Valitse, miten haluat käyttää verkkosivustoamme:

Evästeet auttavat parantamaan verkkosivuston käyttökokemusta ja tarjoamaan turvallisia palveluja. Jotkin evästeet ovat välttämättömiä turvallisuuden ja kirjautumistoimintojen kannalta, toiset taas mahdollistavat helpomman käytön ja kätevän tuen. Voit peruuttaa päätöksesi milloin tahansa.

> 3 071 800 € sijoitettu

> 3 071 800 €
sijoitettu

3 kierrosta

3
kierrosta

> 1 686 sijoittajaa

> 1 686
sijoittajaa

6,25 % korko p.a.

6,25 %
korko p.a.

Joukkorahoituksen menestystarina

L'Osteriaan astuva tuntee heti olevansa kuin Italiassa: paikka on vilkas ja ilmassa tuntuu aidon italialaisen keittiön viettelevä tuoksu. Ensimmäinen L'Osteria avattiin Nürnbergissä jo vuonna 1999. Se keräsi mainetta valtavista pizzoistaan ja tuoreesta pastastaan, ja nousi nopeasti piirien suosioon. Menestyksen rohkaisemana perustajat päättivät laajentaa konseptia entisestään.

Nykyään FR L'Osteria SE:llä on Saksan menestynein täyden palvelun konsepti. Yritys ja sen franchising-yrittäjät ylläpitävät L'Osteria-tuotemerkin alla 150 toimipistettä kahdeksassa Euroopan maassa.

Invesdor on tukenut L'Osteriaa vuodesta 2016 lähtien, jolloin berliiniläinen franchising-yrittäjä Silvio Beiler keräsi joukkorahoituksella 100 000 euroa. Seuraava kierros toteutui vielä samana vuonna, saldona 750 000 euroa. Vuonna 2019 myös FR L'Osteria SE päätti kokeilla joukkorahoitusta. Yritys laski liikkeelle Saksan ensimmäisen digitaalisen arvopaperin keräten yli 2,3 miljoonaa euroa.

L'Osteria Logo

L'Osteria mukaan lohkoketjuun

Joulukuussa 2019 FR L'Osteria SE ja Invesdor laskivat yhdessä liikkeeseen Saksan ensimmäisen digitaalisen arvopaperin. Joukkovelkakirjan ”tokenisointi” merkitsee sitä, että se tallennetaan lohkoketjuun klassisen arvopaperitilin sijaan.

Digitaalisessa arvopaperissa yhdistyvät modernin lohkoketjuteknologian tehokkuus ja säännellyn arvopaperin toiminnot. Sijoittajat voivat näin sijoittaa pankkiriippumattomasti, ja samalla yritysten pääsy pääomamarkkinoille yksinkertaistuu.

Onnistunut exit tuotti 24 % vuotuisen tuoton L'Osterian franchising-yrittäjälle ja sijoittajille

Vuoden 2018 lopussa berliiniläinen franchising-yrittäjä Silvio Beiler päätti myydä osan vastuullaan olevista ravintoloista takaisin emoyhtiölle.

Sijoittajille ravintoloiden myynti merkitsi koko sijoituksen takaisinmaksua, mukaan lukien korkomaksut neljältä vuodelta 7,00 %:n vuosikorolla ja 25,00 %:n enimmäisbonuskorolla. Näin ollen 1 000 euron sijoitus maksoi runsaan kahden vuoden kuluttua yhteensä 1 530 euroa. Maksu suoritettiin vajaan kahden vuoden kuluttua arvioidun neljän vuoden sijasta, joten keskimääräinen vuosikorko oli noin 24 prosenttia.

L'Osteria kiittää!

Mirko Silz, CEO FR L'Osteria SE

”Valitsimme tokenisoidut joukkovelkakirjalainat, koska halusimme antaa sijoittajille enemmän riippumattomuutta ja yksinkertaisemman tavan päästä pääomamarkkinoille. Kiitos kaikille sijoittajille, jotka seurasivat meitä tällä tiellä. Olemme kiitollisia onnistuneesta rahoituksesta!'' Mirko Silz, toimitusjohtaja FR L'Osteria SE 

Do you have any further questions?

Get in touch

Contact
 

Give us a call or send us a message:
Email: service@invesdor.com
Phone: +49 30 364 285 707

Your contact person

Sebastian Kutschker

Senior Customer Success Manager

DE | EN

Follow us: