Kuinka Kipster vaikuttaa
Kananmunat
Kanamme eivät ainoastaan muni munia, vaan ne myös käsittelevät ihmisravinnoksi kelpaamattomia jäännösvirtoja ja sivutuotteita, kuten kauran kuoria tai epämuodostuneita leipomotuotteita. Tällä tavoin määrittelemme uudelleen eläinten roolin elintarvikejärjestelmässämme. Kanamme edistävät jäännösvirtojen kierrätystä ja osallistuvat ruokahävikin torjuntaan.
Liha
Jokaista munivaa kanaa kohden syntyy kukko - se on yksinkertaista biologiaa. Kananmunabisneksessä on tavallista, että se tapetaan ensimmäisenä päivänä. Me emme noudata sitä käytäntöä. Sen sijaan kasvatamme kukkojamme. Niitä käytetään yhdessä eläkkeelle jääneiden kanojemme kanssa lihavalmisteiden valmistukseen, jolloin varmistetaan, ettei elämää mene hukkaan.
Vallankumouksellinen maatilan suunnittelu
Ensin kana, sitten muna. Maatilamme on suunniteltu täysin kanoja ajatellen ja niiden luonnollisia vaistoja ja tarpeita kunnioittaen. Kanat kokevat pelkoa, tuntevat kipua ja niillä on omat toiveensa, ja uskomme, että on meidän velvollisuutemme tarjota niille arvokas ja tyydyttävä elämä.
Huomattavasti pienemmät päästöt
Kiertokonseptimme ansiosta vähennämme merkittävästi päästöjämme. Mitä jäljelle jää, kompensoimme. Siksi, jos etsit Kipsteriä verkossa, näet kaikkialla, että munamme ovat ilmastoneutraaleja. Myös valkoiset kananmunamme vaikuttavat: niiden hiilidioksidijalanjälki on 5 % pienempi kuin ruskeiden kananmunien.
Radikaali läpinäkyys
Monilla ihmisillä on epämääräinen käsitys siitä, mistä heidän ruokansa tulee. Me Kipsterissä emme lakaise mitään maton alle. Uskomme, että ihmiset ansaitsevat rehellistä ja täydellistä tietoa. Emme romantisoi maatilan elämää, vaan näytämme sen sellaisena kuin se on. Avoimuus on keskeinen osa liiketoimintaamme. Olemme avoimia siitä, että eläimemme lopulta teurastetaan - se on osa prosessia. Tämä radikaali avoimuus herättää toisinaan kritiikkiä, mutta ennen kaikkea ansaitsee paljon arvostusta.
Etkö voi vierailla maatilallamme? Katso 24/7 livestriimiämme: