Valitse, miten haluat käyttää verkkosivustoamme:

Evästeet auttavat parantamaan verkkosivuston käyttökokemusta ja tarjoamaan turvallisia palveluja. Jotkin evästeet ovat välttämättömiä turvallisuuden ja kirjautumistoimintojen kannalta, toiset taas mahdollistavat helpomman käytön ja kätevän tuen. Voit peruuttaa päätöksesi milloin tahansa.

Injeq Oyj

Suomi
Invesdor Alumni
Osakeanti
MedTech
Terveydenhuolto

Navigoiva neula lisää potilasturvallisuutta sekä luottamusta onnistumiseen ensipistolla


Markkinointimateriaali

Miksi sijoittaa Injeqiin

Spinaali- ja erikoisneulojen kokonaismarkkinat ovat yli 1 miljardin euron suuruiset ja kasvavat 7 % vuodessa.

Injeqin kliinisesti todistettu tuote on ainutlaatuinen, patentoitu ja vaikeasti kopioitavissa.

Alzheimerin tauti lisääntyy hyvin nopeasti länsimaissa, ja dementian hoidon odotetaan maksavan 2,8 biljoonaa dollaria vuonna 2030.

Alzheimerin taudin uudet neurologiset lääkkeet edellyttävät, että sairaaloissa tehdään enemmän lumbaalipunktioita.

On madallettava kynnystä tehdä lumbaalipunktioita ja samalla lisättävä toimenpiteen turvallisuutta ja tarkkuutta.

First name last name, position

"Injeq IQ-Tip® -neula on saanut lääkäreiltä kiinnostuneen vastaanoton maailmanlaajuisesti. Silti myynti on osoittautunut haasteelliseksi tuotteen selkeistä eduista huolimatta. Injeqin johto on tunnistanut tarpeen laskea tuotteen hintaa lähemmäksi tavallisia neuloja, jotta voidaan madaltaa sen kynnystä päästä uusille markkinoille, skaalata myynti maailmanlaajuisesti ja saavuttaa merkittävä markkina-asema mahdollisimman pian. Injeq on alkanut kehittää Injeq 2.0 -analysaattoria, jonka avulla asiakkaan ei tarvitse tehdä suurehkoa alkuinvestointia analysaattoriin. Analysaattorin hinta on myös huomattavasti alhaisempi kuin aikaisemmin. Injeq 2.0 -analysaattori on parhaillaan laboratoriotesteissä, ja sen odotetaan tulevan markkinoille vuonna 2025. Samaan aikaan Injeq odottaa saavansa uudelle tuotteelleen FDA:n hyväksynnän vuonna 2026, mikä avaa Injeqille pääsyn uusille markkinoille Pohjois-Amerikkaan. Markkinoiden tarve entistä korkealaatuisempiin tuotteisiin pienemmällä potilasriskillä on Injeqin ja potilaiden etu.
  
Injeq kerää nyt 2-3 miljoonaa euroa Injeq 2.0 -analysaattorin viimeistelyä, kliinisiä tutkimuksia, FDA:n hyväksyntää ja maailmanlaajuista laajentumista varten. Injeq asiantuntijoineen on vakuuttunut siitä, että Injeq 2.0 -analysaattori mahdollistaa nopean maailmanlaajuisen laajentumisen. IQ-Tip®-neula on kiistatta parempi kuin tavallinen neula, ja sen hinta on merkittävästi aikaisempaa edullisempi. Vähintään 2 miljoonan euron rahoitus mahdollistaa myös sen, että Injeq voi konvertoida osakkeiksi koko vaihtovelkakirjalainan, joka laskettiin liikkeelle vuonna 2022 sen jälkeen, kun Injeqin suunniteltu listautumisanti keskeytettiin Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Sen lisäksi, että Injeq voi konvertoida vaihtovelkakirjalainan, osakeannin odotetaan antavan Injeqille riittävän rahoituksen 18-24 kuukaudeksi, joka riittää Injeq 2.0:n saamiseksi markkinoille"

Timo Hänninen, Injeq Oyj:n toimitusjohtaja

Tiedot sijoituksesta

Tyyppi:
Osakeanti
Jo sijoitettu:
70 870,00 €
Jaettava omistusosuus:
44,53 – 54,63 %
Osakkeen hinta:
0,50 €
minimisijoitus 1 000 osaketta
Osakkeiden nykyinen lukumäärä:
4 982 986
Osakekanta täyden diluution jälkeen:
16 944 038
Valuaatio (pre-money):
2 491 493,00 €
Tarjottavien osakkeiden määrä:
6 000 000
Rahoituksen tarkoitus:
Kasvu
Välittäjä:
Oneplanetcrowd International B.V
Toimilupa:
ECSPR

Yleiskatsaus

Yhtiön profiili

Injeq on vuonna 2010 perustettu yhtiö, joka tarjoaa ainutlaatuisia älykkäitä neuloja vaativiin potilaspistoihin, kuten lumbaalipunktioihin. Yhtiön ensimmäinen tuote, Injeq IQ-Tip®, antaa reaaliaikaista tietoa siitä, milloin neula on saavuttanut kohteensa, mikä lisää merkittävästi pistojen onnistumisastetta. Injeqin IQ-Tip® sai CE-merkinnän joulukuussa 2021 kolmen onnistuneen kliinisen tutkimuksen jälkeen ja FDA:n break through device statuksen elokuussa 2023. Injeqillä on tällä hetkellä jakelijoita 15 Euroopan maassa ja lisäksi Kuwaitissa, Hong Kongissa, Taiwanissa sekä Saudi Arabiassa. Injeqillä on aikomus laajentaa jakelijaverkostoaan maailmanlaajuisesti EMEA-, Amerikka- ja APAC-alueilla.

Vuoteen 2027 mennessä maailmanlaajuisen erikoisneulamarkkinan odotetaan kasvavan noin 14,9 miljardiin euroon, josta Injeqin kohdemarkkinoiden osuus on arviolta 1,8 miljardia euroa. Bioimpedanssispektroskopiateknologiaa ja neuloja voidaan käyttää monilla eri kliinisillä käyttöalueilla, joita yhtiö tutkii parhaillaan.

Kehitys edellisen Invesdor-rahoituskierroksen jälkeen

Lue lisää siitä, mitä on tapahtunut edellisen rahoituskierroksen jälkeen.

Yhtiön tiedot 

Yhtiön nimi: Injeq Oyj
Toimitusjohtaja: Timo Hänninen
Y-tunnus: 2367283-8
Perustamisvuosi: 2010
Osoite: Biokatu 8,​
33520 Tampere
Toimiala: Medtech
Työntekijöiden määrä: 14
Lokaatio: Tampere
Verkkosivut: https://injeq.com/
Sosiaalinen media:     

Tuotteet


1. sukupolven IQ-Tip®️-älyneula on markkinoilla ja 2. sukupolven analysaattori on tuotekehityksessä. IQ-Tip®-neula koostuu seuraavista komponenteista, jotka myydään yhdessä tai erikseen: IQ-Tip®-analysaattori, kertakäyttöinen IQ-Tip®-selkäydinneula (kolme eri pituista) ja kertakäyttöinen IQ-Tip®-kaapeli, joka yhdistää neulan analysaattoriin. Toisen sukupolven analysaattori poistaa kaapelin tarpeen järjestelmästä, mikä tekee siitä kustannustehokkaamman sekä intuitiivisemman käyttää. Samaa tuotetta voidaan myydä kaikissa maissa ilman että kullekin kielialueelle pitäisi tehdä oma kieliversionsa. Ensimmäisen sukupolven tuote täytyy muokata kaikille kielialueille erikseen. Todellinen maailmanlaajuisesti myytävä standardituote tehostaa myös operatiivista toimintaa.
 • Injeqin IQ-Tip®-spinaalineuloja valmistetaan ja myydään kolmessa eri pituudessa.
 • Injeqin IQ-Tip®-spinaalineulan muotoilu on ainutlaatuinen.
 • Spinaalineula ja kaapeli ovat steriilejä ja kertakäyttöisiä

 

Injeq needle

Sekä 1. sukupolven IQ-Tip®-analysaattori että 2. sukupolven analysaattori on suunniteltu tunnistamaan kudosta neulan kärjessä ja raportoimaan reaaliajassa, kun selkäydinneula osuu aivo-selkäydinnesteeseen. IQ-Tip®-analysaattori toimii, kun se on kytketty kertakäyttöiseen ja steriiliin IQ-Tip®-spinaalineulaan ja IQ-Tip®-kaapeliin. IQ-Tip®-analysaattori mittaa neulan kärkeä koskettavan kudoksen bioimpedanssia 200 kertaa sekunnissa 15 eri taajuudella. Kertakäyttöinen IQ-Tip®-mikroanalysaattori liitetään suoraan neulaan.

IQ-Tip®-analysaattori helpottaa lääkärin työtä lumbaalipunktioissa: analysaattori antaa hälytyksen, kun neulan kärki pääsee selkäydinnesteeseen. Injeq käyttää patentoitua teknologiaa, eikä markkinoilla ole tällä hetkellä kilpailevia tuotteita. Vahvasti säännellyt markkinat ja Euroopassa jo saatu myyntilupa luovat merkittävän etuaseman mahdollisiin kilpailijoihin nähden.

Spinal fluid

Liiketoimintamalli

Injeq needle

Injeq needle

Injeq käyttää jälleenmyyjien valmiita jakeluverkostoja. Jälleenmyyjät valitaan heidän olemassa olevan jakelualueensa perusteella, tällä hetkellä pääasiassa neonatologian, neurologian, pediatrisen onkologian ja ensihoidon alalla jo toimivien jälleenmyyjien joukosta. Tällä hetkellä Injeq IQ-Tip® on saatavilla yhdeksässätoista maassa. Injeq on solminut yhdeksän uutta jälleenmyyjäsopimusta viime rahoituskierroksen jälkeen. 


1. Analysaattoreiden myynti

 • IQ-Tip®-analysaattoreiden ja mikroanalysaattoreiden myynti kertakäyttötuotteina
   

2. Neulojen myynti

 • IQ-Tip®-selkäydinneulojen myynti kertakäyttötuotteina, joista Injeq saa toistuvaa kassavirtaa
 • Kannattavuus paranee, kun IQ-Tip®-neulojen myynti- ja tuotantomäärät kasvavat ja yksikkötuotantokustannukset laskevat
   

3. Palvelujen myynti

 • Kun Injeq valmistaa langattoman version mikroanalysaattorituotteesta, jossa on tiedonkeruumahdollisuus, se voi tarjota palveluja sairaaloille lumbaalipunktion onnistumisesta sekä analysoida pistoon liittyviä suorituskykytietoja. IQ-Tip® Data -tietoihin ei tallenneta mitään henkilötunnistetietoja eikä niitä näin ollen pystytä välittämäänkään. Tiedonkeruumahdollisuus on suunniteltu seuraavaan versioon toisen generaation analysaattorista.
   

4. Uudet sovellusalueet

 • Injeqin teknologia on skaalautuva ja laajennettavissa uusille sovellusalueille
 • Uusia mahdollisia sovellusalueita ovat esimerkiksi keuhkopussiin tulleen ilman tunnistamiseen tarkoitetut pistokset, kohdennettu syöpälääkkeiden anto, syöpänäytteenotto sisäelimistä, nivelpunktiot ja verisuonipunktiot
 • Yhteistyö lääkeyhtiöiden kanssa edistää uusien täsmälääkkeiden ja rokotteiden kehittämistä
 • Tieteellinen neuvottelukunta etsii aktiivisesti bioimpedanssispektroskopian uusia sovellusalueita, joissa voi olla suuri potentiaali uusille tulovirroille ja kasvulle

Markkina

Tällä hetkellä Injeq kaupallistaa ja skaalaa liiketoimintaansa nykyisellä IQ-Tip®-neulalla Euroopassa. Helmikuun 2024 lopussa Injeqillä oli jakelusopimukset, jotka kattavat Hongkongin erityishallintoalueen, Italian, Itävallan, Kuwaitin, Liechtensteinin, Norjan, Puolan, Puolan, Romanian, Saudi-Arabian, Ruotsin, Sveitsin, Slovakian, Slovenian, Ranskan, Taiwanin, Suomen, Tšekin, Tanskan ja Saksan. Myyntilupaprosessit muissa maissa käynnistetään mahdollisimman pian, mikä mahdollistaa maailmanlaajuisen laajentumisen nykyisellä tuotteella.

 • Biopsianeulojen ja luokittelemattomien erikoisneulojen maailmanlaajuisten markkinoiden arvo on 1,1 miljardia euroa (2020) ja niiden arvioidaan kasvavan 1,8 miljardiin euroon vuoteen 2027 mennessä.
 • Injeqin tavoitteena on laajentua sekä maantieteellisesti että uusille sovellusalueille.
 • Ensimmäiset kohdemarkkinat ovat Euroopassa tapahtuvat lumbaalipunktiotleukemiaa sairastaville lapsille. Tämän jälkeen Injeqin kohteina ovat neurologiset sairaudet, kuten Alzheimer, Parkinson ja aivokalvontulehdus.
 • Monia neurologisia potilaita hoidetaan ensihoidossa, jossa IQ-Tip® antaa enemmän varmuutta ensiapulääkärille, joka ei yleensä tee lumbaalipunktioita.
 • Spinaalipuudutus on spinaalineulojen suurin sovellusalue, ja IQ-Tip®-neulaa voidaan käyttää näillä markkinoilla, mutta useissa maissa nykyinen 22G-neula ei ole spinaalipuudutuksissa käytettävä neulakoko.
 • Näiden sovellusalueiden, neonatologian, hemato-onkologian, neurologian,ensihoidon ja spinaalianestesian, vuotuiset markkinat ovat noin 300 miljoonaa dollaria.

 

Johtoryhmä

  

Timo Hänninen, CEO

Timo Hänninen

Toimitusjohtaja

 • Yli 30 vuoden kokemus johtavista teknologiayrityksistä ja kansainvälisestä liiketoiminnasta
 • Yli 10 vuotta eri yhtiöiden toimitusjohtajana
 • Injeqin toimitusjohtaja vuodesta 2022
 • Tekniikan tohtori, MBA

  

Tomi Numminen, CoB

Tomi Numminen

Hallituksen puheenjohtaja

 • Hallituksen jäsen toukokuusta 2022 lähtien, puheenjohtaja kesäkuusta 2022 alkaen
 • Tomi Numminen on työskennellyt MedTech- ja lääkealan yrityksissä yli 30 vuotta, ja hänellä on kokemusta sekä start-up-yrityksistä että pörssiyhtiöistä.
 • Kokemusta MedTech-yrityksen menestyksekkäästä teknisestä listautumisesta Suomessa
 • Hallituksen puheenjohtaja Bioretec Oyj:ssä (listattu NASDAQ OMX Helsingissä), Uniogen Oy:ssä ja Endicum Oy:ssä
 • Kauppatieteiden maisteri

  

Timo Elomaa, COO

Piritta Setälä

 Hallituksen jäsen ja tieteellisen neuvottelukunnan jäsen

 • Anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri, erityispätevyys ensihoitolääketieteeseen
 • Toimii Pirkanmaan hyvinvointialueen Ensihoitopalvelujen apulaisylilääkärinä
 • Pirkanmaan hyvinvointialueen ensihoitolääketieteen ja valtakunnallisen HEMS-toiminnan tutkimusryhmien jäsenen
 • Hallituksen jäsen vuodesta 2023, tieteellisen neuvottelukunnan jäsen
 • Lääketieteen tohtori (MD, PhD.)

Omistuksen jakautuminen

Osakkeenomistaja

Osakkeet

Äänet

1 EAKR-Aloitusrahasto Oy (Tesi) 873 955 17,5 %
2 Estate of Riitta Seppänen-Kaijansinkko 478 956 9,6 %
3 Katja Paassilta 319 750 6,4 %
4 Kai Kronström 218 633 4,4 %
5 Jari Hyttinen 204 230 4,1 %
6 Secium Oy 100 750 2,0 %
7 Garuda Oy 91 800 1,8 %
8 Pepexport Oy 85 000 1,7 %
9 Axel Cedercreutz​ 75 000 1,5 %
10 Asko Brax 67 947 1,4 %
11 Muut osakkeenomistajat 2 466 965 49,5 %
YHTEENSÄ 4 982 986 100 %

Yhtiön rakenne

Injeq Oyj on yksinomaan osakkeenomistajiensa omistuksessa, eikä sillä ole emo- tai tytäryhtiöitä.

Injeq Oyj:n kehitys edellisen rahoituskierroksen jälkeen

 • Tuotekehityksessä Injeq on edistynyt merkittävästi analysaattorin kehittämisessä ja saavuttanut toimivan prototyyppivaiheen kertakäyttöisestä, käyttäjäystävällisestä ja kustannustehokkaasta analysaattorista.
 • Tutkimuspuolella Injeq on aloittanut neljännen kliinisen tutkimuksen kaikkien suomalaisten yliopistosairaaloiden kanssa. 
 • Tuotannossa Injeq on kehittänyt ja ottamassa käyttöön uusia tietokoneavusteisia valmistustyökaluja helpottaakseen työn kuormitusta.
 • Myynnin ja markkinoinnin alalla Injeq on laajentunut maantieteellisesti uusille alueille, kuten Hongkongiin, Saudi-Arabiaan ja Kuwaitiin sekä uusiin Euroopan maihin, kuten Romaniaan. Suurin osa Injeqin lääkeyhtiöyhteistyöstä on kohdistunut neurologisiin sairauksiin ja erityisesti Alzheimerin ja Parkinsonin tauteihin, jotka yleensä diagnosoidaan aivoselkäydinnäytteistä.
 • Vuoden 2023 Q3 vuoden 2024 Q1 Injeq on optimoinut kustannusrakennettaan entisestään vastaamaan nykyisiä markkinaolosuhteita ja parantaakseen käyttöpääoman riittävyyttä.

Varojen käyttö

Icon 1

Skenaario I

(rahoituskierroksella kerätään 3 miljoonaa euroa)

 • Uuden analysaattorin kehittäminen ja laajentaminen uusille markkinoille käynnistämällä FDA:n hyväksymisprosessi
  USA:n markkinoille pääsyä varten
   
 • Vaihtovelkakirjalaina vuodelta 2022 konvertoidaan osakkeiksi
   
 • 30 % uusi kehitys
   
 • 30 % myynti ja markkinointi
   
 • 40 % operatiivinen toiminta   

Icon 2

Skenaario II

(rahoituskierroksella kerätään 2,5 miljoonaa euroa)

 • Jatketaan uuden analysaattorin käyttöönottoa ja aloitetaan sen myynti Injeqin nykyisillä markkinoilla
   
 • Lisärahoituksella Injeq voi nopeuttaa yhtiön kehitystyötä
   
 • Vaihtovelkakirjalaina vuodelta 2022 konvertoidaan osakkeiksi
   
 • 25 % uusi kehitys
   
 • 25 % myynti ja markkinointi
   
 • 50 % operatiivinen toiminta


   

Icon 3

Skenaario III

(rahoituskierroksella kerätään 2 miljoonaa euroa)

 • Jatketaan uuden analysaattorin käyttöönottoa ja aloitetaan sen myynti Injeqin nykyisillä markkinoilla
   
 • Vaihtovelkakirjalaina vuodelta 2022 konvertoidaan osakkeiksi
   
 • 20 % uusi kehitys
   
 • 20 % myynti ja markkinointi
   
 • 60 % operatiivinen toiminta

Taloudelliset luvut ja kasvu

Kirjaudu sisään

Sisältö on saatavilla vain sijoittajille jotka ovat sijoittaneet tähän rahoituskierrokseen.

Kirjaudu

Valuaatio

Icon Money

Injeqin pre-money valuaatio on 2 491 493 euroa, mikä vastaa 0,50 euron osakekohtaista hintaa. Tämä valuaatio edustaa hallituksen näkemystä käyvästä markkina-arvosta nykyisissä markkinaolosuhteissa. Injeqin edellisen rahoituskierroksen post-money valuaatio oli 26 miljoonaa euroa, mikä tarjoaa sijoittajille mahdollisuuden sijoittaa huomattavasti alhaisemmalla valuaatiolla. Edellisen rahoituskierroksen jälkeen Injeq on edistynyt merkittävästi tuotekehityksessä ja laajentunut uusille markkinoille.


Injeq arvioi jatkuvasti exit-mahdollisuuksia sitä mukaa kuin niitä ilmenee. Lue lisää exit-skenaarioista alla.
 


Injeq Oyj suunnitteli listautumista vuonna 2022, mutta Ukrainan sodan jälkeen rahoitusmarkkinat muuttuivat nopeasti. Periaatteessa kaikki suomalaiset listautumisannit lopetettiin ja korot alkoivat nousta (Euribor +4,4 % kahdessa vuodessa). Tämä on aiheuttanut dramaattisen muutoksen Helsingin NASDAQiin listautumisten määrässä, sillä kahdessa vuodessa on tapahtunut vain kaksi uutta listautumista ja vain muutama sulautuminen ja siirtyminen First Northista pörssilistalle. Vuonna 2021 FirstNorthissa oli 23 listautumista kun taas vuonna 2023 vain yksi. Näin ollen listautumisten määrä on laskenut 80 prosenttia vuodessa. Rahoituksen kerääminen julkisella listautumisannilla on tällä hetkellä lähes mahdotonta.

Injeq käynnistää nyt osakeannin osakkeenomistajille ja vaihtovelkakirjalainojen haltijoille huomattavasti alhaisemmalla valuaatiolla kerätäkseen tarvittavat 2-3 miljoonaa euroa. Tulevien kahden vuoden aikana Injeq pyrkii löytämään teollisen sijoittajan, joka auttaisi Injeqiä myymään tuotteita maailmanlaajuisesti. Kun myynti kasvaa, Injeq voi etsiä fuusiota tai mahdollisesti listautumista, jos listautumismarkkinat ovat parantuneet huomattavasti.

Exit skenaariot

Icon 1

Liiketoiminnan myynti alan kumppanille: Mahdollinen exit-skenaario on, että suuri MedTech-yritys, mukaan lukien suuret neulavalmistajat, ostaa Injeqin osittain tai kokonaan joko mahdollisen listautumisen jälkeen tai tekemällä tarjouksen yhtiön osakkeesta ennen mahdollista listautumista. Tällainen kauppa voisi tarjota osakkeenomistajille mahdollisuuden myydä osakkeensa kokonaan tai osittain.
 

Icon 2

Listautuminen Nasdaq First North Growth Market -markkinapaikalle: Yksi mahdollinen exit-skenaario on listautuminen Nasdaq First North Growth Market-markkinapaikalle. Listautumisen mahdollisuutta Nasdaq First North Growth Marketiin listautumisen kautta tutkitaan mahdollisimman pian rahoituskierroksen päätyttyä. Listautumisen odotetaan tarjoavan markkinapaikan osakkeille, avaavan Injeqille uusia rahoitusmahdollisuuksia ja lisäävän näkyvyyttä.  

Icon 3

Osto Venture Capital -yhtiön toimesta: Koska lääketieteellisen teknologian ala on konsolidoitumassa, on mahdollista, että pääomasijoittaja näkee tilaisuuden kehittää yhtiötä ja ostaa Injeqin osittain tai kokonaan joko mahdollisen listautumisen jälkeen tai tekemällä tarjouksen yhtiön osakkeesta. Tällainen myynti voisi tarjota osakkeenomistajille mahdollisuuden myydä osakkeensa kokonaan tai osittain.

Asiakirjat

Sijoitusmahdollisuutta koskevat asiakirjat

Kirjaudu sisään saadaksesi lisätietoja.

Päivitykset

Ilmoitus:

Tässä päivitysosiossa löydät muun muassa vastauksia meille tulleisiin kysymyksiin. Vastaukset ovat peräisin asianomaiselta yhtiöltä, ja ne on siksi merkitty sen mukaisesti. Invesdor ei suorita erillistä tietojen tarkistusta rahoitusvaiheen alkamisen jälkeen.

Jos sinulla on yritystä koskevia kysymyksiä, lähetä ne suoraan meille osoitteeseen service@invesdor.com.