Valitse, miten haluat käyttää verkkosivustoamme:

Evästeet auttavat parantamaan verkkosivuston käyttökokemusta ja tarjoamaan turvallisia palveluja. Jotkin evästeet ovat välttämättömiä turvallisuuden ja kirjautumistoimintojen kannalta, toiset taas mahdollistavat helpomman käytön ja kätevän tuen. Voit peruuttaa päätöksesi milloin tahansa.

Oceanvolt valmistaa puhtaita ja hiljaisia sähkömoottoreita veneilyyn. Autoalalla sähköistyminen on ollut vahva trendi jo useiden vuosien ajan - nyt näemme tämän trendin siirtyvän veneilyyn.

Tiedot sijoituksesta

Tyyppi:
Osakeanti
Sijoitettu:
2 250 360,00 €
Jaettava omistusosuus:
4,40 – 22,36 %
Osakkeen hinta :
90,00 €
minimisijoitus 7 osaketta
Osakkeiden nykyinen lukumäärä:
96 479
Osakekanta täyden diluution jälkeen:
102 253
Valuaatio (pre-money):
8 683 110,00 €

Tarinamme

Mikä on Oceanvolt?

Kuvittele itsesi merellä purjehtimassa: vene lipuu hiljaa laineilla ja kuulet ympärilläsi vain aaltojen ja tuulen äänen. Tämä on Oceanvoltin visio.

Oceanvolt on suomalainen yritys, perustettu vuonna 2004. Olemme veneisiin asennettavien sähkömoottoreiden ja sähköpropulsiojärjestelmien johtava valmistaja. Moottorimme soveltuvat purjeveneisiin, uppoumarunkoisiin moottoriveneisiin sekä matkustajalauttoihin ja vesitakseihin. Tarjoamme vaihtoehdon, jossa on kaksi merkittävää etua polttomoottoreihin verrattuna: sähköenergia on puhdasta ja sen käyttö huomattavasti perinteistä dieselmoottoria hiljaisempaa.

Valmistamamme sähkömoottorit liikuttavat veneitä eri puolilla maailmaa aina päiväpursista 80-jalkaisiin katamaraaneihin ja ne palvelevat veneilijöitä eri tilanteissa päiväpurjehduksista aina vaativiin merioloihin asti. Yrityksemme kuusitoistavuotisen historian aikana olemme luoneet innovaatioita, kuten moottoreissa käytetyn hydrogeneraatio-ominaisuuden, joka kehittää sähköä ja lataa järjestelmän akkuja purjehduksen aikana. Tuotteemme ovat voittaneet useita alan palkintoja (esimerkiksi Dame Award ja Pittman Innovation Award) ja niille on myönnetty patentteja keskeisillä markkina-alueillamme.

Sähköpropulsion markkinapotentiaali veneilyssä

Vihreät arvot ja valinnat ovat megatrendi. Niin kuluttajat, yritykset kuin viranomaisetkin etsivät uusia tapoja vähentää päästöjä; tässä merkittävä rooli on liikennemuotojen päivittämisellä ympäristöystävällisemmiksi. Sähköenergia ja siihen liittyvät innovaatiot lisäävät suosiotaan autojen, pyörien ja lentokoneiden saralla - ja niin myös veneilyssä.

Huviveneiden sähköistymistrendi lähti liikkeelle purjeveneistä, mutta kasvaa nyt myös muiden venetyyppien parissa. Kuluttajat ovat kiinnostuneita venevalmistajien tarjoamista sähkökäyttöisistä vaihtoehdoista (sekä sähköveneistä että malleista, joihin voidaan asentaa joko diesel- tai sähkömoottori). Esimerkkejä tästä löytyy sekä kuluttajien että yritysten parista:

 • Venevalmistajat kuten Arcona Yachts, Salona Yachts, Elan Yachts ja Q Yachts tarjoavat sähköpropulsiota joko vakiona tai vaihtoehtona kaikissa venemalleissaan.
 • Sähköveneet edustavat arviolta 25 prosenttia kokonaismarkkinasta Itävallassa (Gonzales, 2016).

Kuva Brugesin vesitaksista

Myös lainsäädäntö kehittyy Oceanvoltin liiketoiminnan kannalta myönteiseen suuntaan. Päästöihin ja ympäristönsuojeluun liittyvät tavoitteet ajavat valtioita, Euroopan unionia sekä paikallisia viranomaisia säätämään lakeja ja käytänteitä, jotka suosivat ympäristöystävällisiä ratkaisuja, kuten polttomoottorien korvaamista sähkömoottoreilla. Esimerkkejä tästä:

 • Amsterdam kieltää polttomoottorien käytön vuoteen 2025 mennessä. Monet kaupungin kanaaleja seilaavat lautat ovat jo alkaneet siirtyä sähkömoottoreiden käyttöön. Muut eurooppalaiset kaupungit (esim. Helsinki ja Venetsia) ja maat (esim. Norja) suunnittelevat samanlaisia rajoituksia ajoneuvoille tulevina vuosina.
 • Bruggen kaupunki Belgiassa hyväksyi jokin aika sitten kuusi Oceanvoltin moottoreita käyttävää vesitaksia matkustajakäyttöön. Bruggessa vierailee arviolta kahdeksan miljoonaa turistia vuosittain.
 • Charter-risteilyjä tarjoava, Ranskan Fourasissa toimiva Boyard Croisiere käyttää Oceanvoltin moottoreita.

Edelläkävijäkaupungit ottavat siis jo askelia polttomoottorien käytöstä sähkömalleihin. Uskomme vahvasti, että myös muut paikalliset ja kansalliset tahot seuraavat pian perässä.

Mitä olemme saavuttaneet edellisen rahoituskierroksen jälkeen

Toteutimme Invesdor.comin alustalla onnistuneen rahoituskierroksen toukokuussa 2019. Kyseinen osakeanti keräsi yhteensä kaksi miljoonaa euroa sijoittajilta 30 eri maasta ja suljettiin etuajassa ylimerkinnän vuoksi. Kerätyllä pääomalla olemme jatkaneet toimintaamme ja kehittäneet liiketoimintaamme usein eri tavoin:

 • ServoProp tuotteen kehittäminen. Regenerointi ominaisuutta ja moottorin muotoilua on edelleen kehitetty ja toimivuutta verifioitu sekä testeillä että asiakastoimituksilla.
 • Sarjatuotanto ja Standard System. Lokakuussa 2019 lanseerasimme strategisen Standard System -konseptimme. Ideana on, että Oceanvolt kehittää, markkinoi, myy ja tuottaa testattuja ja hyväksi havaittuja järjestelmiä “suoraan hyllystä” paketteina, jotka ovat asiakkaalle helppoja hahmottaa ja ostaa.
 • Olemme rakentaneet ja vahvistaneet globaalia kumppaniverkostoamme. Kumppaniverkostomme rakenne noudattaa ns. ABC-rakennetta: verkosto koostuu myyntiedustajista (Agents), jälleenmyyjinä toimivista venevalmistajista (Boatyards and boatbuilders), sekä lisensoiduista asentajista (Certified installers) eli alan teknisen puolen ammattilaisista, jotka usein toimivat yhteistyössä myyntiedustajien kanssa.
 • Olemme vahvistaneet ohjelmistotiimiämme. Edellisen joukkorahoituskampanjan jälkeen olemme palkanneet tiimiimme kolme uutta software-ammattilaista, jotka kehittävät Always Connected -strategiaamme ja olemassaolevia ohjelmistotuotteitamme.
 • Olemme parantaneet akkuratkaisujamme. Kokeilemme ja testaamme uutta akkuteknologiaa. Uuden akkutoimittajan valinta edellyttää alihankkijoiden kartoittamista ja arviointia, sopivan toimijan valitsemista akkuvaatimusten ja muiden kriteerien pohjalta, akkuratkaisun integrointia Oceanvoltin sähkömoottoreihin ja akkuratkaisun testausta.
 • Olemme palkanneet avainhenkilöstöä tukemaan liiketoimintaamme. Oceanvolt totesi yrityksen taloudellisen kehityksen edellyttävän toimenkuvaa, joka keskittyy nykyisten toimintojen edistämiseen ja tulevan kasvun tukemiseen. Siksi avasimme ja täytimme Chief Financial Officerin paikan loppuvuodesta 2019. Lisäksi Oceanvolt rekrytoi uuden toimitusjohtajan yhdysvaltalaiseen tytäryhtiöönsä, Oceanvolt USA Inc.:iin.

Edellämainittujen toimien lisäksi palkkasimme uuden toimitusjohtajan johtamaan Oceanvoltia yrityksen seuraavaan vaiheeseen. Maaliskuussa 2020 yritys toivotti tervetulleeksi Tommi Lassilan, joka liittyi joukkoomme ABB Marinen riveistä. Lassilan tehtävänä on johtaa yritystä sen tämänhetkisessä tavoitteessa eli tuotannon skaalauksessa. Hän tuo mukanaan 29 vuotta kokemusta sähkömoottorien kehityksestä, tuotannosta ja jälkimyynnistä.

Oceanvolt arvioi, ettei johtajavaihdos tuo yrityksen päivittäiseen toimintaan suurempia häiriöitä. Väistyvä toimitusjohtaja Markus Mustelin rakensi Oceanvoltille vahvan perustan edellisten kolmen vuoden aikana: toimitusjohtajan vaihdos toteutetaan hyvässä järjestyksessä ja Mustelin jatkaa Oceanvoltin hallituksen jäsenenä.

Viimeisten kolmen vuoden aikana olemme luoneet pohjan kasvulle keräämällä rahoitusta, kasvattamalla liikevaihtoamme ja kannattavuuttamme sekä kehittämällä liiketoimintaamme. Seuraavat askeleemme ovat toiminnan skaalaus ja Oceanvoltin tuotteiden markkinaposition ja yrityksen markkina-aseman vahvistaminen.

Miksi haemme uutta rahoitusta

Edellisen rahoituskierroksemme materiaaleissa esittelimme Way Forward -suunnitelmamme, joka rakentui kolmen miljoonan euron budjetille. Saimme kerättyä kaksi miljoonaa euroa tuosta budjetista edellisen joukkorahoituskampanjamme avulla. Tämän lisäksi miljoona euroa oli tarkoitus tulla lainoista sekä muista rahoitustuotteista; valitettavasti, nämä eivät kuitenkaan toteutuneet suunnitellusti.

Nyt lanseerattavan osakeannin tavoitteena on tukea Way Forward -suunnitelmaamme ja kerätä pääomaa, jolla täydennetään edellisen rahoituskampanjan jälkeen puuttumaan jäänyttä miljoonan euron osuutta. Tulevaisuuden suunnitelmamme ovat edelleen samat kuin vuonna 2019 ja tavoitteenamme on jatkaa tuolloin hahmottelemallamme kasvustrategialla. Rahoituksen suunniteltu käyttötarkoitus on kuvattu tarkemmin tämän materiaalin osiossa “Rahoituksen käyttötarkoitus”.

Miksi sijoittaa Oceanvoltiin

Veneiden sähkömoottorimarkkinalla on nähtävissä tällä hetkellä nopea muutos. Autoalalla sähköistyminen on ollut vahva trendi jo useiden vuosien ajan - nyt alamme nähdä tämän trendin siirtyvän veneilyyn.

Oceanvolt on tärkeässä vaiheessa elinkaartaan ja hakee sijoittajia tukemaan kasvustrategiansa toteutusta ja hyvän markkina-aseman saavuttamista. Yhtiön seuraavassa vaiheessa keskeisessä asemassa ovat toiminnan skaalaus ja Oceanvoltin tuotteiden positioinnin ja yhtiön markkina-aseman vahvistaminen. Tässä tiiviisti tärkeimmät syyt, miksi uskomme, että nyt on loistava aika sijoittaa Oceanvoltiin:

 1. Oceanvolt erottuu kilpailevista toimijoista patentoidulla teknologiallaan (hydrogeneraatio). Yrityksellä on kahdeksan patenttia strategisilla markkina-alueilla: Yhdysvalloissa, Euroopan unionissa, Britanniassa ja Suomessa.
 2. Oceanvoltin osaaminen herättää kiinnostusta toimialalla. Olemme allekirjoittaneet aiesopimuksia useiden merkittävien venevalmistajien kanssa näiden sähköpropulsiostrategian ja -tarjonnan kehityksestä.
 3. Myynti- ja edustajaverkostomme kehitystyön myötä saavutimme viime vuonna erittäin hyvän aseman Yhdysvaltain veneilymarkkinoilla. Maailman suurimmalta venemarkkinalta löytyy vahvaa potentiaalia sähköpropulsion kasvulle.
 4. Oceanvoltin johto arvioi, että yrityksen tulevaisuuden näkymät ovat positiiviset ja että yritys saavuttaa positiivisen käyttökatteen vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä.
 5. Yrityksen johto näkee, että Oceanvolt on mahdollinen yrityskaupan kohde seuraavien 2-3 vuoden aikana. Oceanvolt harkitsee myös listautumisen mahdollisuutta; tämä tapahtuisi aikaisintaan vuonna 2022. Nämä exit-skenaariot on kuvattu tarkemmin myöhemmin tässä sijoitusmateriaalissa.
 6. Oceanvoltin koko henkilöstö on sitoutunut yritykseen joko suoraan osakkeenomistajina tai optioiden kautta.

Liiketoiminta- & markkinatilanteemme

Ympäristöystävällisten ratkaisujen kysyntä on kasvussa eri aloilla, myös liikenteessä. Markkinoille tuodaan yhä enemmän sähkökäyttöisiä autoja, pyöriä ja lentokoneita - sekä myös veneitä.

Merkittävät venevalmistajat seuraavat myös sähköistymisen trendiä. Venemarkkinoilla sähköiset mallit jakautuvat kahteen ryhmään:

 • Sähköveneet, joissa sähköpropulsio on huomioitu ja otettu osaksi toteutusta jo veneen suunnitteluvaiheessa
 • Venemallit, joissa sähköpropulsiota tarjotaan vaihtoehtona diesel-käyttöisen propulsion rinnalla

Oceanvoltin tämänhetkinen markkina-asema

Sähkömoottorien osuus globaalista huvivenemarkkinasta on toistaiseksi pieni. Arvioimme, että sähköpropulsion vuotuinen markkina maailmassa on noin 400 miljoonaa euroa. Oceanvoltia verrataan toimialalla usein kahteen saman kokoluokan valmistajaan, Torqeedoon ja Bellmarineen.

Diesel-moottorit ovat edelleen sähkömoottorien valmistajiakin suurempi tekijä - Oceanvoltin merkittävin kilpailija ovat diesel-käyttöiset polttomoottorit. Markkina on kuitenkin suuressa murroksessa: polttomoottorien suosio on laskussa, kun taas sähkömoottorien suosio kasvaa.

 

Kuva Oceanvoltista maailman kartalla

Maantieteellisesti Oceanvoltin keskeiset markkinat ovat pysyneet samoina viimeisen kahden vuoden ajan. Yhtiön keskeiset markkina-alueet maailmalla ovat seuraavat:

 • Pohjoismaat: Suomi, Ruotsi ja Norja
 • Eurooppa: Britannia, Saksa, Alankomaat, Belgia, Ranska ja Italia
 • Pohjois-Amerikka: Yhdysvallat ja Karibian alue
 • Afrikka, Australia ja Oseania: Etelä-Afrikka, Australia ja Uusi-Seelanti

Oceanvolt myy tuotteitaan useiden venevalmistajien kautta: näihin kuuluvat mm. Grand Large Yachting Group, ITA Catamarans, Spirit Yachts, Arcona Yachts, Q Yachts, Schionning Designs, Salona Yachts, Elan ja J/Boats.

Patentit ja immateriaalioikeudet

Oceanvolt erottautuu kilpailijoistaan keskeisten teknologisten ratkaisujensa kautta. Tämän kilpailuedun turvaamiseksi ja säilyttämiseksi Oceanvolt on turvannut immateriaalioikeutensa ja yrityksellä on kahdeksan patenttia strategisesti valituilla maantieteellisillä alueilla: Yhdysvalloissa, Euroopan unionissa, Britanniassa ja Suomessa.

Yhtiö on patentoinut, muiden teknologioiden ohella, säätölapapotkurilla varustetun ServoProp-vetolaitteensa teknologian, AXC-moottorin jäähdytyselementit, sekä Oceanvolt-moottorien tärinää vähentävän asennusmenetelmän. Lisäksi Oceanvolt omistaa täysin (3D-piirrokset, 2D-piirrokset sekä työpiirrokset) propulsiojärjestelmänsä kaikki pääkomponentit, kaasuvivut sekä näytöt.

Oceanvoltin tuotteet

Oceanvoltin puhtaat sähkömoottorijärjestelmät sopivat moniin eri aluksiin päiväpursista yksirunkoisiin matkaveneisiin, kilpakatamaraaneihin ja uppoumarunkoisiin moottoriveneisiin. Tämä monipuolisuus antaa meille hyvät asemat markkinoilla.

 

Oceanvolt ServoProp – Palkittu vetolaite, jossa säätölapapotkuri

 

Picture of ServoProp

Oceanvolt ServoProp on patentoitu vetolaite, jossa on säätölapapotkuri. Siinä yhdistyvät tehokas moottori ja markkinoiden tehokkain sähköä veden virtauksesta tuottava hydrogeneraattori. ServoPropin ainutlaatuinen ominaisuus on yli 180 astetta kääntyvät potkurin lavat.

Vetolaite säätää automaattisesti potkurilapojen nousukulmaa. Tämän ansiosta sähkön tuotanto ja työntövoima ovat aina optimaalisella tasolla. Ainutlaatuisesti muotoiltujen lapojen ansiosta hyötysuhde on optimaalinen sekä eteen- että taaksepäin kuljettaessa kuin myös ladattaessa. Kun lavat ovat neutraalissa asennossa, potkurin vastus on hyvin vähäinen ja vastaa taittolapapotkurin vastusta.

 

Kuva Oceanvolt moottorista

Tavallisen kiinteän potkurin lavat eivät sovellu luontaisesti sähkön tuotantoon. Ne tuottavat millä tahansa veneen nopeudella alle puolet siitä, mihin ServoProp pystyy. ServoProp voi tuottaa yli 1 kW 7–8 solmun nopeudella ja 3 kW 11–12 solmun nopeudella. Tuotettua sähköä voidaan hyödyntää sekä sähkömoottorijärjestelmän että veneen elektroniikan käyttämiseen ilman erillistä generaattoria. Tämän ansiosta voikin alkaa puhua jo täysin energiaomavaraisesta purjeveneen mahdollisuudesta.

ServoProp sopii moottorijärjestelmäksi korkeintaan 50-jalkaisiin yksirunkoveneisiin ja korkeintaan 60-jalkaisiin monirunkoveneisiin. Sitä voidaan käyttää myös sähköntuotantoon korkeintaan 100-jalkaisissa purjeveneissä.

 

Oceanvolt AXC – Modulaarinen akselivetoinen moottorijärjestelmä

Image of AXC

Oceanvoltin AXC-mallisto tarjoaa entistäkin parempaa suorituskykyä, kestävyyttä ja mukavuutta. Oceanvoltin AXC on modulaarinen järjestelmä, joka on saatavana neljällä eri tehokokoonpanolla: 10 kW, 20 kW, 30 kW ja 40 kW. Tehokkain kokoonpano tarjoaa jopa 100 hevosvoimaa vastaavan tehon.

Moottorit on suunniteltu asiakkaille, jotka operoivat isoja ja raskaita uppoumarunkoisia veneitä, mukaan lukien risteilykäytössä olevat katamaraanit, uppoumarunkoiset moottoriveneet, kaupalliseen käyttöön tarkoitetut työveneet ja pienet matkustaja-alukset.

 

Oceanvolt SD & AX

 

Kuva Oceanvolt laitteesta

Yllä mainittujen moottorimallien lisäksi Oceanvoltilla on kaksi muuta perustuotelinjaa, jotka on tarkoitettu pienemmille veneille.

Oceanvolt SD on purjeveneiden vetolaitemallisto, jonka mallien teho vaihtelee 6 ja 15 kilowatin välillä. SD-moottorit on suunniteltu käytettäväksi erityisesti taittuvalapaisten potkurien kanssa. Patentoidun asennusmenetelmän ansiosta moottorien tärinä on vähäisempää ja ne voidaan asentaa suoraan olemassaolevaan Volvo Penta- ja Yanmar-moottoripetiin. Tämän ansiosta moottorien jälkiasennus on erittäin helppoa, mikä myös kasvattaa moottorien potentiaalisia markkinoita. Tämä video esittelee SD-moottorin ominaisuuksia ja helpon asennuksen verrattuna vastaavaan tavalliseen dieselkäyttöiseen veneeseen.

Oceanvolt AX -sarjan akselivetoiset moottorit (3–8 kW) ovat kompakteja sekä helppoja asentaa ja huoltaa. Ne sopivat erinomaisesti päiväpursiin, pieniin retkiveneisiin sekä monirunko- tai kilpaveneisiin.

Oceanvolt USA

Oceanvolt toimii Amerikan ja Karibian markkinoilla tytäryhtiönsä Oceanvolt USA:n kautta.

Syyskuussa 2019, Oceanvolt USA sai uuden toimitusjohtajan, Derek Rupen. Rupe on tuonut tytäryhtiöön uutta energiaa: myynti on kasvanut ja 30.6.2020 mennessä olemme saaneet liikevaihtoa noin 230 000 dollarin arvosta.

Oceanvolt odottaa, että tämä uusi alku ja Derekin johtajuus auttavat Amerikan-tytäryhtiötämme tekemään käännöksen ja löytämään kasvu-uran kyseisellä markkinalla.

Markkina-asema ja kilpailijat

Oceanvolt erottuu muista sähkömoottoreita valmistavista yhtiöistä kahden keskeisen tekijän kautta: Oceanvoltin patentoitu hydrogeneraatio-ominaisuus (eli sähkön tuotanto purjehduksen aikana) sekä turvallisen 48V virran käyttö korkeajännitteen sijaan. Oceanvoltin asiakaspalvelijat ovat työlleen omistautuneita ja osaavia ja auttavat yhtiötä myös erottumaan kilpailijoiden joukosta.

Oceanvolt strateginen linjaus on valmistaa moottoreita, joiden jännite on maksimissaan 48V. Purjeveneissä tämä tarkoittaa, että Oceanvolt-moottoreilla voidaan operoida 30-60-jalkaisia veneitä. Tästä linjauksesta poikkeaminen voisi mahdollistaa laajemman markkinapotentiaalin, mutta se vaatisi siirtymistä korkeajännitteisiin järjestelmiin. Tästä johtuen yhtiöllä ei tällä hetkellä ole suunnitelmia siirtyä valmistamaan yli 48V moottoreita.

Merkittäviä referenssejä: Conrad Colman, Alex Thomson, Jimmy Cornell & Sailing Uma

 

Oceanvolt showcase

Oceanvoltin järjestelmät ovat osa veneilyn uutta trendiä, mutta niitä on ehditty jo testata ja koetella vaativissa olosuhteissa. Uskomme ja luotamme tuotteisiimme ja haluamme nähdä niiden pääsevän todellisiin testeihin. Oceanvolt haluaa nähdä tuotteitaan haastettavan vaativissa olosuhteissa ja kärkipurjehtijoiden käytössä.

 • Vuonna 2016 uusiseelantilainen purjehtija Conrad Colman purjehti maailman ympäri Vendee Globe -kisassa Oceanvoltin moottorilla, ilman pisaraakaan fossiilisia polttoaineita.
 • Vuoden 2020 Vendee Globe -kisassa Alex Thomson purjehtii maailman ympäri Oceanvoltin AXC-moottorijärjestelmällä. Thomson on ykkössuosikki kisassa, jota miljoonat purjehduksen ystävät kautta maailman tulevat seuraamaan.
 • Purjehtijalegenda ja kansainvälisen menestyskirjan World Cruising Routes kirjoittanut Jimmy Cornell valitsi Oceanvoltin moottorin Outremer-katamaraaniinsa, jota hän käyttää EL.CA.NO!-maailmanympäripurjehduksessaan. EL.CA.NO!-purjehduksen aikana Cornell seuraa historian ensimmäisen maailmanympäripurjehduksen (Fernão de Magalhães ja Juan Sebastian Elcano, 1519-22) reittiä.
 • Huhtikuussa 2020 suosittu purjehtijapariskunta Sailing Uma, joilla on YouTube-kanavallaan yli 180 000 seuraajaa, asensivat purjeveneeseensä käytetyn Oceanvolt-moottorin. Asennuksesta julkaistut neljä videota ovat tähän mennessä keränneet yli miljoona katselukertaa.

Oceanvolt on saanut myös runsaasti huomiota mediassa. Vuonna 2020 yhtiö on ollut tai tulee olemaan mukana useissa julkaisuissa eri puolilla maailmaa: näistä huomattavimpia ovat Yachting World,  SAIL Magazine, Lonely Planet,  IBI News, Yachts & Yachting ja Float Magazin. Arvioimme, että mediat, joissa Oceanvoltista on uutisoitu tai tullaan uutisoimaan, tavoittavat yli kolme miljoonaa lukijaa, joista monet ovat purjehdusintoilijoita: avainyleisöämme ja Oceanvolt-moottoreiden potentiaalisia ostajia.

 

Tiimimme

Oceanvoltilla on loistava tiimi ja johtoryhmä, jotka tuovat pöytään kokemusta sähkömoottoreista, veneilystä, meriteollisuudesta ja muista liiketoiminnan avainalueista. Henkilöstö ja hallitus ovat kukin alansa asiantuntijoita, joilta löytyy useita eri osaamisalueita, kuten sähkömoottorit, kansainvälinen liiketoiminta, ulkomaankauppa, immateriaalioikeudet, software-osaaminen, meriteollisuus, myynti ja markkinointi.

Tommi LassilaToimitusjohtaja

Tommi Lassila nousi Oceanvoltin johtoon maaliskuussa 2020. Hän tuli yritykseen ABB:ltä, jossa hän toimi myyntijohtajana moottorituotteiden ja -palvelujen globaalissa myyntiverkostossa. Lassila on koulutukseltaan laivasuunnittelija ja hänellä on yli 29 vuoden kokemus myynnistä ja projektijohtamisesta ABB Marine- ja Turbocharging-yksiköissä. Lassila on oikea henkilö johtamaan Oceanvoltia yrityksen seuraavaan vaiheeseen, jossa tavoitteena on liiketoiminnan skaalaus ja Oceanvoltin tuoteposition ja yhtiön markkina-aseman vahvistaminen. Tommin kokemus laajamittaisten sähkömoottorijärjestelmien kehityksestä ja hänen kontaktinsa meriteollisuudessa ovat keskeisen tärkeitä näiden tavoitteiden saavuttamiseksi.

Ilkka RaiskinenHallituksen puheenjohtaja

Ilkka Raiskinen on Oceanvoltin hallituksen puheenjohtaja ja yhtiön tärkeimpiä neuvonantajia. Raiskinen aloitti uransa 80-luvulla tutkijana, mutta siirtyi pian IT-ratkaisujen kehityksen, salkunhoidon ja liiketoiminnan kehityksen pariin: hän toimi ensin Digital Equipment Corporationin ja sen jälkeen GM Wireless Datan palveluksessa. Vuonna 1994 Raiskinen meni töihin Nokialle, jossa hän johti seuraavien 15 vuoden aikana eri liiketoimintayksiköitä. Hänen saavutuksiinsa Nokian palveluksessa kuuluu merkittävä määrä tuotelanseerauksia, yrityskauppoja sekä strategisia sopimuksia, mukaanlukien Navteqin yrityskauppa, joka on edelleen yhtiön historian suurin yritysosto. Raiskinen toimi Tecnotreen toimitusjohtajana vuosina 2013-16: hänen johdossaan Tecnotreen liikevaihto ja erityisesti kannattavuus kasvoivat ja yritys siirtyi projektilähtöisestä ohjelmistosuunnittelusta ketteriin, tuotelähtöisiin toimintatapoihin.

Janne KjellmanOceanvoltin perustaja, hallituksen jäsen ja R&D-neuvonantaja

Sarjayrittäjä Janne Kjellman perusti Oceanvoltin vuonna 2004 toimiessaan vielä edellisen yrityksensä Appelsiinin parissa. Kjellmanin vuonna 1999 perustama Appelsiini kasvoi nollasta yli 200 työntekijän yhtiöksi, jonka Suomen johtava teleoperaattori Elisa osti vuonna 2010. Kjellman on pienten kasvuyhtiöiden ja startup-yritysten johtamisen asiantuntija sekä aktiivinen hallituksen jäsen myös useissa muissa kasvuyrityksissä.

Mats WolontisHallituksen jäsen

Mats Wolontis aloitti Oceanvoltin hallituksessa vuonna 2020. Wolontis aloitti uransa IT-myynnin parissa ja liittyi Nokian matkapuhelinyksikköön 90-luvun puolivälissä. Seuraavien 18 vuoden ajan hän oli mukana johtamassa yrityksen liiketoimintayksiköitä sekä maaorganisaatioita (esim. Britanniassa, Suomessa, Venäjällä ja useissa Afrikan maissa), siirtyen ajan mittaan myynnin johdosta vahvemmin kohti yleistä liiketoiminnan johtamista. Vuonna 2011 Mats aloitti urallaan uuden vaiheen ja on ollut sittemmin mukana yli kymmenessä startup-yrityksessä toimitusjohtajana, hallituksen puheenjohtajana tai hallituksen jäsenenä. Tänä aikana Mats on ehtinyt olla mukana useissa exiteissä, yrityskaupoissa sekä rahoituskierroksissa.

Jan ÖstermanHallituksen jäsen

Jan on kuulunut Oceanvoltin hallitukseen jo vuodesta 2012. Hän on intohimoinen purjehtija, jolla on 18 vuoden kokemus startupien ja kasvuyritysten parissa toiminnasta. Häneltä löytyy myös yhdistelmä kokemusta ja osaamista toimitusketjujen johtamisesta, myynnistä ja markkinoinnista sekä rahoituskierrosten toteutuksesta ja sijoittajasuhteista.

Markus MustelinHallituksen jäsen

Markus on purjehtinut maailman ympäri kolmesti Whitbred Round the World Race -kisassa. Häneltä löytyy yli 20 vuoden kokemus yrittäjähenkisestä johtamisesta. Markus aloitti Oceanvoltin toimitusjohtajana helmikuussa 2017 ja on helmikuusta 2020 alkaen ollut yrityksen hallituksen jäsen. Hänen osaamisensa ja kokemuksensa ovat keskeisessä roolissa Oceanvoltin liiketoiminnan ja strategian kehityksessä.

Irfan KhanTuotantojohtaja

Irfan Khan johtaa Oceanvoltin tuotanto- ja asiakasprojekteja. Hän on vastuussa asiakasprojekteista, tuotannon johdosta sekä yrityksen varastotilanteesta. Irfan liittyi Oceanvoltin riveihin marraskuussa 2018: tätä ennen hän on työskennellyt useiden startup-yritysten parissa ja onnistuneesti johtanut monikulttuurisia tiimejä.

Irfanilla on menestyksekäs akateeminen tausta ja vahva ymmärrys asiakkaiden tarpeista. Hän on keskeisessä roolissa laadunvalvonnan standardien asettamisessa ja tuotantoprosessien valvonnassa.

Marko MäkiTutkimus- ja kehitysjohtaja

Marko Mäki johtaa Oceanvoltin tutkimus- ja kehitysprojekteja sekä yhtiön ohjelmistokehitystä. Markon Oceanvolt-ura alkoi maaliskuussa 2015; tätä ennen hän ehti työskennellä useiden teleoperaattorien palveluksessa sekä veneillä ja laivoilla käytettävien generaattorien kehitystyössä.

Anna HietanenMarkkinointijohtaja

Anna liittyi Oceanvoltin palvelukseen kesällä 2012. Häneltä löytyy koulutus ja tutkinto mainonnan ja yritysviestinnän alalta. Hän johtaa Oceanvoltin markkinointia verkossa ja sosiaalisen median kanavissa sekä vastaa yrityksen näkyvyydestä ja osallistumisesta alan tapahtumiin ja messuille ympäri maailmaa. Lisäksi hän tukee Oceanvoltin myynti- ja partneriverkoston toimintaa markkinoinnin parhaiden käytänteiden mukaisesti.

 

Calle NymanMyyntijohtaja

Calle on kokenut veneilyalan asiantuntija ja purjehtija Helsingistä. Calle aloitti Oceanvoltin myyntijohtajana elokuussa 2017. Hänen pääasiallinen vastuualueensa on Oceanvoltin globaalin myynnin johto, myyntiverkoston laajentaminen sekä jalansijan rakentaminen yhtiön keskeisillä markkina-alueilla. Ennen liittymistään Oceanvoltin tiimiin, Calle työskenteli venebrändi XO Boatsin myynti- ja markkinointijohtajana ja Volvo Pentan lisälaite- ja varaosayksikössä.

Christian HallbergKaupallinen johtaja (Ranska, Saksa, Sveitsi ja Italia)

Christian on työskennellyt Oceanvoltilla vuodesta 2012, vastaten Oceanvoltin jakelu- myyntiverkoston laajentamisesta ja kehittämisestä Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä ja Italiassa. Christianilla on 25 vuoden edestä kokemusta teknisestä myynnistä ja yritysjohtamisesta ja hän työskentelee sujuvasti viidellä eri kielellä.

Jussi TuuriTalousjohtaja

Jussi liittyi Oceanvoltin tiimiin joulukuussa 2019. Hän on vahvasti bisnes-orientoitunut rahoituksen ja taloushallinnon ammattilainen, joka on työskennellyt sekä pörssiyrityksissä että varhaisen vaiheen kasvuyrityksissä yli 15 vuoden ajan. Jussi on rakentanut ja kehittänyt taloushallinnon ja raportoinnin toimintoja monille alkuvaiheen yrityksille sisältäen IFRS-raportointiin valmistautumisen. Hänellä on myös kokemusta erilaisista kasvuyrityksille soveltuvista rahoitusratkaisuista.

Rahojen käyttötarkoitus

Arvonmääritys

Kirjaudu sisään

Sisältö on saatavilla vain sijoittajille jotka ovat sijoittaneet tähän rahoituskierrokseen.

Kirjaudu

Tietoa annin ehdoista

Kirjaudu sisään

Sisältö on saatavilla vain sijoittajille jotka ovat sijoittaneet tähän rahoituskierrokseen.

Kirjaudu

Taloustiedot

Kirjaudu sisään

Sisältö on saatavilla vain sijoittajille jotka ovat sijoittaneet tähän rahoituskierrokseen.

Kirjaudu

Riskit

Kirjaudu sisään

Sisältö on saatavilla vain sijoittajille jotka ovat sijoittaneet tähän rahoituskierrokseen.

Kirjaudu

Liitteet

Kirjaudu sisään

Sisältö on saatavilla vain sijoittajille jotka ovat sijoittaneet tähän rahoituskierrokseen.

Kirjaudu

Päivityksiä

Kirjaudu sisään

Sisältö on saatavilla vain sijoittajille jotka ovat sijoittaneet tähän rahoituskierrokseen.

Kirjaudu