Valitse, miten haluat käyttää verkkosivustoamme:

Evästeet auttavat parantamaan verkkosivuston käyttökokemusta ja tarjoamaan turvallisia palveluja. Jotkin evästeet ovat välttämättömiä turvallisuuden ja kirjautumistoimintojen kannalta, toiset taas mahdollistavat helpomman käytön ja kätevän tuen. Voit peruuttaa päätöksesi milloin tahansa.

Fresh casual -ravintolaketju Friends & Brgrs aikoo laajentua kansainvälisesti. Yritys on tunnettu herkullisista burgereistaan ja Triple Cooked Fresh Fries -ranskanperunoistaan.

Tiedot sijoituksesta

Tyyppi:
Osakeanti
Sijoitettu:
980 294,00 €
Jaettava omistusosuus:
6,49 – 10,00 %
Osakkeen hinta :
24,50 €
minimisijoitus 10 osaketta
Osakkeiden nykyinen lukumäärä:
360 000
Valuaatio (pre-money):
8 820 000,00 €

Tarinamme

Perustimme Friends & Brgrsin juuri sinunlaisiasi ihmisiä varten. Ihmisiä, jotka pitävät hyvistä burgereista. Sellaisia olemme itsekin. Siksi leivomme sämpylämme itse, keitämme ranskanperunamme kolmeen kertaan ja jauhamme lihan paikan päällä ravintoloissamme. Käytämme parhaita mahdollisia raaka-aineita ja ostamme ne ihmisiltä, jotka tunnemme ja joihin luotamme. Ei oikoteitä tai kompromisseja. On helpompiakin tapoja valmistaa burgereita, vaan ei parempia.

Sebastian, Rasmus, Kaj, Saul, Ole, Peter

Fresh Casual

Viime vuosien aikana ravintola-alalle on ilmestynyt uusi segmentti: fast casual. Sen perusidea on tarjota hyvää, laadukasta ruokaa (casual dining) edullisemmin yksinkertaistamalla ruoan tarjoilutapaa. Ruoka tilataan tiskiltä ja noudetaan keittiöstä (fast food). Fasta casual on kasvanut nopeasti: maailmanlaajuinen kasvu oli 10,4 % vuosina 2014–2015. (Euromonitor International: qsrmagazine.com/news/fast-casual-fastest-growing-foodservice-segment-globally).

Friends & Brgrs on kehittänyt fast casualista uuden alasegmentin, fresh casualin. Yritys käyttää tuoreita raaka-aineita, valmistaa kaiken ruoan paikan päällä ja välttää lisä- ja säilöntäaineiden käyttöä aina kun mahdollista. Raaka-aineet hankitaan tunnetuilta ja siten luotettavilta tuottajilta. Tämän tuloksena menun perustuotteet ovat lisäaineettomia.

Friends & Brgrs eroaa muista fast casual -kilpailijoista myös tarjoilemalla ruoan lautasilta ja juomat laseista. Tämän myötä yritys on onnistunut vähentämään jätteen määrää noin 80 prosentilla.

Arvot

Friends & Brgrsin toiminta pohjautuu seuraaviin arvoihin:

Every Brgr matters

“Vaikka myyntivolyymit ravintoloissamme ovat suuria, emme saa koskaan unohtaa, että jokainen vieraamme ansaitsee upean ruokakokemuksen. Sen vuoksi jokaisella burgerilla on väliä”

We serve friends, not customers

“Asiakkaamme odottavat hyvää palvelua osaavalta henkilökunnalta, joka ei kohtele heitä pelkkinä asiakkaina, vaan ystävinä.”

We respect the ingredients

“Käytämme tuoreita raaka-aineita ja varmistamme, että laatu on aina vaatimustemme mukaista. Olemme havainneet, että laadukkaat raaka-aineet eivät kaipaa lisäaineita. Koska käytämme tuoreita, vuodenaikojen mukaan vaihtuvia tuotteita, kehitämme metodejamme ja työskentelytapojamme jatkuvasti.”

We create opportunity

“Hyvä työympäristö, niin ihmisten väliset suhteet kuin fyysinen ympäristökin, on meille tärkeä asia. Haluamme luoda työntekijöillemme mahdollisuuksia menestyä työssään tekemällä yhteistyötä, auttamalla ja tukemalla toisiaan. Uskomme vahvasti ihmisiin, joiden kanssa teemme työtä, ja heidän haluunsa sitoutua yhteisiin tavoitteisiimme.”

Visio

Friends & Brgrsin visio on tulla kansainväliseksi ravintolaketjuksi, joka tunnetaan parhaiden fresh casual -burgereiden ja ranskalaisten tekijänä.

Yhä useammat ihmiset ovat kiinnostuneita siitä, mitä syövät ja mistä ruoka on peräisin. Luonnollisen ruoan kysyntä on kovassa kasvussa. Friends & Brgrs tarjoaa laadukkaita, parhaista mahdollisista raaka-aineista ilman lisäaineita valmistettuja burgereita ja ranskalaisia. Raaka-aineet hankitaan mahdollisimman läheltä. Suhteellisen edullisen hinnan ansiosta ruoka on suurimman osan ulottuvilla.

Konseptia tukevat ravintola-alan vahvat ja kasvavat trendit:

  • Parempi burgeri -trendi
  • Läpinäkyvyys, ihmiset haluavat tietää, mitä syövät
  • Konstailemattomampi tapa tarjoilla ruokaa
  • Puhdas ruoka, vähemmän lisä- ja säilöntäaineita
  • Paikalliset raaka-aineet

Laajentumisstrategia

Friends & Brgrsin tavoite on laajentua avaamalla uusia ravintoloita suuriin kaupunkeihin ympäri Eurooppaa. Tulevina vuosina strategia on avata 2–3 uutta ravintolaa vuodessa. 

Päinvastoin kuin monet ravintolaketjut, Friends & Brgrs on päättänyt, ettei se avaa ravintoloita franchise-periaatteella. Yritys uskoo, että paras tapa varmistaa laatu on valvoa toimintaa itse.

Liiketoiminta- & markkinatilanteemme

Markkina-asemamme

Friends & Brgrsin markkina-asema on fresh casual -segmentissä, jonka voidaan katsoa olevan parannettu versio Fast Casualista. Fresh Casual -markkinasegmentti tarjoaa erinomaisen hinta–laatu-suhteen.

Fresh casual -segmentillä on valtava potentiaali, se houkuttelee ihmisiä sekä casual dining / fine dining - että fast food -segmenteistä. Varsinkin ihmisiä, joilla on korkeammat vaatimukset ja tarkkoja toiveita ruokansa suhteen, mutta eivät silti halua maksaa liikaa. Eräs huomattava Friends & Brgrsin asiakasryhmä ovat nuoret aikuiset, erityisesti nuoret naiset.

Ravintolat

Friends & Brgrsilla on ravintoloita seuraavissa kaupungeissa:

●       Pietarsaari, Suomi (2014)

●       Helsinki, Suomi (2015)

●       Tampere, Suomi (helmikuu 2016)

●       Oulu, Suomi (huhtikuu 2016)

●       Kööpenhamina, Tanska (heinäkuu 2016)

Kööpenhamina on ensimmäinen ravintola ulkomailla, ja siksi tärkeä askel yritykselle. Visio on laajentaa yrityksen kansainvälistä liiketoimintaa nopeasti tulevan kolmen vuoden aikana.

Ravintoloiden sisustus on yksinkertainen ja selkeä. Suunnittelu tukee konseptia yksinkertaisuudellaan, ja yrityksen läpinäkyvyysperiaate on selkeästi havaittavissa. Avoin keittiö ja viestintä ravintolassa korostavat panostusta laatuun ja tarjoavat asiakkaalle autenttisen ruokailukokemuksen. 

Tuotteet

Friends & Brgrs tarjoaa (nauta- ja vegaani-) burgereita, Triple Cooked Fresh Fries -ranskalaisia, pirtelöitä ja virvoitusjuomia. Yritys painottaa vahvasti tuotekehittelyä ja aikoo esitellä uusia, kiinnostavia burgereita lähitulevaisuudessa.

Kaikki tuotteet valmistetaan tuoreista, laadukkaista raaka-aineista.

Liha

Lihamme hankitaan luotettavilta tuottajilta mahdollisimman läheltä ravintoloitamme. Lihan laatu varmistetaan suosimalla tuottajia, jotka yritys tuntee ja joihin se luottaa. Liha toimitetaan tuoreena, ja se jauhetaan paikan päällä ravintoloissamme. Hampurilaispihvit muotoillaan käsin ja paistetaan aina tilauksesta.

Sämpylät

Jokaisessa ravintolassamme on pieni leipomo. Sämpylät leivotaan päivittäin Friends & Brgrsin oman reseptin mukaan.

Friends Triple Cooked Fresh Fries -ranskanperunat

Ranskanperunat valmistetaan kuuluisalla triple-cooked-menetelmällä, jota käytetään yleisesti fine dining -ravintoloissa, erityisesti Lontoossa. Friends & Brgrs on kehittänyt menetelmää edelleen ja luonut siitä oman versionsa. Perunat toimitetaan ravintoloihin tuoreina ja valmistetaan päivittäin. Prosessissa käytettävä öljy on aitoa, lisäaineetonta kasvisöljyä.

Kastikkeet ja dipit

Majoneesi, jota burgereissa ja dippikastikkeissa käytetään, valmistetaan ravintoloissa tuoreista raaka-aineista ja maustetaan Friends & Brgrsin omien reseptien mukaan.

Vegan Brgr

Friends & Brgrsin valikoimassa on myös vegaaniburgeri. Koska monet noudattavat lihatonta ruokavaliota, yritys on tehnyt paljon töitä kehittääkseen vaihtoehtoja perinteiselle naudanlihapihville.

Allergisoivat ainesosat

Friends & Brgrs haluaa tarjota jokaiselle mahdollisuuden syödä ravintoloissaan vähentämällä allergisoivia ainesosia ruoassaan. Ahkeran tuotekehittelyn ansiosta useimmat burgerit voidaan valmistaa gluteenittomina ja/tai laktoosittomina tai maidottomina. Useimmat burgerit, samoin kuin ranskalaiset, ovat täysin lisäaineettomia (ei E-aineita).

Tuotekehitys

Yritys panostaa vahvasti tuotekehitykseen sekä parantaakseen nykyisiä tuotteita että tuodakseen uusia tuotteita ruokalistalle. Seuraavia tuoteuutuuksia tulevat olemaan uudistettu Vegan Brgr ja uusi Chicken Brgr. Nämä uutuudet esitellään vuoden 2017 alussa.

Prosessit

Friends & Brgrsin toimintaa kuvaa äärimmäinen läpinäkyvyys, joka näkyy sekä viestinnässä että ravintoloiden ulkoasun suunnittelussa. Avoimiksi suunnitellut keittiöt tarjoavat asiakkaille mahdollisuuden seurata ruoan valmistusta.

Moni Friends & Brgrsin käyttämä ruoanvalmistusmenetelmä on yrityksen työntekijöiden kehittämä. Tavoite on aina ollut tehdä ruoka alusta asti itse käyttäen parhaita mahdollisia raaka-aineita.

Tiimimme

Friends & Brgrs -tiimi

Friends & Brgrsilla on omistautunut, yrityksen kehittämisestä innostunut tiimi. Yritys haluaa tarjota erinomaista asiakaspalvelua jokaiselle ravintoloissa vierailevalle asiakkaalle. Yrityksen johto uskoo vahvasti työntekijöiden motivointiin läpinäkyvyyden kautta ja tarjoamalla jokaiselle työntekijälle mahdollisuuden menestyä työssään.

Friends & Brgrsin johtoryhmän jäsenet ovat Saul Mäenpää, Peter Fagerholm, Kaj Fagerholm Rasmus Östman, Sebastian Östman ja Ole Snellman. Lisätietoja alla.

Peter FagerholmCEO, perustaja ja hallituksen jäsen

Peterillä on yli 25 vuoden kokemus ruokabisneksestä. Hän on työskennellyt johtavissa rooleissa myynnissä, markkinoinnissa ja strategian suunnittelussa Snellman-konsernissa. Peterillä on paljon tietämystä kuluttajakäyttäytymisestä ja vahvaa osaamista strategisesta johtamisesta, viestinnästä ja brändäyksestä.

Saul MäenpääCOO, perustaja ja hallituksen jäsen

Saul on todellinen yrittäjä, joka on perustanut useita menestyviä yrityksiä. Hän tuo mukanaan useiden vuosien kokemuksen ravintolabisneksestä sekä johtajana että yrittäjänä. Saul on ongelmanratkaisija, ja osaa löytää ratkaisun lähes kaikkiin haasteisiin, joita yritys voi kohdata. Hän on intohimoinen johtaja, jolla on kyky motivoida ympärillään olevia ihmisiä.

Isak FagerholmSuomen maajohtaja

Isak on ollut kiinteästi mukana Friends & Brgrsin kehityksessä alusta asti. Hän on intohimoinen johtaja, jolla on kyky saada asioita tapahtumaan. Isak on erittäin taitava analysoimaan tilanteita, laatimaan suunnitelmia ja toteuttamaan ne menestyksekkäästi yhdessä muun tiimin kanssa. Isak on johtotiimin nuorin jäsen, ja tuo mukanaan tuoretta näkemykstä johtajuudesta.

Kaj FagerholmCFO & New locations, perustaja ja hallituksen jäsen

Kajlla on 20 vuoden kokemus kansainvälisestä liiketoiminnasta sekä toimitusjohtajan tehtävistä logistiikka- ja kuljetusalalla. Hänellä on vahvaa kokemusta myynti-, rahoitus-, IT- ja johtotehtävistä. Kajn analyyttiset taidot ja prosessiajattelu ovat erittäin arvokkaita nopeasti kasvavalle yritykselle. Hän löytää nopeita ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin. Kaj toimii myös Friends & Brgrsin hallituksen puheenjohtajana.

Sebastian ÖstmanPerustaja ja hallituksen jäsen

Sebastian on digitaalisen markkinointitoimisto Generon perustaja, COO ja asiakkuusjohtaja. Hänellä on ollut olennainen rooli Generon rakentamisessa menestyväksi toimistoksi. Sebastianilla on vahvaa kokemusta suurten asiakkuuksien  hoitamisesta ja uuden liiketoiminnan kehittämisestä.

Friends & Brgrsin hallituksen jäsenenä Sebastian tarjoaa arvokasta näkemystä brändäyksestä ja digitaalisesta markkinoinnista sekä strategisella että taktisella tasolla. Sebastian osallistuu Friends & Brgrsin ja Generon yhteistyön myötä myös Friends & Brgrsin markkinointiin ja viestintään.

Rasmus ÖstmanPerustaja ja hallituksen jäsen (sihteeri)

Rasmus on digitaalisen markkinointitoimisto Generon toimitusjohtaja ja perustaja. Hänellä on ollut tärkeä rooli Generon kasvattamisessa menestyväksi toimistoksi. Rasmuksella on vahva kokemus viestinnästä ja markkinoinnista.

Friends & Brgrsin hallituksen jäsenenä Rasmus tarjoaa arvokasta näkemystä brändäyksestä ja digitaalisesta markkinoinnista sekä strategisella että taktisella tasolla. Rasmus osallistuu Friends & Brgrsin ja Generon yhteistyön myötä myös Friends & Brgrsin markkinointiin ja viestintään.

Ole SnellmanPerustaja ja hallituksen jäsen

Ole on Ole’s Fast Foodin perustaja  ja toimitusjohtaja. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus ruoka-alalta ja yli 20 vuoden kokemus fast foodiin liittyvästä bisneksestä. Ole on tehnyt Ole’s Fast Foodista menestyvän ruoka-alan yrityksen, joka myy lihatuotteita asiakkaille ympäri Suomea.

Friends & Brgrsin hallituksen jäsenenä Ole tuo pitkän tähtäimen näkemystä ja laajaa kokemusta yrittäjyydestä.

Rahojen käyttötarkoitus

Arvonmääritys

Kirjaudu sisään

Sisältö on saatavilla vain sijoittajille jotka ovat sijoittaneet tähän rahoituskierrokseen.

Kirjaudu

Tietoa annin ehdoista

Kirjaudu sisään

Sisältö on saatavilla vain sijoittajille jotka ovat sijoittaneet tähän rahoituskierrokseen.

Kirjaudu

Taloustiedot

Kirjaudu sisään

Sisältö on saatavilla vain sijoittajille jotka ovat sijoittaneet tähän rahoituskierrokseen.

Kirjaudu

Riskit

Kirjaudu sisään

Sisältö on saatavilla vain sijoittajille jotka ovat sijoittaneet tähän rahoituskierrokseen.

Kirjaudu

Liitteet

Kirjaudu sisään

Sisältö on saatavilla vain sijoittajille jotka ovat sijoittaneet tähän rahoituskierrokseen.

Kirjaudu