Valitse, miten haluat käyttää verkkosivustoamme:

Evästeet auttavat parantamaan verkkosivuston käyttökokemusta ja tarjoamaan turvallisia palveluja. Jotkin evästeet ovat välttämättömiä turvallisuuden ja kirjautumistoimintojen kannalta, toiset taas mahdollistavat helpomman käytön ja kätevän tuen. Voit peruuttaa päätöksesi milloin tahansa.

LymphaTouch Oy

Suomi
Osakeanti
MedTech
Innovaatio
Terveydenhuolto

Alipaineella tehoa terapiaan


Markkinointimateriaali

Keskeiset syyt sijoittaa

Kliinisesti tehokkaaksi ja toimivaksi todettu tuote –  LymphaTouch on sertifioitu ISO1385-standardin mukaiseksi lääkinnällisten laitteiden valmistajaksi, ja hoitolaite on saanut CE- ja US FDA -lääkinnällisen laitteen hyväksynnän. 

Ratkaisu vallitsevaan ongelmaan – LymphaTouch®-laitehoito parantaa hoidon tuloksia ja mahdollistaa terapeutin tehokkaamman työskentelyn. Laitehoito tukee manuaalista terapiaa ja säästää ammattilaisen käsiä sekä edesauttaa työssäjaksamista. Monipuoliset käyttöalueet tarjoavat mahdollisuuden laajentaa palveluvalikoimaa. 

Skaalautuva liiketoimintamalli – LymphaTouch:in jakelijaverkosto kattaa noin 30 maata. 

Strategiset kumppanuudet – Strategisten ja hyödyllisten kumppanuuksien avulla yritys voi nopeuttaa pääsyä uusille markkinoille, hyödyntää teknologiaansa ja asiantuntemustaan ja saavuttaa laajan asiakaskunnan.

First name last name, position

„LymphaTouch uudistaa totutut tavat toimia kuntoutuksessa ja lymphaterapiassa mahdollistaen tehokkaan hoidon ja nopeamman toipumisen. Patentoidut sekä CE-merkityt lääkinnälliset laitteemme ovat auttaneet lukuisia vammoista, turvotuksesta ja kivusta kärsiviä henkilöitä. Keskittymällä globaaliin kasvuun sekä pyrkimykseen oppia ja tulla jatkuvasti paremmaksi, tarjoaa yritys houkuttelevan sijoitusmahdollisuuden. LymphaTouch:in tavoitteena onkin kehittää potilaiden hoitoa maailmanlaajuisesti. Tule mukaan luomaan merkittävää vaikutusta terveydenhuollon tuloksiin ja rakentamaan samalla hienoa kumppanuutta."

Janne Matikainen, CEO

Tiedot sijoituksesta

Tyyppi:
Osakeanti
Jo sijoitettu:
267 915,20 €
Jaettava omistusosuus:
10,25 – 27,56 %
Osakkeen hinta:
3,80 €
minimisijoitus 140 osaketta
Osakkeiden nykyinen lukumäärä:
691 647
Osakekanta täyden diluution jälkeen:
691 647
Valuaatio (pre-money):
2 628 258,60 €
Tarjottavien osakkeiden määrä:
263 158
Välittäjä:
Invesdor GmbH
Toimilupa:
ECSPR

Yleiskatsaus

Yhtiön profiili

LymphaTouch Oy (LymphaTouch) perustettiin vuonna 2005 halusta auttaa potilaita, joilla on lymfa- ja verenkiertoelimistön ongelmia, käyttämällä innovatiivista alipaineteknologiaa. Yritys tarjoaa helppokäyttöisiä ja tehokkaita ratkaisuja esimerkiksi rintasyöpähoidoista, urheiluvammoista, leikkauksen jälkeisestä turvotuksesta tai arvista toipuville potilaille.

LymphaTouch on sertifioitu ISO1385-standardin mukaiseksi lääkinnällisten laitteiden valmistajaksi ja laite on CE- ja US FDA - sertifioitu.

LymphaTouch:in nykyisiin omistajiin kuuluu Suomen suurimpiin pääomasijoitusyhtiöihin lukeutuva Innovestor, sekä joukko tunnettuja enkelisijoittajia.  LymphaTouch:in hallituksen puheenjohtajana toimii lääketieteen tohtori, fysiatrian erikoislääkäri ja hallitusammattilainen Leena Niemistö. Yhtiön avainhenkilöt muodostavat monipuolisen ja kokeneen tiimin, jossa yhdistyy monen vuoden kokemus terveysteknologia-alalta ja sen alasektoreilta. 

Vuonna 2023 LymphaTouch solmi merkittävän teknologiayhteistyösopimuksen Israelilaisen Mego Afekin kanssa. Tämä yhteistyösopimus avaa ovet täysin uusille markkinoille ja luo ennennäkemättömiä mahdollisuuksia yrityksen historiassa.

Mego Afekin vahva verkosto ja kansainvälinen läsnäolo tarjoavat LymphaTouch:ille ainutlaatuisen tilaisuuden laajentua globaalisti ja tavoittaa terveydenhuollon ammattilaisia sekä potilaita uusilla alueilla. Yhdistämällä voimavarat ja osaamisen, LymphaTouch ja Mego Afek luovat synergiaa, joka vahvistaa molempien yritysten asemaa terveysteknologian edelläkävijöinä.

Tämä teknologiayhteistyösopimus ei ainoastaan laajenna LymphaTouchin liiketoimintamahdollisuuksia, vaan se myös tukee yrityksen missiota tuoda helpotusta ja parantaa potilaiden elämänlaatua maailmanlaajuisesti. 

Tuotteet

LymphaTouch Light "LT-01":

Hoitoalan ammattilaisille, mm. fysioterapeuteille erilaisten turvotus- ja kiputilojen hoitoon.  

LymphaTouch Pro "LT-02":

LymphaTouch Pro sisältää samat hyväksi todetut ominaisuudet kuin LT-01, mutta sen muotoiluun ja materiaaleihin on tehty lukuisia parannuksia. Korvaa LT-01:n raskaammassa ammattikäytössä. Kehitetty paljon laitetta käyttäville haastaviin hoitoihin. 

Lisävarusteet: 

Vaihdettavat kupit: saatavilla olevat erikokoiset ja -muotoiset kupit voidaan valita hoitotarpeiden ja -alueiden mukaan. 

Suodattimet:

Suodattimet varmistavat, että laite toimii optimaalisesti ja varmistaa paremman hygienian. 

Teline:

Teline on suunniteltu helpottamaan laitteen siirtämistä ja säilyttämistä. Tarkoitettu  LymphaTouch Light -laitteille. 

Description

Liiketoimintamalli

Tutkimusten ja alan tyypillisten käytäntöjen perusteella LymphaTouch hyödyntää jakeluverkostoa suurimmassa osassa myyntiä. Kansainvälisesti paikallisten jakelijoiden käyttö on todettu tehokkaammaksi. Tämä varmistaa skaalautuvuuden ja nopeuttaa markkinoille menoa, sillä usein jakelijoilla on jo valmiina pääsy tuhansiin potentiaalisiin asiakkaisiin. Suoramyyntiä tehdään tällä hetkellä ainoastaan kotimarkkinoilla. 

Kohdeasiakkaina on 1,6 miljoonaa fysioterapeuttia maailmanlaajuisesti. LymphaTouchin asiakkaita ovat kaikki terveydenhuollon ammattilaiset, kuten fysioterapeutit, toimintaterapeutit ja lymfaspesialistit. 

Suurin osa myynnistä koostuu laitemyynnistä. Laitteen osto on yleensä kertaluonteinen investointi, mutta usein asiakkaille voi tulla tarve päivittää tai korvata laite, esimerkiksi silloin kun uudempi malli tulee saataville tai laite saavuttaa käyttöikänsä lopun. 

Asennuskannan kasvaessa kasvaa myös huoltopalvelujen tarve ja kysyntä. Tämä tarkoittaa, että myynnin jälkeiset palvelut voivat muodostaa merkittävän osan toistuvasta myynnistä. Tämä erityisesti silloin, kun asiakkaat haluavat varmistaa laitteensa toimivuuden ja pitkäikäisyyden. 

Markkina

Jälleenmyyjät

Yritys toimii aktiivisesti fysioterapialaitteiden markkinoilla, jotka kasvavat nopeasti muun muassa väestön ikääntymisen, syöpätapausten lisääntymisen ja lihavuuden yleistymisen vuoksi. 

Alun perin tavoiteltu markkinan koko on noin 400 miljoonaa euroa  keskittyen lymfaturvotuksen hoitoon. LymphaTouchin ydinteknologian monipuolisuuden ansiosta yritys voi keskittyä fysioterapialaitteiden kokonaismarkkinoille, joiden arvo on reilusti yli 20 miljardia euroa. 

Maailmanlaajuiset fysioterapialaitteiden markkinat ovat 16,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria vuonna 2021. Tulevaisuutta ajatellen markkinoiden odotetaan kasvavan 6,44 prosentin vuotuisella kasvuvauhdilla (CAGR) vuosina 2021-2027 ja saavuttavan 24,0 miljardia Yhdysvaltain dollaria ennustejakson loppuun mennessä. 

Hallitus

  

first name last name, position

Leena Niemistö 

Hallituksen puheenjohtaja

 • Tohtori Leena Niemistö on terveydenhuollon ammattilainen, jolla on 35 vuoden kokemus kliinisestä toiminnasta ja johtamisesta.
 • LL ja LT, erikoistunut fysioterapiaan ja kuntoutuslääketieteeseen.
 • Toiminut toimitusjohtajana yksityisessä terveydenhuoltoyrityksessä Dextrassa vuosina 2003-2016 ja toimitusjohtajan sijaisena sosiaali- ja terveysalan yrityksessä Pihlajalinnassa vuosina 2013-2016.
 • Tällä hetkellä hallituksen jäsenenä useissa pörssiyhtiöissä (Pihlajalinna, Raisio, Nexstim, Nightingale Health, Digital Workforce Sevices), startup-yrityksissä, järjestöissä ja säätiöissä.
 • Aktiivinen sijoittaja useissa terveysteknologian ja cleantechin kasvuyrityksissä

  

first name last name, position

Stig Gustavson

Hallituksen jäsen

 • Tohtori Stig Gustavson on MCF Helsingin puheenjohtaja ja MCF:n neuvoa-antavan neuvoston jäsen.
 • Konecranes Oyj:n perustaja ja toimitusjohtaja vuosina 1994-2005 sekä puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja vuoteen 2017 saakka.
 • Toiminut hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana useissa suurissa yrityksissä Suomessa ja Ruotsissa, kuten Outokumpu, Raute, Hackman, Enskilda Securities, Nobia, Perstorp, Telia Networks, Ahlström Capital, AR Carton, Cramo ja Handelsbanken (Suomi).
 • Aberdeen Standard Investmentsin vanhempi neuvonantaja ja niiden Suomen omaisuuserien Auris Kaasunjakelu Oy:n, Suomi Gas Distribution Oy:n ja Suomi Heat Holdings Oy:n puheenjohtaja.
 • IK Investment Partnersin kaikkien mid cap -rahastojen hallituksen jäsen ja hallituspaikkoja useissa start-up-yrityksissä.

  

first name last name, position

Eero Heliövaara

Hallituksen jäsen

 • Eero Heliövaara on hallituksen jäsenenä useissa pörssiyhtiöissä, start-up-yrityksissä ja säätiöissä vuodesta 2017 alkaen
 • Valtioneuvoston kanslian valtion omistajaohjauksen ylijohtaja vuosina 2013 - 2017
 • Hallituksen ammattilainen ja enkelisijoittaja vuosina 2010 - 2012

Hallinto

  

first name last name, position

Janne Matikainen

Toimitusjohtaja

 • LymphaTouchin toimitusjohtaja vuodesta 2022 lähtien
 • Diplomi-insinööri, 20 vuoden kokemus eri tehtävissä elektroniikkateollisuudessa ja terveysteknologian alalta
 • LymphaTouchilla vuodesta 2018

  

first name last name, position

Otto Luukkainen

Myyntijohtaja

 • Myyntijohtaja 2023 lähtien
 • Diplomi-insinööri
 • LymphaTouchilla vuodesta 2016 myyntija tuotekehitystehtävissä

  

first name last name, position

Anna Viitala

Kliininen asiantuntija

 • Kliininen asiantuntija vuodesta 2022
 • Fysioterapeutti ja terveydenhuollon maisteri (YAMK)
 • Usean vuoden kokemus fysioterapeuttina työskentelystä

Yrityksen rakenne

LymphaTouch on osakeyhtiö, jolla on tytäryhtiö Yhdysvalloissa, LymphaTouch Inc.

Innovestor Growth Fund I KY, Gerago Oy ja Takoa Growth Oy ovat Lymphatouchin pääosakkaita, jotka omistavat yhdessä noin 44 % osakkeista. Nykyinen hallitus omistaa noin 67 %.

Omistuksen jakautuminen

Osakkeenomistaja

Osakkeet

Äänet 

1 Innovestor Kasvurahasto I KY  130,988  18.9 % 
2 Gerako Oy  111,000  16.0 % 
3 Stig Gustavson  71,095  10.3 % 
4 Takoa Growth Oy  64,141  9.3 % 
5 Acme Investments SPF S.a.r.l.   61,125  8.8 % 
6 Leena Niemistö  59,069  8.5 %
7 Heliocabala Oy  51,121  7.4 %
8 Ventic Oy  28,899  4.2 %
9 Pertti Kärkkäinen  21,943  3.2 %
10 Other shareholders (37)  92,266  13.3% 
YHTEENSÄ 691,647  100 %

Varojen käyttö

Icon 1

Skenaario I

(rahoituskierroksella kerätään 1 miljoonaa euroa)

 • Tuotekehityksen ja -toiminnan tiimin vahvistaminen, jotta T&K-toiminta olisi nopeampaa ja hallitumpaa, tuotteiden laatu paranisi ja niiden markkinoille saattaminen nopeutuisi.
 • Jatketaan LymphaTouch Capex -laitteen kehittämistä, joka on huippuluokan tuote vaativimpiin hoitoihin. Hankkeen odotetaan valmistuvan vuoteen 2025 mennessä, ja se vahvistaa LymphaTouchin asemaa alan johtavana innovaattorina.
 • Kliinisen tutkimuksen jatkaminen alipainehoidon hyödyistä arpien hoidossa

Icon 2

Skenaario II

(rahoituskierroksella kerätään 600 000 euroa)

 • Myyntitiimin laajentaminen
 • Kliinisen osaamisen ja aftersale-tuen vahvistaminen
 • LymphaTouch Light - kevyenkäytön laitteen kehittäminen
 • Jatkuvat investoinnit käyttöpääomaan

Icon 3

Skenaario III

(rahoituskierroksella kerätään 300 000 euroa)

 • Käynnissä olevan tuotekehitysprojektin loppuunsaattaminen
 • Lääkintälaite - CE (MDR) -hakemuksen käynnistäminen
 • Ulkopuolisen markkinointitoimiston palkkaaminen
 • Käyttöpääomaan

Taloudelliset luvut ja kasvu

Kirjaudu sisään

Sisältö on saatavilla vain sijoittajille jotka ovat sijoittaneet tähän rahoituskierrokseen.

Kirjaudu

Valuaatio

Icon Money

Asiakasuskollisuus ja pitkäaikaiset asiakassuhteet ovat keskeisiä tekijöitä, jotka luovat yritykselle vakautta ja ennustettavuutta. Yksi LymphaTouchin suurimmista vahvuuksista on sen merkittävä kliininen näyttö.

Yhtiön kyky ymmärtää markkinoita, innovoida ja solmia strategisia kumppanuuksia on antanut sille vankan aseman edelläkävijänä terveysteknologian alalla. Näin ollen yhtiön arvonmäärityksen arvioitiin olevan 2 628 258,60 euroa elokuussa 2023. 

Kysynnän kasvu, uskolliset asiakkaat ja LymphaTouch:in tuotevalikoiman laajentaminen uudella LymphaTouch Pro -laitteella avaavat yritykselle uusia markkinoita.

Lisäksi LymphaTouchin allekirjoittama yhteistyössopimus MegoAfekin kanssa avaa yritykselle uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja mahdollistaa synergiaetuja molemmille osapuolille.

Yksityiskohtaisempia tietoja yrityksen arvonmäärityksestä löytyy sijoitusmuistiosta.

Exit skenaariot

Icon 1

Myynti yrityskaupan kautta arvioidaan olevan todennäköisin ja paras vaihtoehto. Yrityksen myynnistä keskusteltiin vuonna 2022. Lymphatouch olisi valmis kaupalliseen myyntiin kun kassavirta on positiivinen. 

Icon 2

Listautumisanti on myös mahdollinen rahoitusvaihtoehto. Kun LymphaTouch Pro onnistuu vakiinnuttamaan asemansa ja yritys saavuttaa 5-6 miljoonan dollarin liikevaihdon, listautumisannista voi tulla toteuttamiskelpoinen tapa kerätä lisää rahoitusta liiketoiminnan tulevaan laajentamiseen ja tuotevalikoiman kehittämiseen.

Icon 3

Pääomasijoitukset ovat kolmas varteenotettava vaihtoehto, kun yrityksen kassavirta on positiivinen ja voidaan osoittaa tasaista kasvua.

Asiakirjat

Päivitykset

28.9.2023
LymphaTouchin toimitusjohtaja Janne Matikaisen vastaus sijoittajan kysymykseen 

Kysymys: Kuinka paljon kasvua LymphaTouch Oy odottaa seuraavan viiden vuoden aikana?

Vastaus: LymphaTouchin viisivuotisstrategia on esitetty tässä.

LymphaTouchin keskiviikkona 27.9.2023 järjestämän webinaarin keskeiset viestit

Tallenne 

 • Pääomaa tarjotaan nyt hyvällä arvostuksella. "Tällä hetkellä on sijoittajien markkinat." - Leena Niemistö.
 • LympaTouchin uusi parannettu tuote. Vahva usko tuotteeseen. 
 • Vahva kilpailuetu aktiivisen patentin ansiosta, joka hyödyttää erityisesti USA:n markkinoita.
 • Markkinamahdollisuudet Kiinassa.
 • LymphaTouch saa maksullisia rojalteja Mego Afekin kanssa solmitun kumppanuuden ansiosta.
 • Tehokas arpien, turvotuksen ja urheiluvammojen hoitoon.
 • Käyttäjät, kuten huippujalkapalloliigojen urheiluammattilaiset, käyttävät LymphaTouchin tuotteita. 
 • Nykyisten negatiivisten lukujen, jotka johtuvat pääasiassa covid-19-pandemiasta, arvioidaan kääntyvän positiivisiksi yrityksen tekemien parannusten ja kehitysinvestointien ansiosta. 

Leena Niemistö, Stig Gustavson ja Janne Matikainen puhuvat suomalaisen kuntoutusteknologian uusimmista tuloksista ja LymphaTouch Oy:stä sijoitusmahdollisuutena. Niemistö ja Gustavson ovat molemmat arvostettuja ja kokeneita bisnesenkeleitä.

----

LymphaTouch järjestää keskiviikkona 27.9. klo 9.00 webinaarin (suomeksi)

Leena Niemistö, Stig Gustavson ja Janne Matikainen puhuvat suomalaisen kuntoutusteknologian uusimmista tuloksista ja LymphaTouch Oy:stä sijoitusmahdollisuutena. Niemistö ja Gustavson ovat molemmat arvostettuja ja kokeneita bisnesenkeleitä.

Linkki webinaariin

----

Tähän osioon lisätään säännöllisesti uusia tietoja rahoituksen edetessä.