Valitse, miten haluat käyttää verkkosivustoamme:

Evästeet auttavat parantamaan verkkosivuston käyttökokemusta ja tarjoamaan turvallisia palveluja. Jotkin evästeet ovat välttämättömiä turvallisuuden ja kirjautumistoimintojen kannalta, toiset taas mahdollistavat helpomman käytön ja kätevän tuen. Voit peruuttaa päätöksesi milloin tahansa.

Mihin kannattaa sijoittaa tänä vuonna – tunnista 3 mahdollisuutta

INVESDOR INSIGHTS | 23.3.2023

Mihin kannattaa sijoittaa vuonna 2023

Ensivaikutelma tämän vuoden sijoitusmahdollisuuksista ei näytä voittojen puolesta kovinkaan lupaavalta. Inflaatio lienee yksi vuoden kovimmista haasteista. Jos tilannetta kuitenkin tarkastelee lähempää, mielenkiintoisia mahdollisuuksia voi löytyä näiltäkin markkinoilta.

Sijoittajan vuoden 2023 suurin haaste: inflaatio

Pandemiaan liittyvät toimitusketjuongelmat sysäsivät hinnat merkittävään nousun, ja esimerkiksi tuotannon vähentyminen Ukrainassa on entisestään kiihdyttänyt hintainflaatiota. Tämän seurauksena inflaatio on historiallisen korkealla tasolla; EU:ssa jopa 10,4 prosenttia joulukuussa 2022. Vaikka euroalueen inflaatio on ehkä jo ohittanut huippunsa, Euroopan keskuspankki (EKP) odottaa edelleen noin kuuden prosentin inflaatiota koko vuodelle.

Tuottoa tavoitteleville sijoittajille tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että varman sijoittamisen päivät ovat toistaiseksi ohi. Korkea inflaatio ei siis tarkoita ainoastaan jokapäiväisen elämän kallistumista, vaan myös sitä, että on entistä vaativampaa saada raha töihin. 

Sijoitusten todellinen tuotto kutistuu nopeasti inflaation laukatessa. Tämä käy selväksi yksinkertaisella laskutoimituksella. Jos saat sijoituksellesi kahden prosentin tuoton inflaation ollessa kuusi prosenttia, lopputulos on miinus neljä prosenttia. 

Kasvuyritysten valuaatiot laskeneet houkuttelevalle tasolle

Pääomamarkkinoiden turbulenssin ja siihen liittyvän inflaation seurauksena riskipääoman saatavuus on viime kuukausina vähentynyt tuntuvasti. Kasvuyritysten arvostuksia on korjattu merkittävästi alaspäin, minkä seurauksena valuaatiotaso on nyt varsin houkutteleva. Tämä tarjoaa sijoittajille ihanteellisen tilaisuuden sijoittaa lupaaviin kasvuyrityksiin. 

1. Sijoita lupaaville toimialoille

Sijoittajana olet varmasti kiinnostunut sellaisista aloista, joille ennustetaan tällä hetkellä keskimääräistä nopeampaa kasvua. Esimerkiksi terveydenhuolto- ja energia-alat ovat megatrendejä. Pandemia-aikana terveydenhuolto on noussut valtavaksi puheenaiheeksi. Ukrainan sodan ja siihen liittyvien Venäjän vastaisten pakotteiden vuoksi kysymys energian toimitusvarmuudesta on yhä ajankohtaisempi. 

2. Voit sijoituksellasi vaikuttaa myös aikamme suurimpien haasteiden ratkaisemiseen

Alla listatuille aloille sijoittamalla voi saavuttaa kaksi asiaa. Ensinnäkin terveydenhuolto- tai energia-alalla sijoittaja voi saada tuottoa sanan varsinaisessa merkityksessä hyötymällä esimerkiksi kiinteistä koroista, kuten uusiutuvan energian projektirahoituksessa on mahdollista, tai kasvuyritysten tuloksesta. Näin voit jo hyvin varhaisessa vaiheessa osallistua kiinnostaviin ja lupaaviin trendeihin, kuten

•    uusiutuva energia
•    terveysteknologia
•    kiertotalous
•    yhdenvertaisuus
 
Toiseksi terveydenhuolto- tai energia-alalle sijoittaminen on ”vaikuttavuussijoittamista”. Tämä tarkoittaa, että sijoitusten tarkoituksena ei välttämättä ole ainoastaan pääoman kasvattaminen, vaan niillä on myös sosiaalinen ja/tai ekologinen ulottuvuus. Vaikuttavuussijoittajana osallistut merkittävällä tavalla aikamme suurimpien haasteiden ratkaisemiseen. 

3. Pidä silmällä eurooppalaisia kasvuyhtiöitä

Viimeiset kolme vuotta ovat osoittaneet yhden asian: riippuvuus maailmanlaajuisista toimitusketjuista on maanosamme taloudellinen heikkous. Tämä tekee tilaa uusille innovaatioille ja tarjoaa nopeille ja kasvuhaluisille eurooppalaisille yhtiöille valtavia mahdollisuuksia.

Invesdor.fi-alustalla sijoittaja voi hyötyä markkinamyllerrykseen ja megatrendeihin liittyvistä mahdollisuuksista Euroopassa. Yhdistämme sijoittamisen tärkeään tavoitteeseen, nimittäin tulevaisuuden muokkaamiseen. Eurooppalaisiin yrityksiin sijoittamalla mahdollistat niiden kasvun ja vahvistat omalta osaltasi maanosamme taloutta.

>> Sijoita lupaaviin yrityksiin suhdanteiden alkuvaiheessa
>> Hyödy perinteisten keskisuurten yritysten hyvästä ansaintakyvystä lainakierroksillamme

Kolme syytä sijoittaa kasvuyrityksiin invesdor.fi:ssä 

•    Tartu tilaisuuksiin kasvualojen huippuyritysten kanssa ja uhmaa inflaatiota.
•    Sijoita yhteiskunnan ja ympäristön hyväksi vaikuttavuussijoittamisen avulla.
•    Vahvista omalla panoksellasi Euroopan taloutta. 
 

Kirjoittaja: Invesdor

Invesdor

Uutiset

DISCLAIMER

Tämä artikkeli on vain kapea katsaus käsittelemäänsä toimialaan. Sen tarkoituksena on esitellä toimiala lukijalle ja toimia lähtöpisteenä syvällisemmälle taustatutkimukselle. Artikkeli on tarkoitettu ainoastaan informatiiviseen tarkoitukseen eikä sen väitetä olevan kattava. Artikkeli sisältää kolmansilta osapuolilta peräisin olevaa tietoa; kyseisten tietojen paikkansapitävyyttä ja kattavuutta ei ole vahvistettu eikä kenenkään tulisi pohjata päätöksiä ainoastaan näiltä kolmansilta osapuolilta saatuun tietoon. Tässä yhteydessä esitettyjä tietoja ei ole tarkoitettu eikä niitä tule tulkita sijoitusneuvoina tai -suosituksina. Sijoittajien ei tule hankkia tai hyväksyä tarjouksia mistään arvopapereista, elleivät he tee niin asianmukaisten, kyseessä olevaa yritystä ja sijoituskohdetta koskevien sijoitusmateriaalien pohjalta. Sijoittajat kantavat itse listaamattomiin yrityksiin liittyvän korkean sijoitusriskin.

Haluatko lukea lisää?

Katso kaikki artikkelimme.