Valitse, miten haluat käyttää verkkosivustoamme:

Evästeet auttavat parantamaan verkkosivuston käyttökokemusta ja tarjoamaan turvallisia palveluja. Jotkin evästeet ovat välttämättömiä turvallisuuden ja kirjautumistoimintojen kannalta, toiset taas mahdollistavat helpomman käytön ja kätevän tuen. Voit peruuttaa päätöksesi milloin tahansa.

Osakkeen hinta
2,25 €
Omistus
Sijoitettu
1 993 826 €
Lainsäädännöllinen varoitus: Tämän rahoitusvälineen hankkimiseen liittyy huomattavia riskejä, ja se voi johtaa sijoitettujen varojen täydelliseen menettämiseen. Tuotto-odotuksia ei ole taattu, ja ne voivat olla myös alhaisempia.

Erno Launo, CEO

“VALO Hotel & Work on vastuullinen innovaatio, joka yhdistää hotelli- ja työtilat samaan rakennukseen ja maksimoi rakennuksen käyttöasteen. Otimme ensiaskeleemme pilottikohteella Helsingissä, ja olemme nyt valmiina laajentumaan. VALO Group Oy hakee rahoitusta avatakseen uusia kohteita Pohjoismaissa ja vauhdittaakseen VALO Platformin ja franchising -konseptin kehittämistä. Sijoita nyt - tämä on tilaisuutesi päästä mukaan markkinoita mullistavan suomalaisen innovaation kansainvälistymiseen. ”

—Erno Launo, CEO

Keskeiset syyt sijoittaa

Tuplasti suurempi tuotto ja kasvupotentiaali yhdestä rakennuksesta: 30 % enemmän liikevaihtoa ja jopa 100 % suurempi voitto.

Maailmanlaajuisesti skaalautuva liiketoimintakonsepti.

Kestävä ja innovatiivinen ratkaisu, joka yhdistää hotellin ja työtilat samaan rakennukseen - vähemmän resurssien tuhlausta ja vähemmän päästöjä.

Oma teknologia-alusta.

Tiedot sijoituksesta

Tyyppi:
Osakeanti
Jo sijoitettu:
1 993 826,25 €
Jaettava omistusosuus:
4,26 – 11,76 %
Osakkeen hinta:
2,25 €
minimisijoitus 100 osaketta
Osakkeiden nykyinen lukumäärä:
10 000 000
Osakekanta täyden diluution jälkeen:
10 000 000
Valuaatio (pre-money):
22 500 000,00 €
Tarjottavien osakkeiden määrä:
1 333 334
Rahoituksen tarkoitus:
Kasvu
Välittäjä:
Invesdor Oy

Yleiskatsaus

Profiili

VALO Group Oy ("VALO") on distruptiivinen kaksoiskäyttöinen hotelli- ja toimistopalveluyritys, joka yhdistää VALO Hotel & Work -konseptillaan hotellin ja toimiston yhdeksi kokonaisuudeksi. VALO Hotel & Work -konsepti tuo kaikki kohtuuhintaisen premium-hotellin palvelut työympäristöön ja työtilan sykkivän energian hotellin hiljaisuuteen.

VALO Group Oy omistaa VALO Operator Oy:n ja VALO Hotel & Work -konseptin. VALO Operator Oy on VALO Hotel & Work Helsingin ja tulevien VALO Hotel & Work -kohteiden operaattoriyhtiö.

VALO Hotel & Work palvelee niin majoitus-, työ-, kokous- kuin tapahtuma-asiakkaita ja tuo merkittäviä synergiaetuja kaikille käyttäjäryhmille. Kaksoiskäyttötoiminnot mahdollistetaan ja toteutetaan VALO Hotel & Workin kehittämien innovatiivisten muunneltavien tilojen ja varusteiden sekä IT-järjestelmien avulla.

Kaksoiskäyttö johtaa synergiaan ja korkeampaan käyttöasteeseen, mikä kasvattaa liikevaihtoa ja voittoa. VALO Hotel & Work -konsepti mahdollistaa keskimäärin 30 % suuremman liikevaihdon ja jopa 100 % suuremman voiton verrattuna perinteiseen tavanomaiseen hotellioperaattoriliiketoimintaan. Samalla toiminta on huomattavasti ympäristöystävällisempää. Samat operatiiviset kustannukset tuovat VALOlle 30 % lisätuloja, jotka syntyvät huoneiden kaksoiskäytöstä, korkeammasta RevPar-arvosta* sekä ravintola-, hyvinvointi- ja pysäköintipalvelujen kokonaiskulutuksesta.

*majoituksen keskimääräinen myyntitulo käytettävissä olevaa huonetta kohden.

Yrityksen tiedot 

Yritys: Valo Group Oy
Toimitusjohtaja:

Erno Launo

Y-tunnus: 3233337-9
Verkkosivu: www.valo.fi
Perustamisvuosi: 2018 (VALO Operator Oy) 2022 (VALO Group Oy) VALO Operator Oy:stä tuli VALO Group Oy:n tytäryhtiö vuonna 2022.
Toimiala: Hotelli-ja ravintolatoiminta
Henkilöstön määrä: 70 (sisältää kaikki VALO Hotel & Work:in palveluksessa työskentelevät)
Sosiaalinen media: Facebook LinkedIn Instagram

Tarinamme

company history

VALO Hotel & Workin -kaksoiskäyttökonsepti sai alkunsa vuonna 2015, kun yrittäjänä paljon matkustava Tommi Saari sai oivalluksen, että hotelliympäristöä voi hyödyntää toimistoympäristönä. Idea ei suinkaan ollut Tommin irrallinen välähdys, vaan siihen johti pitkä innovointi SSA Groupissa ja historia myös Tommin, Hannu Holman ja Janne Riihimäen aiemmissa liiketoimissa. SSA Group oli jo onnistuneesti kehittänyt pienten asuntojen konseptia ja toteuttanut pioneerina Suomessa asuntokonseptia, joka perustui todella tehokkaaseen kerrosneliöiden hyödyntämiseen.

Ideasta tuli totta, ja VALO Hotel & Work rakennushanke Helsingissä käynnistyi vuoden 2018 alussa. Lippulaiva, VALO Hotel & Work Helsinki, avattiin 1. syyskuuta 2020 luoden uuden standardin työtilojen ja hotellien yhdistämiselle. Avajaisten aikaan vallinnut COVID-19-pandemia hidasti hieman aloitusta. Tästä huolimatta raskaiden rajoitusten aika antoi VALO Hotel & Workille mahdollisuuden testata perusteellisesti upouuden rakennuksen ja konseptin toimintaa.

VALO Hotel & Work Helsinkiä pyörittää 70 palveluhenkisen moniosaajan tiimi, joka on innokas kasvamaan VALOn mukana. Koronarajoituksista johtuneiden hiljaisempien kuukausien jälkeen VALO on onnistunut kasvamaan lähes lineaarisesti vuoden 2022 alusta alkaen. Elokuussa 2022 VALO Hotel & Work Helsingin kuukausittainen liikevaihto ylitti miljoonan euron rajan. VALO Group Oy odottaa vuoden 2022 kokonaisliikevaihdoksi muodostuvan 10 miljoonaa euroa. Vuodelle 2023 ennustetaan 15,5 miljoonan euron liikevaihtoa. Yhtiö odottaa käyttökatteen kääntyvän positiiviseksi tilikauden 2023 ensimmäisellä puoliskolla. VALO Hotel & Work Helsingin ja tulevien uusien kohteiden myötä johto ennustaa VALO Group Oy:n liikevaihdon kasvavan 70,9 miljoonaan euroon vuoteen 2026 mennessä.

Palvelut

VALO Hotel & Work yhdistää hotelli- ja liiketilat, jotka toimivat samoissa tiloissa eri aikoina asiakkaiden tarpeiden mukaan. Tämä lisää käyttöastetta huomattavasti. Kyse on ennen kaikkea innovatiivisesta tavasta ajatella tilankäyttöä työnteon, keskittymisen, yhdessä sparrailun ja inspiraation kannalta. Työ- ja majoituspalveluiden lisäksi VALO tarjoaa ravintoloissaan tuoretta ja paikallisesti tuotettua ruokaa.

VALO spa

VALO Work

Pohjoismainen design ja esineistö ovat hyvin edustettuina sisustusarkkitehtuurissa. Lisäksi vierailijat ja VALO Hotel & Workin yhteisö pääsevät nauttimaan erilaisista liikuntapalveluista, kylpylästä ja jopa ainutlaatuisesta saunaelämyksestä rakennuksen katolla sijaitsevassa aidossa hirsisaunassa. VALO Hotel & Workista löytyy kaikki tarvittava yhdestä paikasta, mikä säästää aikaa ja rahaa.

VALO spa

VALO reception

Näin se toimii


 

Icon 1

VALO Hotel & Work on suunniteltu erityisesti työmatkustajien ja liike-elämässä toimivien ihmisten tarpeisiin. VALOn tilat on suunniteltu kaksoiskäyttöön. Esimerkiksi hotellihuoneet muuntuvat työhuoneiksi, mikä mahdollistaa sujuvan työskentelyn mukavuudesta tinkimättä. VALO uskoo palveluun, yhteisöllisyyteen ja vastuullisuuteen. Sen palveluvalikoimasta asiakkaat löytävät korkeatasoisen hotellin palvelut, houkuttelevat monikäyttöiset työtilat sekä kokous- ja tapahtumatilat.

Icon 2

Asiakaskokemuksen ja tilojen tehokkaan käytön ytimessä on VALO Hotel & Work -sovellus, jolla on lähes 2000 rekisteröitynyttä käyttäjää. Sovelluksen avulla käyttäjät pääsevät helposti VALO Workin coworking-tiloihin ja kaikkiin muihin VALO-palveluihin. Sovelluksen avulla käyttäjät voivat varata haluamansa työtilat aina tarvittaessa ja maksaa käytön mukaan. Rekisteröityminen on maksutonta.

VALO Platform

Palkinnot ja lehdistö

Travelers' choice

Travelers’ Choice Award

 • Tripadvisor palkitsee joka vuosi Travelers' Choice Award -palkinnolla yrityksiä, jotka ovat osoittaneet sitoutumisensa matkailu- ja ravitsemisalan huippuosaamiseen.  
 • Vuonna 2022 VALO Hotel & Work pääsi mukaan listalle.

Dezeen Awards

Dezeen Awards

Restaurant & Bar Design Awards

Restaurant & Bar Design Awards

 • Maailman johtava riippumaton kilpailu, joka on omistettu vieraanvaraisen suunnittelun huippuosaamiselle.  
 • Bistro ELO, joka sijaitsee VALO Helsingissä, valittiin Restaurant & Bar Design Awards -kilpailun finaaliin.
 • ELOn suunnittelukumppanina toimi Fyra, yksi Suomen johtavista sisustussuunnittelutoimistoista.

Lehdistö ja Media

 • Helsingin Sanomien artikkeli HS arvioi viisi helsinkiläishotellia – hirsisauna katolla yllätti totaalisesti
 • Plussa Suomi -haastattelu Plussa Suomen toimitusjohtajan Niklas Westerlundin haastattelu VALO hotellista
 • Kauppalehden artikkeli Yhteiskäyttöön perustuvat co-working-tilat voivat kävellä koronasta ulos voittajina, kun yritykset miettivät, kannattaako niiden enää maksaa omasta pääkonttorista kiinteitä kuluja. Helsinkiin syksyllä ensimmäisen toimipisteen avannut Valo Hotel & Work on päivällä toimisto, yöllä hotelli. 
 • Kestävän rakentamisen sopeutumiskyky ja monipuolisuus (VTT / Tarja Häkkinen & Paula Ala-Kotila 11/2019) 
 • VALO Work tilallisena ratkaisuna Fyysiset, kognitiiviset, sosiaaliset ja mentaaliset tekijät aivotyön näkökulmasta (Kalakoski, Virpi; Valtonen, Teppo; Räsänen, Pauli; Kaartinen, Jouni (2021))

business model

Liiketoimintamalli

VALO Hotel & Work -konsepti

Hotellit ovat yleensä tyhjillään päivisin siinä missä toimistot ovat tyhjillään yöaikaan ja viikonloppuisin. Tämä johtaa kiinteistöjen heikkoon käyttöasteeseen. VALO Hotel & Work kyseenalaistaa vallitsevat käyttötavat innovatiivisella kaksoiskäyttö konseptilla, joka mahdollistaa saman tilan hyödyntämisen majoitus- ja työskentelytilana. VALO odottaa merkittävästi parantuneen käyttöasteen johtavan suurempiin tuloihin ja korkeampaan kannattavuuteen verrattuna perinteisiin hotelli- tai toimisto-operaattoreihin. Samalla yhtiön konsepti on kestävä vaihtoehto, joka parantaa asiakaskokemusta laajemman palveluvalikoiman ansiosta.

VALO Hotel & Work on markkinoita mullistava tilojen kaksoiskäyttöön perustuva operaattorikonsepti, joka tukee rakennusten kestävää kehittämistä. Kaksoiskäyttötoiminnot mahdollistetaan ja toteutetaan yhtiön kehittämien nykyaikaisten muunneltavien tilojen ja varusteiden sekä käyttäjäystävällisten IT-järjestelmien avulla.

Vastaus asiakkaiden tarpeisiin

Meneillään olevan työn tekemisen murros on suuri mahdollisuus VALO Hotel & Workille. Joustavien toimistopalvelujen markkinat kasvavat nopeasti, ja työntekijät osaavat vaatia joustavia työskentelymahdollisuuksia ja inspiroivia työtiloja. Samaan aikaan työnantajat pyrkivät supistamaan vakituisia toimipisteitään ja tarjoamaan vetovoimaisia työtiloja, kun kilpailu hyvistä työntekijöistä kovenee. Boston Consulting Groupin tekemän tutkimuksen mukaan optimaalisesti joustavat työskentelytilat voivat lisätä työntekijän suorituskykyä 15-40 %, vähentää sairauspoissaolojen riskiä 40 % ja vähentää työntekijän todennäköisyyttä vaihtaa työnantajaa 10-15 %. 

VALO Hotel & Work vastaa työntekijän ja hotellivieraan tarpeisiin tarjoamalla sekä kohtuuhintaisia ensiluokkaisia työtiloja että hotellipalveluja saman katon alla. Lisäksi VALO Hotel & Work tarjoaa joustavat, huippuluokan kokous- ja tapahtumatilat. Kaikki käyttäjäryhmät hyötyvät synergiaeduista - hotellivieraat voivat käyttää VALO Hotel & Workin korkeatasoisia työtilaratkaisuja, ja työtilojen käyttäjillä on käytössään hotellitasoiset majoitus-, ravintola- ja hyvinvointipalvelut.

  

Vahvat yhteistyökumppanit

VALO Group Oy:n luoma moderni ja korkeatasoinen ympäristö on tulosta mittavasta yhteistyöstä tarkkaan valittujen kumppaneiden kanssa. Halu luoda ja kehittää kilpailukykyisiä ja houkuttelevia palveluja valikoiville ja tietoisille asiakkaille houkuttelee mukaan yhtiön kanssa samat tavoitteet ja arvot jakavia vahvoja toimijoita. Matkan varrella VALO Group Oy on tehnyt yhteistyötä muun muassa FYRAn, SEKin, Ellun Kanojen, Tablebedin, VTT:n, Business Finlandin, Workspacen ja ISKUn kanssa.

Työyhteisö VALO Hotel & Workissa

Ihmiset ja yritykset hyötyvät verkostoitumismahdollisuuksista ja toisiaan täydentävistä kumppanuuksista aloittaessaan tai kehittäessään liiketoimintaansa. Niiden avulla on mahdollista löytää yhdessä tietoa ja taitoja, joita aloittavat yritykset tai yrittäjät tarvitsevat erilaisissa liiketoiminnoissaan. Tuloksena syntyy kasvua stimuloivia solmukohtia, joista lähtee liikkeelle positiivinen lumipalloilmiö. Vaikutukset ovat taloudellisia, sosiaalisia ja kohdistuvat myös ympäristöön.

  

Vastuullisuus

VALO uskaltaa ajatella täysin uudelleen työtilojen, kodin ja vapaa-ajan tilojen käytön. Rakentaminen ja kiinteistöjen ylläpito tuottavat yli 30 % maailman hiilidioksidipäästöistä Rakennusteollisuus RT:n tutkimuksen mukaan. Rakennukset tuhlaavat luonnonvaroja ja energiaa seisomalla tyhjillään suurimman osan elinkaarestaan. Erityisesti toimistot ja hotellit ovat suurimman osan ajasta vajaakäytössä tai täysin tyhjillään. VALO vastaa rakennusten alhaisen käyttöasteen aiheuttamaan haasteeseen ja reagoi nopeasti muuttuvaan toimintaympäristöön uusilla palveluilla. Joustavuus ja kestävyys ovat elintärkeitä edellytyksiä rakentamisen tulevaisuudelle, kuten myös VALOlle.

VALO Hotel & Work -konsepti rakennettiin niin, että se on kestävä aina mikrotasolta makrotasolle asti. Kestävyysajattelu on kaiken perustana aina materiaaleista kalusteisiin ja ravintolan ruokalistaan. VALO Hotel & Work valitsee tietoisesti paikallista tuotantoa, luonnonmateriaaleja ja kierrätysmateriaaleja sekä paikallisesti tuotettuja ruokia ja juomia. Kestävän kehityksen konsepti perustuu ennen kaikkea kaksoiskäyttöön. Sen sijaan, että hotelli olisi tyhjillään päivisin tai toimisto tyhjillään öisin ja viikonloppuisin, VALO Hotel & Work yhdistää nämä kaksi tilaa yhdeksi joka päivä ympäri vuoden.

VALO Hotel & Workille on myönnetty Green Key -sertifikaatti, joka on johtava standardi ympäristövastuun ja kestävän toiminnan alalla matkailussa. 

Hallinto

VALOn henkilökunnalla on vahva kokemus ja syvä tietämys matkailu- ja ravitsemisalalta, työtilaympäristöistä, modernista markkinoinnista sekä liiketoiminnan ja digitaalisten ratkaisujen kehittämisestä. Yhdistettynä nämä muodostavat hyvin osaavan ja muuntautumiskykyisen työvoiman.

  

Erno Launo, CEO

Erno Launo

Toimitusjohtaja

Erno Launolla on 20 vuoden kokemus kasvuyritysten rakentamisesta sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Erno on toiminut ylimmän johdon tehtävissä disruptiivisissa yrityksissä, kuten Sparklike Oy:ssä, Oikotie.fi:ssä (Sanoma Media Group) ja Epicenter Helsingissä. Erno aloitti VALO Operator Group Oy:ssä liiketoimintajohtajana vuonna 2020 ja siirtyi VALO Group Oy:n toimitusjohtajaksi vuonna 2022.

  

Teemu Saari, Johtaja, liiketoiminnan kehittäminen

Teemu Saari

Johtaja, liiketoiminnan kehittäminen

Teemu Saari on yksi VALO Hotel & Work -konseptin kehittäjistä. Teemulla on yli 15 vuoden kokemus rakennus-, kiinteistö-, tietotekniikka- ja insinöörialalta. VALO Group Oy:ssä Teemu vastaa liiketoiminnan kehittämisestä ja uusien VALO Hotel & Work -kohteiden hankekehityksestä.

  

Minna Hurme, Head of Design

Minna Hurme

Head of Design

Minna Hurme on sisustusarkkitehti SIO ja taiteen maisteri, jolla on pitkä ja monipuolinen kokemus yrittäjänä erikokoisista julkisista ja yksityisistä hankkeista. Minna on toiminut projektipäällikkönä hankkeiden tilasuunnittelussa ja toteutuksessa. Hän on toiminut myös tiiminvetäjänä työympäristöjen suunnitteluhankkeissa isoille suomalaisille yrityksille. Minna vastasi ensimmäisen VALO Hotel & Work -kohteen tilasuunnittelusta kehittäen samalla VALOn kaksoiskäyttökonseptia ja brändiä. VALO Group Oy:ssä Minna vastaa tulevien kohteiden tilasuunnittelusta ja brändistä osana hankekehitystä.

  

Markus Peura, Päällikkö, VALO Hotel & Work Helsinki

Markus Peura

Päällikkö, VALO Hotel & Work Helsinki

Markus on kokenut johtaja, jolla on todistetusti näyttöä arvon tuottamisesta hotelli- ja matkailualalla. Ennen siirtymistään VALO Hotel & Work Helsinkiin vuonna 2021 Markus toimi useissa johtotehtävissä johtavissa alan yrityksissä, kuten Radisson Blu ja Tallink Silja. VALO Group Oy:ssä Markus johtaa Helsingin yksikön toimintaa.

  

Jussi Paakinaho, Hallituksen puheenjohtaja

Jussi Paakinaho

Hallituksen puheenjohtaja

Jussi Paakinaho on VALO Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Hän toimi aiemmin VALO Group Oy:n toimitusjohtajana. Jussilla on laaja työkokemus Nokia Oyj:stä innovaatiotiimin vetäjänä. Jussi on myös entinen hallituksen jäsen ja keskeinen liiketoiminnan kehittäjä Tosibox Oy:ssä, jossa hän vastasi kansainvälisen myyntikonseptin rakentamisesta.

VALO Group Oy:n hallitus

VALO Group Oy:n hallituksen jäsenet ovat kokeneita hotelli- ja kiinteistöalan yrittäjiä, jotka ovat kiinnostuneita vihreämmistä ja tehokkaammista kiinteistöistä ja ympäristöistä. Kaikki tuovat mukanaan monipuolista kokemusta kansainväliseltä matkailualalta ja toteuttavat strategisia tavoitteita aktiivisella johtamisella ja ihmisten sitouttamisella.

Jarkko Härmälä, hallituksen jäsen

Jarkko Härmälä on kokenut kansainvälisen matkailualan ammattilainen, jolla on vankka kokemus useista ylimmän johdon tehtävistä johtavissa yrityksissä, kuten Sokos-hotelleja ja Radisson Blu -hotelleja operoivassa Sokotel Oy:ssä, Scandic Hotelleissa, Hilton Hotelleissa ja Finnair Oyj:ssä.

Jukka-Pekka Pajunen, hallituksen jäsen

Jukka-Pekka Pajunen (J-P) on majoitus- ja ravintola-alan ammattilainen, jolla on mittavaa kotimaista ja kansainvälistä kokemusta. J-P on toiminut useissa johtotehtävissä, muun muassa Holiday Club Resortsissa, Planet Hollywood Helsingin General Managerina ja Sokos Hotel Hesperian Executive Food and Beverage Managerina. J-P keskittyy VALO Hotel & Workin ravintolapalveluiden kehittämiseen Valo Group Oy:n hallituksen aktiivisena jäsenenä.

Janne Riihimäki, hallituksen jäsen

Janne Riihimäki on yksi VALO Group Oy:n perustajista ja kehittäjistä. Riihimäki on aktiivisesti mukana VALO Group Oy:n strategisessa suunnittelussa ja toimii SSA Group Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Jannella on lähes 30 vuoden kokemus lakimiehenä erityisosaamisalueinaan rakennus-, kiinteistö-, rahoitus- ja sijoitusjuridiikkaan. Lisäksi Jannella on taustaa useiden hankkeiden perustajaurakoitsijana ja useiden rakennusalan yritysten hallituksen jäsenenä. Janne toimii myös kiinteistösijoittajana ja siemenrahoittajana useissa rakennusalanyrityksissä.

Hannu Holma, hallituksen jäsen

Hannu Holma on yksi tekijä VALO Hotel & Work -idean takana. Hän on ollut mukana idean kehittelystä ensimmäisen VALO Hotel & Work -tilan avajaisiin, ja yhteinen matka jatkuu. Hannu on toiminut yrittäjänä rakennus- ja kiinteistöalalla koko 20-vuotisen uransa ajan. Hannu kehittää intohimoisesti vihreitä ja tehokkaampia kiinteistöjä ja ympäristöjä, joissa ihmiset voivat keskittyä paremman maailman luomiseen.

Yrityksen rakenne

SSA Group Oy ja Filix Development Oy omistavat VALO Group Oy:n, kuten kaaviosta käy ilmi. VALO Group Oy on VALO Operator Oy:n ja VALO Hotel & Work -konseptin ainoa omistaja. VALO Operator Oy on VALO Hotel & Work Helsingin ja tulevien VALO Hotel & Work -kohteiden operaattoriyhtiö.

Omistuksen jakautuminen

SSA Group Oy omistaa 9 950 000 osaketta, joka vastaa 99,5 % koko osakepääomasta. SSA Group Oy:n omistaa joukko yksityishenkilöitä, joihin kuuluvat muun muassa Teemu Saari, Minna Hurme, Janne Riihimäki, Hannu Holma ja Jussi Paakinaho. Filix Development Oy omistaa 50 000 osaketta, mikä vastaa 0,5 % koko osakepääomasta. Filix Development:Oy:n omistaa kokonaan Erno Launo.

Varojen käyttö

VALO Group Oy kerää varoja nopeuttaakseen kasvuaan. Yhtiö suunnittelee avaavansa uusia VALO Hotel & Work -kohteita sekä jatkokehittävänsä omaa VALO-alustaansa ja konseptiaan. Lisäksi VALO Group Oy suunnittelee franchising-konseptin käyttöönottoa osana laajentumissuunnitelmaansa. Ohjaamalla näiden kasvutekijöiden vauhtia, yhtiö voi mukautua rahoituskierroksen eri lopputulemiin ja eri skenaarioihin.

Icon 1

Skenaario I

 Rahoituskierroksella kerätään vähintään 1 miljoonaa euroa

Jos rahoituskierroksella kerätään yhden miljoonan euron minimisumma, VALO Group Oy keskittyy VALO-alustan kehittämiseen, jonka tavoitteena on maksimoida asiakkaiden itsepalveluaste ja VALO Hotel & Work Helsingin tehokas käyttö ja käyttöaste. Lisäksi VALO Group Oy aikoo avata yhden uuden VALO Hotel & Work -kohteen seuraavan kahden vuoden aikana. Tässä skenaariossa noin 200 000 euroa kohdistuu VALO-alustan kehittämiseen ja 800 000 euroa pääomarahoitusta kohdennetaan uuden toimipaikan perustamiskustannuksiin.

Icon 2

Skenaario II

Rahoituskierroksella kerätään 2 miljoonaa euroa

Jos VALO Group Oy kerää rahoituskierroksella 2 miljoonaa euroa, yhtiö suunnittelee toteuttavansa skenaarion I mukaiset suunnitelmat. Tämän lisäksi VALO Group Oy tutkii toisen VALO Hotel & Work -kohteen avaamisen mahdollisuutta seuraavan kahden vuoden aikana. Tässä skenaariossa VALO-alustan kehittämiseen varataan 300 000 euroa ja kahden uuden kohteen avaamiseen 1,7 miljoonaa euroa pääomarahoitusta.

Icon 3

Skenaario III

Rahoituskierroksella kerätään 3 miljoonaa euroa

Jos rahoituskierroksella kerätään sen maksimi eli 3 miljoonaa euroa, VALO Group Oy aikoo toteuttaa skenaariot I ja II. Lisärahoitus mahdollistaa todennäköisesti myös kolmannen uuden kohteen avaamisen seuraavien 3-4 vuoden aikana. Tässä skenaariossa VALO-alustan kehittämisen arvioidaan vaativan noin 400 000 euroa ja uusien VALO Hotel & Work -kohteiden vaativan noin 2,6 miljoonaa euroa pääomarahoitusta.

Tällä rahoituskierroksella kerättyjen varojen lisäksi Business Finland on jo myöntänyt VALO Group Oy:lle T&K-lainaa 830 000 euroa, ja tämä rahoitus kohdistuu VALO-alustaan ja konseptin kehittämiseen riippumatta tämän kasvuun tähtäävän rahoituskierroksen onnistumisesta.  Tähän mennessä VALO Group Oy on nostanut lainasta ensimmäiset 251 000 euroa, ja loput nostetaan vuosien 2023 ja 2024 aikana.   

Markkina

VALO Hotel & Workin markkina-asema

VALO Hotel & Work on edelläkävijä tilojen muunneltavuudessa ja digitalisoinnissa, ja erottuu selvästi verrokkihotelleista integroiduilla työtilaratkaisuillaan. VALO Hotel & Work on myös edelläkävijä kaksikäyttöisten hotellien ja toimistotilojen markkinoilla.  Teknologian, digitaalisten alustojen, tilojen ja kalusteiden mukauttamisen taso on ainutlaatuinen ja erottuu muiden hotelli- ja työtilojen tarjoajien tarjonnasta.

VALO Hotel & Work -konsepti vaikuttaa suoraan useisiin alan vallitseviin keskeisiin markkinatrendeihin: :

 • Yhteishengen luominen yhteisöllisellä sisustusratkaisulla.
 • Hotellihuoneiden koon pienentäminen, mikä kannustaa vieraita käyttämään hotellin julkisia tiloja ja palveluita. Tämä helpottaa vuorovaikutusta ja tarjoaa monipuolisemman kokemuksen.
 • "Space-as-a-Service" -jäsenyysmalli, joka tarjoaa jäsenille pääsyn työtiloihin, yhteiset virkistysmahdollisuudet, yhteisölliset tiimit, lisäarvoa tuovat tarjoukset ja palvelut sekä teknologiaan perustuvan jäsenkokemuksen.

VALO Hotel & Workin markkina-asema

Perustuu VALOn markkinointitutkimukseen.

Työtilojen palveluntarjoajat

Markkinoilla toimivat työtilojen palveluntarjoajat tarjoavat työntekijöille joustavan vaihtoehdon, joka on tyypillisesti pay-as-you-go-malli tai lyhytaikainen vuokraus. Muilla työtilojen tarjoajilla ei ole kaksoiskäyttöominaisuuksia, ja ne keskittyvät tilojen päiväaikaiseen käyttöön. Kilpailijoihin verrattuna VALO Hotel & Work tarjoaa huippuluokan työtilaratkaisuja yhdistettynä hotellipalveluihin, mikä johtaa rakennusten parempaan hyödyntämiseen, isompaan tuottoon, parempaan asiakaskokemukseen ja kestävyyteen. Sen sijaan, että olisi yksi rakennus työskentelyyn ja toinen majoitukseen, VALO Hotel & Work tuo nämä yhteen ja samaan rakennukseen

Hotellipalvelujen tarjoajat

Hotellit ovat vähitellen ottamassa coworking-toiminnan osaksi palveluvalikoimaansa. Ne pyrkivät lisäämään tilojensa käyttöä aktivoimalla esimerkiksi aulatilat päiväsaikaan. Hotellit pyrkivät vastaamaan erityisesti millenniaalien tarpeisiin, sillä he matkustavat eniten ja arvostavat yhteistoiminnallisia ja yhteisöllisiä ympäristöjä. VALO Group Oy ei näe työtilaratkaisuja integroivia hotelleja suoranaisena uhkana VALO Group Oy:lle ja VALO Hotel & Work -konseptille, koska heiltä puuttuu yleensä kaksoiskäyttöominaisuudet, mikä vaikeuttaa kunnollisen asiakaskokemuksen luomista.

Taloudelliset luvut ja kasvu

Liikkeeseenlaskijan avainluvut (toteutuneet ja ennakoidut)

Kaikki luvut ovat pyöristettyjä lähimpään tuhanteen ja esitetty tuhansina euroina. 

TODELLINEN ENNUSTE
2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026
Liikevaihto 1 157 6 436 10 500 15 500 25 960 47 274 70 408
Materiaalikulut ja ulkoiset palvelut (COGS) -356 -1 213 -964 -1 193 -1 789 -3 220 -4 508
Bruttotulos 801 5 223 9 536 14 307 24 171 44.054 65 900
Henkilöstökulut -761 -1 976 -2 900 -3 455 -5 227 -9 911 -14 004
Liiketoiminnan muut kulut 1 -1 595 -5 369 -3 649 -5 710 -8 182 -12 247 -17 192
Liiketoiminnan muut kulut 2 -1 227 -1 280 -3 764 -3 906 -6 895 -15 012 -20 073
COVID-19 tuki N/A 2 236 N/A N/A N/A N/A N/A
EBITDA -2 782 -1 167 -777 1 237 3 866 6 884 14 632
Arvonalentumiset -2 -85 -413 -413 -581 -581 -581
Liiketulos [EBIT] -2 784 -1 252 -1 190 824 3 285 6 303 14 051
Korkotulot 0 0 -136 -127 -117 -95 -81
Verot 0 0 0 0 -205 -1 242 -2 794
Nettotulos verojen jälkeen (NIAT) -2 784 -1 252 -1 326 696 2 964 4 967 11 176

Taloudellisten lukujen selitykset

VALOn visiona on tulla johtavaksi kaksoiskäyttöön perustuvaksi palveluntarjoajaksi Pohjoismaissa, Euroopassa ja lopulta maailmanlaajuisesti. Visio toteutetaan nopealla ja hyvin hallitulla laajentumisella alueille, joilla on suotuisa väestörakenne ja joilla kasvuyritykset ja liikematkustajat lisäävät kysyntää.

Taloussuunnittelun perusoletukset perustuvat VALO Hotel & Work Helsingin toiminnan tuloksiin syyskuusta 2020 alkaen ja VALO Group Oy:n tekemiin investointeihin. VALO Group Oy:n keskeisiä kasvutekijöitä ovat VALO Hotel & Work Helsingin ja muiden tulevien VALO Hotel & Work -kohteiden kehittäminen Suomessa ja ulkomailla. Pitkän aikavälin tuottojen maksimointi kaikille sidosryhmille on VALO Group Oy:n keskeinen strateginen elementti. Historialliset taloudelliset luvut ovat konsolidoitu VALO Operator Group Oy:stä ja VALO Group Oy:stä. VALO Operator Group Oy ja VALO Group Oy yhdistyivät vuonna 2022 ja muodostavat nykyisen VALO Group Oy:n.

Maailmanlaajuinen COVID-19-pandemia vaikutti voimakkaasti toimintaan kahtena ensimmäisenä vuotena. VALO Group Oy sai vuonna 2021 2,2 MEUR COVID-19-pandemiaan liittyviä valtion tukia. Näitä tukia käytettiin seuraavasti: 1,23 MEUR markkinointiin ja myyntiin sekä muihin kuluihin kohdassa "Liiketoiminnan muut kulut 1" ja 1,0 MEUR kiinteisiin vuokriin ja vuokraan liittyviin kuluihin kohdassa "Liiketoiminnan muut kulut 2". Näiden tukien lisäksi VALO käytti Suomen Verohallinnon tarjoamia ALV-maksuehtoja 1,34 MEUR:n edestä. Nämä maksuehdot tarjottiin lainana, jonka korko on 3 % ja maksuaika alkaa 22.7.2021 ja viimeinen maksu suoritetaan 22.9.2023. Lainaa maksetaan takaisin kuukausittain 55 870,08 euroa, mikä johtaa lainan täyteen takaisinmaksuun syyskuuhun 2023 mennessä. Lisäksi VALO Group Oy:llä on 3,87 MEUR:n suuruinen laina SSA Group Oy:ltä. Laina-aika on 10 vuotta ja korko on 3,5 % + Euribor 12 kk.

VALO Hotel & Work Helsinki saavutti miljoonan euron liikevaihdon kuukausitasolla elokuussa 2022, ja sen odotetaan kääntyvän voitolliseksi vuoden 2023 alussa. Yrityksen johto arvioi VALO Group Oy:n liikevaihdon olevan 15,5 MEUR, käyttökatteen 1,23 MEUR ja nettotuloksen 696 kEUR vuonna 2023. Liikevaihdon kasvun taustalla on uusien VALO Hotel & Work -tilojen avaaminen sekä nykyisen VALO Hotel & Work Helsingin myynnin kasvu. Yrityksen johto arvioi, että myytyjen tuotteiden kustannukset (COGS) laskevat alle 8 %:n liikevaihdosta vuonna 2023 ja edelleen alle 7 %:n vuosina 2024–2026. Yrityksen johto odottaa henkilöstökulujen laskevan noin 20 prosenttiin liikevaihdosta vuoteen 2024 mennessä, kun taas OpEx 1:n odotetaan saavuttavan noin 30 prosentin ja OpEx2:n noin 25 prosentin tason liikevaihdosta. OpEx 1 koostuu markkinointi- ja myyntikuluista sekä muista kuluista, kun taas OpEx 2 koostuu kiinteistövuokrista ja vuokraan liittyvistä kuluista.

Yrityksen johto arvioi, että sekä EBITDA- että EBIT-kannattavuudet saavutetaan vuonna 2023, jolloin EBITDA on arviolta 7,9 % ja EBIT 5,3 % liikevaihdosta. Skaalautuvuudesta johtuvien tehokkuusetujen ja kustannussäästöjen johdosta EBITDA:n odotetaan kasvavan 20,78 %:iin ja EBIT;n 19,96 %:iin. Yrityksen johto odottaa, että nettotulot ovat 4,5 prosenttia vuonna 2023 ja nousevat 15,87 prosenttiin vuoteen 2026 mennessä.

VALO Group Oy etsii jatkuvasti uusia tiloja kannattavimmilla paikoilla, jotka houkuttelevat liike- ja vapaa-ajan matkustajia. VALO Group Oy käy parhaillaan aktiivisia keskusteluja mahdollisista uusista VALO Hotel & Work -kohteista Helsingissä (muutoshanke), Espoossa (muutoshanke), Vantaan Aviapoliksessa (uudisrakennushanke), Oulussa (muutoshanke), Turussa (uudisrakennus- tai muutoshanke) ja Tampereella (uudisrakennushanke). Näistä hankkeista mahdollisesti saatavat lisätulot ovat VALO Group Oy:lle vahvoja kasvutekijöitä.

Taloussuunnittelu vuodesta 2024 eteenpäin perustuu johdon odotuksiin, joiden mukaan 1–2 uutta VALO Hotel & Work -kohdetta alkaa tuottaa tuloja jo vuonna 2024. Nämä kohteet ovat jo olemassa olevien rakennusten muutoshankkeita. Vuonna 2025 VALO Group Oy:n tavoitteena on avata edelleen kaksi uutta VALO Hotel & Work -kohdetta, jotka lisäävät tulovirtoja ja kustannussäästöjä. Näin ollen vuosien 2025–2026 taloussuunnittelu perustuu siihen, että VALO Group Oy avaa yhteensä neljä uutta VALO Hotel & Work -kohdetta. Näillä uusilla kohteilla ja jo olemassa olevalla VALO Hotel & Work Helsingillä, VALO Group Oy odottaa saavuttavansa 47,2 MEUR:n liikevaihdon ja 6,3 MEUR:n EBIT:in vuonna 2025 ja 70,4 MEUR:n liikevaihdon ja 14,5 MEUR:n EBIT:in vuonna 2026.

Tällä hetkellä VALO Hotel & Work Helsingin kehittämiskustannukset ja operatiiviset kustannukset ovat käytännössä samassa tuloslaskelmassa. Ajan mittaan, kun uusia VALO Hotel & Work -kohteita tuodaan markkinoille, yksi ylimmän tason organisaatio palvelee kaikkia kohteita teknologian, liiketoiminnan ja konseptin kehittämisen osalta. Nämä ylimmän tason organisaation kustannukset kohdennetaan liiketoimintayksiköille suhteessa niiden liikevaihtoon.

TODELLINEN ENNUSTE
2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026
Liikevaihdon kasvu % N/A 456 % 63 % 48 % 67 % 82 % 49 %
EBITDA % -240 % -18 % -7 % 8 % 15 % 15 % 21 %
Työntekijöiden määrä 57 57 70 80 120 200 300

Ennuste

Taloussuunnittelu perustuu VALO Hotel & Work Helsingin avaamisesta saatuihin johdon ja hallituksen jäsenten kokemuksiin siitä, miten liiketoiminnan volyymia voidaan kasvattaa avaamalla uusia kohteita ja kehittämällä VALO Hotel & Work -konseptia. Laajentuminen on Suomessa hyvässä vauhdissa, sillä VALO valmistelee jo aktiivisesti 2–3 uuden kohteen avaamista maan kukoistavimmilla liiketoiminta-alueilla ja ekosysteemeissä. Näiden toimien odotetaan johtavan kahden uuden VALO Hotel & Work -kohteen avaamiseen vuoden 2024 loppuun mennessä. Yksityiskohtaisempi rahoitussuunnitelma on esitetty edellä olevassa taulukossa.

Voimassa olevat lainat

Kaikki luvut ovat pyöristettyjä lähimpään tuhanteen ja esitetty tuhansina euroina. 

Pääoma Korko Maksettava yhteensä
Käteisvarat 28.9.2022 1.508 0 0
Lainat yhteensä 28.9.2022 4.541 136 136
Josta takaisinmaksettava 12 kk:n kuluessa 764 127 891
Josta takaisinmaksettava 24 kk:n kuluessa 94 117 210
Josta takaisinmaksettava 36 kk:n kuluessa 507 95 602
Josta takaisinmaksettava 48 kk:n kuluessa 507 81 588
Josta takaisinmaksettava 60 kk:n kuluessa 507 68 575

Arvonmääritys

Yrityksen valuaatio

VALO Group Oy:n valuaatio perustuu yhtiön omaisuuseriin sekä jo tehtyihin investointeihin. Näihin lukeutuvat VALO Hotel & Work -konsepti, VALO-brändi, tilojen tehokkaan käytön mahdollistava VALO-teknologia sekä VALOn monipuolinen tiimi. Yrityksen mukaan VALO Hotel & Work -brändi ja -konsepti tasoittavat tietä uusille VALO Hotel & Work -kohteille, ja luovat samalla ison vallihaudan mahdollisille kilpailijoille, sillä markkinoille tulo vaatii mittavia investointeja.

Edellä mainitun lisäksi arvonmääritys perustuu vahvasti nykyisten ja vielä avaamattomien kohteiden tuleviin kassavirtoihin. Kun uudet kohteet ovat vakiinnuttaneet toimintansa, liiketoiminnan kannattavuuden arvioidaan ylittävän merkittävästi vertailukelpoisten kilpailijoiden muodostaman markkinan keskiarvon. Kasvava liikevaihto ja parantuva kannattavuus nostavat yrityksen arvoa, jolloin potentiaaliset sijoittajat voivat nähdä yrityksen houkuttelevana sijoitusmahdollisuutena, kunja VALO Group Oy järjestää seuraavan rahoituskierroksen laajamittaisen kansainvälistymisen kynnyksellä.

VALO Group Oy:n arvonmäärityksen keskeiset avaintekijät ovat sen konseptin synnyttämät epäreilut kilpailuedut. Tilojen kaksoiskäytön mahdollistava VALO Hotel & Work -konsepti johtaa yhden tilan suurempiin tuloihin ja pienempiin kustannuksiin, ja siten jopa kaksinkertaisiin voittoihin. VALO Hotel & Work -konseptin kilpailuedut ja kestävyys tekevät siitä myös erittäin vetovoimaisen kiinteistökehittäjien näkökulmasta, mistä syystä heillä on halukkuutta aloittaa yhteistyökeskustelut yhtiön kanssa. Uudisrakennus-hankkeiden lisäksi VALO Hotel & Work -konsepti voidaan sovittaa olemassa olevaan hotelli- tai toimistorakennukseen.

Exit-skenaariot

Icon 1

Hotelli- ja kiinteistöalalla toimivat ostajat

Suuret hotelliketjut ja työtilojen tarjoajat Pohjoismaissa sekä kansainvälisillä markkinoilla etsivät uusia megatrendivetoisia konsepteja ja liiketoiminta-alueita löytääkseen uusia kasvumahdollisuuksia. VALO Group Oy on jo käynyt tällaisia neuvotteluja merkittävien toimijoiden kanssa Pohjoismaiden hotelli- ja työtilamarkkinoilla.

Vastaavasti VALO Group Oy voisi olla houkutteleva ostokohde globaalille toimistohotellioperaattorille ja kiinteistöyhtiöille, koska yhtiöllä on muiden kilpailuetujensa lisäksi kilpailijoitaan korkeampi tuloksentekokyky ja vahva fokus kestävään kehitykseen.

Icon 2

Rahoitusalan ostajat​

Suuret pohjoismaiset ja pohjoiseurooppalaiset pääomarahastot voisivat olla kiinnostuneita ostamaan VALO Group Oy:n sen ainutlaatuisen konseptin ansiosta, joka mahdollistaa korkean tuloksentekokyvyn ja kansainvälisen skaalautumisen.

Icon 3

IPO​

VALO Group Oy:n ainutlaatuisen tarinan ja konseptin, korkeamman kannattavuuden, muiden kilpailuetujen ja vahvasti kestävään kehitykseen keskittyvän liiketoiminnan vuoksi johto uskoo, että listautuminen voisi herättää suurta kiinnostusta. Tämän vuoksi johto pitää listautumista yhtenä mahdollisena exit-suunnitelmana.

Tietoa annin ehdoista

Tässä annissa VALO Group Oy (Y-tunnus 3233337-9) tarjoaa merkittäväksi vähintään 444 445 (1 000 001,25 euroa) ja enintään 1 333 334 (3 000 001,50 euroa) kappaletta yhtiön uusia osakkeita. Mikäli osakkeita merkitään vähemmän kuin 444 445 kappaletta, on yhtiöllä oikeus päättää annin peruuttamisesta. Tällöin maksetut sijoitukset palautetaan kokonaisuudessaan sijoittajille. Takaisinmaksetuille sijoituksille ei makseta korkoa. Yhtiön hallitus pidättää oikeuden päättää annin maksimikoon nostamisesta. Osakkeet oikeuttavat niiden haltijan osinkoon ja muihin osakasoikeuksiin, kun ne on rekisteröity kaupparekisteriin ja merkitty osakasluetteloon.

Merkintä hinta on 2,25 euroa osakkeelta. Vähimmäismerkintä on 100 osaketta, eli 225,00 euroa. Uusien osakkeiden merkintähinta on maksettava kokonaisuudessaan Invesdorin osoittamalle asiakasvaraintilille Invesdorin ohjeistuksen mukaisesti, tai ulkoisten sijoitusten osalta yhtiön hallituksen osoittamalle pankkitilille.

Merkintäaika alkaa 5.10.2022 ja päättyy alustavasti 9.11.2022. Merkintäaika Invesdorin alustalla alkaa 5.10.2022 ja päättyy alustavasti 9.11.2022. Yhtiön hallitus pidättää oikeuden päättää merkintäajan pidentämisestä. Ylimerkintätilanteessa yhtiön hallitus voi päättää annin keskeyttämisestä. Ylimerkintätilanteessa osakkeet allokoidaan siten, että osakkeet allokoidaan merkintäjärjestyksessä (“first come, first served”). Uusien osakkeiden merkintähinta kirjataan kokonaisuudessaan yhtiön sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon.

Osakkeet merkitään tekemällä merkintäsitoumus Invesdorin verkkopalvelussa ja hyväksymällä Invesdorin asiaankuuluvat ehdot sekä liittymällä yhtiön vähemmistöosakassopimukseen, tai muulla yhtiön hallituksen osoittamalla tavalla. Merkinnän tekeminen Invesdorin verkkopalvelun kautta edellyttää palvelun käyttöehtoihin sekä rahoituskierroskohtaisiin ehtoihin sitoutumista ja pyydettyjen tunnistetietojen toimittamista Invesdorille. Yhtiön hallitus hyväksyy merkintäehtojen sekä osakeantiin soveltuvien lakien ja säännösten mukaisesti tehdyt osakemerkinnät.

Yhtiöllä on 10 000 000 kappaletta rekisteröityä osaketta. Yhtiöllä on yksi (1) osakesarja ja näin ollen kaikilla osakkeilla on yhtäläiset oikeudet. Osakkeiden luovutettavuutta on rajoitettu seuraavasti: 

 • Siirronsaajan on liityttävä yhtiön osakassopimukseen 
 • Lunastuslauseke yhtiöjärjestyksessä

Yhtiöllä ei ole voimassa olevia optioita, vaihtovelkakirjalainoja tai muita sopimuksia, jotka saattaisivat johtaa tilanteeseen, jossa osakkeenomistajien omistus dilutoituisi.

Sijoittajan on sijoittaessaan sitouduttava yhtiön vähemmistöosakassopimukseen (päivätty 14.9.2022), joka on tämän sivun liitteenä, ellei sijoittaja ole jo osapuolena yhtiön osakassopimuksessa. Sopimukseen sitoutuminen on osa sijoitusprosessia. Sopimuksessa sijoittaja:

 • Sitoutuu olemaan vaatimatta sertifikaatteja osakkeista
 • Sitoutuu olemaan myymättä, siirtämättä tai muutoin luovuttamatta osakkeita sellaiselle taholle, joka ei ole liittynyt yhtiön vähemmistöosakassopimukseen
 • Sitoutuu olemaan panttaamatta tai muutoin antamatta osakkeita tai muita osakkeisiin liittyviä oikeuksia vakuudeksi ilman etukäteistä kirjallista suostumusta yhtiöltä
 • Sitoutuu äänestämään yhtiön tulevien rahoituskierrosten edellyttämien päätösten puolesta sekä allekirjoittamaan ja täytäntöön panemaan mahdolliset osakassopimukset ja muut edellä mainittujen toimenpiteiden toteuttamiseksi tarvittavat sopimukset yhtiön hallitukselta saatujen ohjeiden mukaisesti, olettaen, että kaikkia osakkeenomistajia kohdellaan reilusti ja tasapuolisesti

Lisäksi

 • Osakkeenomistajilla on Drag-Along ja Tag-Along oikeudet
 • Osakkeenomistajilla on exit-tilanteessa velvollisuus toimia hallituksen ohjeiden mukaisesti ja tarvittavalla tavalla exitin toteuttamiseksi

Tutustuthan huolella liitteenä olevaan osakassopimukseen ennen sijoittamista!

Yhtiön nykyisten osakkaiden välillä on erillinen osakassopimus. Vaikka tässä annissa sijoittavat eivät liity tähän sopimukseen, seuraavat osakassopimuksen ehdot voivat kuitenkin kiinnostaa sijoittajia (isoilla kirjoitetuilla termeillä osakassopimuksessa määritelty tarkoitus):

 • Osakkeenomistajien tarkoituksena on hyväksyä kannustinjärjestelmä yhtiön avainhenkilöille. Kannustinjärjestelmä voi sisältää osakkeiden ja osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien liikkeeseen laskun.
 • Sopimuksen osapuolet ovat sopineet, että 5 vuoden ajan sopimuksen allekirjoituksesta (20.4.2022) yhtiön voitto käytetään ensisijaisesti yhtiön toiminnan kehittämiseen.
 • SSA Group Oy:llä on oikeus nimetä neljä (4) hallituksen jäsentä ja Sijoittajilla on oikeus nimetä yksi (1) hallituksen jäsen. • Tietyt yhtiökokouksen päätökset edellyttävät vähintään 67 % yhtiön kaikkien osakkeiden tuottamista äänistä / kokouksesta annetusta äänistä / kaikista osakkeista / osakkaista.
 • Tietyt yhtiön hallituksen päätökset edellyttävät, että päätöstä kannattaa vähintään 67 % kaikista hallituksen jäsenistä.
 • Sopimuksen osapuolilla on tässä annissa sijoittavia laajemmat oikeudet tarkastella yhtiön kirjanpitoa, sopimuksia sekä muuta materiaalia.
 • Yhtiön osakkeita, optioita, optiotodistuksia tai muita erityisiä oikeuksia, jotka voidaan vaihtaa yhtiön osakkeiksi, ei saa pantata, kiinnittää, rasittaa eikä osakkeisiin liittyviä oikeuksia muutoinkaan luovuttaa ilman yhtiön hallituksen etukäteen antamaa kirjallista suostumusta.
 • Yhtiön optioihin ja muihin osakkeisiin oikeuttaviin erityisiin oikeuksiin liittyy sopimuksessa määriteltyjä myynti- ja luovutusrajoituksia
 • Etuosto-osto
 • Drag-Along ja Tag-Along oikeudet
 • Osapuolet sitoutuvat olemaan vetoamatta yhtiön yhtiöjärjestyksen mukaiseen lunastusoikeuteen sopimuksen ehtojen mukaisen osakkeiden myynnin tai luovutuksen yhteydessä.
 • Osapuolet, jotka edustavat vähintään 67 prosenttia yhtiön kaikista osakkeista ovat oikeutettuja milloin tahansa vaatimaan, että osapuolet nimittävät riittävän kokemuksen ja asiantuntemuksen omaavan investointipankin, selvittämään yhtiön listautumisen toteuttamisedellytykset ja toimia listautumisen järjestäjänä.

Yhtiön yhtiöjärjestykseen sisältyy lunastuslauseke, joka vaikuttaa osakkeiden luovutettavuuteen. Yhtiöjärjestys löytyy tämän pitch sivun liitteistä.

Riskit

Sijoituksen tekemiseen liittyy erinäisiä riskitekijöitä, jotka voivat olla toteutuessaan merkittäviä. Monet riskitekijöistä kuuluvat yhtiön liiketoiminnan luonteeseen ja ovat tyypillisiä sen toimialalle. Jokaisella riskillä voi olla olennainen vaikutus yhtiön liiketoimintaan, liiketoiminnan tulokseen ja taloudelliseen asemaan ja yhtiön mahdolliseen kykyyn saavuttaa taloudelliset tavoitteensa. Esitetyt riskit eivät ole tärkeysjärjestyksessä eikä riskien esittämisjärjestys kuvasta niiden toteutumisen todennäköisyyttä.

Osakeantiin ja yhtiön osakkeisiin liittyvät riskit

 • Erilaiset riskitekijät ja olosuhteet voivat johtaa osakkeen markkinahinnan laskuun ja siksi on olemassa riski menettää osa tai koko sijoitettu pääoma.
 • Sijoitukselle ei välttämättä saa lainkaan tuottoa.
 • Yhtiön osakkeilla ei käydä julkista tai monenkeskistä kauppaa millään markkinapaikalla, joten osakkeella ei ole aktiivisia tai likvidejä jälkimarkkinoita. Riskinä tässä tapauksessa on, että arvopaperia ei välttämättä pysty myymään haluttuna ajanhetkenä tai ollenkaan tai että siitä tarjottu hinta on alempi kuin sen merkintähinta tai todellinen arvo.
 • Sijoituskohteen luovutettavuutta on rajoitettu yhtiöjärjestyksen lunastuslausekkeella sekä velvollisudella liittyä yhtiön osakassopimukseen.

Makrotalouden kehitykseen liittyvät riskit 

 • Epävarmuus yhtiön ydinmarkkinoilla sekä yleisesti maailmantaloudessa ja rahoitusmarkkinoilla voi vaikuttaa haitallisesti yhtiön liiketoimintaan ja liiketoiminnan tulokseen.
 • Yhtiön tuotteiden kysyntään ja siten liiketoiminnan tulokseen vaikuttavat muun muassa yleinen globaali markkinatilanne, kilpailutilanne ja teknologian kehitys. Yhtiö ja sen liiketoiminta ovat siten alttiina markkinariskeille, jotka ovat pitkälti riippumattomia yhtiön omasta toiminnasta.

Yhtiön liiketoimintaan liittyvät riskit

 • Epäonnistuminen markkinoinnissa voi haitallisesti vaikuttaa yhtiön asiakassuhteisiin sekä palveluiden kysyntään.
 • Yhtiö ei pysty välttämättä toteuttamaan laajentumisstrategiaansa ja hyödyntämään uusia liiketoimintatilaisuuksia täysimääräisesti tai oikea-aikaisesti.
 • Yhtiö saattaa kerätä suunniteltua vähemmän pääomaa. Tämä voi johtaa siihen, että yhtiö ei pysty toteuttamaan liiketoimintaansa menestyksekkäästi varojen puutteen vuoksi.
 • Jos yhtiön liikeidea ei vakiinnuta asemaansa markkinoilla tai jos suunniteltua liiketoiminnan kehitystä ei voida toteuttaa toivotulla tavalla, on olemassa riski yhtiön maksukyvyttömyydestä.
 • Jos yhtiö ei pysty kilpailemaan tehokkaasti nykyisten ja mahdollisten uusien kilpailijoiden kanssa tai reagoimaan kilpailuympäristön muutoksiin, se voi vaikuttaa haitallisesti yhtiön liikevaihtoon, kannattavuuteen ja asiakasuskollisuuteen. Kilpailu voi kiristyä merkittävästi, jos markkinoille tulee kilpailijoita, joilla on enemmän pääomaa.
 • On olemassa riski, että yhtiö saa negatiivista huomiota mediassa. Tämä voi johtaa Yhtiön myynnin merkittävään laskuun ja tappioihin, koska yhtiön tuotteille ei ole riittävästi kysyntää negatiivisen mediahuomion vuoksi.
 • Yhtiön liiketoimintakonsepti perustuu merkittävästi sen alustaan. Toiminta erittäin teknologiapainotteisessa ympäristössä luo aina epävarmuustekijöitä ja siten myös riskejä. 
 • Riski siitä, että VALO Hotel & Work Helsingin kiinteistön omistajanvaihdos ei toteudu suunnitellussa aikataulussa 2022/2023, voi vaikuttaa haitallisesti liiketoiminnan kannattavuuteen.
 • Uusien kohteiden avaaminen voi edellyttää investointeja kalustoon, laitteisiin ja varusteisiin ja/tai vakuuksien antamista vuokranantajalle, mikä voi aiheuttaa lisärahoituksen tarvetta.

Johtoon ja henkilöstöön liittyvät riskit

 • Yhtiö on riippuvainen johdostaan sekä pätevästä henkilökunnasta ja näiden henkilöiden menettämisestä voi syntyä haittaa liiketoiminalle. 
 • Epäonnistuminen pätevien henkilöiden rekrytoinnissa ja sitouttamisessa voi vaikuttaa haitallisesti yhtiön liiketoiminnan kehitykseen.
 • Henkilöstön kasvattamisella voi olla haitallinen vaikutus yhtiön kannattavuuteen.

Oikeudelliset ja lainsäädäntöön liittyvät riskit

 • Yhtiön toimintaa ja tuotteita koskevan lainsäädännön, sääntelyn ja yleisen yhteiskuntavastuun noudattamatta jättäminen voi johtaa sanktioihin ja vahingoittaa yhtiön julkikuvaa asiakasryhmien parissa.
 • Yhtiöllä ei ole vireillä oikeudenkäyntejä tai muita avoimia riita-asioita, mutta toiminnan laajentuessa myös juridisten riskien merkitys yhtiön toiminnassa kasvaa.
 • Yhtiölle voidaan esittää vaateita tai kanteita, jotka voivat vahingoittaa yhtiötä ja vaativat johdon resursseja. 
 • Yhtiön oikeudellinen sääntely-ympäristö voi muuttua, mikä saattaa vaikeuttaa yhtiön liiketoiminnan harjoittamista.
 • Immateriaalioikeuksien kaupallistamiseen, tuotteiden jakeluun ja uusien tuotteiden lanseeraukseen liittyy erilaisia vastuuriskejä, kuten kolmansien osapuolten vaatimuksia väitetyistä immateriaalioikeuksien loukkauksista tai vaateita tuotteen laadusta tai tuotevahingosta.

Rahoitukseen liittyviä riskit

 • Valuuttakurssien vaihteluilla voi olla haitallinen vaikutus yhtiön toimintaan.
 • Yhtiö on altis lainakorkojen muutoksille.
 • Yhtiö on altis luotto- ja vastapuoliriskeille.
 • Yhtiön taloudellisiin ennusteisiin liittyy riskejä, sillä tulevaisuutta koskeviin arvioihin, tavoitteisiin ja muihin lausumiin liittyy aina epävarmuutta ja ne ovat vain ennusteita, eikä takeita tulevaisuudesta.

Yllä luetellut riskit eivät ole ainoita yhtiön toimintaan vaikuttavia tekijöitä. Myös muilla riskeillä ja epävarmuustekijöillä, joita yhtiö ei tällä hetkellä tunne tai joita se pitää tällä hetkellä epäolennaisina, voi olla olennainen vaikutus yhtiön liiketoimintaan, tulokseen ja taloudelliseen asemaan.

Päivitykset

Päivitys 21.11.2022

Yhtiön emoyhtiö SSA Group Oy tarjoaa 99 999,00 euroa tai yli sijoittaneille osto-oikeutta VALO Group Oy:n osakkeisiin seuraavin ehdoin:

Kaupan kohde: SSA Group Oy:n omistamat VALO Group Oy:n osakkeet

Määrä: Vastaava kappalemäärä osakkeita, kuin sijoittaja on sitoutunut ostamaan Invesdor Oy:n järjestämällä rahoituskierroksella tässä kyseisessä osakeannissa

Myyjä: SSA Group Oy (2510722-6)

Hinta: á 1,125 euroa per osake

Osto-oikeuden alkaminen ja päättyminen: Osto-oikeus alkaa, kun Invesdor Oy:n järjestämä rahoituskierros on sulkeutunut ja päättyy 30 vuorokauden kuluttua sulkeutumisesta.

Päivitys 15.11.2022

VALO järjestää sijoittajatapahtuman

Missä ja milloin: VALO Hotel & Work Helsingissä 21.11.2022 klo 17-18. Tilaisuuteen voi osallistua myös etänä, ilmoittautuminen alla olevalla lomakkeella.

Teemana: Tällä kertaa tapahtumassa kuullaan VALOsta suoraan sijoittajan suusta, sekä osallistujat pääsevät keskustelemaan VALO Group Oy:stä sijoituskohteena VALO Group Oy:n hallituksen jäsenien kanssa.

Paneelissa: Jarkko Härmälä (Hallituksen jäsen, VALO Group Oy), Teemu Saari (Chief Development Officer, VALO Group Oy),  kaksi VALOn sijoittajaa: Joona Suomala Easoft Oy:ltä ja Petri Mertanen Mertanen Analyticsilta (TBA), sekä moderaattorina Erno Launo (CEO, VALO Group Oy).

Tapahtumassa: Tutustutaan VALOn kaksoiskäyttökonseptiin ja pilottikohteeseen VALO Hotel & Work Helsinkiin. Paikan päällä on kahvitarjoilut.

Ilmoittaudu mukaan

Seuraa livelähetystä

Päivitys 7.11.2022

Yhtiö on päättänyt jatkaa annin merkintäaikaa 25.11.2022 saakka.

Päivitys 28.10.2022

VALOn sijoittajatapahtuma 7.11.2022

VALO järjestää kasvurahoituskierrokseensa liittyen sijoittajatapahtuman VALO Hotel & Work Helsingissä 07.11.2022 klo 17-18. Tapahtumassa pääset tutustumaan VALOn kaksoiskäyttökonseptiin ja pilottikohteeseen VALO Hotel & Work Helsinkiin, ja paikan päällä on kahvitarjoilut. Tilaisuuteen voi osallistua myös etänä, ilmoittautuminen alla olevalla lomakkeella.

Ilmoittaudu mukaan VALOn sijoittajatapahtumaan

Tallenne
 

Päivitys 26.10.2022

VALOn sijoittajatapahtuma 26.10.2022

VALO Group Oy järjestää kasvurahoituskierrokseensa liittyen sijoittajatapahtuman VALO Hotel & Work Helsingissä 26.10.2022 klo 17-18. Tapahtumassa pääsee tutustumaan VALOn kaksoiskäyttökonseptiin ja pilottikohteeseen VALO Hotel & Work Helsinkiin, ja paikan päällä on kahvitarjoilut. Tilaisuuteen voi osallistua myös etänä, ilmoittautuminen alla olevalla lomakkeella.

Ilmoittaudu mukaan VALOn sijoittajatapahtumaan
 

Tallenne

Päivitys 20.10.2022

Sijoittajien VALOlle esittämät kysymykset

KYSYMYS: Miksi Valo Group Oy:n tiedoissa käytetään Valo Operator Oy:n tietoja? Vaikka on mainittu, että VALO Operator Oy on VALO Group Oy:n tytäryhtiö, niin mitä takeita siitä on, ettei tämä VALO GROUP Oy ole vain väliyhtiö ja kaikki rahallinen hyöty menee VALO Operator Oy:n omistajille? 

VASTAUS: VALO Operator Oy:n omistaa 100%:sti VALO Group Oy. Kaikki hyöty siis jää VALO konserniin (VALO Group Oy:hyn). VALO Group Oy:n liikearvoon ja tuottoon vaikuttaa luonnollisesti VALO Operator Oy:n menestys. Yhtiöillä on toisistaan hieman eroavat funktiot. VALO Operator Oy operoi VALO Hotel & Work Helsinki ja tulevia kohteita kun taas VALO Group Oy omistaa operaattoriyhtiön lisäksi VALO Hotel & Work konseptin aineettomine oikeuksineen ja vastaa konseptin kehittämisestä edelleen. Lisäksi VALO Group Oy vetää VALO Hotel & Work hankekehitystä. Tällä rakenteella halutaan toisaalta tehdä VALO Hotel & Work -kohteiden liiketoimintojen seuranta läpinäkyväksi ja toisaalta pitää konseptin ja hankkeiden kulut ja operointiliiketoiminta erillään toisistaan. Sijoittajien saama hyöty kasvusta ja arvonnoususta kohdistuu nimenomaan VALO Group Oy:n osakkeisiin.

Päivitys 17.10.2022

Sijoittaja Sakari Perttusen lausunto

Sakari Perttunen Jupperi Invest:istä kertoo, miksi hänen mielestään VALO Group Oy: hyn kannattaa sijoittaa.

Päivitys 14.10.2022

SSA Group Oy:n yhtiökokous on päättänyt pidentää tilikautensa 31.5.2023 saakka. Kirjanpitolain 6 luvun 5 § 1 momentin mukaan konsernitilinpäätökseen yhdisteltävällä suomalaisella tytäryrityksellä tulee olla sama tilikausi kuin emoyrityksellä, jollei kirjanpitolautakunta myönnä tästä poikkeusta (kirjanpitolaki 6:5.1 §). Edellä mainitusta syystä VALO Group Oy on päättänyt pidentää myös tilikautensa 31.5.2023 saakka. Tilikauden pidentäminen on tarkoituksenmukaista myös siitä näkökulmasta, että muodostuisi ennen tilinpäätöstä ”koronavapaa” 12 kuukauden jakso ajalta 1.6.2022-31.5.2023, jota voisi verrata tuleviin tilikausiin ja tulevien hotellien ensimmäiseen 12 kuukauden jaksoon.

Päivitys 13.10.2022

Sijoittajien VALOlle esittämät kysymykset

Kuka omistaa Mannerheimintiellä sijaitsevan VALO Hotel & Workin kiinteistön ja kuka omistaa tontin?

VASTAUS:
Manskun kiinteistön omistaa Kiinteistöosakeyhtiön osakkeenomistajat yhdessä ja heitä edustaa KOY:n hallitus.

KOY:n tiedot ovat:
KOY VALO Helsinki c/o Kiinteistö-Tahkola Helsinki Oy
Itälahdenkatu 15-17
00210 Helsinki
Y-tunnus: 2906394-5

KOY on vuokralla Helsingin kaupungin omistamalla tontilla.

Päivitys 7.10.2022

SSA Group Oy:n hallitus on kutsunut yhtiökokouksen koolle 14.10.2022 ja ehdottaa, että yhtiön tilikautta pidennettäisiin 31.5.2023 saakka. Tästä mahdollisesti seuraa se, että VALO Group Oy:n tilikautta pidennetään vastaavasti, koska kirjanpitolain 6 luvun 5 § 1 momentin mukaan konsernitilinpäätökseen yhdisteltävällä suomalaisella tytäryrityksellä tulee olla sama tilikausi kuin emoyrityksellä, jollei kirjanpitolautakunta myönnä tästä poikkeusta (kirjapitolaki 6:5.1 §). VALO Group Oy:n näkökulmasta tilikauden pidentämisellä saavutettaisiin se, että muodostuisi ennen tilinpäätöstä ”koronavapaa” 12 kuukauden jakso ajalta 1.6.2022-31.5.2023, jota voisi verrata tuleviin tilikausiin ja tulevien hotellien ensimmäiseen 12 kuukauden jaksoon.