Valitse, miten haluat käyttää verkkosivustoamme:

Evästeet auttavat parantamaan verkkosivuston käyttökokemusta ja tarjoamaan turvallisia palveluja. Jotkin evästeet ovat välttämättömiä turvallisuuden ja kirjautumistoimintojen kannalta, toiset taas mahdollistavat helpomman käytön ja kätevän tuen. Voit peruuttaa päätöksesi milloin tahansa.

Hinta per vaihtovelkakirja
250,00 €
Kesto
3 vuotta
Omistus
Korko
Sijoitettu
2 100 000 €
Lainsäädännöllinen varoitus: Tämän rahoitusvälineen hankkimiseen liittyy huomattavia riskejä, ja se voi johtaa sijoitettujen varojen täydelliseen menettämiseen.

Sijoituksia voidaan tehdä 2,1 miljoonaan euroon asti. Invesdorin hyväksymä enimmäisrahoitussumma on 1 999 750 euroa. Ylimerkintätilanteessa Invesdor päättää vaihtovelkakirjojen allokoimisesta.

Christopher Grätz, toimitusjohtaja, Invesdor Group

„Haluamme tehdä sijoittamisesta kaikille mahdollista. Eurooppalaisena joukkorahoitusalustana tarjoamme sijoittajille houkuttelevia sijoitusmahdollisuuksia, ja samalla edistämme Euroopan talouden kasvua."

Christopher Grätz, toimitusjohtaja, Invesdor Group

Keskeiset syyt sijoittaa

533 järjestettyä rahoituskierrosta, yli 330 miljoonaa euroa välitettyä pääomaa, 127 000 rekisteröitynyttä käyttäjää ja kolme toimipistettä Helsingissä, Wienissä ja Berliinissä.

Toiminut menestyksekkäästi markkinoilla kymmenen vuoden ajan

Kolmen joukkorahoitusalustan yhdistyminen: Invesdor (Suomi), Kapilendo (Saksa), Finnest (Itävalta).

Yksi Euroopan johtavista joukkorahoitusalustoista

Tiedot sijoituksesta

Kierroksen päättymispäivä:
9.7.2022
Tyyppi:
Vaihtovelkakirjalaina
Jo sijoitettu:
2 100 000 €
Hinta per vaihtovelkakirja :
250,00 €
Vähimmäissijoitus:
1 yksikköä
Kesto:
3 vuotta
Alennus konvertoinnin yhteydessä:
20,00 %
Korko:
8,00 % p.a., vuotuinen
Erääntymispäivä:
31.7.2025
ISIN:
DE000A30VSF9
WKN:
A30VSF
Tarjolla:
DE, AT, FI
Välittäjä:
Invesdor Oy

Yleiskatsaus

Profiili

Euroopan unioni mahdollistaa jäsenvaltioilleen verovapaan kaupan, rajoittamattoman työskentelyn sekä matkustamisen. Euroalue on samanaikaisesti hyvin yhtenäinen, mutta myös monimuotoinen.

Euroopan pääomamarkkinat ovat suurten muutosten kourissa: Kansalliset lait, jotka aikaisemmin ovat olleet keskenään poikkeavia, yhtenäistettiin marraskuussa 2021. Tämä luo yhtenäiset markkinat ja tekee samalla rajat ylittävästä sijoittamisesta yksinkertaisempaa ja avoimempaa.

    

Invesdor on kasvanut yhdeksi kokeneimmista joukkorahoitusalustoista viimeisten 10 vuoden aikana: se on järjestänyt yli 533 rahoituskierrosta, välittänyt yli 330 miljoonaa euroa pääomaa, sillä on 127 000 rekisteröitynyttä käyttäjää ja kolme toimipistettä Helsingissä, Wienissä ja Berliinissä.

Kolmen yhtiön fuusion jälkeen Invesdor on yksi Euroopan suurimmista joukkorahoitusalustoista. Vuonna 2021 suomalaisen Invesdorin, itävaltalaisen Finnestin ja saksalaisen Kapilendon fuusion myötä, olemme ottaneet seuraavan askeleen kohti toiminnan laajentamista Euroopassa. Olemme keskeisessä roolissa kehittämässä uusia ja hajautettuja pääomamarkkinoita, kestävällä tavalla, yhdessä sijoittajiemme kanssa.

Olemme FinTech-yritys, jossa rahoitusmarkkinoiden asiantuntijat työskentelevät tiiviissä yhteistyössä sisäisen kehitystiimimme kanssa. Tämä synergia mahdollistaa uraauurtavan työn finanssiteknologian alalla ja on mahdollistanut sen, että olemme yksi ensimmäisistä yrityksistä, joka tarjoaa tokenisoituja arvopapereita alustallamme.

Olemme myös edelläkävijä sääntelyn alalla, ja olemmekin ensimmäisten rahoitusalustojen joukossa hankkimassa uutta eurooppalaisen joukkorahoituspalveluntarjoajan lisenssiä (ECSP). Näin pääsemme kehittämään tulevaisuuden standardeja.

Keskeiset tiedot meistä

Yritys: Invesdor INV AG 
Toimitusjohtaja:

Christopher Grätz

Osoite:

Joachimsthaler Str. 30
10719 Berliini 
Saksa

Salomonkatu 17 A 
00100 Helsinki
Suomi

Schleifmühlgasse 6-8
Top 815, A-1040 Wien
Itävalta

Kirjaamo: Amtsgericht Charlottenburg
Rekisterimerkintä: HRB 165539 B
Perustamisvuosi (konserni): 2012
Liiketoimintasegmentti: Rahoituspalvelu (joukkorahoitus)
Työntekijöiden määrä: 40
Lokaatioiden määrä: 3
Verkkosivut: www.invesdor.de
www.invesdor.at
www.invesdor.fi
www.invesdor.com
Facebook: www.facebook.com/invesdor
DACH
www.facebook.com/invesdor
N
ORDICS

FinTechillä Euroopan suurimmaksi joukkorahoitusalustaksi

Invesdor perustettiin vuonna 2012 Helsingissä, ja se alkoi nopeasti tarjota sijoittajille rahoituskierroksia Suomessa. Kolme vuotta myöhemmin vuonna 2015 Wienissä perustettiin Finnest GmbH ja Berliinissä perustettiin Kapilendo AG, jotka vakiinnuttivat asemansa johtavina joukkorahoitusalustoina omilla markkinoillaan. Nämä kolme yhtiötä muodostavat yhdessä nykyisen Invesdor-konsernin.

FinTechillä Euroopan suurimmaksi joukkorahoitusalustaksi

Vuonna 2016 toimimme kuudessa eri maassa ja rahoitimme ensimmäistä kertaa Falkensteiner Hotel & Residencies -hanketta. Useiden rahoituskierrosten aikana Falkensteiner on kaiken kaikkiaan kerännyt Invesdor-sijoittajien kautta yli 27 miljoonaa euroa rahoitusta, mikä tekee siitä yhden Euroopan suurimmista joukkorahoituksen menestystarinoista. Vuonna 2017 keräsimme alle kymmenessä minuutissa 2,5 miljoonan euron rahoituksen berliiniläiselle Bundesliigaseura Hertha BSC:lle. Tämä rikkoi eurooppalaisen joukkorahoitusennätyksen. Biogenan listautumisannilla vuonna 2019 jatkoimme menestyksekkäästi listautumishistoriamme kehittämistä. Tänä päivänä olemme yksi Euroopan suurimmista sijoitus- ja rahoitusalustoista. Meillä on yli 127 000 käyttäjää, jotka ovat sijoittaneet yhteensä yli 330 miljoonaa euroa eurooppalaisiin yrityksiin.

Invesdorin kymmenvuotisen historian kohokohdat  

Invesdorin kymmenvuotisen historian kohokohdat

Olemme rahoittaneet yrityksiä kymmenen vuoden ajan, ja se on intohimomme. Lukuisat menestyksekkäät irtautumiset ja pitkäaikaiset kumppanuudet ovat osoitus liiketoimintamme sisäisestä arvosta ja luovat vahvan perustan tulevalle kasvulle. Kolmen erillisen yhtiön Invesdorin, Kapilendon ja Finnestin yhdistyminen toi mahdollisuuden laajentaa toimintaamme uusien maiden markkinoille.

Kolme menestyksekkäintä projektiamme

Vuosien varrella olemme tarjonneet sijoittajillemme monipuolisesti erilaisia, kiehtovia sijoitusmahdollisuuksia kiinteätuottoisten lainojen sekä oman pääoman ehtoisina. Korkeat tuotot, kannattavat irtautumiset sekä yli 19 miljoonan euron edestä maksettuja korkoja ovat myönteisiä indikaattoreita, joiden ansiosta Invesdor on voinut jatkaa tasaista kasvuaan.

Biogena

L'Osteria

Friends & BRGRS

Kehityksemme numeroina

Kuluneen kymmenen vuoden aikana niin käyttäjiemme kuin rahoitettujen varojen kokonaismäärät ovat kasvaneet räjähdysmäisesti. Tähän mennessä 127 981 käyttäjää on luottanut meihin ja sijoittaneet yli 331,8 miljoonaa euroa Invesdor-alustalla tarjottuihin rahoituskierroksiin. 

Käyttäjien määrä

Käyttäjien määrä

Rahoituksen määrä

Rahoituksen määrä

Palkinnot

Palkittu Saksan joukkorahoitusalustojen yleisvoittajana

Palkittu Saksan joukkorahoitusalustojen yleisvoittajana

Palkittu huippuinnovaattorina 2019, 2020, 2021

Palkittu huippuinnovaattorina 2019, 2020, 2021

4,7 tähden luokitus: yritysten ja sijoittajien arvioima.

Sijoittajien kommentit

Ensisijaisena tavoitteenamme on tarjota sijoittajille mielenkiintoisia mahdollisuuksia käyttäjäystävällisellä alustalla, jolla he voivat helposti sijoittaa. Jotta onnistumme tässä, käymme jatkuvaa keskustelua sekä sijoittajien että muiden osapuolten kanssa ymmärtääksemme, miten voimme parantaa käyttäjäkokemusta.

Invesdor on saavuttanut 4,6 tähden luokituksen eKomilla

Invesdor on saavuttanut 4,6 tähden luokituksen eKomilla

28.06.2022 alkaen

Asiakkaidemme mielipiteet ovat meille tärkeitä. Invesdor on saanut sijoittajien toimesta 4,6 tähden luokituksen. Arviointi asteikko ulottuu viiteen tähteen asti. Haluamme kiittää asiakkaitamme luottamuksesta ja arvokkaasta palautteesta.

Mitä rahoittamillamme yrityksillä on sanottavaa

Evobeam Logo

"Tarjoamamme teknologian kysyntä on erittäin suurta. Yhä suurempien koneiden tuotanto vaatii kuitenkin enemmän pääomaa tuotantoon. Invesdor on hyödyllinen ja byrokratiavapaa lisä nykyiseen pankkirahoitukseemme. Invesdorin rahoituskampanjan ammattitaitoinen valmistelu on taannut tarvittavan investointipääoman nopean saannin."

Alexander Weil Evobeam GmbH:n perustaja ja toimitusjohtaja
Alexander Weil
Evobeam GmbH:n perustaja ja toimitusjohtaja

NEOH Logo

"NEOHin tavoitteena on mullistaa kansainväliset makeismarkkinat sokerittomilla suklaapatukoillaan. Invesdorin järjestämällä osakeannilla pystyimme ottamaan ensimmäisen askeleen Skandinaviaan ja tavoittamaan näin suomalaisia sijoittajia. Sijoittamalla yhtiön osakkeisiin joukkorahoittajat pääsevät osaksi menestystämme ja tarinaamme."

Manuel Zeller NEOH by Alpha Republic GmbH:n toimitusjohtaja
Manuel Zeller
NEOH by Alpha Republic GmbH:n toimitusjohtaja
Peter Kienke UNION Instruments GmbH: toimitusjohtaja
Peter Kienke
UNION Instruments GmbH: toimitusjohtaja

Union Instruments logo

"Invesdor toteutti rahoituskierroksen nopeasti ja ammattimaisesti. Aloittaminen ja suunnittelu olivat hyvin jäsenneltyjä, videon tuottaminen oli mutkatonta, ja epäselvyydet selvitettiin määrätietoisesti ja ammattimaisesti. Harvat liiketoimintaprosessimme ovat näin järjestelmällisesti toteutettuja. Olin hyvin vaikuttunut työntekijöiden ammattitaidosta ja sitoutumisesta molemmissa rahoituskierroksissa."

Liiketoimintamalli

FinTech – termillä viitataan finanssiteknologiaan eli sillä tarkoitetaan teknisesti kehittyneitä rahoitusalan innovaatioita. Uusi teknologia mahdollistaa yhä asiakaslähtöisemmät palveluprosessit rahoituspalveluiden saralla. Sitä me edustamme! 

Fin: Perinteisen rahoitusalan asiantuntijamme tekevät tiivistä yhteistyötä joukkorahoitukseen erikoistuneen oikeudellisen osastomme kanssa. Yhdessä he auttavat kehittämään Euroopan joukkorahoitusmarkkinoiden tulevaisuutta tiiviissä yhteistyössä lainsäätäjien kanssa.

Tech: Tämä tapahtuu käsi kädessä kahdeksanjäsenisen kansainvälisen IT-tiimimme kanssa, joka pystyy muuttamaan pitkän aikavälin sääntelyvaatimukset käyttäjäystävälliseksi kokemukseksi tekniikan avulla. Markkinoiden vaativa laaja tietotaito ja yksityiskohtainen ymmärrys, ovat johtaneet tuoteinnovaatioihin sekä lukuisiin innovaatiopalkintoihin, jotka ovat riippumattomia ulkoisista palveluntarjoajista.

Laaja tuotevalikoima puhuttelee eri asiakasryhmiä ja lisää myyntiämme

Laaja tuotevalikoima puhuttelee eri asiakasryhmiä ja lisää myyntiämme

Invesdor tarkoittaa jo nyt rajat ylittävää sijoittamista Euroopassa. Meillä on tarvittavat toimiluvat joukkorahoituksen välittämiseen kaikilla kolmella maamarkkinalla, ja ECSP:n toimiluvan hakuprosessi on jo hyvällä mallilla.

Kohdennetun data-analyysin, tutkimusten sekä sijoittajien ja yritysten kanssa jatkuvan vuorovaikutuksen avulla seuraamme markkinoita. Tämän ansiosta olemme yksi harvoista alustoista, jotka tarjoavat rahoitustuotteita yritysten koko elinkaaren ajaksi – aina omasta pääomasta velkarahoitukseen. Näin voimme palvella laajaa asiakaskuntaa ja vastata erityyppisten sijoittajien ja yrittäjien tarpeisiin.

Sijoittajat voivat sijoittaa alkuvaiheen kasvuyrityksiin ja osallistua suoraan yrityksen toimintaan esimerkiksi osakkeiden tai vaihtovelkakirjalainojen kautta. Myös sijoittajat, jotka haluavat sijoittaa rahansa keskisuuriin yrityksiin ja tuotteisiin, joilla on kiinteä korko sekä maturiteetti, löytävät meidän kauttamme kiinnostavia sijoituskohteita. Sijoittajillemme on tähän mennessä maksettu yhteensä lähes 20 miljoonan euron tuotot.

Invesdorilla sijoittaminen on sijoittajalle täysin maksutonta. Yrityksen maturiteetista, rahoitettavasta määrästä ja ehdoista riippuen yritykset maksavat kertaluonteisen välityspalkkion.

Kohdennettu markkinointi ja pitkät kumppanuudet lisäävät kansainvälistä tunnettuutta sekä käyttäjien määrää

Kohdennettu markkinointi ja pitkät kumppanuudet lisäävät kansainvälistä tunnettuutta sekä käyttäjien määrää

Kapilendo, Finnest ja Invesdor ovat olleet jo ennen yhteensulautumista joukkorahoituksen johtavia tuotemerkkejä kotimarkkinoillaan. Luotamme edelleen markkinoinnin menestysresepteihin, kuten pitkäaikaisiin asiakassuhteisiin. Panostamme asiakaspalveluumme ja olemme saaneet loistavaa palautetta siitä.

Laaja tietotaitomme, kymmenen vuoden historia ja aidot tuoteinnovaatiot (kuten ensimmäisen digitaalisen tietoturvan tarjoaminen keskisuurelle yritykselle) ovat tehneet meistä kansainvälisesti tunnettuja. Meidät kutsutaan puhujiksi paneeleihin ja kongresseihin, ja meidät huomioidaan mediassa. Tämä lisää Invesdorin näkyvyyttä ja tunnettuutta kaikkialla Euroopassa myös rahoituskierrosten ulkopuolella. Verkkosivustoillamme vierailee noin 60 000 kävijää kuukaudessa, ja pelkästään lehtemme tavoittaa kuukausittain noin 12 000 lukijaa.

Meillä on toimistoja kolmessa eri maassa, joten olemme lähellä markkinoita ja ymmärrämme sekä kansallisia että kansainvälisiä mielenkiinnonkohteita, -aiheita sekä erilaisia suuntauksia. Näin voimme tavoittaa ihmisiä ja yrityksiä kohdennetummin kuin vain yhdestä toimipisteestä käsin olisi mahdollista.

Sijoittajien ja yritysten korkea asiakastyytyväisyys vähentää hankintakustannuksia

Sijoittajien ja yritysten korkea asiakastyytyväisyys vähentää hankintakustannuksia

Viimeisten kymmenen vuoden aikana olemme rakentaneet vahvan ja uskollisen asiakaskunnan sekä sijoittajien että yrittäjien puolelta, joka on yksi Euroopan suurimpia. Sijoittajien ja yrittäjien korkea asiakastyytyväisyys johtaa usein suositteluun, tasaisesti kasvavaan kysyntään ja kasvaviin rahoitussummiin.

Koska useimmat yritykset lähestyvät meitä suoraan, pystymme vähentämään hankintakustannuksia. Digitaalisten kanaviemme kautta saamme keskimäärin 3 966 yhteydenottoa vuodessa.

Noin kolmasosa yrityksistä käynnistää ainakin toisen rahoituskierroksen alustallamme. Jotkin yritykset ovat vakiinnuttaneet joukkorahoituksen kiinteäksi osaksi rahoituskokonaisuuttaan, ja ne ovat keränneet rahoitusta Invesdorin alustan kautta jo yli kymmenen kertaa. Yritysten eri vaiheisiin sopivien rahoitusvaihtoehtojen ansiosta olemme yrityksille ihanteellinen pitkän aikavälin kumppani.

Nykyiset sijoittajat rahoittavat keskimäärin kaksi kolmasosaa rahoituskierroksen kokonaissijoitussummasta. Korkean asiakasuskollisuuden vuoksi nykyisille yritys-asiakkaille ei aiheudu uusia hankintakustannuksia, vaikka rahoitussummat kasvaisivat. Pelkästään vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla on sijoitettu jo yli 20 miljoonaa euroa kauttamme.

Kansainväliset fuusioitumiset tuottavat skaalaetua

Kansainväliset fuusioitumiset tuottavat skaalaetua

Kolmen eri alustan teknologian ja prosessien yhteensulautuminen johtaa synenergiahyötyihin. Käytämme kaikissa kolmessa toimipisteessämme samoja ohjelmistoratkaisuja ja standardoimme sekä yhtenäistämme prosessejamme. Asiantuntijamme, kuten laki- tai IT-asiantuntijat, työskentelevät eri maissa. Tällä tavoin pystymme kasvattamaan liikevaihtoa entisestään ja alentamaan kustannuksia merkittävästi. Strategiamme on jatkaa tätä kasvutapaa myös tulevaisuudessa.

Haluamme kasvaa jatkuvasti fuusioitumalla myös muiden nimekkäiden joukkorahoitusalustojen kanssa synergiaedun hyödyntämiseksi. Kehittämämme alusta on jo nyt monikielinen ja kattaa koko tuotevalikoiman osakepääomasta velkapääomaan.

Euroopan unionin sääntelyn yhdenmukaistamisen ansiosta voimme yhdistyä muiden Euroopassa toimivien rahoitusalustojen ilman ulkoisia riippuvuuksia tai pitkiä odotusaikoja. Teknisen tietotaitomme ja ECSP-lisenssin avulla olemme luoneet perustan laajentumiselle uusiin maihin ja pystymme tarjoamaan kiinnostavia sijoitusmahdollisuuksia ympäri Eurooppaa.

Kestävän kehityksen strategiamme

Meille on tärkeää, että sijoittajat voivat tehdä sijoituspäätöksensä erilaisten mittareiden perusteella. Kovat faktat, kuten taloudelliset luvut, ovat yhtä tärkeitä kuin muutkin lähestymiskulmat. Meille sijoituspäätöksen osatekijöihin kuuluu kestävä kehitys. Jotta sijoittajat voisivat paremmin arvioida, kuinka kestävä yrityksen liiketoimintamalli on ja millaisia vaikutuksia sillä on ympäristöön ja yhteiskuntaan, olemme perustaneet eri osastojen jäsenistä koostuvan työryhmän, joka työskentelee jatkuvasti kestävän kehityksen parissa.

Työryhmä käsittelee kestävyyden alan nykykehitystä ja kehittää tapoja, joilla investoinnin kestävyystasoa voidaan arvioida. Tavoitteena on tukea YK:n kestävän kehityksen tavoitteita ja toimia niiden mukaisesti.

Hallinto

  

Christopher Grätz, Toimitusjohtaja, Invesdor Group

Christopher Grätz

Toimitusjohtaja, Invesdor Group

Christopher Grätz on konsernin johtaja ja edustaa Invesdoria. Hän vastaa sijoittaja- ja asiakashallinnasta, markkinoinnista, teknologiasta ja sijoittajasuhteista. Ennen Invesdorin (entinen Kapilendo) perustamista Christopher Grätz työskenteli KPMG AG:n rahoituspalveluissa johdon konsulttina, strategian ja operatiivisen toiminnan alalla. Aikaisemmassa työssään hän neuvoi suuria saksalaisia ja kansainvälisiä pankkeja sekä DAX-30-luokan teollisuusyrityksiä. Hän toimi asiantuntijana muun muassa pankkien perustamishankkeiden sääntelyneuvonnassa. Christopher Grätz on suorittanut maisterin tutkinnon St. Andrewsin yliopistossa ja hänellä on pankkiirin pätevyys. 

  

Günther Lindenlaub, CCMO Invesdor Group

Günther Lindenlaub

CCMO Invesdor Group

Günther Lindenlaub on CCMO ja vastaa tehtävässä myynnistä ja yritysanalyyseistä. Siksi hän on tuttu kasvo yrittäjäasiakkaillemme. Ennen Invesdorin (entinen Finnest) perustamista Günther Lindenlaub työskenteli kansainvälisessä pankkitoiminnassa yritys-, projekti- ja kaupparahoituksen parissa yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän on vastannut Raiffeisen Bank International AG:ssä koko konsernin kattavasta joukkovelkakirjalaina-, luottomarkkina- ja arvopaperiostamisliiketoiminnasta. Lindenlaub on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Wienin kauppakorkeakoulussa.

  

Kaius Löfgren, Myyntijohtaja, pohjoismaat

Kaius Löfgren

Myyntijohtaja, pohjoismaat

Kaius Löfgren työskentelee Helsingin toimistossamme. Hänellä on kauppatieteiden maisterin tutkinto sekä pitkä ja monipuolinen ura yritysmaailmassa. Rahoitusalan työkokemuksen lisäksi hän on toiminut yrittäjänä, osakkeenomistajana ja neuvonantajana sekä Suomessa että myös muualla kuten Australiassa. Kokemuksensa kautta hänellä on laaja näkökulma Invesdorin toimintaan sekä syvä ymmärrys esteistä ja ongelmista, joita yritykset kohtaavat etsiessään rahoitusta ja sijoittajia. Tämä tietämys auttaa kumppaneitamme löytämään oikean rahoitusratkaisun kanssamme.

Yrityksen rakenne

Sijoitat suoraan emoyhtiö Invesdor INV AG:hen. Invesdor GmbH ja Invesdor Oy ovat Invesdor INV AG:n tytäryhtiöitä. Niiden kautta hoidetaan liiketoimintaa Itävallan ja Suomen markkinoilla. Tämän lisäksi on muita tytäryhtiöitä, joita käytetään rahoitustoiminnan operatiiviseen käsittelyyn sääntelyvaatimusten vuoksi, mutta nämä eivät kuitenkaan tuota omia tuloja tai kustannuksia.

Yhtiön osakkeiden jakautuminen

Yhtiön osakkeiden jakautuminen

Comvest Holding AG on ollut osakkeenomistaja alusta alkaen. Toimitusjohtaja Christopher Grätz on myös mukana tässä yhtiössä. Idea joukkorahoitusalustasta syntyi alun perin Comvest Holdingin varainhoitoasiakkaiden toiveista. He ilmaisivat yhä useammin halunsa sijoittaa suoraan yrityksiin ilman monimutkaisia rahastomuotoja.

Jotkut näistä asiakkaista olivat alusta alkaen niin innostuneita ideasta, että he sijoittivat yritykseen heti sen perustamisen jälkeen bisnesenkelinä ja antoivat pääomansa lisäksi asiantuntemusta rahoitusmarkkinoista, yrityksen perustamisesta ja teknisistä järjestelyistä.

Pian tämän jälkeen tunnettu teknologiasijoittaja FinLab AG hankki omistusosuuden ja lisäsi Invesdorin omaan salkkuunsa. Yrityshautomo on mukana kehittämässä konsernia strategisesti ja teknisesti erilaisten tapahtumien ja työpajojen muodossa. Lisäksi FinLab AG:n avulla Invesdor pääsee verkostoitumaan muiden FinTech-yritysten kanssa ja edistämään yritysten välistä yhteistyötä.

Versorgungswerk der Zahnärztekammer Berlin K.d.ö.R.:n (VZB) eläkerahasto on suurin institutionaalinen sijoittaja. VZB on edistänyt merkittävästi Invesdorin kehitystä ja tukee tulevaa kasvua. Kokeneena FinTech-sijoittajana VZB:llä on myös asiantuntija-asema Invesdor-konsernin hallintoneuvostossa.

Invesdor Services SPV2 Oy kokoaa yhteen joukon institutationaalisia sijoittajia ja bisnesenkeleitä Suomesta, joukkorahoittajia Invesdor Oy:n aiemmilta kierroksilta sekä Invesdor-konsernin avainhenkilöitä. Pekka Mäen (Managing Partner 3TS Capital Partnersissa) ja Risto Yli-Tainion (CFO ja partneri Nexit Venturesissa) myötä Invesdor-konsernin hallintoneuvostossa on edustettuna kaksi suomalaista rahoitusalan asiantuntijaa.

Painopistealueet ja varojen käyttö


 

Eurooppalaisen toimiluvan käyttöönotto

Eurooppalaisen toimiluvan käyttöönotto

 • Kansainvälisesti toimivana palveluntarjoajana, meillä on jo olemassa tärkeimmät luvat joukkorahoitusinvestointimahdollisuuksien tarjoamiseen. Eurooppalaisen lisenssin (ECSP) hankkimisen myötä toiminnan laajentuminen Euroopassa helpottuu entisestään ja se muodostaa vahvan perustan kasvulle Euroopan markkinoilla. Lakiasiantuntijamme ovat olleet tiiviisti mukana koko ECSP-prosessissa sen alusta lähtien ja ovat jatkuvasti yhteydessä valvontaviranomaiseen.

 • Joukkorahoituksen avulla rahoitus- ja sijoitustuotteitamme laajennetaan Euroopassa ja sijoittajien sijoitusprosessia optimoidaan.

Toiminnan kasvu Euroopassa joukkorahoitusalustojen integroimisen avulla

Toiminnan kasvu Euroopassa joukkorahoitusalustojen integroimisen avulla

 • Ydinmarkkinoidemme orgaanisen kasvun lisäksi tärkein kasvutekijämme on laajentuminen muiden Euroopan maiden markkinoille. Tämä mahdollistaa kasvun sekä kysynnän, että tarjonnan puolella. Synergiavaikutukset johtavat myös pienempiin kuluihin ja koko Invesdor-konsernin katteen kasvuun.

 • Tästä syystä tavoitteenamme on integroida yksi tai kaksi muuta eurooppalaista joukkorahoitusalustaa seuraavan 24 kuukauden aikana. Painopiste on Benelux-maissa sekä Pohjois-Euroopassa. Osa alustan tekniseen integrointiin ja oikeudelliseen perustamiseen liittyvistä yhdistymiskustannuksista rahoitetaan tämän kierroksen varoilla.

Uusien omaisuuslajien kehittäminen ja jälkimarkkinakelpoisuus

Uusien omaisuuslajien kehittäminen ja jälkimarkkinakelpoisuus

 • Monipuolisuus on meille tärkeää. Uusien omaisuuslajien kehittäminen on tärkeää tähdätessämme Euroopan johtavaksi rahoitusalustaksi. Haluamme tarjota sijoittajillemme tulevaisuudessa entistä laajempia sijoitusmahdollisuuksia esimerkiksi kestävän kehityksen ja uusiutuvan energian alalla.

 • Osa rahoitettavasta summasta käytetään molempien alojen kehittämiseen ja tekniseen toteuttamiseen, joita haluamme tulevaisuudessa kasvattaa.

Varojen käyttö kerätyn rahoituksen mukaan

Minimi

Minimi

500 000 euroon saakka

 • 200 000 euroa: eurooppalaisen toimiluvan täytäntöönpanon loppuun saattaminen, sijoitustuotteiden ja -prosessien optimointi sekä yhdenmukaistaminen
 • 300 000 euroa: investoiminen orgaaniseen kasvuun

Keskikokoinen

Keskikokoinen

1 250 000 euroon saakka

 • 200 000 euroa: eurooppalaisen toimiluvan täytäntöönpanon loppuun saattaminen, sijoitustuotteiden ja -prosessien optimointi sekä yhdenmukaistaminen
 • 300 000 euroa: investoiminen orgaaniseen kasvuun
 • 500 000 euroa: toiminnan laajentaminen Euroopassa toisen joukkorahoitusalustan integroinnin kautta
 • 250 000 euroa: toiminnan laajentaminen kehittämällä uusia omaisuuslajeja ja parantamalla jälkimarkkinakelpoisuutta

Maksimi

Maksimi

2 000 000 euroon saakka

 • 200 000 euroa: eurooppalaisen toimiluvan täytäntöönpanon loppuun saattaminen, sijoitustuotteiden ja -prosessien optimointi sekä yhdenmukaistaminen
 • 550 000 euroa: investoiminen orgaaniseen kasvuun
 • 1 000 000 euroa: toiminnan laajeneminen Euroopassa kahden uuden joukkorahoitusalustan integroinnin kautta
 • 250 000 euroa: toiminnan laajentaminen kehittämällä uusia omaisuuslajeja ja laajentamalla jälkimarkkinakelpoisuutta

Markkina

Markkina

Christopher Grätzin ja Günther Lindenlaubin markkina-arviot

Haastattelimme kahta hallituksen jäsentä, Christopher Grätziä ja Günther Lindenlaubia, tarjotaksemme paremman ymmärryksen markkinoista. Täältä voit lukea, miten voit arvioida markkinoiden nykytilannetta ja mitkä ovat kasvuennusteet. Lisäksi voit lukea siitä, miksi ECSP-asetus tarjoaa valtavan kasvumahdollisuuden erityisesti Invesdorille.

Miten arvioisitte yleisesti vaihtoehtoisten rahoitusmuotojen markkinoita?

Christopher Grätz: Toimimme kasvavilla markkinoilla. Vaihtoehtoisista rahoitusmuodoista on tulossa yhä tärkeämpiä maailmanlaajuisesti, kuten myös Euroopassa. Vuosien 2013 ja 2019 välillä Euroopan vaihtoehtoisen verkossa tapahtuvan rahoituksen markkinoiden arvioitu arvo kasvoi jatkuvasti 1,5 miljardista Yhdysvaltain dollarista vuonna 2013 23,2 miljardiin Yhdysvaltain dollariin vuonna 2019*. Vuonna 2020 tapahtui lievää laskua ensimmäistä kertaa vuoden 2013 jälkeen.

Günther Lindenlaub: Vuoden 2020 lasku johtui COVID-19-pandemiasta ja siihen liittyvästä epävarmuudesta markkinoilla. Monet yritykset ovat joutuneet mukauttamaan laajentumis- ja investointisuunnitelmiaan ja sopeutumaan uuteen, tuntemattomaan markkinaympäristöön. Tämän seurauksena Euroopan markkinoiden arvo (Iso-Britanniaa lukuun ottamatta) laski vuodesta 2019 vuoteen 2020, mutta oli silti 9,9 miljardia Yhdysvaltain dollaria vuonna 2020*. Vain muutaman maan markkinat, kuten Saksan markkinat (1,42 miljardista Yhdysvaltain dollarista 1,48 miljardiin Yhdysvaltain dollariin), kestivät trendin ja jatkoivat kasvuaan vuonna 2020. Koska toisaalta sijoittajien investointihalukkuus on pysynyt vakaana ja yritykset ovat jälleen käynnistäneet investointisuunnitelmansa, voidaan olettaa, että olemme jälleen siirtymässä vahvempaan kasvuvaiheeseen. Ennusteiden mukaan vuotuinen kasvu on noin 8,5 prosenttia*** koko Euroopassa.

Mihin näet joukkorahoitusmarkkinoiden kehittyvän seuraavien 12 kuukauden aikana?

Christopher Grätz: Tämänkaltaisten kasvulukujen ja tähänastisen kehityksemme vuoksi olemme jo viime vuoden aikana käsitelleet kansainvälistymisen strategista ajatusta. Uusi ECSP-asetus, joka on mahdollistanut joukkorahoitusta koskevat yhtenäiset säännöt Euroopassa marraskuusta 2021 lähtien, antoi näille ajatuksille myötätuulta. Yhtenäiset säännökset vievät edelleen laajentumistrendiä eteenpäin. Yhdistämällä kolme itsenäisesti menestynyttä alustaa, saksalaisen Kapilendon, itävaltalaisen Finnestin ja suomalaisen Invesdorin, olemme jo yksi Euroopan johtavia toimijoita. Tästä vahvasta asemasta käsin haluamme jatkaa kasvuamme. Suomen kansalliset markkinat ovat Ison-Britannian jälkeen toiseksi suurimmat joukkorahoitusmarkkinat. Tämä antaa meille optimaalisen lähtökohdan tällä alalla. Uusia fuusioita ja yritysostoja varten tarkastelemme yhä enemmän Beneluxin ja Skandinaavian kansallisia markkinoita. Ne ovat sijoilla 2 ja 5**, ja ne kuuluvat niihin maihin, joilla on Manner-Euroopan vahvimmat ja siten houkuttelevimmat markkinat vaihtoehtoisen rahoituksen arvon (asukasta kohden) osalta. Koska toimimme jo menestyksekkäästi yritysrahoituksen omaisuusluokassa, uusien sijoitusmahdollisuuksien lisääminen kestävän kehityksen ja uusiutuvien energialähteiden aloilla on osa strategista toimintaohjelmaamme. Investointeja tällä alalla lisätään jo ja on lisättävä myös tulevina vuosina, jotta Euroopasta voidaan tehdä energiariippumaton ja jotta voimme vaikuttaa merkittävästi ilmastokriisiin.

Uuden ECSP-asetuksen myötä laajentuminen on avoin kaikille alustoille. Mitä etuja teillä on kilpailijoihinne verrattuna kansainvälistymisessä?

Christopher Grätz: Olemme jo oppineet paljon ensimmäisestä fuusiostamme. Yhteistyö eri kulttuurien välillä ja kunkin maan markkinoiden eri vahvuuksien hyödyntäminen on ehdoton etu laajentumisen jatkamisessa. Lisäksi olemme jo kertaalleen onnistuneet useiden alustojen teknisessä integroinnissa ja voimme jatkossakin tehdä niin muiden alustojen kanssa plug-and-play -periaatteen mukaisesti. Lähdemme siis tähän uuteen markkinavaiheeseen vankalla pohjalla ja vahvoilla tavoitteilla.

Günther Lindenlaub: Kasvattamalla toimintaamme jatkuvasti, haluamme laajentaa sijoittajakuntaamme ja tuoda yhä useammat yritykset eri puolilla Eurooppaa lähemmäs vaihtoehtoista rahoitusta. Monet yritykset haluavat myös tällä hetkellä pyrkiä kestävyyteen, joustavuuteen ja riippumattomuuteen esimerkiksi kaasun ja öljyn suhteen. Olemme vakuuttuneita siitä, että monet eurooppalaiset tukevat tätä Euroopan talouden muutosta ja voivat auttaa sen muokkaamisessa joukkorahoituksen avulla. Odotamme, että joukkorahoituksesta tulee lähivuosina olennainen osa rahoitusta tuhansille innovatiivisille ja tulevaisuuteen suuntautuneille yrityksille ja että sijoittajat hyötyvät näiden yritysten menestyksestä Invesdorin kaltaisten alustojen ansiosta. Tuotevalikoimamme ansiosta voimme jo nyt tukea yrityksiä niiden rahoitussyklin kaikissa vaiheissa.

Christopher Grätz: Yhteenvetona voidaan todeta, että kaikki merkit viittaavat laajentumiseen. Olemme päättäneet ottaa kaiken irti tästä myönteisestä markkinakehityksestä ja ainutlaatuisesta markkina-asemastamme. Yhtenä Euroopan johtavista joukkorahoitusalustoista voimme vaikuttaa aktiivisesti joukkorahoitusliiketoiminnan muutokseen.

Lähde: 
*Cambridge Alternative Finance Benchmarks (2021), **Cambridge Alternative Finance Benchmarks (2020), ***Statista Alternative Financing Market Forecast (2021)

Taloudelliset luvut ja kasvu

Jos sinulla on kysyttävää taloudellisista luvuista, ota yhteyttä osoitteeseen: service@invesdor.com.

Kaikki luvut on pyöristetty lähimpään tuhanteen. Kaikki luvut on ilmoitettu euroina.

TODELLINEN TODELLINEN/ENNUSTE
2020 2021 2022 2023 2024 2025
Liikevaihto 2 122 000 2 243 000 2 559 000 3 101 000 5 882 000 10 454 000
Liikevaihto alustalta, joka on suunniteltu hankittavaksi vuonna 2023 n.a. n.a. n.a. 1 600 000 konsolidoitu konsolidoitu
Liikevaihto alustalta, joka on suunniteltu hankittavaksi vuonna 2024 n.a. n.a. n.a. n.a. 2 500 000 konsolidoitu
Kokonaistulos 2 480 000 2 585 000 2 664 000 4 701 000 8 382 000 10 454 000
Muuttuvat/liikevaihdosta riippuvat kustannukset -291 000 -325 000 -385 000 -527 000 -599 000 -733 000
Bruttovoitto 2 189 000 2 261 000 2 278 000 4 173 000 7 784 000 9 722 000
Muut liiketoiminnan tuotot 582 000 n.a. n.a. n.a. n.a. n.a.
Palkat -4 444 000 -3 736 000 -3 000 000 -2 546 000 -3 120 000 -4 560 000
Markkinointi -472 000 -427 000 -334 000 -324 000 -389 000 -466 000
Infrastruktuuri ja IT -422 000 -234 000 -231 000 -349 000 -419 000 -503 000
Muut kustannukset -1 399 000 -1 408 000 -1 268 000 -1 037 000 -1 114 000 -1 191 000
joista sulautumiseen liittyviä kertaluonteisia kuluja n.a. -221 000 -255 000 -186 000 -150 000 -
Vuonna 2023 hankitun alustan kokonaiskustannukset
(ml. palkat, markkinointi, infrastruktuuri)
n.a. n.a. n.a. -1 300 000 konsolidoitu konsolidoitu
Vuonna 2024 käyttöön otetun alustan kokonaiskustannukset
(ml. palkat, markkinointi, infrastruktuuri)
n.a. n.a. n.a. n.a. -1 500 000 konsolidoitu
EBITDA -3 966 000 -3 544 000 -2 555 000 -1 383 000 1 242 000 3 001 000
Oikaistu EBITDA
(oikaistu fuusioon liittyvillä kertaluonteisilla kuluilla)
-3 966 000 -3 323 000 -2 300 000 -1 197 000 1 392 000 3 001 000

Tähän mennessä julkaistut vuositilinpäätökset on julkaistu Saksan liittovaltion virallisessa lehdessä.

Rahoitussuunnitelman lukujen selitys

Esitetyt taloudelliset luvut edustavat koko Invesdor-konsernin pro forma -konsernilukuja. Konserni on konsolidoitu täysimääräisesti vuodesta 2022 alkaen, ja se koostuu Invesdor Oy:stä Suomessa, Invesdor INV AG:stä (entinen Kapilendo AG) Saksassa ja Invesdor GmbH:sta (entinen Finnest GmbH) Itävallassa. Vuoden 2020 luvut perustuvat tilinpäätökseen ja vuoden 2021 luvut alustavaan tilinpäätökseen. Seuraavien kausien luvut perustuvat ennusteisiin.

Katsaus

2020:

 • Kolme yritystä Saksasta, Suomesta ja Itävallasta, jotka nykyisin muodostavat konsernin, toimivat edelleen täysin itsenäisesti.
 • Kolme alueellista tiimiä, joista kukin koostui jokaisesta osastosta (mukaan lukien myynti, markkinointi, operaatiot, tietotekniikka, talous), ylläpiti teknisesti itsenäisiä joukkorahoitusalustoja omilla tuotemerkeillään.
 • Tulo- ja kustannussynergioita ei voitu hyödyntää operatiivisen yhteistyön puuttumisen vuoksi. 
 • Koska rahoitusta hakevien yritysten taloudellinen riski oli COVID19-pandemian vuoksi suurempi, kaikille sijoitusalustalla tarjotuille rahoituskierroksille asetettiin tiukat rajoitukset.
 • Axel Springer Media for Equity GmbH:n media-for-equity-lainan osittainen takaisinmaksu johti satunnaisiin liiketuloksiin [+582 000 euroa].


2021:

 • Yhtiöt alkoivat tehostaa operatiivista yhteistyötä ja tutkivat ajatusta kaikkien yhtiöiden täydellisestä yhdistämisestä Invesdor-tuotemerkin alle.
 • IT-alustojen yhtenäistämistä analysoitiin yksityiskohtaisesti, ja toteutus aloitettiin tänä vuonna.
 • Alkuvaiheen kustannussynergioita pystyttiin hyödyntämään perustamalla asteittain alueiden välisiä tiimejä (kuten markkinointi, operaatiot, IT) työntekijäpuolella [-708 000 euroa: -16 %].
 • Yhtiöiden täydelliseen konsolidointiin liittyvistä oikeudellisista ja verotuksellisista neuvoista aiheutui kerran liiketoimiin liittyviä kustannuksia [-221 000 euroa].
 • Lisäksi yleinen taloudellinen tilanne salli COVID19-pandemian seurauksena vain rajoitetun laajentumisen rahoitustoiminnassa.

2022*:

 • Invesdor-konsernin nykyisten yhtiöiden konsolidointi saatiin päätökseen.
 • Tulojen odotetaan kasvavan rajat ylittävien rahoituskampanjoiden, kuten Singan, Neohin ja Injeqin, ansiosta, ja ne kasvoivat merkittävästi vuoteen 2020 verrattuna [+437 000 euroa: +20,56 %].
 • Osastoja järjesteltiin uudelleen ja perustetaan tiettyihin paikkoihin koko Euroopan liiketoimintaa varten.
 • Alueelliset myynti- ja asiakastukitiimit säilyvät ja vahvistavat läsnäoloamme Saksan, Suomen ja Itävallan ydinmarkkinoilla.
 • Henkilöstökustannusten odotetaan pienenevän merkittävästi vuoteen 2020 verrattuna, ja ryhmä on sijoitettu tehokkaammin [-1 444 000 euroa: -32,50 %].
 • Myös infrastruktuuri- ja tietotekniikkakustannuksia vähennetään merkittävästi teknisten alustojen yhdistämisen vuoksi yhdeksi vuodesta 2020 alkaen [191 000 €: -45,26 %].
 • Odotamme, että ECSP (European Crowdfunding Service Provider) -toimilupa myönnetään vuonna 2022.

 2023*:

 • ECSP-toimiluvan ansiosta voimme tarjota rahoituskierroksia rahoitettavaksi Euroopan laajuisesti yhdenmukaisin ehdoin ja siten huomattavasti yksinkertaisemmin. 
 • Sijoittajapohjan laajentumisen sekä yleisten rajat ylittävien rahoituskierrosten ansiosta odotamme tulojen kasvavan merkittävästi edelliseen vuoteen verrattuna [+542 000 euroa: 21,18 %].
 • Hyödyntämällä lisää synergiaetuja ja tehostamalla ja yksinkertaistamalla prosesseja Invesdor-konsernin kustannuksia odotetaan laskevan. [577 000 euroa: -11,95 %].
 • Perustuen johtavaan teknologiseen infrastruktuuriin ja jo toteutettuun alueiden väliseen järjestelyyn, suunnittelemme yhdistymistä vielä yhden alustan Invesdor-konserniin.
 • Odotamme liikevaihdon lisääntyvän 1 600 000 eurolla ja kustannusten kasvavan 1 300 000 eurolla, ja odotamme, että katetuotto kasvaa suoraan 300 000 eurolla selvien synergioiden ansiosta. .

 2024*:

 • Vuonna 2023 integroidun alustan tuotot ja kustannukset näkyvät kokonaistuottojen esityksessä sekä yksittäisissä kustannuserissä konsolidoidusti.
 • Laajentuneen liiketoiminnan ja uusien omaisuusluokkien (esim. kestävän kehityksen ja uusiutuvien energialähteiden alalla) lisäämisen perusteella oletamme, että tuotot kasvavat merkittävästi [+1 181 000 euroa : +25,13 %].
 • Suunnittelemme toisen eurooppalaisen alustan integroimista ja odotamme 2 500 000 euron tulonlisäystä sekä synergiaetuja kustannuspuolella
 • Ennustettujen taloudellisten lukujen perusteella kannattavuusraja saavutetaan vuonna 2024, kun orgaaniseen kasvuun investoidaan edelleen voimakkaasti.

2025*:

 • Vuosina 2023 ja 2024 integroitujen alustojen tulot ja kustannukset näkyvät kokonaistulojen esityksessä sekä yksittäisissä kustannuserissä konsolidoidusti.
 • Euroopan laajuisena alustana, jolla on toimipisteitä vähintään viidessä maassa, odotamme liikevaihdon kasvun pysyvän vakaana [+ 2 072 000 € : +24,72 %].
 • Merkittävästi laajentuneen liiketoiminnan ja merkittävien synergiaetujen ansiosta tavoitteennamme on saavuttaa yli 3 miljoonan euron käyttökatteen [+ 3 001 000 €].

*Laskelmat perustuivat siihen, että Yhtiö keräsi joukkorahoituksella 2 000 000 euroa.

Joukkovelkakirjalainan konversioskenaariot

Vaihtovelkakirjalainojen jäljellä oleva nimellismäärä voidaan vaihtaa Invesdor INV AG:n osakkeiksi vaihtovelkakirjalainan ehtojen mukaisesti.

Yleiskuvan saamiseksi mahdolliset vaihtotapahtumat on lueteltu jäljempänä yksinkertaistettuna.

Kaikissa vaihtotapahtumissa sijoittaja saa 20 prosentin alennuksen uuden liikkeeseenlaskun viitehinnasta.

Konversiovelvoite

Konvertointi tapahtuu automaattisesti, kun jokin seuraavista tapahtumista tapahtuu: 

Invesdor INV AG:n osakkeet otetaan kaupankäynnin kohteeksi pörssissä.

Invesdor INV AG toteuttaa vähintään 3 000 000 euron pääomankorotuksen. 
 

Konversio-oikeus

Sijoittajalla on oikeus konversio-oikeuteen, mikäli jokin seuraavista tapahtumista toteutuu:

Vaihtovelkakirjalainan eräpäivänä

Invesdor INV AG toteuttaa
1 000 000-3 000 000 euron suuruisen pääomankorotuksen.
 

Konversiohinta


Konversiohinta perustuu konversiotapahtumaan.

Konversiopahtuman yhteydessä sinä vaihtovelkakirjalainan haltijana saat 20 prosentin alennuksen kulloinkin voimassa olevasta osakekurssista. Esimerkiksi tulevassa rahoituskierroksessa, joka johtaa konversioon, saat osakkeista 20% konversioalennuksen osakkeiden käyvästä hinnasta rahoituskierroksessa.

Esimerkki:

Toteutetaan 2 000 000 euron rahoituskierros, jonka osakkeen hinta on 100 euroa osakkeelta. Päätät ensin, haluatko konvertoida vaihtovelkakirjalainan osakkeiksi. Jos päätät konvertoida, saat osakkeen 80 euron kappalehintaan. Tällöin sinun ei tarvitse sijoittaa uutta pääomaa, vaan konvertoit vaihtovelkakirjalainan nimellismäärän (kun sijoitat 8 000 euroa vaihtovelkakirjalainaan, saat tässä esimerkissä 100 osaketta).

Osakkeen hinnan tarkkaan määrittämiseen sovelletaan vaihtovelkakirjalainan ehtoja.

Tietoa liikkeeseenlaskemisen ehdoista

Sijoittamalla hyväksyt tämän vaihtovelkakirjalainan ("Vaihtovelkakirjalaina" tai "Velkakirja") ehdot ja noudatat Vaihtovelkakirjalainojen liikkeeseenlaskuehtoja. Seuraavassa on lyhyt yhteenveto eräistä keskeisistä ehdoista.

Vaihtovelkakirjalainojen liikkeeseenlaskuehdot ovat tämän pitchin liitteenä. Tutustu liikkeeseenlaskuehtoihin ja kaikkiin muihin liikkeeseenlaskuun liittyviin tietoihin ja tee sijoituspäätöksesi annettujen tietojen perusteella.

Yhtiön nimi: Invesdor INV AG ("Liikkeeseenlaskija" tai "Yhtiö")

Rekisteröinti: Charlottenburgin maistraatin kaupparekisteri rekisterinumerolla HRB 165539 B

Kotipaikka: Berliini, Saksa

Yhtiöllä on tällä hetkellä 610 018 rekisteröityä osaketta. Yhtiöllä on yksi (1) osakesarja, joten kaikilla osakkeilla on yhtäläiset oikeudet. Osakkeiden siirronsaajan on noudatettava yhtiön vähemmistöosakassopimusta.

Liikkeeseenlaskuehdoissa kuvatun konversiotapahtuman yhteydessä voimassa olevat Vaihtovelkakirjalainat konvertoidaan vaihtovelkakirjalainojen liikkeeseenlaskuehtojen mukaisesti nimellisarvottomiksi kantaosakkeiksi, joiden laskennallinen osuus Liikkeeseenlaskijan osakepääomasta on 1,00 euroa. Osakekohtainen konversiohinta määräytyy liikkeeseenlaskuehtojen mukaisesti.

Vaihtovelkakirjojen haltijat, jotka konvertoivat vaihtovelkakirjansa Yhtiön osakkeiksi, saavat osakkeenomistajan oikeudet sen jälkeen, kun osakkeet on rekisteröity kaupparekisteriin.

Yhtiö laskee liikkeeseen vaihtovelkakirjalainoja, joiden enimmäismäärä on 1 999 750 euroa. Vähimmäissijoitus on 250 euroa eli yksi (1) joukkovelkakirjalaina, á 250 euroa per joukkovelkakirjalaina.

Merkintähinta on maksettava kokonaisuudessaan Invesdorin osoittamalle asiakastilille Invesdorin antamien ohjeiden mukaisesti. Merkintämaksut tilitetään yhtiön pankkitilille sen jälkeen, kun merkintäaika on päättynyt ja muut ehdot ovat täyttyneet.

Merkintäaika alkaa 06.07.2022 ja päättyy viimeistään 4.8.2022.

Yhtiö pidättää oikeuden päättää joukkovelkakirjalainojen allokoimisesta ylimerkintätilanteessa.

Merkinnät tehdään tekemällä merkintä Invesdorin digitaalisella merkintäalustalla ja hyväksymällä asiaankuuluvat ehdot. Merkintää varten sijoittajien on hyväksyttävä asiaankuuluvat ehdot ja annettava Invesdorille pyydetyt tuntemistiedot.

Joukkovelkakirjalainat lasketaan liikkeeseen kryptoarvopapereina kertakirjauksina, ja ne rekisteröidään kryptoarvopaperirekisteriin. Kukin joukkovelkakirjojen haltija huolehtii joukkovelkakirjojen säilyttämisestä digitaalisessa tallelokerossa, näin ollen tähän liikkeeseenlaskuun sijoittavien sijoittajien on luotava digitaalinen lompakko Kapilendo Custodian AG:n tarjoamaan digitaaliseen palveluun, kuten liikkeeseenlaskuehdoissa tarkemmin kuvataan. 

Liikkeeseenlaskija päättää merkintöjen hyväksymisestä merkintäajan päätyttyä. Merkinnät voidaan hyväksyä kokonaisuudessaan tai ne voidaan hylätä.

Yhtiöllä ei ole voimassa olevia optioita.

Yhtiöllä ei ole voimassa olevia vaihtovelkakirjalainoja.

Nämä ovat kryptoarvopapereita, jotka ovat Saksan sähköisistä arvopapereista annetussa laissa (eWpG) tarkoitettuja vakuudettomia, huonommassa etuoikeusasemassa olevia vaihtovelkakirjalainoja, jotka on varustettu maksukyvyttömyyttä edeltävällä täytäntöönpanokieltoajalla. Vaihtovelkakirjalainat oikeuttavat lunastusmäärän maksamiseen, jos vaihtovelkakirjalainat irtisanotaan eräpäivään mennessä, ja vuotuiseen 8,00 % korkoon vaihtovelkakirjalainan nimellismäärästä. Vaihtovelkakirjalainat tuottavat konversiotapahtumien sattuessa oikeuden tai velvollisuuden vaihtaa ne Liikkeeseenlaskijan osakkeiksi. Vaihtovelkakirjalainojen haltijat eivät osallistu Liikkeeseenlaskijan tappioihin. Heillä ei ole velvollisuutta suorittaa lisämaksuja. Yleinen liikkeeseenlaskijariski säilyy ennallaan. Vaihtovelkakirjalainat eivät muodosta yhtiöoikeudellista osakkuutta Liikkeeseenlaskijasta. Erityisesti ei ole oikeutta saada tietoja, osallistumisoikeuksia tai äänioikeutta. Vaihtovelkakirjalainat lasketaan liikkeeseen kryptoarvopapereina kertakirjauksina ja rekisteröidään kryptoarvopaperirekisteriin. Vaihtovelkakirjojen liikkeeseenlasku tapahtuu siten, että Liikkeeseenlaskija tekee merkinnän kryptoarvopaperirekisteriin, jota ylläpitää Smart Registry GmbH rekisterinpitäjänä. Vaihtovelkakirjoista ei anneta kokonaistodistusta eikä yksittäisiä todistuksia tai osinkokuponkeja. Vaihtovelkakirjalainojen säilyttämistä varten sijoittajat tarvitsevat digitaalisen tallelokeron (ns. lompakon). Kryptoarvopapereiden säilyttämistä varten Kapilendo Custodian AG tarjoaa velkojille maksuttoman lompakon itsesäilytystä varten.

Vaihtovelkakirjalainojen tarkoituksena on tarjota sijoittajille kiinteäkorkoinen rahoitusväline, joka konversiotapahtuman sattuessa sisältää myös oikeuden tai velvollisuuden vaihtaa ne liikkeeseenlaskijan osakkeisiin.

Korko: Vaihtovelkakirjalainojen korko on kiinteä 8,0 % vuodessa niiden nimellismäärästä juoksuajan alusta 1.8.2022 (mukaan lukien). Korko maksetaan vuosittain jälkikäteen kunkin vuoden elokuun 1. päivänä, ensimmäisen kerran 1.8.2023. Vaihtovelkakirjalainojen koronmaksu lakkaa sitä päivää välittömästi edeltävän päivän lopussa, jona ne erääntyvät lunastettaviksi, tai jos vaihto-oikeutta on käytetty tai vaihtovelvoite on olemassa, sitä päivää välittömästi edeltävän päivän lopussa, joka edeltää viimeistä koronmaksupäivää ennen vaihtopäivää; jos vaihtovelkakirjalainojen korkoa ei ole maksettu ennen vaihtopäivää, niille ei kerry korkoa.

Lunastus: Vaihtovelkakirjalainat lunastetaan 31.7.2025 niiden nimellisarvoon lisättynä nimellisarvolle kertyneellä korolla lunastuspäivään saakka (ilman korkoa), ellei niitä ole aiemmin lunastettu, konvertoitu tai ostettu takaisin ja mitätöity tai vaihdettu. Liikkeeseenlaskijalla ja/tai sen tytäryhtiöillä on oikeus ostaa vaihtovelkakirjalainoja markkinoilta tai muulla tavoin milloin tahansa. Takaisinostetut Velkakirjat voidaan pitää hallussa, lunastaa tai myydä edelleen.

Lunastus: Vaihtovelkakirjalainat lunastetaan 31.7.2025 niiden nimellisarvoon lisättynä nimellisarvolle kertyneellä korolla lunastuspäivään saakka (ilman korkoa), ellei niitä ole aiemmin lunastettu, konvertoitu tai ostettu takaisin ja mitätöity tai vaihdettu. Liikkeeseenlaskijalla ja/tai sen tytäryhtiöillä on oikeus ostaa vaihtovelkakirjalainoja markkinoilta tai muulla tavoin milloin tahansa. Takaisinostetut Velkakirjat voidaan pitää hallussa, lunastaa tai myydä edelleen.

Luokitus: Vaihtovelkakirjalainat ovat Liikkeeseenlaskijan suoria, huonommassa etuoikeusasemassa olevia ja vakuudettomia velkoja, joihin liittyy maksukyvyttömyyttä edeltävä täytäntöönpanokielto ja jotka ovat keskenään samanarvoisia. Liikkeeseenlaskijan omaisuutta koskevan maksukyvyttömyysmenettelyn ja selvitystilamenettelyn yhteydessä sijoittajat asettavat täten saatavansa Saksan maksukyvyttömyyslain 19 §:n 2 momentin ja 39 §:n 2 momentin mukaisesti kaikkien nykyisten ja tulevien vaihtovelkakirjalainoihin perustuvien sijoittajien saatavien - mukaan lukien voitonjako-osuutta ja merkityn pääoman takaisinmaksua koskevat saatavat - ("Etuoikeusasemaltaan huonommassa asemassa olevat saatavat") kaikkien Saksan maksukyvyttömyyslain 39 §:n 1 momentin 1-5 kohdassa määriteltyjen Liikkeeseenlaskijan nykyisten ja tulevien velkojien saatavien ja vaatimusten edelle. Sijoittajat ja heidän saatavansa ovat siten alisteisia myös osakaslainoista johtuviin saataviin nähden, jollei myös näiden osalta ole sovittu erityisestä etuoikeusasemasta. Tämä pätee myös siinä tapauksessa, että yksittäisten etuoikeusasemaltaan huonommassa asemassa olevien saatavien tyydyttäminen eräpäivänä ei sinänsä aiheuttaisi maksukyvyttömyyttä, mutta maksun suorittaminen kaikille etuoikeusasemaltaan huonommassa asemassa oleville velkojille aiheuttaisi maksukyvyttömyyden. Sijoittajat kantavat yrittäjän tappioriskin ilman, että heille annetaan samalla tiedonsaanti- ja osallistumisoikeuksia, joiden avulla he voisivat vaikuttaa tappiolliseen liiketoimintaan. Sijoittajat kantavat yrittäjän liiketoimintariskin, joka ylittää yleisen maksukyvyttömyysriskin, joka on joka tapauksessa olemassa. Liikkeeseenlaskija voi käyttää sijoittajien sijoittaman pääoman kokonaan loppuun niin kauan kuin varoja on vielä enemmän kuin muita velkoja eikä maksukyvyttömyys ole uhkaava tai sitä ole tapahtunut ilman, että Liikkeeseenlaskijan tarvitsee hakea maksukyvyttömyyttä tai edes ilmoittaa sijoittajille rahojen kulumisesta; tällöin sijoittajat eivät saisi rahojaan takaisin. Sijoittajat ovat näin ollen huonommassa asemassa kuin oman pääoman ehtoiset sijoittajat, koska jälkimmäisillä on säännöllisesti tietoa ja päätösvaltaa, joiden avulla he voivat estää annetun pääoman täydellisen käytön. Sijoittajat sitoutuvat olemaan vaatimatta etuoikeusasemaltaan huonommassa asemassa olevia saataviaan niin kauan ja siinä määrin kuin näiden saatavien tyydyttäminen antaisi aihetta aloittaa maksukyvyttömyysmenettelyn liikkeeseenlaskijan omaisuutta vastaan, eli johtaisi Saksan maksukyvyttömyyslain 17 §:ssä tarkoitettuun Liikkeeseenlaskijan maksukyvyttömyyteen tai Saksan maksukyvyttömyyslain 19 §:ssä (sellaisena kuin se on kulloinkin muutettuna) tarkoitettuun Liikkeeseenlaskijan ylivelkaantumiseen (maksukyvyttömyysmenettelyä edeltävä täytäntöönpanokielto). Maksukyvyttömyyttä edeltävä täytäntöönpanokielto ja sovittu etuoikeusasema voivat johtaa siihen, että sijoittajien vaihtovelkakirjalainojen mukaiset saatavat jäävät pysyvästi täyttämättä. Jos Liikkeeseenlaskijan heikko maksuvalmius tai velkatilanne ei korjaannu, sijoittajat voivat olla rajoittamattoman ajan estyneitä toteuttamasta saataviaan, mikä merkitsee sijoitetun pääoman täydellistä menetystä.

Konvertointi: Liikkeeseenlaskija myöntää sijoittajille oikeuden ("Konversio-oikeus") konvertoida vaihtovelkakirjalainat nimellisarvottomiksi kantaosakkeiksi, joiden laskennallinen osuus Liikkeeseenlaskijan osakepääomasta on 1,00 euroa ("Osakkeet"), kun ehdoissa määritelty valinnainen konversiotapahtuma toteutuu ehdoissa määriteltyjen käyttöaikojen aikana. Konversio-oikeuden lisäksi sijoittajat ovat velvollisia konvertoimaan osakkeet, jos tapahtuu jokin ehdoissa määritellyistä pakollisista konversiotapahtumista ("Pakollinen konvertointi"). Konversion yhteydessä liikkeeseen laskettavat osakkeet lasketaan liikkeeseen eri konversiotapahtumille ehtojen mukaisesti määritettyyn liikkeeseenlaskuhintaan ("Konversiohinta"). Alin osakekohtainen hinta, jolla osakkeet voidaan laskea liikkeeseen, on 16,50 euroa ("Vähimmäiskonversiohinta"). Lomake, jossa konversio-oikeus on käytettävä ("Käyttöilmoitus"), löytyy liikkeeseenlaskuehdoissa. Konversio-oikeutta käytettäessä luovutetaan vain kokonaisia osakkeita. Oikeus osakkeiden murto-osien toimittamiseen ei ole. Vaihtovelkakirjalainojen konvertoimisen Liikkeeseenlaskijan osakkeiksi organisoi ja toteuttaa vaihtoasiamies. Vaihtoasiamiehenä toimii Smart Registry GmbH. Tietyissä konversiotapahtumissa syntyviä konversiomaksua tai konversiovelvoitteita sekä konversiotapahtuman toteuttamista osakkeiden luovuttamiseen asti koskevat määräykset löytyvät liikkeeseenlaskun ehdoista.

Osakkeiden/osinkojen antaminen: Osakkeet lasketaan liikkeeseen Liikkeeseenlaskijan ehdollisesta pääomasta, kun konversio on toteutettu. Konversion seurauksena ehdollisesta pääomasta liikkeeseen lasketut osakkeet oikeuttavat osinkoon tältä ja kaikilta seuraavilta Liikkeeseenlaskijan tilikausilta sen Liikkeeseenlaskijan tilikauden alusta, jona osakkeet lasketaan liikkeeseen. Oikeus osingonmaksuun on olemassa vain siinä tapauksessa, että yhtiökokous päättää voiton käyttämisestä.

Osakassopimukseen liittyminen: Vaihtovelkakirjalainojensa konvertoimisen yhteydessä Sijoittajista tulee Liikkeeseenlaskijan tiettyjen nykyisten osakkeenomistajien kanssa 5.7.2022 tehdyn osakassopimuksen ("Osakassopimus") osapuolia, joka on myös ehtojen liitteenä. Osakkeenomistajasopimus rajoittaa tiettyjä osakkeisiin liittyviä oikeuksia asettamalla sijoittajille velvoitteita avustaa Liikkeeseenlaskijan mahdollisen tulevan listautumisannin valmistelussa ja velvoittaa heidät myymään osakkeensa, jos tietyt ehdot täyttyvät.

Siirto: Vaihtovelkakirjalainojen siirto tapahtuu, kun siirtävät sijoittajat ovat antaneet ohjeen merkitä vaihtovelkakirjalainan uusi velkoja haltijaksi kryptoarvopaperirekisteriin.  Kryptoarvopaperirekisteriin merkitsemistä varten uusi velkoja on yksilöitävä liikkeeseenlaskun ehtojen mukaisesti.

Irtisanominen: Sijoittajilla ei ole tavanomaista irtisanomisoikeutta. Liikkeeseenlaskijalla ei myöskään ole tavanomaista irtisanomisoikeutta juoksuaikana. Liikkeeseenlaskijalla ja sijoittajilla on oikeus ylimääräiseen irtisanomiseen perustellusta syystä. Lisätietoa sijoittajien ja Liikkeeseenlaskijan irtisanomisoikeudesta löytyy liikkeeseenlaskuehdoista.

Liikkeeseenlaskijan liiketoiminta: Liikkeeseenlaskijan liiketoiminta on sijoittajille sekä pienille ja keskisuurille yrityksille suunnatun joukkorahoitusalustan ylläpitäminen.

Vaihtovelkakirjanhaltija sitoutuu konversiotapauksessa sitoutumaan vähemmistöosakassopimukseen (päivätty 5.7.2022) vähemmistöosakkaana Yhtiön ja sen osakkeenomistajien kanssa. Vähemmistöosakkeenomistajien sopimus on sijoittajien tarkasteltavaksi pitch-sivun liitteenä, mutta se tulee täysin sitovaksi vasta konversion yhteydessä.

Vähemmistöosakkeenomistajien sopimukseen kuuluvat muun muassa, mutta ei rajoittuen:

 • Yhtiön osakkeiden luovutusrajoitukset
 • Drag-Along -oikeus
 • Yhtiön listautumisantia koskevat menettelyt

Tutustuthan vähemmistöosakassopimukseen huolellisesti ennen sijoittamista.

Yhtiöllä on yhtiöjärjestys. Yhtiöjärjestykseen sisältyy suostumuslauseke, joka voi mahdollisesti rajoittaa Yhtiön osakkeiden siirtoa. Yhtiöjärjestys löytyy tämän pitchin liitteistä.


 

Riskit

Sijoituksen tekemiseen liittyy erinäisiä riskitekijöitä, jotka voivat olla toteutuessaan merkittäviä. Monet riskitekijöistä kuuluvat Yhtiön liiketoiminnan luonteeseen ja ovat tyypillisiä sen toimialalle. Jokaisella riskillä voi olla olennainen vaikutus Yhtiön liiketoimintaan, liiketoiminnan tulokseen ja taloudelliseen asemaan ja Yhtiön mahdolliseen kykyyn saavuttaa taloudelliset tavoitteensa.  Sijoituksen tekemiseen liittyvät riskit voidaan jakaa kahdeksaan eri ryhmään. 


Makrotalouden kehitykseen liittyvät riskit

 • Epävarmuus yhtiön ydinmarkkinoilla Saksassa, Suomessa ja Itävallassa sekä yleisesti maailmataloudessa ja rahoitusmarkkinoilla voi vaikuttaa haitallisesti yhtiön liiketoimintaan ja liiketoiminnan tulokseen. 


Yhtiön liiketoimintaan liittyvät riskit  

 • Muutokset asiakkaiden sijoituskäyttäytymisessä voivat vähentää Yhtiön myyntiä ja kannattavuutta. 
 • Omaisuuserien arvonmuutokset voivat vaikuttaa sijoittajien riskinottohalukkuuteen ja heikentää Yhtiön kykyä rahoittaa rahoituskierroksia.
 • Epäonnistuminen markkinoinnissa voi haitallisesti vaikuttaa Yhtiön asiakassuhteisiin sekä tuotteiden kysyntään. 
 • Yhtiö ei pysty välttämättä toteuttamaan laajentumisstrategiaansa ja hyödyntämään uusia liiketoimintatilaisuuksia täysimääräisesti tai oikea-aikaisesti. 
 • Yhtiö saattaa kerätä suunniteltua vähemmän pääomaa. Tämä voi johtaa siihen, että Yhtiö ei pysty toteuttamaan liiketoimintaansa menestyksekkäästi varojen puutteen vuoksi.
 • Yhtiö on varhaisessa yritysvaiheessa oleva yritys. Tällaisen nuoren yrityksen rahoitukseen liittyy erityisiä riskejä. Jos liikeidea ei vakiinnuta asemaansa markkinoilla tai jos suunniteltua liiketoiminnan kehitystä ei voida toteuttaa toivotulla tavalla, on olemassa riski Yhtiön maksukyvyttömyydestä.
 • Jos Yhtiö ei pysty kilpailemaan tehokkaasti nykyisten ja mahdollisten uusien kilpailijoiden kanssa tai reagoimaan kilpailuympäristön muutoksiin, se voi vaikuttaa haitallisesti Yhtiön liikevaihtoon, kannattavuuteen ja asiakasuskollisuuteen. Kilpailu voi kiristyä merkittävästi, jos markkinoille tulee kilpailijoita, joilla on enemmän pääomaa.
 • On olemassa riski, että Yhtiö saa negatiivista huomiota mediassa (esim. jos rahoituskierrokset epäonnistuvat Invesdor-alustalla). Tämä voi johtaa Yhtiön myynnin merkittävään laskuun ja tappioihin, koska Yhtiön palveluille ei ole riittävästi kysyntää negatiivisen mediahuomion vuoksi.
 • Erilaiset muut tekijät, kuten erityisesti taloudellisen tilanteen muutokset yhdistettynä suunnitteluvirheisiin, ympäristöriskit, riippuvuus avainhenkilöistä sekä muutokset oikeudellisessa ja verotuksellisessa kehyksessä voivat vaikuttaa haitallisesti liiketoimintaan.


IT-järjestelmiin liittyvät riskit

 • Yhtiön IT-, verkko-, OwnersPortal- tai viestintäjärjestelmien häiriöt ja katkokset sekä mahdolliset tietoturvaloukkaukset voivat aiheuttaa odottamattomia kustannuksia ja häiriöitä Yhtiön palveluissa.


Johtoon ja henkilöstöön liittyvät riskit  

 • Yhtiö on riippuvainen johdostaan sekä pätevästä henkilökunnasta ja näiden henkilöiden menettämisestä voi syntyä haittaa liiketoiminalle.
 • Epäonnistuminen pätevien henkilöiden rekrytoinnissa ja sitouttamisessa voi vaikuttaa haitallisesti yhtiön liiketoiminnan kehitykseen. 
 • Henkilöstön kasvattamisella voi olla haitallinen vaikutus Yhtiön kannattavuuteen. 


Oikeudelliset ja lainsäädäntöön liittyvät riskit

 • Yhtiön toimintaa ja tuotteita koskevan lainsäädännön, sääntelyn ja yleisen yhteiskuntavastuun noudattamatta jättäminen voi johtaa sanktioihin ja vahingoittaa yhtiön julkikuvaa asiakasryhmien parissa. 
 • Yhtiölle voidaan esittää vaateita tai kanteita, jotka voivat vahingoittaa yhtiötä ja vaativat johdon resursseja. 
 • Yhtiön oikeudellinen sääntely-ympäristö voi muuttua, mikä saattaa vaikeuttaa Yhtiön liiketoiminnan harjoittamista.


Rahoitukseen liittyviä riskit 

 • Valuuttakurssien vaihteluilla voi olla haitallinen vaikutus yhtiön toimintaan. 
 • Yhtiö on altis lainakorkojen muutoksille. 
 • Yhtiö on altis luotto- ja vastapuoliriskeille.
 • Yhtiön taloudellisiin ennusteisiin liittyy riskejä, sillä tulevaisuutta koskeviin arvioihin, tavoitteisiin ja muihin lausumiin liittyy aina epävarmuutta.

Antiin liittyvät riskit 

 • Arvopaperia ei ehkä pysty myymään haluttuna ajanhetkenä tai ollenkaan. 
 • Sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman osittain tai kokonaan. 
 • Sijoitukselle ei välttämättä saa lainkaan tuottoa.
 • Jos laina muunnetaan osakkeiksi, ei ole takeita siitä, että osakkeenomistajille maksetaan tulevaisuudessa osinkoa.  
 • Sijoittaja ei voi käyttää äänioikeutta Yhtiössä, ellei lainaa muunneta osittain tai kokonaan Yhtiön osakkeiksi.
 • Jos laina muunnetaan Yhtiön osakkeiksi, Yhtiön osakkeiden luovutettavuutta rajoittaa Yhtiön yhtiöjärjestyksen suostumuslauseke sekä velvollisuus liittyä Yhtiön vähemmistöosakassopimukseen. 
 • Sijoittajien etuoikeusasemaltaan huonommassa asemassa olevat saamiset voidaan maksaa ainoastaan Yhtiön tulevista vuotuisista ylijäämistä, mahdollisesta selvitysylijäämästä tai muista vapaista varoista, jotka jäävät jäljelle Yhtiön muiden velkojien tyydyttämisen jälkeen.
 • Liikkeeseenlaskun ehtoja voidaan muuttaa joukkovelkakirjalainan voimassaoloaikana, jos liikkeeseenlaskun ehtojen edellyttämä hyväksyntä annetaan sijoittajien vastaavilla enemmistöpäätöksillä.
 • Konversion yhteydessä sijoittajien on sitouduttava Yhtiön osakassopimukseen, jossa määrätään tietyistä osakkeenomistajien oikeuksista.
 • Joukkovelkakirjalainat eivät kuulu lakisääteisen tai vapaaehtoisen talletussuojan piiriin.
 • On olemassa riski, että Yhtiöllä ei ole tulevaisuudessa käytettävissään tarvittavia varoja korkosaatavien maksamiseen ja sijoitusten takaisinmaksuun.


Kryptoarvopapereihin liittyvät riskit 

 • Vaihtovelkakirjalainat lasketaan liikkeeseen kryptoarvopapereina, joten on olemassa riski hyökkäyksistä verkkoa tai Stellar-lohkoketjua vastaan. Pahimmassa tapauksessa tämä voi johtaa kryptopapereiden peruuttamattomaan menetykseen.
 • On olemassa riski, että kryptoarvopapereiden hallussapitoon, säilytykseen ja luovuttamiseen käytettävien yksityisten avainten suojaamiseen käytetty tekninen ratkaisu on viallinen ja/tai erityisen altis mahdollisille hakkerihyökkäyksille. Tämän seurauksena sijoittajat eivät välttämättä pääse tilapäisesti tai pysyvästi käsiksi kryptoarvopapereihinsa, mikä voi pahimmassa tapauksessa johtaa kryptoarvopapereiden peruuttamattomaan menetykseen.


Yllä teemoittain luetellut riskit eivät ole ainoita Yhtiön toimintaan vaikuttavia tekijöitä. Myös muilla riskeillä ja epävarmuustekijöillä, joita Yhtiö ei tällä hetkellä tunne tai joita se pitää tällä hetkellä epäolennaisina, voi olla olennainen vaikutus Yhtiön liiketoimintaan, tulokseen ja taloudelliseen asemaan. 

Päivitykset

Tällä hetkellä ei uusia päivityksiä.

Tähän osioon lisätään säännöllisesti uusia tietoja rahoituksen edetessä. Tilaa uutiskirjeemme, jotta saat ajoissa tietoa uusista päivityksistä.

UKK

Seuraavat usein kysytyt kysymykset on suunniteltu antamaan sinulle ymmärrettäviä vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Yksityiskohtaiset tiedot löytyvät sovellettavista joukkovelkakirjalainan ehdoista.

Annin yksityiskohdat

Minimisijoitussumma on 250 euroa.

Vaihtovelkakirjalainan viimeinen voimassaolopäivä on 31.7.2025, ellei sitä konvertoida ennen sitä.

Korko on 8,0 % vuodessa sijoitetulle määrälle.

Korko maksetaan vuosittain 01.08.

Tavallisesti vaihtovelkakirjalainan voimassaoloaikana ei ole irtisanomisoikeutta. Poikkeuksellinen irtisanominen on mahdollista vain erityistapauksissa (sijoittajan vakavat velvollisuuksien laiminlyönnit).

Kyllä, se on arvopaperi

Kyllä, siirto on teknisesti mahdollista. Vaihtovelkakirjalainan edellisenä omistajana sinun on ilmoitettava Invesdorille aikomuksestasi myydä omistamaasi vaihtovelkakirjaa. Vaihtovelkakirjalainan uuden omistajan on avattava tili Invesdorilla ja annettava rekisteröity lompakko siirtoa varten (lompakon avaaminen Invesdorin kautta on mahdollista).

Siirto arvopaperirekisterin ulkopuolelle ei ole sallittua.

Sijoitus tehdään Invesdor INV AG:n (entinen Kapilendo AG) kautta, joka on koko eurooppalaisen konsernin emoyhtiö.

Ei, et tarvitse arvopaperitiliä sijoittaaksesi. Vaihtovelkakirjalainat säilytetään lompakossa, jonka voi avata suoraan koko sijoitusprosessin ajan.

Jos kyseessä on esimerkiksi listautumisanti, saatetaan tarvita arvopaperitiliä.

Konversio

Mikäli osakkeita konvertoidaan, sinusta tulee osakkeenomistaja. On olemassa valinnaisia konversiotapahtumia, joissa voit päättää, haluatko konvertoida osakkeesi vai et. Lisäksi on tapahtumia, joissa vaihtovelkakirjalainojen omistajien on pakko konvertoida osakkeensa.

Yksityiskohtaiset tiedot näistä tapahtumista.

Konversion yhteydessä sinusta tulee Invesdor INV AG:n (entinen Kapilendo AG) osakkeenomistaja, sillä se on koko eurooppalaisen Invesdor-konsernin emoyhtiö.

Valinnaisessa konversiossa voit valita, haluatko konvertoida joukkovelkakirjalainan osakkeiksi. Jos päätät olla konvertoimatta, saat sijoitussumman ("nimellismäärä") ja kertyneen koron takaisin juoksuajan lopussa edellyttäen, että ennen juoksuajan päättymistä ei tapahdu pakollista konversiotapahtumaa.

Tietyissä tapauksissa on olemassa velvollisuus konvertoida. (Katso "Mitkä tapahtumat johtavat pakolliseen tai vapaaehtoiseen konversioon?").

Joissakin tapauksissa joukkovelkakirjalainat konvertoidaan osakkeiksi. Näin vaihtovelkakirjalainan omistajista tulee osakkeenomistajia.

Nämä skenaariot jaetaan vapaaehtoisiin ja pakollisiin konversiotapahtumiin. Sijoittajille ilmoitetaan näistä tapahtumista hyvissä ajoin etukäteen.

Pakollisessa konversiotapahtumassa vaihtovelkakirjalainojen konvertoiminen osakkeiksi on pakollista.

 1. "Pakolliseen konversioon johtava listautumisanti": Listautumisannin aikana osakkeet otetaan kaupankäynnin kohteeksi pörssissä. → sinua velvoitetaan konvertoimaan osakkeiksi.
 2. "Pakollinen konvertoiminen rahoituskierros II": Jos toteutetaan vähintään 3 miljoonan euron rahoituskierros. → sinun on konvertoitava osakkeiksi.

Jos kyseessä on vapaaehtoinen konversio, saat konversio-oikeuden. Voit valita, haluatko konvertoida joukkovelkakirjalainan osakkeiksi vai saada sijoituksesi kertyneine korkoineen takaisin juoksuajan lopussa. Edellyttäen, että pakollista konversiota ei tapahdu ennen juoksuajan päättymistä.

 1. "Valinnainen konversio eräpäivänä": Eräpäivänä, jos joukkovelkakirjalainaa ei ole maksettu takaisin eikä sitä ole konvertoitu. → voit valita, haluatko konvertoida joukkovelkakirjalainan osakkeiksi.
 2. "Valinnainen konversio rahoituskierros I": Toteutetaan vähintään 1 miljoonan euron rahoituskierros. → voit päättää, haluatko konvertoida osakkeiksi.

Tapauksesta riippuen Invesdor ilmoittaa sinulle tietyn ajan kuluessa, minkä tyyppisestä konversiotapahtumasta on kyse. Yleensä konvertoiminen tapahtuu muutaman päivän kuluttua konversiotapahtumasta ilmoittamisesta.

Jos kyseessä on vapaaehtoinen konversio, sinun on päätettävä, miten haluat edetä. Sinä aikana, jona voit käyttää äänioikeuttasi, on täytettävä, allekirjoitettava ja toimitettava ilmoitus.

Tämän jälkeen joukkovelkakirjalainat konvertoidaan osakkeiksi.

Konversiotapahtumista ilmoitetaan Saksan liittovaltion virallisessa lehdessä. Invesdor tiedottaa sinulle luonnollisesti myös suoraan muuntotapahtumista ja seuraavista vaiheista alustan kautta / sähköpostitse.

Listautumisanti ("Initial Public Offering") on ensimmäinen kerta, kun yrityksen osakkeet viedään pörssiin.

Ennen kuin listautumisanti on toteutettu, seuraavat rahoituskierrokset toteutetaan julkisten kauppapaikkojen ulkopuolella.

Tavallisesti osakkeiksi konvertoimiseen ei tarvita joukkovelkakirjalainan säilytystiliä. Tietyissä konversiotapahtumissa (esim. listautumisannin yhteydessä) joukkovelkakirjalainojen säiltystili, eli arvo-osuustili, voi olla tarpeen. Ilmoitamme tästä hyvissä ajoin etukäteen.

Konversiohinta määräytyy konversiotapahtuman perusteella.

Vaihtovelkakirjalainan omistajana saat 20 prosentin alennuksen tuolloin voimassa olevasta osakkeen hinnasta. Esimerkiksi tulevilla rahoituskierroksilla saat osakkeesi 20 prosentin alennuksella verrattuna tavanomaiseen osakkeiden ostohintaan.

Esimerkki: On rahoituskierros, jonka osakkeen hinta on 100 euroa. Saat osakkeen 80 €:n kappalehintaan (8 000 €:n sijoituksella vaihtovelkakirjalainoihin saisit tässä esimerkissä 100 osaketta).

Osakkeen vähimmäishinta on aina 16,50 €.

Konversiohinta määräytyy konversiotapahtuman perusteella.

Jos kyseessä on "valinnainen konversio eräpäivänä", voit päättää, haluatko vaihtaa joukkovelkakirjat osakkeiksi. Jos päätät vaihtaa, saat 20 prosentin alennuksen osakekurssista, viimeisimmästä toteutetusta rahoituskierroksesta tai ulkopuolisen tilintarkastajan määrittämästä osakekurssista (sovelletaan korkeampaa arvoa).

Osakkeen vähimmäishinta on aina 16,50 euroa.

Koska aiomme laskea liikkeeseen vaihtovelkakirjalainoja, olemme tietoisesti päättäneet olla tekemättä yhtiön arvonmääritystä ja siten olla asettamatta osakkeen hintaa tässä vaiheessa.

Koska aiomme laskea liikkeeseen vaihtovelkakirjalainoja, olemme tietoisesti päättäneet olla tekemättä yhtiön arvonmääritystä ja siten olla asettamatta osakkeen hintaa tässä vaiheessa.

Vaihtovelkakirjalainan omistajat saavat 20 prosentin alennuksen konversiohetkellä voimassa olevasta osakekurssista. Tämä määräytyy konversiotapahtuman perusteella. (Katso "Miten osakkeen hinta määräytyy?").

Vaihtomahdollisuuden takaamiseksi olemme sitoutuneet osakeyhtiölain mukaiseen ehdolliseen enimmäispääomaan. Tämä johtaa siihen, että osakkeen vähimmäishinta on vähintään 16,50 euroa, mutta se on huomattavasti osakkeiden tämänhetkistä markkinahintaa alhaisempi.

Osakkeet (konversion jälkeen)

Vaihtovelkakirjalainan konversion yhteydessä saat Invesdor INV AG:n laskennallisia nimellisiä osakkeita, jotka oikeuttavat voitonjakoon täysimääräisesti.

Kyllä, osakkeisiin sisältyy äänioikeus.

Vaihtovelkakirjalainojen omistajista tulee Invesdor INV AG:n nykyisten pääosakkeenomistajien kanssa tehdyn osakassopimuksen osapuolia, kun he konvertoivat vaihtovelkakirjalainansa osakkeiksi. Invesdor INV AG:n sujuvan listautumisen tai irtautumisen/myynnin varmistamiseksi osakassopimuksessa rajoitetaan tiettyjä osakkeisiin liittyviä oikeuksia. Näin ollen osakkeenomistajille asetetaan velvoitteita tukea mahdollisen tulevan listautumisannin valmistelua. Lisäksi he ovat velvollisia myymään osakkeensa, jos tietyt ehdot täyttyvät. Osakassopimus on liitetty joukkovelkakirjalainan ehtoihin.

Osakkeet eivät ole säilytysyhteisön alaisia. Osakkeisiin sovelletaan talletustiliä koskevaa vaatimusta vain tiettyjen muuntotapahtumien yhteydessä (esim. listautumisannin yhteydessä).

Osakkeilla voi yleisesti käydä kauppaa. Koska Invesdor-konserniin kuuluu myös tiukasti säänneltyjä rahoituspalvelujen tarjoajia, osakkeiden siirto edellyttää Invesdorin hyväksyntää.

Vaikka osakkeet noteerattaisiin pörssissä tai monenkeskisessä kaupankäyntijärjestelmässä, osakkeilla ei välttämättä käydä merkittävää aktiivista kauppaa, joten myynti voi olla vaikeaa.

Kyllä, konversiotapauksessa sinusta tulee Invesdor INV AG:n (entinen Kapilendo AG) suora osakkeenomistaja, joka on koko eurooppalaisen konsernin emoyhtiö.

Kyllä, yleensä osakkeet voidaan myydä. Koska Invesdor-konserniin kuuluu myös tiukasti säänneltyjä rahoituspalvelujen tarjoajia, osakkeiden siirto edellyttää Invesdorin hyväksyntää.

Vaikka osakkeet noteerattaisiin pörssissä tai monenkeskisessä kaupankäyntijärjestelmässä, osakkeilla ei välttämättä käydä merkittävää aktiivista kauppaa, joten myynti voi olla vaikeaa.

Verot

Liikkeeseenlaskijan joukkovelkakirjalainoista suorittamat maksut suoritetaan ilman verojen, tullimaksujen tai maksujen vähentämistä tai pidättämistä. Tämä ei koske tapauksia, joissa laki edellyttää vähennystä tai pidätystä.