Valitse, miten haluat käyttää verkkosivustoamme:

Evästeet auttavat parantamaan verkkosivuston käyttökokemusta ja tarjoamaan turvallisia palveluja. Jotkin evästeet ovat välttämättömiä turvallisuuden ja kirjautumistoimintojen kannalta, toiset taas mahdollistavat helpomman käytön ja kätevän tuen. Voit peruuttaa päätöksesi milloin tahansa.

Osakkeen hinta
17,86 €
Omistus
Sijoitettu
336 447 €
Lainsäädännöllinen varoitus: Tämän rahoitusvälineen hankkimiseen liittyy huomattavia riskejä, ja se voi johtaa sijoitettujen varojen täydelliseen menettämiseen. Tuotto-odotuksia ei ole taattu, ja ne voivat olla myös alhaisempia.

Yhtiö tarjoaa yli 5 000 euron sijoituksen tehneille sijoittajille mahdollisuutta osallistua kerran vuodessa järjestettävään Yhtiön strategiapäivään, jossa näille osakkeenomistajille tarjotaan mahdollisuutta päästä vaikuttamaan Yhtiön tuotekehitykseen ja tuomaan omia ideoitansa Yhtiön myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen.

first name last name, position of company name

„Authors’ Distillery toimii alkoholibisneksessä poikkeuksellisella tavalla, ja tähtäämme joukkorahoituksella yhtiömme kansainvälistämiseen lisenssi- ja franchise-mallilla maa kerrallaan. Kirjailijoiden tislaamolla on poikkeuksellinen brändi, joka yhdistää lukemisen ja laadukkaan alkoholin nautinnon. Yhtiömme tukijalkoina seisovat nimekkäät kotimaiset kirjailijat, joiden joukkoon tavoittelemme nyt kansainvälisiä keulakuvia."

Anne Pekkanen, toimitusjohtaja 8.8.2022 alkaen

Tiedot sijoituksesta

Tyyppi:
Osakeanti
Jo sijoitettu:
336 446,68 €
Jaettava omistusosuus:
10,71 – 28,57 %
Osakkeen hinta:
17,86 €
minimisijoitus 20 osaketta
Osakkeiden nykyinen lukumäärä:
140 000
Osakekanta täyden diluution jälkeen:
140 000
Valuaatio (pre-money):
2 500 400,00 €
Tarjottavien osakkeiden määrä:
56 000
Välittäjä:
Invesdor Oy

Keskeiset syyt sijoittaa

Franchising- ja lisensointimalli mahdollistaa ketterän kansainvälistymisen. Raskaan vientiprosessin sijaan juomat valmistetaan paikallisissa tislaamoissa, ja brändille haetaan markkinoinnin keulakuviksi paikallisia kirjailijanimiä. Malli mahdollistaa myös arvokkaan vähemmistöomistuksen isommilla kotimarkkinoilla toimivista tislaamoista.  

Moderni ja skaalattava tuotantoteknologia​ mahdollistaa tasaisen laadun ja valmistuksen laajentamisen ulkomaille lisenssillä toimiviin tislaamoihin. 

Osakaskirjailijoilla on valmiiksi vahva tunnettuus ja kontaktipinta ympäri maailman. Christian Rönnbackan, Tuomas Kyrön ja Soili Pohjalaisen kirjoja on käännetty jo yli 15 kielelle. 

Uniikissa brändikonseptissa yhdistyvät laatukirjallisuus ja laatutisleet. 

Tuotteet ovat palkittu kansainvälisesti. International Wine & Spirit Competition (IWSC) myönsi Authors' Distillery Readers' Ginille kultamitalin World's Best Gin & Tonics -kategoriassa ja hopeamitalin Spirit-luokassa vuonna 2021. Lisäksi Readers' Rumille myönnettiin pronssimitali rommikategoriassa vuonna 2022.

Yleiskatsaus

Authors' Distillery 

Authors' Distillery on suomalainen itsenäinen käsityöläistislaamo, jonka liiketoiminta-ajatuksessa yhdistyvät laatukirjallisuus ja laatutisleet. Vuonna 2019 perustetun tislaamon osakkaina ja bränditarinan takana ovat menestyskirjailijat Christian Rönnbacka, Tuomas Kyrö, Soili Pohjalainen ja näyttelijä-kirjailija Mikko Leppilampi. He tarjoavat alkoholibrändille poikkeuksellisen lisäarvon valmiin näkyvyytensä ja sisältöjensä ansiosta.   

Yhtiön Readers' Gin ja Readers' Rum sekä Gin & Tonic on palkittu arvostetussa kansainvälisessä International Wine & Spirits -kilpailussa. Mittavat tuotantoinvestoinnit on tehty onnistuneesti hyvällä ajoituksella koronarajoitusten hellitettyä ravintola- ja matkailualalla, ja yhtiö on valmis laajentamaan sekä uusiin tuotteisiin että uusille markkinoille. Readers’-tuotteita on tällä hetkellä saatavissa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Virossa. Jälleenmyyjinä toimivat keskeiset alkoholitukut ja ravintolaketjut, fine dining -ravintolat sekä drinkkibaarit. Tuotteiden pääkohderyhmää ovat yli 30-vuotiaat, kulttuurista kiinnostuneet aikuiset, jotka arvostavat laatua.  

Yhtiön arvion mukaan premium-ginin ja -rommin yhteenlaskettu globaali markkinakoko on noin 5 miljardia euroa, ja kasvaa koko ginien ja rommien markkinaa nopeammin. Rahoituskierroksella yhtiö hakee pääomaa tavoittaakseen markkinoita muissa Pohjoismaissa ja Pohjois-Euroopassa. Yhtiö suunnittelee monistavansa tislaamon ydinajatuksen ja liiketoiminnan ulkomaisiin tytäryhtiöihin lisenssi- ja franchising-malleilla, sekä houkuttelevansa keulakuviksi esimerkiksi Jens Lapiduksen kaltaisia paikallisia merkittäviä kirjailijanimiä. Yhtiön mukaan se pystyy myös hyödyntämään nykyisten osakaskirjailijoidensa tunnettuutta ja kontaktipintaa ympäri maailman. Rönnbackan, Kyrön ja Pohjalaisen kirjoja on käännetty jo yli 15 kielelle.  

Yhtiö uskoo, että menestys arvostetussa laatukilpailussa ja sen myötä kasvanut tunnettuus nopeuttaa tislaamon kansainvälistymissuunnitelmia merkittävästi. Authors' Distillery -brändiä ei ole sidottu Suomeen tai suomalaiseen kulttuuriin, vaan bränditarinalla on tarkoitus puhutella kirjailijoita ja laatujuomien ja kulttuurin ystäviä ympäri maailman.  

Tarinamme

History

Kuva: Mika Tuominen 

Tislaamoidean liikkeellepaneva voima oli kirjailija Christian Rönnbacka. Kirjoittaessaan Viskiretki-kirjaa hän vieraili useassa suomalaisessa tislaamossa. Hän kuvailee siitä jääneen valtavan arvostuksen tekijöitä kohtaan ja poltteen johonkin omaan. Rönnbacka löysi muitakin ginistä innostuneita kirjailijoita ja lopulta myös puuttuvan palasen eli nelisen tuhatta viskiä maistaneen tislaamomestari Ari Kauran. Authors’ Distillery oli syntynyt. 

Päinvastoin kuin tislaamot yleensä, Authors‘ Distillery selvitti ensin kohderyhmältään, mistä he tykkäävät ja reseptiikka hiottiin tältä pohjalta valmiiksi. Kirjailijat kokosivat lähipiiristään maisteluryhmiä, joille he tarjosivat useampaa erityyppistä giniä. Voittaneista makuyhdistelmistä yritys lähti kehittämään lopullista tislettä. Tuotantotilat perustettiin Mäntsälään, jossa sijaitseva vanha sikala sai uuden elämän tislaamona.  

Tislaamot aloittavat yleensä nopeasti valmistuvalla ginillä, niin myös Authors’ Distillery. Readers’ Gin lanseerattiin vuonna 2020. Rommimarkkina Suomessa on yhtä suuri kuin gineillä, mutta kotimaiset käsityöläisvalmistajat ovat aiemmin puuttuneet. Yhtiö iski tähän markkinarakoon lanseeraamalla ensimmäisen Manner-Suomessa tislatun rommin Readers’ Rum vuonna 2021. Molemmat tuotteet vakiinnuttivat nopeasti paikkansa Alkon hyllyillä ja ravintoloissa (mm. Muru, Finnjävel ja Pastis) ympäri maan.  

Yhtiö pyrkii brändissään yhdistämään laadukkaat nautintoaineet ja inspiroivat tarinat. Tätä markkinoidaan elämyksellisenä kokonaispakettina ravintoloille ja tapahtumiin. Yhtiö pyrkii seuraavaksi kirjailijoiden ja taiteilijoiden avulla tavoittamaan yli 30-vuotiaan, kulttuurista kiinnostuneen kohderyhmänsä globaalisti. Yhtiö on juuri palkannut kansainvälistymisstrategian toteuttajaksi myyntiorientoituneen toimitusjohtajan Anne Pekkasen, jolla on monipuolinen kokemus hotelli- ja ravintolamaailmasta myynnin- ja markkinoinnin johtotehtävistä. 


Virstanpylväät 

2019 

 • Tuotantotilojen vuokraus ja remontointi 
 • Tuotantolaitteiston hankinta (moderni iStill 500 -tislain) 
 • Visuaalisen brändi-ilmeen rakentaminen  
 • Tislaamon tarinan ja liiketoimintakonseptin viimeistely 
 • Luvitus ja myyntikanavien avaaminen  
 • Ensimmäisen tuotteen reseptiikan rakentaminen 

2020 

 • Readers´ ginin lanseeraus marraskuussa 2020 
 • Nopea eteneminen Alkon tilausvalikoiman kautta hyllyvalikoimaan 
 • Keskeisten alkoholitukkujen ja merkittävien ravintoloiden avaaminen 

2021 

 • Uuden laadukkaan tisleen Readers’ Rum tuominen markkinoille ginin rinnalle 
 • Kultaa International Wine & Spirit Competitionissa maailman parhaalla gin & tonicilla.  
 • Readers' Gin:ille hopeaa International Wine & Spirit Competitionissa spirit-kategoriassa 
 • Molempien juomien aseman vakiinnuttaminen Alkon hyllyissä ja ravintoloissa kautta maan

2022 

 • Toukokuussa alkaneella tilikaudellaan yhtiö pääsee myymään ensimmäistä kertaa markkinaan, jossa ei ole koronarajoituksia.
 • Toimitusjohtaja Anne Pekkanen aloittaa kansainvälistymisstrategian käynnistämisen
 • Readers' Rum:ille pronssia International Wine & Spirit Competitionissa

Tuotteet

description

Kuva: Mika Tuominen 

description

Kuva: Mika Tuominen 

Authors' Distilleryn tisleet ovat laadukkaita, kotimaisia käsintehtyjä juomia, jotka asettuvat samaan hinta- ja laatukategoriaan muiden kotimaisten itsenäisten tislaamojen tuotteiden kanssa​. Tuotteet valmistetaan yhtiön tuotantotiloissa Mäntsälässä modernilla iStill-tuotantoteknologialla. Yhtiön reseptiikasta ja tuotannonsuunnittelusta vastaa kokenut tislaamomestari Ari Kaura. 

Keväällä 2022 Mäntsälässä käyttöönotetun uuden iStill 2000 -tislaimen myötä vuotuinen tuotantokapasiteetti nousee ilman merkittäviä lisäinvestointeja noin 60 000 –100 000 litraan, riippuen valmistettavista tisleistä. Tämä valmistusmäärä mahdollistaa noin kahden miljoonan euron liikevaihdon pelkästään nykytiloissa ja kapasiteetilla. 


Tuotevalikoima 

Yhtiön mukaan sen tuotteet Readers'Gin ja Readers'Rum erottuvat kilpailijoista palkitun laadun ja maun lisäksi erilaisella taustatarinalla ja brändimielikuvalla, jotka perustuvat historian läpi säilyneeseen väkevään tarinankerronnan perinteeseen.  

Gini 

Gini on voimakkaasti maustettu väritön viina. Määritelmän mukaan sen ainoa pakollinen mauste on katajanmarja, mutta sen lisäksi ginejä maustetaan mm. korianterinsiemenillä, angelikajuurella, sitrushedelmien kuorilla, kanelilla, laventelilla, inkiväärillä, seljankukalla ja monilla muilla mausteilla. Katajanmarjan maku on kuitenkin hallitseva. Ginin alkoholipitoisuuden on oltava vähintään 37,5 %. 

 • Readers' Ginissä maistuu katajanmarjan lisäksi minttu, korianteri ja sitrushedelmä. Alkon tuotekuvauksessa sitä luonnehditaan sanoin väritön, kuiva, lämmin, sitruunainen, korianterinen, kevyen katajanmarjainen, runsas.
 • Readers' Gin Lågskär Edition Navy Strength & Barrel Aged on tammitynnyrissä kypsytetty gini. Alkon tuotekuvauksessa sitä luonnehditaan sanoilla keltaruskea, kuiva, lämmin, mausteinen, vivahteikas. 
 • Readers' Gin Raspberry Chick Lit on yhtiön uusin tuote. Alkon tuotekuvauksessa sitä luonnehditaan sanoilla hennon vaaleanpunainen, kuiva, pehmeä, marjainen. Tämä uutuustuote on valmistettu 100-prosenttisesti kotimaisista raaka-aineista, kun ginissä käytettävä katajanmarjakin on onnistuttu hankkimaan Suomesta. 

Authors' Distilleryn gineissä käyttämät tuoreet yrtit kasvavat kasvihuoneessa vain reilun 10 kilometrin päässä tislaamosta. Raaka-aineet uuttuvat tislaimessa nesteen seassa ennen tislaamista. Ginin mausta tulee siten intensiivisempi ja täyteläisempi. Lisäksi gini saa pienen makean säväyksen kattilan pohjalla avoimena olevista lämpövastuksista. Niiden lämmittäessä alkoholia syntyy kinuskistakin tuttu maillardin-reaktio. 

Rommi 

Tumma rommi on määritelmän mukaan sokeriruokomehusta tai -melassista tislaamalla valmistettu voimakasarominen väkevä alkoholijuoma, jota kypsytetään tammitynnyreissä usein 2–20 vuotta. 

 • Readers' Rum Preface on erä ensimmäistä Manner-Suomessa kypsytettyä rommia. Alkon tuotekuvauksessa sitä kuvaillaan sanoin kanelinruskea, keskitäyteläinen, kuiva, lämmin, kermatoffeinen, pähkinäinen, vaniljainen. 

Palkinnot

reward

International Wine & Spirit Competition (IWSC) palkitsi Authors’ Distilleryn Readers´ginin kultamitalilla maailman parhaiden Gin & Tonicien joukossa ja hopeamitalilla Spirit -kategoriassa vuonna 2021. IWSC on yksi maailman arvostetuimmista alkoholialan kilpailuista, siihen osallistuu vuosittain alkoholituotteita noin 90 maasta. 

reward

Tislaamon rommi, Readers´rum palkittiin samassa kilpailussa vuonna 2022 rommi-sarjassa pronssimitalilla lyhyestä kypsytysajastaan huolimatta. 

Liiketoimintamalli

Ostot

Yhtiö pyrkii keskittämään ostot mahdollisimman paljon kotimaahan, jotta lähituotannon leima craft-tislaamisen yhteydessä säilyy. Sama paikallisuuden tukemisen ajatus on tarkoitus siirtää myös lisenssitislaamoille brändilupauksen toteutumiseksi. Yhtiö tekee ostoissa yhteistyötä mm. viinimaahantuojien kanssa, jotka tarjoavat kiinnostavia eriä uuden tyyppisten tisleiden toteuttamiseen (esim. Muru Wines).  

Yhtiö on hankkinut tislaamoteknologian Hollannista, ja huippumodernit etäohjattavat iStill-tislaimet tukevat kansainvälistymisstrategiaa mahdollistamalla reseptien siirrettävyyden. Sama resepti, joka on kehitetty yhtiön tislaamolla Mäntsälässä, on siirrettävissä mille tahansa iStill-tislaimelle maailmalla nappia painamalla, jolloin samalla reseptiikalla tislattavia juomia pystytään olennaisesti perinteistä tislaustekniikkaa yksinkertaisemmin tislaamaan missä tahansa. 

Jakelu

Yhtiön tärkeimmät jakelukanavat ovat keskeiset alkoholitukut ja Alko. Jakelukanavia on tarkoitus laajentaa markkina kerrallaan franchise-mallin pohjalta ja kilpailumenestyksen tuoman kysynnän pohjalta. Yhtiön tavoitteena on kattava jakeluverkosto, joka pystyy toimittamaan juomat bränditietoisen kuluttajan tavoitettavaksi paikasta ja ajasta riippumatta. 

Tuotanto ja varastointi

Moderni iStill-tuotantoteknologia mahdollistaa tasaisen laadun ja maun. Teknologian ansiosta samalla reseptillä voidaan tuottaa sama lopputulos myös toisessa tuotantolaitoksessa. Tämä edellyttää, että vesi, raaka-aineet ja tuotantokoulutus ovat kunnossa. Pullotuksessa, käyttämisessä ja raaka-aineiden hankinnassa käytetään nykyisellä tuotantovolyymillä craft-henkeä ja kirjailijatalkoita.  

Yhtiön nykyinen tuotantokapasiteetti riittää vastaamaan lähimarkkinoiden kysyntään. Suuremmille markkinoille siirryttäessä yhtiö suunnittelee hoitavansa tuotannon paikallisesti lisenssimallilla, katso kohta franchising ja lisensointi. 

Varastointi ja logistiikka

Yhtiö varastoi valmiit tuotteet toistaiseksi verottomassa varastossa tislaamon yhteydessä Mäntsälässä, jossa toimii sekä yhtiön valmistuotevarasto että rommin tynnyrikypsytys. Yhtiön valmistuotevaraston arvo on tällä hetkellä noin 100 000 euroa. Rommituotannon kasvaessa varastointikapasiteetin laajeneminen tulee ajankohtaiseksi.  

Lasin ja valmiin juoman kuljettaminen Suomesta maailmalle ei ole järkevää. Yhtiön tavoitteena on valmistaa Readers’-tuotteet lähellä kuluttajaa lisenssivalmistajien kautta huomioiden näin ekologisuus ja kestävä kehitys. Kotimaan osalta yhtiö hyödyntää logistiikassa toimivia kumppanuuksia paikallisen kuljetusliikkeen ja alkoholitukkujen kanssa. 

Markkinointi 

Yhtiön mukaan se hyödyntää oivaltavaa, sisällöstä ja nimekkäästä kirjailijayhteisöstä syntyvää markkinointia. Kalliiden mainosten sijaan tavoite on ansaitun median keinoin kytkeä kuluttajat tarinaan mukaan. Keinoja ovat esimerkiksi pienet kirjaset ja podcastit. Tehokkaita näkyvyyspaikkoja ovat myös osakaskirjailijoiden henkilöhaastattelut, jossa kirjailijat kertovat kirjoistaan, elämästään ja tislaamostaan. Samoin yhdessä kustantajien kanssa toteutettavat markkinointitempaukset, kirjajulkistukset ja ravintolaympäristöön siirretyt kirjailijakiertueet ovat erinomaisia paikkoja esitellä Authors’ Distilleryn tisleitä.  

Tuotekehitys 

Tislaamomestari Ari Kauran näkemyksellinen tuotekehitys on mitattu ja palkittu maailman kovimmassa alkoholijuomien kilpailussa. Tuotekehityksessä tällä hetkellä gini edustaa heti kulutettavaa ja kausituotteisiinkin sopivaa linjaa, ja rommi puolestaan tynnyrimyynnin, vuosikertojen ja säilytettävyyden linjaa. Yhtiön suunnittelupöydällä on myös muita alkoholijuomia, kuten ruokakauppaan sopiva ginipohjainen lonkero.  

Franchising ja lisensointi 

Yhtiö ei usko Suomessa valmistetun alkoholin kannattavaan laajamittaiseen vientiin maksetun markkinoinnin keinoin. Yhtiön tavoitteena onkin rakentaa kirjailijoiden tislaamon brändikonseptista tv-sarjojen lokalisointimallin mukainen formaatti-raamattu (vrt. Haluatko miljonääriksi, yli 160 esitysmaata).  

 • Yhtiö valitsee kultakin kielialueelta sopivan, iStill-tislausprosessiin sitoutuneen tai sinne perustettavan tislaamon, joka haluaa lokalisoida kirjailijoiden tislaamon paikallisten kirjailijatähtien ja kustantajien kautta kotimarkkinalleen. Paikallisille keulakuvakirjailijoille tarjotaan mahdollisuutta tulla maayhtiön omistajaksi, ja Authors’ Distillery voi myös halutessaan toimia maayhtiössä vähemmistöomistajana. 

 • Franchise-sopimuksella paikallinen lisensoija saa Authors’ Distilleryn liiketoimintakonseptin kokonaisuudessaan käyttöönsä: brändit, reseptit, tislauskoulutuksen, toimintamallin paikallisten kirjailijoiden sitouttamiseen, tavaramerkit, visuaalisen ilmeen sekä markkinointikonseptin ja maksaa tästä liikevaihtoon sidotun lisenssimaksun 8–10 % 

Yhtiön tavoitteena on käynnistää lisensointimalli Ruotsissa vuonna 2023. Toimitusjohtaja Anne Pekkasella on vahvat verkostot Ruotsiin ja muille lähimarkkinoille hotelli- ja ravintolakentällä. Lisäksi tislaamon johtoryhmässä on laajaa kontaktipintaa kansainväliseen kirjailija- ja kustantajakenttään.  

Yhtiön arvion mukaan 1–2 onnistuneen lokalisoinnin jälkeen globaali bränditunnettuus laajenee ja avaa exit-näkymän kansainvälisiin alkoholijätteihin. 

Vastuullisuus

Yhtiön vastuullisuus pohjautuu lähituotannon suosimiseen ja pitkien kuljetusmatkojen välttämiseen.  


 • Yhtiön tuotantotilat sijaitsevat Mäntsälässä, ja yhtiö hyödyntää suomalaista osaamista.

 • Yhtiö suosii paikallisia raaka-aineita kuin mahdollista. Uusimman tuotteen, Readers’ Chick Litin, valmistuksessa on käytetty vain suomalaisia raaka-aineita. 

 • Yhtiön kansainvälistyminen perustuu paikallisten tislaamojen perustamiseen lisenssi/franchise-mallilla. Näin vältytään tisleiden pitkiltä kuljetusmatkoilta. Myös paikalliset tislaamot tulevat hyödyntämään paikallista osaamista ja raaka-aineita.

Johto

  

first name last name, position of company name

Anne Pekkanen

Toimitusjohtaja 8.8.2022 alkaen

Kansainvälinen hotelli- ja ravintola-alan moniosaaja, jolla on liikkeenjohdon kokemusta niin ketjumaailmasta kuin perheyrityksestä.  Määrätietoinen muutosjohtaja, jonka intohimona on liiketoiminnan kehittäminen ja kyky viedä visiot käytäntöön. Vahvuutena analyyttinen ja ratkaisukeskeinen tapa ajatella sekä erinomaiset vuorovaikutustaidot. Yhteistyökykyinen ja suorapuheinen tiiminvetäjä, jolla on kokemusta johtamisesta niin asiantuntijaorganisaatiossa kuin pienemmässä työyhteisössä. Göteborgin kauppakorkeakoulusta valmistunut ekonomi. 

  

first name last name, position of company name

Ari Kaura

Tislaamomestari, hallituksen jäsen

Tislauksen erikoiskoulutuksen Hollannista hankkinut makutaiteilija. Taustalla yli 25 vuotta mallasviskiharrastusta ja tutustumista tislaamotoimintaan Skotlannissa. Toimi 20 vuoden ajan tutkijana, josta perintönä pieteettinen ja perinpohjainen suhtautuminen juomien kehitystyöhön. Uuden tislaamon palkintokaappi onkin alkanut täyttyä maailmalta saaduista arvostetuista juomapalkinnoista.

  

first name last name, position of company name

Christian Rönnbacka

Hallituksen puheenjohtaja

Authors' Distilleryn konseptin yhdessä Lippo Luukkosen kanssa luonut Christian ”Rölli” Rönnbacka on noussut suomalaisten dekkaristien parhaaseen A-ryhmään. Parhaiten hänet tunnetaan yhdeksästä Hautalehto-dekkaristaan. Toimi 30 vuoden ajan ensin poliisina ja sitten vakuutusetsivänä. Lisäksi hän on opettanut ja luennoinut turvallisuusasioista ja Verbal Judosta. Nykyisin hän on vapaa kirjailija, joka on tislaamon ja kirjoittamisen ohessa keksinyt ja ollut kehittämässä Hautalehto tv-sarjaan perustuvaa seikkailuapplikaatiota matkapuhelimeen.  

  

first name last name, position of company name

Tuomas Kyrö

Bestseller-kirjailija, hallituksen jäsen

Kolme vuosikymmentä kirjallisten sisältöjen ja alkoholialan tuntemusta, sekä käyttäjänä että tuottajana. Matka itsetehdystä kiljusta Authors' Distilleryn laatutisleisiin on ollut täynnä yllättäviä juonenkäänteitä. Kyrön mielestä kirjallisuuteen ja tislaamiseen pätee sama perusajatus: tee aina hyvää, älä koskaan huonoa. 

  

first name last name, position of company name

Lippo Luukkonen 

Toimitusjohtaja 8.8.2022 asti, hallituksen jäsen

Työskennellyt viimeiset kaksikymmentä vuotta eri tehtävissä kustannus- ja media-alalla. Lisensointi ja sisältöjen kaupallistaminen eri formaateissa ovat jo vuosia olleet hänen ammatillisen toimintansa keskiössä. Luukkosen verkostot kotimaisessa ja kansainvälisessä kustannus- ja kirjailijakentässä ovat laaja-alaiset. Verkostot tukevat tislaamon kotimaista ja kansainvälistä kasvustrategiaa. Koulutukseltaan Luukkonen on Helsingin yliopistosta valmistunut juristi. 

  

first name last name, position of company name

Sami Kähkönen

Hallituksen jäsen

Kokenut kasvuyrittäjä ja johtaja. Innokas rommiharrastaja täydentää tiimiä taloushallinnon, rahoituksen ja esimiestyön osaamisen suhteen. Lisäksi hänellä on työkokemusta ravintola-alalta. Kähkösellä on ylempi korkeakoulututkinto Tampereen yliopistosta. 

Yhtiön hallituksen jäsenet ovat yhtiön kehittämisessä aktiivisesti mukana. Yhtiön osakeannin materiaaleihin liitetyllä kaupparekisteriotteella näkyy vielä Yhtiön vanha hallitus ja toimitusjohtaja. Uuden hallituksen ja toimitusjohtajan rekisteröiminen kaupparekisteriin on laitettu vireille 30.5.2022. 

Omistuksen jakautuminen

Osakkeenomistaja Rooli Osakkeet Äänet
Doppo-Invest Oy Juridiikka, lisenssiosaaminen 21 000 15,00 %

Writershouse Oy

Kirjailijanäkyvyys 21 000 15,00 %

Ari Kaura

Tislausosaaminen 20 000 14,29 %
Mustasuu Oy Rahoitus 16 997 12,14 %
Sami Kähkönen Yrittäjyys, johtaminen & talous 14 000 10,00 %
Folia Medicine Oy Elintarvikehygienia 10 500 7,50 %
Mielensäpahoittaja Oy Kirjailijanäkyvyys 10 500 7,50 %
Muru Dining Oy       Myynnin kehittäminen 8 400 6,00 %
Soili Pohjalainen Kirjailijanäkyvyys 6 250 4,46 %
Samuil Angelov       Alkoholiosaaminen 5 600 4,00 %
ML Entertainment Oy Näkyvyys, verkosto 5 253 3,75 %
JHP Invest Oy Baltian myynti ja markkinointi 500 0,36 %
Yhteensä 140 000 100,0%

Aktiiviset osakkeenomistajat tukevat monin tavoin yhtiön toimintaa. Johto-osiossa jo listattujen avainhenkilöiden lisäksi esimerkiksi Mikko Leppilampi tuo verkostonsa ja näkyvyytensä avulla lisäarvoa tislaamolle, Michelin-palkittu fine dining-ravintolaryhmä ja viinitukkuri Muru Dining arvokasta uskottavuutta ja alkoholimyynnin osaamista, Samuil Angelovarvostettuna sommelieerina ja alkoholiosaajana uusia ajatuksia tuotesuunnitteluun, JHP-Invest juomien Baltian viennin osaajana ja Soili Pohjalainen näkyvänä naiskirjailijana.

Varojen käyttö

Yhtiön osakeannin suurin liikkeelle laskettava määrä on 1 000 160 euroa.  Kolme skenaariota kerätystä pääomasta ja sen käytöstä:

Sijoitettu summa on 300 048 €

Yhtiö käyttää varat tehtävään optimaalisesti sopivan toimitusjohtajan palkkakustannuksiin, myynnin tehostamiseen kotimaassa, markkinointitoimenpiteiden vahvistamiseen, rommin varastoinnin ratkaisemiseen vuokraamalla ja ensimmäisen vientimarkkinan avaamisen valmisteluun.   

Sijoitettu summa on 500 000 €

Yhtiö käyttää varat tehtävään optimaalisesti sopivan toimitusjohtajan palkkakustannuksiin, ensimmäisen vientimarkkinan avaamiseen ja rommivaraston järjestämiseen. 

Sijoitettu summa on 1 000 000 €

Yhtiö käyttää varat tehtävään optimaalisesti sopivan toimitusjohtajan palkkakustannuksiin, myynti- ja markkinointihenkilöstön rekrytointeihin, rommivarastoinnin järjestämiseen, tuotantotilan lunastamisen suunnitteluun ja kahden vientimarkkinan avaamiseen samanaikaisesti.   

  

Etenemissuunnitelma rahoituskierroksen jälkeen:   

Yhtiö käyttää Invesdorin kautta toteutetulla rahoituskierroksella kerätyn pääoman bränditarinansa kansainvälistämiseen. Nyt toteutettava osakeanti mahdollistaa vähintään ensimmäisen lisenssimarkkinan avaamisen, jonka jälkeen uusien markkinoiden haltuunottoa nopeutetaan mahdollisesti uudella rahoituskierroksella.   

  

 • Yhtiö etenee alkoholibisneksessä uudella lisenssi/franchise-mallilla kielialue kerrallaan. Yhtiön on mahdollista neuvotella vähemmistöosuudesta franchise-tislaamoista eri kohdemarkkinoilla.    

 • Yhtiö suunnittelee perivänsä 8–10 % lisenssimaksun valmiin brändikonseptin hyödyntämisestä lokaalisti kohdemaassa, myynnin kasvu suhteessa markkinan kokoon.    

 • Authors’ Distilleryä ei ole sidottu Suomeen tai suomalaiseen kulttuuriin, vaan bränditarinalla tavoitellaan kirjailijoita, lukijoita ja laatujuomien faneja ympäri maailman.  


LISENSSIMAKSUJEN VAIKUTUSESIMERKKEJÄ TULOKSEEN

Ruotsi 

LV 2023 500keur, lisenssimaksu 50 000 

LV 2024 1 600keur, lisenssimaksu 160 000 

LV 2025 2 400keur, lisenssimaksu 240 000 

Saksa 

LV 2024 2 000keur, lisenssimaksu 200 000 

LV 2025 8 000keur, lisenssimaksu 800 000 

LV 2026 12 000keur, lisenssimaksu 1 200 000 

Markkina

2000-luvun alussa Suomessa oli vain kaksi isompaa tislaamoa, Teerenpeli ja Altia. Kyrö Distilleryn markkinaläpimurron vanavedessä Suomeen syntyi muutamassa vuodessa kokonaan uusi toimiala: käsityöläistislaamot. Vakavasti otettavia toimijoita on Suomessa nyt jo useampia.  

Suomalaiset alkoholit ovat menestyneet erinomaisesti kansainvälisissä juomakilpailuissa, mikä on hyödyttänyt kaikki kotimaisia valmistajia. Lisäksi kotimaiset tislaamot hyötyvät Suomen luonnon puhtaasta maineesta. Suomalaisten tislaamojen kilpailuetu on se, että ne saavat tarvitsemansa pääraaka-aineen eli veden suoraan kraanasta. Ulkomaisen tislaamon kallein raaka-aine saattaa olla rekkakontissa tuotu puhdas vesi. 

Käsityönä valmistetun alkoholin maailmanlaajuisten markkinoiden koko oli 12,6 miljardia euroa vuonna 2021, ja niiden odotetaan kasvavan 28,3 prosentin kasvuvauhdilla vuodesta 2022 vuoteen 2030. Joitakin markkinoiden laajentumista edistäviä ensisijaisia ajureita ovat käsityöläisjuomien kasvava kysyntä ja käsityöläistislaamojen määrän kasvu. 

1980-luvun ja 2000-luvun alun välillä syntyneet muodostavat merkittävän osuuden käsityöläisjuomien kuluttajista. He ovat suurin ravintoloissa ja pubeissa vieraileva kuluttajaryhmä. He näyttävät olevan monenlaisten elintarvikkeiden ja juomien, myös käsityöläisjuomien, suurin ostajaryhmä. 

COVID-19:n kielteisestä vaikutuksesta huolimatta käsityönä valmistettujen alkoholijuomien markkinat kasvavat edelleen, kertoo US Craft Spirits Association. Pandemian aikana vakaimpana tuotealueena säilyivät erilaiset viinat. Elokuun 2020 ja elokuun 2021 välillä käsityöläistislaamojen määrä kasvoi 1,1 prosenttia.  

Lähde: www.grandviewresearch.com/industry-analysis/craft-spirits-market ​ 

Ginien markkina 

Ginien globaali markkinakoko 16 miljardia euroa​ 

 • Josta premium-tisleet 2,5 miljardia euroa​ 

 • CAGR 33,4 % (2017–2025)​ 

Pohjoismainen markkina 0,5 miljardia euroa​ 

 • Josta premium-ginit 75 miljoonaa euroa​ 

Gini-markkina Suomessa 32 M€​ 

 • Kasvu vuodessa 8,3 %​ 

Rommin markkina 

Globaali rommimarkkina 14,3 miljardia euroa ​ 

 • Kasvu vuodessa 6,7 %​ 

Pohjoismainen rommimarkkina 345 miljoonaa euroa​ 

 • Kasvu vuodessa 7,8 %​ 

Rommimarkkina Suomessa 46 miljoonaa euroa  

 • Kasvu vuodessa 5,9 %​ 

Huom. Rommeissa kotimainen kilpailu on huomattavasti vähäisempää, ainoastaan Ahvenanmaalla valmistetaan craft-rommia.​ 

Lähteet: 

www.grandviewresearch.com/industry-analysis/craft-spirits-market ​ 

www.statista.com/outlook/10020400/100/gin​ 

Taloudelliset luvut ja kasvu

Liikkeeseenlaskijan avainluvut (toteutuneet + ennakoidut)

TODELLINEN ENNUSTE
Oy Authors' Distillery Ltd  2019 2020 2021 2022 2023 2024 2025
Liikevaihdon kasvu % N/A N/A 240,0 % 439,2 % 100,0 % 81,8 % 45,0 %
Liikevaihto (EUR) 0 30 102 550 1100 2000 2900
Myyntikate (EUR) 0 0 71 343 722 1340 1946
Käyttökate (EBITDA) (EUR) -4 -80 -136 50 200 700 1300
Käyttökate % N/A -266,7 % -133,3 % 9,1 % 18,2 % 35,0 % 44,8 %
Korkokulut 0 -6,86 -6,86 -6,86 -6,86 -6,86 -6,86
Nettotulos (NIAT) 0 -86,86 -142,86 43,14 193,14 693,14 1293,14
Taseen loppusumma (EUR) 0 135 268 - - - -
Omavaraisuusaste N/A 0,56 0,71 - - - -
Työntekijöiden lukumäärä 0 0 0 3 3 4 5

Kaikki luvut ovat pyöristetty lähimpään tuhanteen. 

Taloudellisten tunnuslukujen selitykset 

Yhtiön tilikausi alkaa 1. kesäkuuta ja päättyy 31. toukokuuta. 

Yhtiön täysi myyntipotentiaali selviää koronarajoitusten poistuttua 

Covid-19 on vaikuttanut yhtiöön koko sen olemassaolon ajan. Ravintolasulut ovat haitanneet ravintolamyyntiä: ravintolat ovat olleet ajoittain kiinni ja ne ovat myyneet vanhaa varastoa pois. Tästä huolimatta toukokuussa 2022 päättyneellä tilikaudella liikevaihto kasvoi 240 % verrattuna edelliseen tilikauteen.  

Koronarajoitusten poistuttua yhtiö odottaa myynnin kasvun nopeutuvan olennaisesti. Tunnettuutensa kasvun myötä yhtiö odottaa yltävänsä kotimarkkinoillaan samalle myyntikäyrälle aiemmin aloittaneiden tunnettujen craft-tislaamojen kanssa.  

Kannattavuuden odotetaan parantuvan myyntivolyymin kasvaessa 

Yhtiö on saanut valmiiksi merkittävät tuotantoinvestoinnit, ja kiinteiden kulujen kasvaessa enää maltillisesti yhtiö arvioi kannattavuutensa parantuvan merkittävästi myyntivolyymin kasvaessa.  

Varovainen kasvuennuste odottaa liikevaihdon viisinkertaistuvan 

Kotimarkkinan pohjalta laskettuna yhtiö odottaa kasvuennusteessaan liikevaihdon lähes viisinkertaistuvan kuluvan tilikauden aikana ja edelleen yli kaksinkertaistuvan tilikaudelle 24 ilman, että kiinteät kustannukset olennaisesti kasvavat.   

Arvonmääritys

Authors' Distilleryn pre-money valuaatio on 2,5 miljoonaa euroa, joka perustuu yhtiön näkemykseen sen käyvästä arvosta. Laskelmassa on huomioitu yhtiön uudelleenhankkimiskustannukset sekä kasvupotentiaali, joka nojaa lisenssi/franchising-mahdollisuuksiin ja vahvaan brändiin. Authors' Distilleryn post-money valuaatio on 2,8–3,5 miljoonaa euroa riippuen siitä kuinka paljon osakkeita annissa merkitään (16800 - 56000). 

Hallituksen näkemyksen mukaan yhtiön valuaatio on luotettavimmin määriteltävissä tulevalle viisivuotiskaudelle arvioitujen diskontattujen tuottojen perusteella, johtuen seuraavista seikoista: 

 • Yhtiön tuotantoinvestoinnit on pääosin tehty, liiketoimintakonsepti viimeistelty ja reseptiikka hiottu kansainvälisesti palkitulle tasolle. Yhtiön myyntikate on erinomaisella tasolla, ja kehitystyön hedelmät poimitaan tulevina vuosina. Myynnin kasvaessa toiminnan kannattavuus paranee nopeasti korkean myyntikatteen ansiosta. 

 • Yritysarvoon on kertynyt ainutlaatuinen yhdistelmä palkittuja tuotteita, uniikkia kansainvälistymismallia, toimivaa kustannustehokasta tuotantolaitosta, ainutlaatuista kirjallista liiketoimintakonseptia ja vahvoja ip-oikeuksia, joita olisi lähes mahdotonta kopioida. 

 • Yhtiö uskoo lisensointiin perustuvan kansainvälistymismallin parantavan tulevina vuosina tuloskehitystä tavanomaista nopeammin, kun vientimarkkinoita päästään avaamaan. Tämä lisää yhtiön potentiaalista tuottoarvoa merkittävästi.

Exit-skenaariot

Esitetyt vaihtoehdot ovat skenaarioita, joiden toteutumista ei voi taata. Yhtiö näkee exit-skenaarioiden rinnalla vaihtoehtona myös yhtiön kehittämisen nykyisellä omistusrakenteella, tähtäimessään kannattava orgaaninen kasvu ja vahva osinkopolitiikka. 

Icon 1


Yhtiön myyminen: Teollinen sijoittaja tai isompi kansainvälinen alkoholialan yritys haluaa ostaa yhtiön sen uniikin kansainvälistymisstrategian ja konseptin vuoksi. Tämä mahdollistaa nopeamman kansainvälistymisen valmiiden jakeluteiden ja markkinointikanavien avulla. 

Icon 2


Pörssilistautuminen: Edellyttää useampaa onnistunutta maalanseerausta. Listautuminen edesauttaisi rahoituksen hankkimista kansainvälistymisen nopeuttamiseksi. 

Icon 3


Mukaan pääomasijoittaja/sijoittajia: Yksi exit-vaihtoehto on yrityksen tai sen osien myyminen pääomasijoittajalle, joka tavoittelee yhtiön arvon moninkertaistamista markkina-alueen ja puolestapuhujaverkoston laajentuessa. 

Tietoa annin ehdoista

Tässä annissa Oy Authors Distillery Ltd (2972924-1, jäljempänä ”Yhtiö”) tarjoaa merkittäväksi vähintään 16 800 (300 048,00 euroa) ja enintään 56 000 (1 000 160,00 euroa) kappaletta Yhtiön uusia osakkeita. 

Mikäli osakkeita merkitään vähemmän kuin 16 800 kappaletta, on Yhtiöllä oikeus päättää annin peruuttamisesta. Tällöin maksetut sijoitukset palautetaan kokonaisuudessaan sijoittajille. Takaisinmaksetuille sijoituksille ei makseta korkoa. 

Yhtiön hallitus pidättää oikeuden päättää annin maksimikoon nostamisesta. 

Osakkeet oikeuttavat niiden haltijan osinkoon ja muihin osakasoikeuksiin, kun ne on rekisteröity kaupparekisteriin ja merkitty osakasluetteloon. 

Merkintähinta on 17,86 euroa osakkeelta. Vähimmäismerkintä on 20 osaketta, eli 357,20 euroa. 

Yhtiö tarjoaa yli 5 000 euron sijoituksen tehneille sijoittajille mahdollisuutta osallistua kerran vuodessa järjestettävään Yhtiön strategiapäivään, jossa näille osakkeenomistajille tarjotaan mahdollisuutta päästä vaikuttamaan Yhtiön tuotekehitykseen ja tuomaan omia ideoitansa Yhtiön myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen. 

Uusien osakkeiden merkintähinta on maksettava kokonaisuudessaan Invesdorin osoittamalle asiakasvaraintilille tai Yhtiön hallituksen osoittamalle tilille Invesdorin ohjeistuksen mukaisesti. 

Merkintäaika alkaa 8.7.2022 ja päättyy 15.9.2022. Merkintäaika Invesdorin alustalla alkaa 8.7.2022 ja päättyy alustavasti 15.9.2022. Yhtiön hallitus pidättää oikeuden päättää merkintäajan pidentämisestä. 

Ylimerkintätilanteessa Yhtiön hallitus voi päättää annin keskeyttämisestä. Ylimerkintätilanteessa osakkeet allokoidaan siten, että osakkeet allokoidaan merkintäjärjestyksessä (“first come, first served”). 

Uusien osakkeiden merkintähinta kirjataan kokonaisuudessaan Yhtiön sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon. 

Osakkeet merkitään tekemällä merkintäsitoumus Invesdor Oy:n verkkopalvelussa ja hyväksymällä Invesdor Oy:n asiaankuuluvat ehdot sekä liittymällä Yhtiön vähemmistöosakassopimukseen, tai muulla Yhtiön hallituksen osoittamalla tavalla. 

Yhtiön hallitus hyväksyy osakeannin ehtojen mukaisesti tehdyt merkinnät, jotka on tehty osakeantiin soveltuvien lakien ja säännösten mukaisesti.  

Yhtiöllä on 140 000 kappaletta osaketta. Antimateriaaleihin liitetyllä Yhtiön kaupparekisteriotteella näkyy vielä osakkeiden lukumääränä aikaisempi 105 000 rekisteröityä osaketta. Uusien osakkeiden rekisteröiminen kaupparekisteriin on laitettu vireille 30.5.2022. 

Yhtiöllä on yksi (1) osakesarja ja näin ollen kaikilla osakkeilla on yhtäläiset oikeudet. 

Osakkeiden luovutettavuutta on rajoitettu seuraavasti: 

 • Siirronsaajan on liityttävä Yhtiön osakassopimukseen 

 • Lunastuslauseke yhtiöjärjestyksessä 

Yhtiöllä ei ole tällä hetkellä voimassa olevia optioita tai vaihtovelkakirjalainoja. 

Sijoittajan on sijoittaessaan sitouduttava Yhtiön vähemmistöosakassopimukseen (päivätty 16.6.2022), joka on tämän sivun liitteenä. Sopimukseen sitoutuminen on osa sijoitusprosessia. Sopimuksessa sijoittaja: 

 • Sitoutuu olemaan vaatimatta sertifikaatteja osakkeista 

 • Sitoutuu olemaan myymättä, siirtämättä tai muutoin luovuttamatta osakkeita sellaiselle taholle, joka ei ole liittynyt Yhtiön vähemmistöosakassopimukseen  

 • Sitoutuu olemaan panttaamatta tai muutoin antamatta osakkeita tai muita osakkeisiin liittyviä oikeuksia vakuudeksi ilman etukäteistä kirjallista suostumusta Yhtiöltä 

 • Sitoutuu äänestämään Yhtiön tulevien rahoituskierrosten edellyttämien päätösten puolesta sekä allekirjoittamaan ja täytäntöön panemaan mahdolliset osakassopimukset ja muut edellä mainittujen toimenpiteiden toteuttamiseksi tarvittavat sopimukset Yhtiön hallitukselta saatujen ohjeiden mukaisesti, olettaen, että kaikkia osakkeenomistajia kohdellaan reilusti ja tasapuolisesti 

Lisäksi 

 • Osakkeenomistajilla on Drag-Along ja Tag-Along oikeudet 

 • Osakkeenomistajilla on exit-tilanteessa velvollisuus toimia hallituksen ohjeiden mukaisesti ja tarvittavalla tavalla exitin toteuttamiseksi 

Tutustuthan huolella liitteenä olevaan osakassopimukseen ennen sijoittamista. 

Yhtiön nykyisten osakkaiden välillä on erillinen osakassopimus. Vaikka tässä annissa sijoittavat eivät liity tähän sopimukseen, seuraavat osakassopimuksen ehdot voivat kuitenkin kiinnostaa sijoittajia: 

 • Osakkeenomistajilla on tietyissä osakassopimuksessa määritellyissä tilanteissa osakkeiden panttauskielto 

 • Osakkeenomistajilla on pro rata oikeus osallistua tulevaisuudessa Yhtiön osakeanteihin  

 • Osakkeenomistajilla on tiettyjä osakkeiden luovuttamiseen ja siirtämiseen liittyviä rajoitteita 

 • Osakkeenomistajilla on etuosto-oikeus osakassopimuksessa määritellyin ehdoin 

 • Tag-Along oikeus 

 • Tietyt yhtiökokouksen ja hallituksen päätöksen vaativat 4/5 enemmistön suostumuksen 

Yhtiön yhtiöjärjestys sisältää lunastuslausekkeen. Yhtiöjärjestys löytyy tämän pitch sivun liitteistä. 

Riskit

Sijoituksen tekemiseen liittyy erinäisiä riskitekijöitä, jotka voivat olla toteutuessaan merkittäviä. Monet riskitekijöistä kuuluvat Authors’ Distilleryn liiketoiminnan luonteeseen ja ovat tyypillisiä sen toimialalle. Jokaisella riskillä voi olla olennainen vaikutus yhtiön liiketoimintaan, liiketoiminnan tulokseen ja taloudelliseen asemaan ja yhtiön mahdolliseen kykyyn saavuttaa taloudelliset tavoitteensa.  Sijoituksen tekemiseen liittyvät riskit voidaan jakaa seitsemään eri ryhmään. 


Makrotalouden kehitykseen liittyvät riskit

 • Epävarmuus yhtiön ydinmarkkinoilla Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Tanskassa sekä yleisesti maailmataloudessa ja rahoitusmarkkinoilla voi vaikuttaa haitallisesti yhtiön liiketoimintaan ja liiketoiminnan tulokseen. 


Yhtiön liiketoimintaan liittyvät riskit  

 • Kansainvälistymisen onnistuminen kokonaan uudella lisensiointimallilla ei ole taattu. 

 • Muutokset asiakkaiden kulutuskäyttäytymisessä voivat vähentää yhtiön myyntiä ja kannattavuutta. 

 • Epäonnistuminen markkinoinnissa voi haitallisesti vaikuttaa yhtiön asiakassuhteisiin sekä tuotteiden kysyntään. 

 • Yhtiö ei pysty välttämättä toteuttamaan laajentumisstrategiaansa ja hyödyntämään uusia liiketoimintatilaisuuksia täysimääräisesti tai oikea-aikaisesti. 


Alkoholijuomien valmistukseen ja myyntiin liittyvät riskit 

 • Yhtiön tislaama tuotantoerä saattaa epäonnistua siten, ettei se vastaa laatukriteerejä. Tästä voi aiheutua tuotantokatkoksia sekä vaikutuksia tuotteiden saatavuuteen.  

 • Tehokkaan markkinoinnin toteuttaminen tiukan alkoholimarkkinointisääntelyn mukaisesti on haasteellista. 

 • Korona-viruksen pitkittyminen ja siitä seuraava ravintolamyynnin ja matkustamisen vaimeus saattavat haitata myyntiä. 

 • Tekijöillä, joihin yhtiö ei voi vaikuttaa, voi olla olennaisesti haitallinen vaikutus tuotteiden kysyntään ja asiakkaiden luottamukseen sekä tuotteiden saatavuuteen. 

 • Tuotevastuun realisoituminen voi johtaa tuote-erän takaisinvetoon markkinoilta. 

 • Yhtiö on saanut Valviralta selvityspyynnön 30.6.2022 liittyen yhtiön valmistamien väkevien alkoholijuomien myynninedistämiseen yhtiön verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa. Yhtiölle on varattu vastausaikaa selvityspyyntöön 8.8.2022 saakka.  


Johtoon ja henkilöstöön liittyvät riskit  

 • Yhtiö on riippuvainen johdostaan sekä pätevästä henkilökunnasta ja näiden henkilöiden menettämisestä voi syntyä haittaa liiketoiminalle. 

 • Epäonnistuminen pätevien henkilöiden rekrytoinnissa ja sitouttamisessa voi vaikuttaa haitallisesti yhtiön liiketoiminnan kehitykseen. 

 • Henkilöstön kasvattamisella voi olla haitallinen vaikutus yhtiön kannattavuuteen. 


Oikeudelliset ja lainsäädäntöön liittyvät riskit 

 • Yhtiön toimintaa ja tuotteita koskevan lainsäädännön, sääntelyn ja yleisen yhteiskuntavastuun noudattamatta jättäminen voi johtaa sanktioihin ja vahingoittaa yhtiön julkikuvaa asiakasryhmien parissa. 

 • Yhtiölle voidaan esittää vaateita tai kanteita, jotka voivat vahingoittaa yhtiötä ja vaativat johdon resursseja. 

 • Yhtiön maahantuomia tuotteita koskevat tullit ja tuontirajoitukset voivat johtaa ylimääräisiin kustannuksiin ja vaikeuttaa yhtiön taloudellista asemaa. 


Rahoitukseen liittyviä riskit 

 • Valuuttakurssien vaihteluilla voi olla haitallinen vaikutus yhtiön toimintaan. 

 • Yhtiö on altis lainakorkojen muutoksille. 

 • Yhtiö on altis luotto- ja vastapuoliriskeille. 


Osakeantiin liittyvät riskit  

 • Osakkeenomistajille tulevaisuudessa mahdollisesta jaettavasta osingosta ei ole takeita. 

 • Osakeanti aiheuttaa yhtiölle kustannuksia ja toiminnallisia velvoitteita, joihin liittyy kustannuksia. 

 • Osakkeita ei ehkä pysty myymään haluttuna ajanhetkenä tai ollenkaan. 

 • Sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman osittain tai kokonaan. 

 • Sijoitukselle ei välttämättä saa lainkaan tuottoa. 

Päivitykset

25.8.2022

Oy Authors Distillery Ltd päätti laskea osakeantinsa minimisijoituksen määrää. Minimisijoitus laskettiin 50 osakkeesta 20 osakkeeseen, 357,2 € sijoitussummaan.

13.09.2022: Rahoituskierroksen merkintäajan pidentäminen

Yhtiön hallitus päätti jatkaa merkintäaikaa 30.9.2022 asti.

29.09.2022: Rahoituskierroksen merkintäajan pidentäminen

Yhtiön hallitus päätti jatkaa merkintäaikaa 14.10.2022 asti.