Valitse, miten haluat käyttää verkkosivustoamme:

Evästeet auttavat parantamaan verkkosivuston käyttökokemusta ja tarjoamaan turvallisia palveluja. Jotkin evästeet ovat välttämättömiä turvallisuuden ja kirjautumistoimintojen kannalta, toiset taas mahdollistavat helpomman käytön ja kätevän tuen. Voit peruuttaa päätöksesi milloin tahansa.

Bamboologic

Alankomaat
Korkotuotto
Kestävä Kehitys
Erittäin Skaalautuva
Kasvumarkkina

Euroopan johtava bambutoimittaja


Markkinointimateriaali

Miksi sijoittaa

Nopeasti kasvava hyödyke: Eurooppa on Kiinan jälkeen maailman suurin bambun maahantuoja ja toiseksi suurin bambun jalostaja. Bambua on lähes jokaisessa kotitaloudessa ja sitä käytetään lähes kaikilla toimialoilla. EU:ssa viljellyn bambun kysyntä kasvaa nopeasti. Tuotteemme nykyinen kysyntä ylittää tarjonnan 300-500-kertaisesti.

Investoi vahvoihin varoihin ja kasvuun: Sijoita Euroopan johtavan bambualan yrityksen liiketoiminnan laajentamiseen. Yrityksellä on vahva omaisuus ja kasvuennusteet. Myynti on kasvanut 300 % vuodesta 2021. Seuraavina vuosina EBITDA:n odotetaan kasvavan 50 %. Osallistu yrityksen kasvutarinaan hyvällä riski/tuotto-suhteella: 8 % vuotuinen tuotto, jonka taustalla on 100 % vakuudet.

Kokenut tiimi, jossa on maailmankuuluja bambuasiantuntijoita: Johtoryhmä on ollut 1980-luvulta lähtien mukana yli 25 000 hehtaarin bambupelloilla maailmanlaajuisesti ja loi perustan bambuviljelylle Euroopassa vuonna 1996 EU:n tukeman Bamboo for Europe -ohjelman myötä.

Useita suoria ja toistuvia tulovirtoja: Bamboologic perustaa bambutiloja Eurooppaan vastatakseen Euroopan teollisuuden nopeasti kasvavaan kysyntään paikallisista biopohjaisista materiaaleista pienellä ympäristövaikutuksella. Tämä mahdollistaa kolminkertaisen ansaintamallin: bambukasvien tuotanto ja myynti suurissa määrissä, bambutuotteiden hankinta ja jalostus ulkoisilta kumppaniviljelijöiltä, sekä bambupeltojen avulla saatujen hiilidioksidipäästötodistusten myynti. Bamboologicilla on ainutlaatuinen markkina-asema ainutlaatuisen kasvien monistustekniikan ja maailmankuulujen bambuasiantuntijoiden asiantuntemuksen ansiosta.

Tee välitön ja merkittävä vaikutus: Bambu on kestävä ja vaikuttaa monin tavoin myönteisesti ympäristöön. Bambuviljely on valtava edistysaskel maatalouden biologisen monimuotoisuuden kannalta. YK:n järjestöt ja COP 21 -konferenssi ovat tunnistaneet bambun tehokkaaksi välineeksi ilmastonmuutoksen torjunnassa. Seitsemän vuoden laina-ajassa saadaan tuotettua hiilen varastointipotentiaalia jopa 1 000 000 tonnia.

Dr. Hans Friederich Company, Senior Partner - Shareholder, Bambulogic Europe B.V.

"EU:ssa viljellyn bambun nopeasti kasvava kysyntä antaa meille hyvät mahdollisuudet kannattavaan vihreään liiketoimintamalliin tuleviksi vuosikymmeniksi. Vuodesta 2021 lähtien tulomme ovat kolminkertaistuneet ja olemme perustaneet bambutiloja seitsemään eri Euroopan maahan. Tällä on merkittävä myönteinen vaikutus ilmastoon, luontoon ja talouteen. Olemme jalostaneet ja myyneet bambua EU:n teollisuusyrityksille ja nyt vastaamme kysyntään, joka ylittää tarjontamme 300-500-kertaisesti. Rakennamme viljelijöiden kanssa valtavan hiilinielupatterin, lisäämme maatalouden biologista monimuotoisuutta ja luomme työpaikkoja.
Tuellanne voimme lujittaa ja vahvistaa rakenteitamme, kasvattaa toimintaamme ja nopeuttaa kehitystä, jotta voimme vastata tuotteemme suureen kysyntään. Vahva omaisuuspohja ja pitkän aikavälin toistuvat tulot ovat tämän kestävän yrityksen perusta. Lähde mukaan ja vaikuta kanssamme."

Dr. Hans Friederich, Senior Partner & Shareholder, Bambulogic Europe B.V., Kansainvälisen bambu- ja rottinkiorganisaation (INBAR) entinen pääjohtaja ja Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton (IUCN) entinen Euroopan johtaja.

Tiedot sijoituksesta

Tyyppi:
Bond
Alisteinen:
ei
Jo sijoitettu:
2 767 500,00 €
Hinta per velkakirja:
250,00 €
Vähimmäissijoitus:
1 Yksikkö
Koronmaksu:
neljännesvuosittain
Takaisinmaksu:
neljännesvuosittain
Välittäjä:
Oneplanetcrowd International B.V
Toimilupa:
ECSPR

Yleiskatsaus

Yhtiön profiili

Bambulogic Europe B.V. ("Bamboologic") on vuonna 2020 perustettu alankomaalainen yritys, jolla on toimistot Alankomaissa ja Portugalissa. Nykyiset osakkeenomistajat ovat yrityksen keskeinen johto sekä HIVE ENERGY ltd, joka on Isossa-Britanniassa sijaitseva vihreän energian konserni, jonka sijoituspääoma on 1,9 miljardia puntaa.


Bamboologic toimittaa paikallisesti viljeltyä, vähäpäästöistä bambua Euroopan markkinoille. Tulevaisuuden tulot ovat taattuja, sillä teollisuuden kysyntä ylittää tarjonnan, yhtiöllä on 14 B2C-myyntipistettä 10 maassa, menestyksekäs verkkokauppa ja kasvava hiilidioksidipäästöhyvitysten salkku.

Two people holding bamboo

Bambutilat tuottavat hiilidioksidipäästöhyvityksiä Open Natural Carbon Accounting (oncra.org) -järjestön kautta, joka on osa hollantilaista Climate Cleanup Foundationia. Bamboologic on ensimmäinen yritys, joka on luonut bambun ja hiilen varastoinnin arvoketjun taimien kasvattamisesta markkinoitaviin bambutuotteisiin. Bambutuotteet voivat varastoida jopa 0,5 kiloa hiiltä materiaalikiloa kohti. Ylläpidetyissä bambumetsissä maaperään ja ekosysteemiin voi vuodessa varastoitua jopa 40 tonnia hiiltä hehtaaria kohti.

Myyntivaltit

 • Ainutlaatuisen kasvien monistustekniikan ansiosta yhtiö voi tuottaa ja myydä miljoonia kasveja.
 • Yhtiöllä työskentelee maailmankuuluja bambuasiantuntijoita, kuten Jan Oprins ja tohtori Hans Friederich.
 • Tuotteen kysyntä ylittää tarjonnan 300-500-kertaisesti.
 • Toimintaa seitsemässä maassa, mikä vastaa paikallisen tuotannon ja lyhyiden tuotantoketjujen kysyntään.

Bamboologic on palkittu "Brightwolves Sustainability Challenge" ja "Klimaatparlement" -kilpailujen voittajana!

Tietoa yhtiöstä

Yrityksen nimi: Bambulogic Europe B.V.
Toimitusjohtaja: Jorre Appel
(Giles Redpath, Hive Energy ltd)
Yritystunnus: KvK 68152957
Perustamisvuosi: 2017
Osoite:

Stationsplein 26
6512 AB Nijmegen
Alankomaat

Toimiala: Agriculture/
Biobased materials
Henkilöstö: 15
Toimipaikat: Nijmegen & Beverwijk,
Alankomaat
Alcoutim, Portugali
Verkkosivut: Bamboologic
Sosiaalinen media:

              

Tuotteet ja palvelut

Bamboo plant

Harvesting bamboo

Bambu on yksi monipuolisimmista hyödykkeistä. Sitä käytetään lähes kaikilla aloilla ja sillä on yli 10 000 käyttökohdetta. Kevyttä ja vahvaa bambukomposiittia käytetään autoissa, tuulimyllyissä ja satelliiteissa. Erittäin tiheää puuta käytetään laajalti lattioissa, huonekaluissa ja vaihtoehtona lehtipuulle. Bambukuidut soveltuvat erinomaisesti paperi- ja tekstiilituotantoon. Syötävissä versoissa on runsaasti proteiineja, kuituja ja piidioksidia, ja ne sopivat ihmis- ja eläinravintoteollisuuteen, lääketeollisuuteen, sekä kauneudenhoito- ja terveydenhoitoalalle.

Ongelma: Puute Euroopassa kasvatetusta bambusta, joka vastaisi markkinakysyntään ja tukisi siirtymää kiertotalouteen.

Ratkaisu: Bambun kestävä viljely, jalostus ja myynti Euroopassa. Kerran tehty investointi bambupelloille tarkoittaa yli 100 vuoden satoa!

Katalysaattori: Bambusta saadut ainutlaatuiset hiilenpoistohyvitykset myydään vapaaehtoisilla hiilimarkkinoilla. Tämän lisätulovirran ansiosta voimme perustaa lisää bambupeltoja.

Raaka-aineen kasvattaminen: Täyden palvelun tarjonta eurooppalaisille maanviljelijöille, maanomistajille ja organisaatioille:

 • Laadukkaat EU:ssa tuotetut bambukasvit
 • Kasvun ja sadonkorjuun neuvonta
 • 20-vuotinen sadon myyntisopimus
 • Hiilenpoistotodistukset kasvatuskumppanin bambupelloille.

Jalostus ja myynti: Tie markkinoille

Bamboologicin tiloilta ja kumppaniviljelijöiltä tuleva bambu jalostetaan paikallisesti ja myydään.

B2B: Meillä on kysyntää EU:n teollisuusyritysten toimijoilta kymmenille tuhansille tonneille kuivamateriaalia.

B2C: Verkkokauppa ja 14 myyntipistettä kymmenessä EU-maassa.

Liiketoimintamalli

Growing bamboo

Bamboo storage

Pitkän aikavälin kestävän arvoketjun rakentaminen kolminkertaisen "vihreän" ansaintamallin avulla.

Bambukasvien tuotanto ja myynti, sekä bambutilojen perustaminen maanviljelijöille, maanomistajille tai yrityksille.

Bambutuotteita myydään yrityksen bambutiloilta ja kumppaniviljelijöiltä, joilla on 20-vuotinen myyntisopimus, suoraan jalostusteollisuudelle sekä 14 myyntipisteen kautta kymmenessä maassa.

Bamboologicin ja kumppaniviljelijöiden hiilenpoistotodistuksia tarjotaan markkinoille Bamboologicin, riippumattomien välittäjien, tai jälleenmyyjien toimesta eri Euroopan maihin.

Bambu tuottaa toistuvia vuotuisia tuloja jopa 100 vuotta istutuksen jälkeen. Markkinajohtajat kuten IKEA, Melitta ja monet muut ovat ottaneet bambun käyttöön. Ainoana tehtävänä on istuttaa mahdollisimman paljon bambua, jotta kasvavaan kysyntään voidaan vastata.

Markkina

Bamboo products

Bamboologic stand

INBARin tietojen mukaan Eurooppa on suurin bambun tuontimarkkina. Kiinan jälkeen EU27 on suurin bambutuotteiden viejä. Bambu on läsnä lähes jokaisessa kotitaloudessa, ja sillä on kymmeniä tuhansia käyttökohteita.

Bambu on kestävä vaihtoehto teräkselle, PVC:lle, kovalle puulle, komposiiteille ja puuvillalle. Bambu on muita kuitukasveja monipuolisempi, laadultaan parempi ja sadot isompia.


Bambun korkea piidioksidipitoisuus tekee siitä halutun raaka-aineen lääke-, kauneudenhoito- ja terveydenhuoltoalalla. Bambu on ravinteikas ja sisältää runsaasti kuituja, jotka ovat sopivat ihmisten ja eläinten ravinnoksi.

Bamboologic on toinen kahdesta merkittävästä toimijasta Euroopassa, joilla on yhteensä yli 90 % markkinaosuus, ja on ainoa aktiivinen toimija viidessä Euroopan maassa. Koska uusiutuviin raaka-aineisiin, paikallisiin toimitusketjuihin ja kestävään kehitykseen kiinnitetään Euroopassa yhä enemmän huomiota, kysyntä liittyä kumppaniviljelijäksi kasvaa nopeasti.

Koska nykyinen kysyntä ylittää tarjonnan 300-500-kertaisesti, bambun tuleva menekki on varmistettu.

Kilpailijoilla on vaikeuksia päästä markkinoille, koska:
1) Bambun pistokkaiden juurrutus on vaikeaa. Bambu ei juurikaan anna siemeniä, ja monistaminen vaatii paljon tietoa ja kokemusta. Jan Oprins myötä yrityksellä on alan johtava asiantuntija .

2) Tietoa ja kokemusta bambuviljelystä on Euroopassa niukasti.

3) Jotta yrityksellä olisi merkittävä rooli teollisella tasolla, volyymien ja mittakaavan pitäisi olla riittävät.

Vastuullisuus

Kestävän kehityksen tavoitteet ovat osa YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelmaa 2030, ja ne muodostavat kestävän kehityksen kansainvälisen kehyksen vuoteen 2030 asti. Kestävän kehityksen tavoitteiden tarkoituksena on lopettaa köyhyys, eriarvoisuus ja ilmastonmuutos.

Kestävän kehityksen edelläkävijänä Bamboologic edistää useita ilmastoa, luontoa ja yhteiskuntaa koskevia kestävän kehityksen tavoitteita.

SDG 12

Euroopassa kasvatetun bambun osalta keskitymme paikalliseen tuotantoon ja lyhyisiin toimitusketjuihin. Näin vältetään saastuttavat mannertenväliset kuljetukset ja varmistetaan, että jalostus tapahtuu kestävällä ja vastuullisella tavalla. Toiseksi suurimpana bambuntuottajana EU tarvitsee bambun toimitusvarmuutta. Tämä on valtava mahdollisuus EU:n maatalousalalle.

Ø Kehitetään bambuviljelyverkostoa siten, että bambua voidaan tuottaa yli 100 000 tonnia vuodessa.

SDG 13

Nopeasti kasvava ja ympärivuotisesti vihreä bambu on mestari sitomaan hiilidioksidia. COP 21 -konferenssissa bambu julistettiin erittäin hyödylliseksi kasviksi ilmastonmuutoksen torjunnassa. Bambuviljelyverkostomme avulla olemme rakentamassa valtavaa luontoon perustuvaa hiilinielua.


Ø Kahdeksan vuoden laina-aikana syntyy jopa 1 000 000 tonnia hiilen varastointipotentiaalia.

SDG 15

EU:n maaperästä yli 60 % on köyhtynyt, joten on toimittava kiireesti. Bambumetsät ovat kaukana monokulttuureista. Niitä ei muokata, eikä niissä käytetä torjunta-aineita. Bambun laaja juuristo torjuu eroosiota, ja jatkuvan lehtien varisemisen ansiosta syntyvä paksu humuskerros tekee maaperästä jälleen hedelmällisen. Bambumetsät alentavat maaperän lämpötilaa ja ovat tunnettuja erinomaisesta vedenpidätyskyvystään. Pelloilla hiljattain tehty biodiversiteettitutkimus on osoittanut, että kyseessä on elinvoimainen ekosysteemi. Hyönteiset, linnut ja maaeläimet löytävät ravintoa ja suojaa bambujen välistä.

Ø Parannetaan biologista monimuotoisuutta ja estetään maaperän köyhtyminen yli 5 000 hehtaarilla EU:ssa.

Varojen käyttö

Bambu on aluksi investointi-intensiivinen hanke, sillä kasvit, tilan perustaminen, sadonkorjuu ja jalostus on käynnistettävä. Hive Energy Groupin kaltaisten sijoittajien ansiosta pystyimme käynnistämään ja todentamaan Bamboologicin mallin menestyksekkäästi. Sijoittajien tuella Bamboologic pyrkii irtautumaan alkuvaiheen sijoittajista ja vakauttamaan toimintaansa seuraavaa kasvuvaihetta varten.

Kun bambu on istutettu, luonto tekee tehtävänsä. Bambu kasvaa, hiilidioksidi sitoutuu ja myyntiarvo kasvaa. Bambussa on se hieno puoli, että kerran investoidut ja istutetut kasvit tuottavat tuloja yli 100 vuoden ajan, mikä takaa vakaat ja kasvavat tulot pitkällä aikavälillä.

Seuraavassa kasvuvaiheessa keskitytään hyväksi havaitun mallin laajentamiseen, jotta voidaan lisätä eurooppalaisen bambun sekä hiilenpoistohyvitysten tarjontaa hiilimarkkinoiden nopeasti kasvavaan kysyntään.


Icon 1

Enimmäisskenaario

(3 000 000 euroa kerätty rahoituskierroksella)

Varat mahdollistavat:

Osakkeiden takaisinosto ja jälleenrahoitus (60 %)
Kasvu- ja kehitysinvestoinnit (37 %)
Investointivaraukset (3 %)

------------------------------------------------------------------

 • 28 % maa-alueita vakuutena
 • 32 % osakkeet (BLE)
 • 15 % istutusmateriaali
 • 22 % maata
 • 3 % varanto

Icon 2

Vähimmäisskenaario

(1 250 000 euroa kerätty rahoituskierroksella)

Varat mahdollistavat:

 • Osakkeiden takaisinoston ja jälleenrahoituksen (86 %)
 • Kasvu- ja kehitysinvestoinnit (10 %)
 • Investointivaraukset (4 %)

------------------------------------------------------------------

 • 10 % maa-alueita vakuutena
 • 76 % osakkeet (BLE)
 • 10 % istutusmateriaali
 • 4 % varanto

Taloudelliset luvut ja kasvu

Todelliset ja suunnitellut luvut

Tutustu yrityksen taloudellisiin lukuihin, kuten liikevaihtoon ja tuloskehitykseen. Lue lisää kasvuennusteesta.

Kirjaudu Rekisteröidy

Asiakirjat

Päivitykset

PÄIVITYS 2.5.2024: Vastauksia sijoittajien kysymyksiin

Bambu on vihreä ympäri vuoden, ja kasvi on täynnä vettä sekä varsien että juurien osalta.

Koska bambupeltoja hoidetaan ja valvotaan aktiivisesti, tulipalojen riski on hyvin pieni. Bambun tiedetäänkin olevan suhteellisen kestävä metsäpaloja vastaan. Bambu on yleensä 6-10 metrin matkalta vapaa sivuhaaroista, mikä tarkoittaa, että latvusto ei levitä paloa helposti. Hoidetuissa bambumetsissä kuivuneet kepit ja materiaalit poistetaan ja tiheyttä säädellään kasvun edistämiseksi. Pellot on jaettu sektoreihin, jotka on erotettu toisistaan palokatkoilla. Vettä on saatavilla koko alueella.

Jos tulipalo syttyy, se vaikuttaa joihinkin sadonkorjuukertoihin kyseisellä pellolla. Onneksi voimme turvautua eri puolilla Eurooppaa sijaitsevien bambutilojen verkostoon. Tämän ansiosta voimme tällaisissa tapauksissa lisätä sadon määrää muilla tiloilla korvataksemme palaneen pellon tuotevajeen.

Tulipalon jälkeen bambumetsä toipuu paljon nopeammin kuin perinteinen metsä. Bambuversot kasvavat takaisin täyteen pituuteensa yhden kauden kuluessa. Etelä-Amerikassa tehty tutkimus osoitti, että kahden toistuvan metsäpalon jälkeen viiden vuoden aikana 74 prosenttia perinteisestä kasvillisuudesta oli hävinnyt. Sitä vastoin bambuversoja oli kasvanut takaisin 7-9 kertaa enemmän. Toistaiseksi ei ole tiedossa tulipaloja eurooppalaisilla bambupelloilla.

Keskeinen periaate on, että bambua istutetaan vain viljelykasveiksi eikä luonnonvaraisena. Bambun istuttamisessa keskitytään epäoptimaalisiin viljelypalstoihin ja tarjotaan viljelijöille parempi vaihtoehto näille maille. Koska bambu on ikivihreä metsä, jonka latvusto on suljettu, se alentaa maaperän lämpötilaa, pidättää vettä maaperässä, ehkäisee eroosiota intensiivisen juuristonsa avulla ja tukee ekosysteemin muodostumista. Monipuolistaminen luontoa hyödyntäviin viljelykasveihin, joilla on uusiutumiskykyä, on erittäin tarpeellista Euroopassa, jossa EU:n mukaan yli 60 prosenttia maaperästä on epäterveessä tilassa.

Bambupeltoja voidaan hoitaa täydellisesti ja ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman vähäiset. Alcoutimin bambuviljelmä toimii aurinkoenergialla, sillä on suuria sadevesilammikoita, ja kastelujärjestelmä perustuu painovoimaan, mikä kuluttaa vain vähän energiaa.

Kuten hiljattain 5 vuotta vanhalla bambupellollamme suoritettu biodiversiteettitutkimus osoittaa, ympäröivä perinteinen maanviljelys vaikuttaa melko kielteisesti bambupeltojen rikkaaseen ekosysteemiin.

Koska puutuotteiden kysyntä EU:ssa kasvaa, bambun käyttäminen biomassana vähentää paineita, jotka kohdistuvat alkuperäisiin puulajeihin ja metsiin. Monet Euroopan metsät kärsivät taudeista. Teollisuus tutkii vaihtoehtoja markkinoille ja suhtautuu myönteisesti paikalliseen bambuviljelyyn.

Koska bambu tuottaa harvoin siemeniä, viljelykasvi ei leviä siementen välityksellä. Sen laajoja juuria voidaan helposti hoitaa peltojen ympärille tehtävillä kaivannoilla (ks. alla oleva drone-kuva 6 vuotta vanhasta portugalilaisesta bambupellosta).

Bambu on yksi monimuotoisimmista viljelykasveista. Bambumetsä tarjoaa suojaa monille linnuille, hyönteisille ja pienille maaeläimille. Lehtien putoaminen ympäri vuoden luo erittäin rikkaan maaperän, joka on todellinen paratiisi hyönteisille, sienille ja kymmenille kasvilajeille. Bambulla on luonnostaan antibakteerisia ominaisuuksia. Bambupelloilla ei käytetä torjunta-aineita. Bambukenttiä ei myöskään kynnetä, joten maaperän pintakerrosta ei vahingoiteta. Korjuun yhteydessä ei tehdä raivausta. Vuosittain korjataan vain kolmannes käytettävissä olevasta bambusta.

Drone-kuva 6-vuotiaasta portugalilaisesta bambupellosta

Drone-kuva 6-vuotiaasta portugalilaisesta bambupellosta

Biologinen monimuotoisuus bambupellolla

Biologinen monimuotoisuus bambupellolla

Olemme käsitelleet tätä aihetta yksityiskohtaisesti Tällä sivulla. Biodiversiteettitarkastus tehdään 5 vuotta vanhalla bambupellolla Portugalissa. Sivulla olevan linkin kautta tämä biodiversiteettitutkimus on ladattavissa.

Bambun käyttöikä voi kuitenkin olla yli 100 vuotta, rahoitusmallit ja rahoitushorisontti on asetettu 20 vuoteen. Sijoituksen tuotto kasvaa jokaisena lisävuotena, kun korjuusta saadaan lisää tuloja ja kun hiilivarmenteista saatavat tulot kasvavat. Bambun istuttaminen nyt tuottaa kestävää tuloa tuleville sukupolville.

Bambun istuttamisen taloudellinen kannattavuus on laskettu 20 vuoden ajanjaksolle. Kentän kannattavuusraja saavutetaan noin vuonna 10. Saatavilla olevan kirjallisuuden ja tutkimusten mukaan bambun hiilenpoistotehokkuus ja maaperän varastointikapasiteetti ovat 12 vuotta. Varmuuden vuoksi olemme asettaneet hiilenpoistojaksoksi 20 vuotta. Hankittujen hiilenpoistotodistusten myynnistä saatavat tulot voidaan tarjota markkinoille pian istutuksen jälkeen myyntisopimusten ansiosta. Näin saadaan tuloja ensimmäisinä vuosina, mikä kannustaa viljelijää hiilenpoistotoimiin. Bambun maaperää uudistavat vaikutukset riippuvat maaperän ja ekosysteemin lähtötilanteesta ja ovat havaittavissa jo muutaman vuoden kuluttua. Maatalousmaan laadun parantamisen arvoa ei voi liioitella. Tämä on ratkaisevan tärkeää tulevaisuuden elintarvikehuollon ja biopohjaisen teollisuuden kannalta.

Koska Bamboologic on myös viljelijä, Bamboologicin ja viljelijöiden edut koskevat molempia. Viljelijät auttavat meitä varmistamaan markkinoiden vaatimat määrät. Vastineeksi tarjoamme viljelijöille yhteistyöratkaisun sadonkorjuuta, markkinoille pääsyä ja hiilidioksidipäästötodistusten hankkimista varten.

Tavoitteenamme on luoda eurooppalainen bambuketju, jossa jokaiselle ketjun lenkille maksetaan oikeudenmukainen hinta. Vain siten voidaan luoda kestävä vihreä liiketoimintamalli. Bambu tarjoaa pitkän aikavälin turvaa, koska sen markkinat ovat monipuoliset. Bambumetsä tuottaa erilaisia tuotteita: ostetaan runkoja, syötäviä versoja, biomassaa ja jopa lehtiä. Bambumetsän tuottamien eri tuotteiden tuoton koostumus tekee siitä taloudellisesti erittäin mielenkiintoisen viljelykasvin. Koska bambu on tuotteena poikkeuksellisen hyvä ja koska sillä on monenlaisia käyttömahdollisuuksia, voidaan odottaa vakaita satoja pitkällä aikavälillä.

Maanviljelijöillä on siten käytössään monipuolinen ja korkealaatuinen kuitukasvi. He eivät ole sidottuja yhteen alaan, kuten elintarvikesektoriin, mikä antaa suuremman kaupallisen varmuuden. Satovuosikohtaisen nettotulon kannalta bambu on kannattavampi kuin miscanthus, hamppu, pellava ja muut kuitukasvit.

Ratkaisevia tekijöitä tuotteen valinnassa ovat markkinoiden kysyntä, kestävyys koko tuotantoprosessin ajan ja kohtuullinen hinta.

Monipuolinen bambu on nopeasti uusiutuva vaihtoehto, jolla on pieni jalanjälki PVC:lle, teräkselle, (kovalle) puulle, komposiiteille ja puuvillalle. Tämä hiilinegatiivinen materiaali on mestari hiilen varastoimisessa kestäviin materiaaleihin. Se on nollahajoava, ja mikä tahansa kasvin osa voidaan käsitellä. Kun sitä kasvatetaan paikallisesti, vältetään saastuttavat kuljetukset pitkien matkojen päästä ja edistetään toimitusvarmuutta. Kaikki materiaalit, joissa fossiilinen komponentti korvataan bambulla, ovat askel eteenpäin kestävyydessä. Viime vuosina teollisuus on vaatinut yhä enemmän paikallisesti ja kestävästi kasvatettuja tuotteita.

Me emme ainoastaan korvaa fossiilisia materiaaleja bambulla, vaan keskitymme myös tuotantoprosessin kestävyyteen. Yhdessä teollisuuden, tutkimuslaitosten ja yliopistojen kumppaneiden kanssa tutkimme aktiivisesti kaikkia tuotantoprosessin näkökohtia keskittyen kestävyyteen. Esimerkkinä tästä on bambusta uutettuun ligniiniin perustuvan bioliiman kehittäminen. Teimme myös yhteistyötä bambumassan tuottamiseksi laboratoriomittakaavassa tekstiilejä varten välttäen saastuttavaa viskoosimenetelmää, ja tuloksena oli ensimmäinen erä kestävästi tuotettua eurooppalaista bambumassaa. Vielä pidemmälle menevää on se, että massan avulla valmistettujen tekstiilien tuotanto tapahtuu sataprosenttisesti Portugalissa, vain muutaman sadan kilometrin päässä bambupelloilta. Viimeisenä esimerkkinä voidaan mainita hiljattain lanseeratut näyte-erät 100-prosenttisesta bambueristeestä, joka on tuotettu Saksassa Portugalista ja Belgiasta peräisin olevasta bambusta.

Tyypillisesti 7-8 vuoden kuluttua istutuksesta. Ennen tätä ajanjaksoa voidaan markkinoida joitakin pienempiä määriä karsimisesta saatavia tuotteita.

Alcoutimin alue Portugalissa on karu maaseutualue, johon Eurooppa kiinnittää erityistä huomiota. Monet nuoret ovat lähteneet alueelta työpaikkojen puutteen vuoksi. Maataloustoiminta rajoittuu muutamiin perinteisiin viljelykasveihin, jotka ovat enimmäkseen monokulttuureja, jotka eivät tuo lisäarvoa ilmastolle tai luonnolle. Bambutilat luovat suoraan työpaikkoja, mutta ne myös edistävät useiden bambua käyttävien tai maatilojen tavarantoimittajina toimivien yritysten kehitystä alueella. Tämä puolestaan aktivoi koko paikallista taloudellista verkostoa, joka koostuu tavarantoimittajista, palveluista, vieraanvaraisuudesta ja T&K-toiminnasta. Lisäksi bambumetsät lisäävät paikallisesti maatalouden biologista monimuotoisuutta, torjuvat eroosiota ja aavikoitumista ja parantavat veden pidättymistä maaperässä. Alcoutimin alueella olemme olleet suurin talouden edistäjä viimeisten kolmen vuoden ajan.

PÄIVITYS 26.04.2024: Vastauksia sijoittajien kysymyksiin

Olemme koonneet sijoittajilta saamiamme kysymyksiä, sekä Bamboologin vastaukset niihin:

1. Käyttääkö Bamboologic torjunta-aineita tai lannoitteita?

Emme käytä torjunta-aineita tai keinolannoitteita (jos käytämme tietyissä tapauksissa, se on biosertifioitua).

2. Soveltuuko maaperä, jolle Bamboologic haluaa perustaa bambuviljelmiä, myös muuhun viljelyyn?

Kuten videolla kerrotaan, istutamme usein köyhtyneelle maalle, jossa muu maanviljely ei ole mahdollista. Meidän kanssamme työskentelevät maanviljelijät istuttavat usein alueille, joilla muut kasvit eivät menesty hyvin.

3. Bamboologic kertoo, että sen viljelmät edistävät biologista monimuotoisuutta. Useimmissa yhden kasvilajin viljelmissä tämä ei juuri pidä paikkaansa. Miksi näin on bambuviljelmillä? 

Biologiseen monimuotoisuuteen liittyen kannattaa tutustua tähän sivuun verkkosivuillamme. Sieltä voit myös ladata biodiversiteettitutkimuksen, jonka teimme viime vuonna viisi vuotta vanhalla bambupellolla. Tutkimus osoitti, että bambu eroaa muista viljelykasveista, sillä se lisää biologista monimuotoisuutta: ei torjunta-aineita, ei kyntöä, ei raivausta, ympärivuotinen lehtien putoaminen aiheuttaa humuskerroksen jne.