Valitse, miten haluat käyttää verkkosivustoamme:

Evästeet auttavat parantamaan verkkosivuston käyttökokemusta ja tarjoamaan turvallisia palveluja. Jotkin evästeet ovat välttämättömiä turvallisuuden ja kirjautumistoimintojen kannalta, toiset taas mahdollistavat helpomman käytön ja kätevän tuen. Voit peruuttaa päätöksesi milloin tahansa.

II. Sijoitusopas joukkorahoitushankkeisiin

Tässä moduulissa jaamme käytännön vinkkejä Invesdorin alustalla sijoittamiseen. Näytämme esimerkiksi askel askeleelta, miten voit tehdä sijoituksia alustamme kautta.
 

Lue lisää

Johdanto sijoittamiseen

Miten etsin sopivia sijoitusmahdollisuuksia?  

Pääset alkuun Invesdorin alustalla sijoittamiseen kierrosten minimisijoituksilla. Pienemillä sijoituksilla pystyt hajauttamaan pääomaasi eri maihin, toimialoille sekä yhtiötyyppeihin.

Löydät tietoja siitä, miten valitset taloudellisiin tavoitteisiisi sopivan sijoitusstrategian, mitä sinun on otettava huomioon sijoittaessasi vastuullisesti ja muuta hyödyllistä tietoa ennen ensimmäistä sijoitustasi.

Joukkorahoitus on nykyisessä inflaatiomarkkinaympäristössä ainutlaatuisen mahdollisuuden sijoittaa suoraan kiinnostaviin yrityksiin. Sijoittaminen kasvuyrityksiin voi olla erityisen tuottoisaa. Invesdorin alustalta voit sijoittajana osallistua kasvuyritykseen jo varhaisessa vaiheessa.

Allgemeine Einführung in Investments bei Invesdor

Ohjeet sijoittamiseen

Miten sijoitan Invesdorin rahoituskierroksiin?
 

Rahoituskierrokset alkavat klo 11. Uutiskirjeen tilaajat saavat tiedon kierroksen avauksesta sähköpostitse. Uutiskirjeessä tilaajat saavat tiiviissä muodossa rahoituskierroksen tiedot. Rahoituskierrokset kestävät yleensä 21 päivää ja kierroksen päätteeksi saat sijoittajana ilmoituksen sähköpostiisi, että yritys on hyväksynyt sijoitustarjouksesi. Tämän jälkeen luomme sopimusasiakirjat portfolioosi ja pystyt sen jälkeen lataamaan asiakirjat itsellesi.

Miten teen ensimmäisen sijoitukseni?

Haluatko sijoittaa suoraan listaamattomiin yrityksiin?

Seuraa meitä somessa ja tilaa uutiskirje. Pysyt ajan tasalla avoimista rahoituskierroksista ja markkinakehityksestä.

            

Usein kysytyt kysymykset

Sijoitusmahdollisuudet

Rahoituskierrokset alkavat klo 11. Uutiskirjeen tilaajat saavat tiedon kierroksen avauksesta sähköpostitse. Uutiskirjeessä tilaajat saavat tiiviissä muodossa rahoituskierroksen tiedot.

Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa tai tilaa uutiskirjeemme, jotta varmasti huomaat uudet rahoituskierrokset.

Hankkeita esitellessämme noudatamme aina lakisääteisiä vaatimuksia. Käymme jatkuvaa vuoropuhelua vastuuviranomaisten kanssa varmistaaksemme rahoituskierrosten ymmärrettävyyden ja läpinäkyvyyden. Rahoituskierroksen sivulta löydät tärkeimmät asiakirjat liitteinä, kuten investoinnin perustietolomakkeen (KIIS).

Kun olet löytänyt mieluisan sijoituskohteen Invesdorin alustalta, sijoituksen tekeminen vaatii sinulta vain muutaman askeleen. Sinun täytyy rekisteröityä Invesdorin käyttäjäksi, täytät henkilötietosi ja valitset haluamasi sijoitussumman. Tämän jälkeen maksu suoritetaan.

Rahoituskierrokset kestävät yleensä 21 päivää, mutta rahoituskierroksen voi täyttyä jo ennen määrättyä viimeistä päivää. Maksimisumman täyttyessä rahoituskierrokseen ei voi enää sijoittaa.

Sijoitustarjous ja sijoitussopimus

Sijoitustarjous on valitsemasi summa sijoitusprosessin alkuvaiheessa. Mikäli yritys hyväksyy tarjouksesi rahoituskierroksen loputtua, se muuntuu sijoituksesi ja saat sijoitukseesi liittyvät asiakirjat ladattavaksi.

Kun olet lähettänyt sijoitustarjouksesi, suosittelemme päivittämään henkilökohtaiset tietosi, jotta sijoitus voidaan viedä loppuun rahoituskierroksen päätyttyä. Tällä tavoin tuet meitä sujuvoittamaan prosessia.

Tarvitsemme tiedot henkilökohtaisesta pankkitilistäsi, IBAN- ja BIC-tilinumerot. Ilman pankkitilin tietoja, emme voi vastaanottaa sijoitustasi.

Seuraavaksi voit valita maksutavan ja suorittaa maksun.

Tarvittaessa voit tallettaa AOT-numeron ja digitaalisen lompakon (Wallet). Joissain rahoituskierroksissa tarvitset digitaalisen tallelokeron, jonka voit perustaa maksutta meidän kauttamme.

Rahoitusvaiheen päätyttyä saat sähköpostitse ilmoituksen, että yritys on hyväksynyt sijoitustarjouksesi. Valmistelemme sijoituksesi sopimusasiakirjat ja talletamme ne portfolioosi ladattavaksi.

Harvinaisissa tapauksissa, kuten ylivaraus- tai huutokauppahankkeissa, yritys voi päättää olla hyväksymättä kaikkia sijoitustarjouksia.

Kun olet vahvistanut sijoituksesi, sinut ohjataan välittömästi sulkemisprosessiin tai voit aloittaa sijoituksesi sulkemisen sen jälkeen, kun yhtiö on hyväksynyt sijoitustarjouksesi.

Tee seuraavat vaiheet sijoituksesi sulkemiseksi.

  • Pankkitili talletuksia ja nostoja varten
    Lisää tiedot henkilökohtaisesta pankkitilistäsi IBAN- ja BIC-muodossa. Ilman pankkitiliä emme voi vastaanottaa sijoitustasi. Korkoja ja lunastussummia ei myöskään ole mahdollista maksaa ilman talletettua pankkitiliä.
  • Suorita maksu
    Seuraavaksi voit valita maksutavan ja suorittaa maksun.
  • Tunnistaudu
    Joissain tapauksissa pyydämme sinua vahvistamaan henkilöllisyytesi. Jos olet esimerkiksi sijoittanut Invesdorin alustalla yli 15 000 € viimeisen kuuden kuukauden aikana, meidän on tarkistettava henkilöllisyytesi henkilöllisyystodistuksen avulla.
  • Lisää AOT
    Joissain rahoituskierroksissa pyydämme sinua lisäämään AOT-numeron.
  • Lisää digitaalinen lompakko (Wallet)
    Joissain rahoituskierroksissa tarvitset digitaalisen tallelokeron, jonka voit perustaa maksutta meidän kauttamme.

Näillä tiedoilla voimme sulkea sijoituksen onnistuneesti.

Sijoituksen poissulkemisperusteet

Mitä CPI-indeksi mittaa?

CPI-indeksi mittaa korruptiota asianomaisen maan julkisella sektorilla. CPI-indeksissä luokitellaan maat sen mukaan, missä määrin korruptiota havaitaan julkisten viranhaltijoiden ja poliitikkojen toiminnassa. Kyseessä on yhdistelmäindeksi, joka perustuu yli kymmenen riippumattoman instituution tekemiin tutkimuksiin ja kartoituksiin. Tutkimuksessa haastatellaan liike-elämän toimijoita ja asiantuntijoita.

Indeksi vaihtelee 0:sta 100:aan (vuoteen 2011 asti maksimipistemäärä oli 10), ja 100 pistettä kertoo alhaisimmasta korruptiokokemuksesta.

Miksi henkilö poissuljetaan?

Kansainvälisen korruption torjunnassa analyysejä käytetään luokittelemaan henkilöitä maista, joiden CPI-indeksi on korkea. Tällä tavoin estetään henkilöryhmiä tekemästä kansainvälisiä liiketoimia varoilla, joita mahdollisesti epäillään rahanpesusta. Chemnitzin teknillisen yliopiston rahoituksen ja pankkitoiminnan professori Friedrich Thießen on laatinut analyysin, jossa kansainvälinen kuluttajahintaindeksi suhteutetaan Pariisin klubin kirjaamaan valtionvelkojen uudelleenjärjestelyjen tiheyteen. Tulos: mitä enemmän maassa on korruptiota, sitä suurempi on todennäköisyys, että valtio ei maksa velkojaan ja järjestelee velkojaan uudelleen velkojien kustannuksella. Korrelaatio on tilastollisesti erittäin merkitsevä, ja määrityskerroin on 85 %. Tämä tarkoittaa, että velkojen uudelleenjärjestelyriski voidaan määrittää tilastollisella tarkkuudella. Tämä voi auttaa rahoitusmarkkinoita riskin kvantifioinnissa. Korruptioindeksi osoittaa, miten liike-elämän toimijat kokevat korruption maassa.

Suomi, Saksa ja Itävalta ovat mukana Yhdysvaltojen kanssa tehdyssä FATCA-sopimuksessa, jonka mukaan maat ovat sopineet vaihtavansa verotukseen liittyviä tietoja veronkierron torjumiseksi. Sopimus velvoittaa osapuolet keräämään tiettyjä verotuksen kannalta merkityksellisiä tietoja asiakkaistaan ja sijoittajistaan ja siirtämään kerätyt tiedot Yhdysvaltain verovirastolle (Internal Revenue Service, IRS).

Milloin henkilö on verovelvollinen Yhdysvalloissa?

Henkilö on verovelvollinen Yhdysvalloissa, jos vähintään yksi seuraavista ominaisuuksista täyttyy:

  • Henkilön syntymäpaikka on Yhdysvalloissa
  • Henkilöllä on Yhdysvaltojen kansalaisuus
  • Henkilöllä on Yhdysvaltojen ja jonkin muun maan kaksoiskansalaisuus
  • Henkilöllä on Green Card
  • Henkilö asuu verotuksellisesti Yhdysvalloissa (vähintään 183 päivää vuodessa).
  • Henkilöllä on Yhdysvaltain veronumero (SSN tai TIN)

Tehdäänkö tarkastus myös yrityksiin?

Yksityishenkilöiden lisäksi myös yritysten ja liikelaitosten tietyt tilit sekä tarkastetaan. Jos yhdysvaltalainen veronmaksaja omistaa suoraan tai välillisesti vähintään 25 % muusta kuin yhdysvaltalaisesta yrityksestä tai käyttää siinä määräysvaltaa ja suurin osa yrityksen tuloista on peräisin rahoitusvaroista, yrityksen tili luokitellaan yhdysvaltalaiseksi tiliksi. Tällöin tilistä ja yhdysvaltalaisesta verovelvollisesta ilmoitetaan IRS:lle. Yleensä myös yhdysvaltalaiset yhtiöt, joiden kotipaikka tai hallinnointi on Yhdysvalloissa, ilmoitetaan.

FATCA-raportointivaatimusten vuoksi yhdysvaltalaiset veronmaksajat tai yritykset eivät voi sijoittaa suoraan Invesdor-alustan kautta. Jos haluat lisätietoja aiheesta, ota yhteyttä meihin sähköpostitse osoitteeseen service@invesdor.fi.

Henkilö on poliittisesti vaikutusvaltainen, jos hänellä on tai on ollut korkea-arvoinen tärkeä julkinen virka kansainvälisellä, eurooppalaisella tai kansallisella tasolla tai jos hänen läheinen perheenjäsenensä tai henkilö, jonka tiedetään olevan hänelle läheinen, täyttää tämän vaatimuksen.

Ketkä lasketaan läheiseksi perheenjäseneksi poliittisesti vaikutusvaltaiselle henkilölle?

Poliittisesti vaikutusvaltaisen henkilön perheenjäsenellä tarkoitetaan luonnollista henkilöä jotka ovat:

  • aviopuoliso tai kumppani, joka asianomaisen maan kansallisessa lainsäädännössä rinnastetaan aviopuolisoon;
  • lapsia ja heidän aviopuolisojaan tai edellä tarkoitettua kumppania; ja
  • vanhempia.

Kenet lasketaan poliittisesti vaikutusvaltaisen henkilön yhteistyökumppaniksi?

Poliittisesti vaikutusvaltaisen henkilön yhtiökumppaneilla tarkoitetaan:

  • kaikkia luonnollisia henkilöitä, joiden tiedetään olevan yhteisöjen, elinkeinonharjoittajien tai oikeudellisten järjestelyjen todellisia yhteisomistajia ja edunsaajia tai joilla tiedetään olevan mikä tahansa muu läheinen liikesuhde poliittisesti vaikutusvaltaisen henkilön kanssa; ja
  • kaikkia luonnollisia henkilöitä, jotka ovat sellaisten yhteisöjen, elinkeinonharjoittajien tai oikeudellisten järjestelyjen, joista tiedetään, että ne on tosiasiassa perustettu poliittisesti vaikutusvaltaisen henkilön eduksi, todellisia yksinomistajia ja edunsaajia.

Kenet lasketaan poliittiseksi vaikutusvaltaiseksi henkilöksi?

Poliittisesti vaikutusvaltaisella henkilöllä tarkoitetaan luonnollista henkilöä, joka toimii merkittävässä julkisessa tehtävässä:

  • valtionpäämiehenä, hallituksen päämiehenä, ministerinä, vara- tai apulaisministerinä;
  • parlamentin jäsenenä;
  • poliittisten puolueiden johtoelinten jäsenenä;
  • ylimpien tuomioistuinten, perustuslakituomioistuimen tai muun vastaavan oikeuselimen jäsenenä, jonka päätöksiin ei voida poikkeustapauksia lukuun ottamatta hakea muutosta;
  • tilintarkastustuomioistuimen ja valtiontalouden tarkastusvirastoa vastaavan valtion varainhoitoa tarkastavan ylimmän päättävän elimen jäsenenä;
  • keskuspankin johtokunnan jäsenenä;
  • suurlähettiläänä tai asiainhoitajana;
  • puolustusvoimissa vähintään kenraalikuntaan kuuluvana upseerina;
  • valtion kokonaan omistaman tai enemmistöomisteisen yrityksen taikka valtion liikelaitoksen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsenenä muussa kuin sellaisessa yhtiössä, jonka arvopaperi on kaupankäynnin kohteena kaupankäynnistä rahoitusvälineillä annetun lain 1 luvun 2 §:ssä tarkoitetulla säännellyllä markkinalla; tai
  • kansainvälisten yhteisöjen johtajana, varajohtajana ja hallituksen jäsenenä.

Maksujen viivästyminen, maksukyvyttömyys ja (osittaiset) tappiot.

Lunastus- ja korkomaksut voidaan saapua myöhässä yritykseltä. Tämä ei automaattisesti tarkoita, että yritys olisi maksukyvytön.

Yritykset toimivat dynaamisessa ympäristössä. Maksuerien myöhästymiselle on monia syitä (esim. omien asiakkaiden maksamattomat laskut, mahdolliset oikeudenkäynnit, tavaroiden toimituksen viivästyminen). Nämä olosuhteet voivat johtaa yritysten maksuvalmiusongelmiin, jotka vaikuttavat saatavien täsmälliseen maksamiseen.

Tietosuoja ja kuluttajansuoja

Voit peruuttaa tarjouksesi 14 päivän kuluessa tarjouksen vahvistamisesta. Peruutuksen tekemiseen tarvitset tiedon sijoitustarjouksen tarkan summan ja yrityksen nimen. Tiedot voit lähettää meille joko siitä sähköpostista, jolla olet rekisteröitynyt Invesdorin käyttäjäksi, tai käyttämällä portfoliossasi olevaa peruutuspainiketta.

Sijoitustarjousta ei ole mahdollista muuttaa jälkikäteen. Jos haluat sijoittaa alkuperäistä suuremman summan, tee toinen sijoitus.

Jos haluatkin sijoittaa pienemmän summan, lähetä meille peruutus sähköpostitse tai käyttämällä peruutuspainiketta. Sen jälkeen voit tehdä uuden sijoitustarjouksen haluamallasi summalla.

Lisää kysymyksiä ja vastauksia

Invesdor on Eurocrowd-alustan jäsen.

Ausgezeichnet als Top-Innovator 2021

Invesdor on palkittu parhaaksi
Joukkorahoitusalustaksi 2023.

ECSP lizensiert

Invesdorille on myönnetty EU:n ECSP-toimilupa.