Valitse, miten haluat käyttää verkkosivustoamme:

Evästeet auttavat parantamaan verkkosivuston käyttökokemusta ja tarjoamaan turvallisia palveluja. Jotkin evästeet ovat välttämättömiä turvallisuuden ja kirjautumistoimintojen kannalta, toiset taas mahdollistavat helpomman käytön ja kätevän tuen. Voit peruuttaa päätöksesi milloin tahansa.

Kiinnostuitko vaihtovelkakirjalainoista?

Vaihtovelkakirjalainat tarjoavat sijoittajille monia etuja: kiinteän koron ja suotuisat ehdot menestyvien kasvuyritysten osakekonversiolle.

Lue lisää

Yhdistä joukkovelkakirjojen ja osakkeiden edut

Vaihtovelkakirjalainojen avulla voit sijoittajana yhdistää klassisten joukkovelkakirjalainojen ja osakkeiden edut. Etukäteen määritellyn juoksuajan aikana keräät sijoituksellesi kiinteää korkoa. Samalla hyödyt osakkeiden alennetusta ostohinnasta, jos yritys listautuu, myydään tai toteutetaan seuraava suuri pääomakierros. Sijoituksesi muutetaan automaattisesti osakkeiksi suotuisin ehdoin.

Mit Partizipationsrechten stehen Sie gleichauf mit echten Gesellschaftern bei der Investition in Unternehmen

Miten vaihtovelkakirjalainat toimivat?

Participate in the proceeds of the sale of the company with the exit participation

1. Kiinteä korko ja määräaikainen laina-aika

 • Vaihtovelkakirjan juoksuaikana saat kiinteää korkoa
  Korko maksetaan sijoitetulle summalle, ja korkoa kertyy myös aiemmin maksetuille koroille.
 • Takaisinmaksu juoksuajan lopussa
  Jos sijoitusta ei konvertoida osakkeisiin juoksuaikana, sijoitus korkoineen maksetaan takaisin.

Partizipieren mit der Gewinnbeteiligung

2. Konvertointi osakkeiksi 

 • Osakkeita alennettuun hintaan konversiossa 
  Jos vaihtovelkakirjat konvertoidaan osakkeiksi, saat alennuksen osakkeen hinnasta ja pääset edullisesti kohdeyrityksen osakkaaksi. 
 • Selkeästi määritelty ajankohta konversiolle
  Konversion ajankohta on määritelty selkeästi etukäteen. Voit hyötyä etuoikeutetuista ehdoista listautumisannin, yritysmyynnin tai pääomankorotuksen yhteydessä.

Mit der Basisverzinsung dann profitieren, wenn diese die Beteiligung an Verkaufs- / Exiterlös übersteigt

3. Voitonjako ja irtautuminen osakkeenomistajana

 • Kun konvertoit vaihtovelkakirjasi osakkeiksi, sinusta tulee yhtiön osakkeenomistaja. Omistajan roolissa sinut otetaan huomioon voitonjaossa sekä irtautumistilanteessa ja hyödyt yrityksen arvonnoususta.

Esimerkkejä onnistuneista vaihtovelkakirjalainoista

Singa modernisoi viihdeteollisuuden viimeisen analogisen linnakkeen kehittämällä ensimmäisen aidosti digitaalisen suoratoistopalvelun karaokelle. Vuodesta 2015 lähtien Singa on laajentunut 10 maahan ja kasvanut 30 hengen tiimiksi.

Vaihtovelkakirjalainan avulla Singa antaa sijoittajille mahdollisuuden hyötyä seuraavasta pääomankorotuksesta, listautumisannista tai yhtiön myynnistä 20 prosentin alennuksella osakkeen hinnasta. Sijoittajat saavat 34 kuukauden aikana 10 prosentin koron vuodessa.  


 

Beets & Roots legt 2021 ein Partizipationsrecht auf

Beets & Roots legt 2021 ein Partizipationsrecht auf

Naavan täysin automaattisissa tuotteissa yhdistyvät luonnon älykkyys, moderni teknologia ja skandinaavinen muotoilu. Naava tarjoaa yksinkertaisimmat ja edistyksellisimmät vihreät ratkaisut työpaikoille, julkisiin tiloihin, koteihin ja kotitoimistoihin.

Vaihtovelkakirjalainan avulla Naava antoi sijoittajille mahdollisuuden hyötyä seuraavasta pääomankorotuksesta, listautumisannista tai yhtiön myynnistä 30 prosentin alennuksella osakkeen hinnasta. Korko oli 8 prosenttia vuodessa. Vaihtovelkakirjalainan sijoittajat ovat nyt yhtiön osakkeenomistajia.

Usein kysyttyjä kysymyksiä vaihtovelkakirjalainoista

Vaihtovelkakirjalainat ovat hybridiarvopapereita, joissa yhdistyvät perinteisten joukkovelkakirjalainojen ominaisuudet (kuten koronmaksu) ja mahdollisuus vaihtaa joukkovelkakirjalainat myöhemmin osakkeiksi. Joukkovelkakirjalainan sopimusehdoissa määritellään, miten se konvertoidaan. Niissä määritetään esimerkiksi ehdot, joiden mukaisesti konversio tapahtuu, ja tapahtumat, jotka käynnistävät automaattisen konversion. Konversion myötä saat kohdeyrityksen osakkeita. Jos konversiota ei tapahdu, sijoitettu pääoma ja kertyneet korot maksetaan takaisin.

Vaihtovelkakirjalainojen vaihtohyötyjä voidaan säännellä kahdella vaihtomekanismilla: alennettu osakekurssi tai ennalta määrätty osakemäärä. Liikkeeseenlaskija määrittelee joukkovelkakirjalainan sopimusehdoissa, kumpaa mekanismia sovelletaan.

 • Alennettu osakekurssi: Liikkeeseenlaskija voi tarjota alennusta osakkeen hinnasta, johon joukkovelkakirjan haltija on oikeutettu joukkovelkakirjan vaihdon yhteydessä (esim. 25 prosentin alennus osakekurssista vaihtohetkellä).

 • Ennalta määrätty määrä osakkeita: Liikkeeseenlaskija voi antaa joukkovelkakirjojen haltijalle mahdollisuuden saada joukkovelkakirjojaan vastaan ennalta määrätty määrä osakkeita niiden vaihtohetkellä (esim. jokainen joukkovelkakirja vaihdetaan 10 osakkeeseen).

Liikkeeseenlaskijalla on mahdollisuus lunastaa vaihtovelkakirjalaina kesken sen voimassaoloajan. Tällöin liikkeeseenlaskija maksaa sijoittajille kaikki erääntyneet korot, sijoitussumman ja sakkomaksun, joka on määritelty joukkovelkakirjalainan ehdoissa.

Ei, vaihtovelkakirjalainoissa sijoittajat eivät jaa tappioita eivätkä ole velvollisia suorittamaan lisämaksuja kohdeyritykseen.

Kyllä. Koska vaihtovelkakirjalainat ovat arvopapereita, ne ovat yleensä siirrettävissä. Vaihtovelkakirjalainoilla ei kuitenkaan voida tällä hetkellä käydä kauppaa pörssissä, eikä likvidejä jälkimarkkinoita ole.

Onko sinulla vielä kysyttävää?

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Soita meille tai lähetä viesti:
Sähköposti: service@invesdor.fi
Puhelin: +358 20 735 2590

Seuraa meitä:

   

Yhteyshenkilönne

Jessica Partanen

Project Manager

EN | FIN | SWE