkia tai hyväksyä tarjouksia mistään arvopapereista, elleivät he tee niin asianmukaisten, kyseessä olevaa yritystä ja sijoituskohdetta koskevien sijoitusmateriaalien pohjalta. Sijoittajat kantavat itse listaamattomiin yrityksiin liittyvän korkean sijoitusriskin.

Haluatko lukea lisää?

Katso kaikki artikkelimme.