Valitse, miten haluat käyttää verkkosivustoamme:

Evästeet auttavat parantamaan verkkosivuston käyttökokemusta ja tarjoamaan turvallisia palveluja. Jotkin evästeet ovat välttämättömiä turvallisuuden ja kirjautumistoimintojen kannalta, toiset taas mahdollistavat helpomman käytön ja kätevän tuen. Voit peruuttaa päätöksesi milloin tahansa.

Singa Oy

Suomi
VKK
Invesdor Alumni
Kasvuyritys
Kansainvälinen
Kasvumarkkina

Singa modernisoi karaoken, viihdeteollisuuden viimeisen analogisen linnakkeen


Markkinointimateriaali

Keskeiset syyt sijoittaa

Singa on matkalla globaaliksi markkinajohtajaksi 15 miljardin dollarin karaokemarkkinassa seuraavan kolmen vuoden sisällä.

 Singan edistynyt teknologia, moderni käyttäjäkokemus ja tekoälyllä varustetut backend-työkalut ovat uniikit markkinassa.

Kampanjan ankkurisijoittajiksi ovat lähteneet yhteensä 1.64 miljoonalla eurolla huippusijoittajat Maki.vc ja Superhero Capital sekä Supercellin, Woltin, Epidemic Soundin ja AudioShaken perustajia. Sijoitukset on tehty erillisellä vaihtovelkakirjalainasopimuksella, mutta olennaisesti samoilla kaupallisilla ehdoilla.

First name last name, position

“Keräsimme edellisellä Invesdor -kierroksella vuonna 2021 ennätykselliset 3.6 miljoonaa euroa, jotka lupasimme käyttää Pohjois-Amerikan markkinan avaukseen, globaalien musiikin lisensointipimusten solmimiseen ja T&K-toimintaan panostamiseen.

Lunastimme lupauksemme. Pohjois-Amerikan liikevaihto kasvaa nopeasti, keskimäärin 14% kuukaudessa, solmimme yli 14 000 maailmalaajuista musiikin lisensointisopimusta ja vahvistimme kehitystoimintaamme tukemaan kasvua globaalisti 34 markkinassa. Singan vuosittain toistuva liikevaihto (ARR) kasvoi 70% viimeisen 12 kuukauden aikana huolimatta koronarajoituksista, jotka vaikeuttivat liiketoimintaamme vielä 2022 ensimmäisellä vuosipuoliskolla. 

Epävakaan makrotaloudellisen tilanteen ja tulevaisuudessa mahdollisesti siintävän taantuman takia Singan seuraava strateginen tavoite on säilyttää vahva 100% vuosittainen liikevaihdon kasvu ja samalla  saavuttaa kassavirtapositiivisuus vuoden 2024 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Tätä suunnitelmaa vasten olemme keränneet 1.64 miljoonan euron ankkurisijoituksen nykyisiltä sijoittajilta Maki.vc:lta ja Superhero Capitalilta sekä Woltin, Supercellin, Epidemic Soundin ja AudioShaken perustajilta. Heidän tuellaan olemme vakuuttuneita, että pääsemme tavoitteisiimme.

Nyt sinulla on mahdollisuus liittyä mukaan tarinaamme, sijoittamalla olennaisilta osin samoilla kaupallisilla ehdoilla ankkurisijoittajien kanssa.”  

Atte Hujanen, toimitusjohtaja

Tiedot sijoituksesta

Tyyppi:
Vaihtovelkakirjalaina
Alisteinen:
ei
Jo sijoitettu:
598 600,00 €
Hinta per velkakirja :
100,00 €
Vähimmäissijoitus:
5 yksikköä
Alennus konvertoinnin yhteydessä:
20,00 %
Korko:
10,00 % p.a., bullet
Erääntymispäivä:
30.9.2026
Rahoituksen tarkoitus:
Kasvu
Tarjolla:
FI, DE, AT
Välittäjä:
Invesdor GmbH
Toimilupa:
ECSPR

Yleiskatsaus

Yhtiön profiili

Singa Oy on Helsingissä vuonna 2015 perustettu viihdealan yritys. Yhtiö on rakentanut ensimmäisen aidosti digitaalisen suoratoistopalvelun karaokelle ja aikoo mullistaa koko 15 miljardin dollarin arvoisen globaalin karaokemarkkinan. 

Karaoke on todella suosittu ja hauska viihdemuoto, mutta samalla myös hyödyntämättä jäänyt lliiketoimintamahdollisuus. Viihdeteollisuus on siirtynyt muilta osin digitaaliseen jakeluun, mutta karaoke on juuttunut 90-luvulle. Laitteet ovat kalliita ja suurikokoisia, grafiikka suttuista ja taustavideot heikkolaatuisia. Uskomme, että laulajat, karaokepaikat ja musiikin oikeudenomistajat kaikkialla maailmassa ansaitsevat parempaa. 

Vuoden 2015 perustamisen  jälkeen Singa on  laajentunut 34 maahan ja kasvanut  yli 45 ammattilaisen tiimiksi. Yhtiö tekee nyt karaokelle sen, minkä Netflix on tehnyt elokuville ja Spotify musiikille: päivittää ja mullistaa kokonaisen alan sekä tarjoaa laulajille ja karaokepaikoille nykyaikaisen käyttäjäkokemuksen. 

Singa timeline

Kehitys viimeisimmän Invesdor-rahoituskierroksen jälkeen

Lue lisää mitä on tapahtunut edellisen rahoituskierroksen jälkeen.

Tuotteet ja liiketoimintamalli

Products

Singa rakentaa karaoken ympärille kokonaista ekosysteemiä, joka palvelee sekä karaokepaikkoja että kuluttajia.
Singan karaokesovellus tarjoaa kuluttajille tämän hetken laajimman lisensoidun karaokepalvelun, jota voi käyttää kaikilla laitteilla. Voit laulaa yksin, yhdessä ystävien kanssa tai etsiä lähimmän Singaa käyttävän karaokepaikan ja hypätä lavalle esiintymään.

B2B-puolella Singa auttaa ravintoloita, yökerhoja ja muita karaokepaikkoja kasvattamaan tuottojaan modernin karaoken, taustamusiikin ja mainostenhallintajärjestelmän avulla. Nopeasti kasvavaan verkostoon kuuluu ravintola-alan suurimpia ketjuja sekä pienempiä toimijoita — yhteensä jo yli 1200 Singaa käyttävää karaokepaikkaa Euroopassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Australiassa.

Singan tulot perustuvat kuluttaja- ja yritysasiakkailta kuukausittain veloitettaviin tilausmaksuihin, joilla asiakkaat saavat rajattoman pääsyn Singan sovellusten kautta jaeltaviin karaokekatalogeihin. Singa maksaa asiakkailta tilausmaksuina saamistaan tuotoista korvauksia musiikin oikeudenomistajille (sanoittajat, säveltäjät, kustantajat, tekijänoikeusjärjestöt) ja (alkuperäisten äänitallenteiden osalta) esiintyville taiteilijoille sekä levy-yhtiöille. 

Nykyisestä 5 000 000 euron sopimuspohjaisesta ARR-kannasta (vuosittain toistuva liikevaihto) 60 % tulee yritysasiakkailta. Singa ennustaa kuluttajaliiketoiminnan kasvavan yritysliiketoiminnan ohi vuosina 2025-2026.

Kilpailuedut

Singa on ainutlaatuisessa asemassa kasvaa markkinajohtajaksi, koska se on saavuttanut merkittävän etumatkan kilpailijoihinsa kehittyneemmän teknologiansa, kattavan lisensointinsa sekä uniikin kuluttaja- ja B2B- liiketoimintaa yhdistävän mallinsa ansiosta.
Ainutlaatuinen  lähestymistapa

  • ​​Singa toimii millä tahansa alustalla tiedostomuodosta riippumatta, joten kaikenlaista sisältöä voidaan lisensoida käytettäväksi palvelussa. 
  • Singa on maailman ensimmäinen yhtiö, joka pystyy hyödyntämään kappaleiden alkuperäisiä levytyksiä, eli master-tallenteita karaokekäytössä.
  • Yhtiön teknologia poistaa  solistin äänen alkuperäistallenteista koneoppimiseen perustuvalla teknologialla ja ajastaa karaoken sanat musiikkiin automaattisesti. 
  • Musiikin käyttö on oikeuksien omistajille täysin läpinäkyvää.

Description

Markkina

Singa market entry plan

Karaoken suosio ja markkinat eivät ole koskaan lakanneet kasvamasta, mutta alalla on nähty hyvin vähän innovaatioita. Karaoketeollisuus on hajanainen ja matalan teknologian ala. Singa on muuttamassa tätä. Spotifyn ja Netflixin kaltaiset palvelut ovat opettaneet yleisön kaipaamaan laadukkaita digitaalisia viihdekokemuksia missä tahansa, milloin tahansa ja millä tahansa laitteella. Singa vastaa tähän tarpeeseen.  

Yhtiön mukaan karaokemarkkinoiden kokonaisarvo, mukaan lukien laitteistot, ohjelmistot ja sisältö, on tällä hetkellä yli 15 miljardia dollaria. Market Research Future:n (2019) mukaan pelkästään karaokelaitteiden osuus markkinasta vuoden 2024 loppuun mennessä tulee olemaan 5,7 miljardia dollaria, markkinan kumulatiivisen yhdistetyn vuosikasvun (CAGR) asettuessa 2,52%:n. 

Uusia tapoja nauttia laulamisesta pilotoidaan jatkuvasti sekä suurimpien suoratoistopalveluiden kuten Spotifyn ja Apple Musicin, että mobiilisovellusten kuten TikTokin toimesta. Tämä kasvattaa kysyntää Singan kaltaiselle vahvasti karaokekokemukseen keskittyvälle toimijalle. Kiinassa online karaokemarkkina kasvoi 2.5 miljardiin dollariin vuonna 2022, eli yli kolminkertaiseksi verrattuna vuoteen 2017 (iiMedia).

Johto

  

Atte Hujanen

Atte Hujanen

Toimitusjohtaja, perustajajäsen ja hallituksen jäsen

Atte Hujanen on toiminut Singan toimitusjohtajana vuodesta 2015. Aiemmin skaalasi toimitusjohtajana Karaoken maailmanmestaruuskilpailut maailman suurimmaksi amatöörilaulukilpailuksi (järjestetään yli 40 maassa) sekä Slushin perustajana ja operatiivisena johtajana tapahtuman 300 osallistujasta 25 000:een.

  

Tomi Pajunen

Tomi Pajunen

Teknologiajohtaja ja perustajajäsen

Tomi Pajunen on toiminut Singan teknologiajohtajana vuodesta 2015. Hänellä on 20 vuoden kokemus koodauksesta ja hän on aktiivinen avoimen lähdekoodin tekijä.

  

Nils Paajanen

Nils Paajanen

Operatiivinen johtaja ja hallituksen jäsen

Nils Paajanen Nils Paajanen on toiminut Singan operatiivisena johtajana vuodesta 2016. Toiminut aiemmin sijoituspäällikkönä Inventure-pääomasijoitusyhtiössä (200 M€ AUM) ja tehnyt liiketoiminnan kehitystyötä San Fransiscossa Andreessen-Horowitzin tukemassa YourMechanicissa. Yli 10 vuoden kokemus startup-yrityksistä.

  

Jouni Pesola

Jouni Pesola

Markkinointijohtaja

Jouni Pesola on toiminut Singan markkinointiajohtajana vuodesta 2017 lähtien. Aiemmin hän työskenteli Pohjoismaiden ja Baltian maajohtajana musiikin suoratoistopalvelu Deezerissä. Viimeksi hän toimi Senior Marketing Managerina yhtiön Lontoon pääkonttorissa. Jouni on myös itsenäinen muusikko ja levytuottaja, ja hänellä on yli 10 vuoden kokemus musiikkialalta.

  

Risto Mäkeläinen

Risto Mäkeläinen

Kaupallinen johtaja

Risto Mäkeläinen on toiminut Singan kaupallisena johtajana vuodesta 2016. Aiemmin hän on työskennellyt brändi- ja markkinointitoimintojen parissa EY:llä ja Helsingin kaupungilla. Hän on myös tuoksumarkkinoinnin edelläkävijä Finscentin toinen perustaja ja hänellä on 10 vuoden kokemus startup-yrityksistä.

  

Ilkka Kivimäki

Ilkka Kivimäki

Hallituksen puheenjohtaja

Ilkka Kivimäki on toinen perustaja, osakas pääomasijoitusrahasto Maki.vc:ssä.
Aiemmin hän on toiminut partnerina pääomasijoitusrahasto Inventuressa ja hallituksen puheenjohtajana Woltissa, Umbra 3D:ssä, Bedditissä, AImotivessa, Slushissa, Startup Saunassa, Kasvuryhmässä, Startup-säätiössä sekä aktiivisena jäsenenä useissa muissa hankkeissa ja yrityksissä Suomessa.

Yrityksen rakenne

Singa Oy 
Emoyhtiö. Suomalainen osakeyhtiö. 

Singa Karaoke UK Ltd
Yhdistyneen kuningaskunnan tytäryhtiö. 100 % Singa Oy:n omistuksessa.

Singa Karaoke Inc.
Yhdysvaltain tytäryhtiö. 100 % Singa Oy:n omistuksessa.

Sijoittajat sijoittavat Singa Oy: hyn.

Omistuksen jakautuminen

Osakkeenomistaja

Kantasarjan osakkeet 

A-sarjan osakkeet

Optiot (Kantasarjan osakkeet) 

Yhteensä (fully diluted)

% (fully diluted)

1

Maki.VC Fund I Ky 128.400  2.956.321  0 3.084.721 21,46 %
2 Superhero Venture Fund 2015 Ky 0 1.857.853  0 1.857.853 12,93 %
3 Atte Hujanen 1.250.000  0 353.438 1.603.438 11,16 %
4 Initial Capital IV L.P. 0 1.071.995  0 1.071.995 7,46 %
5 Reaktor Ventures Oy 0 589.856  0 589.856 4,10 %
6 Kristian Pentti 0 325.628  0 325.628 2,27 %
7 Superhero Opportunity Fund 2022 Ky 18.500  243.953  0 262.453 1,83 %
8 Nordic Makers Invest 22 IVS  0 215.607  0 215.607 1,50 %
9 Corporatum Oy 0 210.637  0 210.637 1,47 %
Other employees & Co-Founders (options) - - 4.321.562 4.321.562  30,07 %
Other shareholders  125.000 705.046  0 830.046 5,77 %
TOTAL 1.521.900  8.176.896  4.675.000  14.373.796 100%

Optiot

Yhtiöllä on perustajien ja henkilöstön optiopooli, jonka kokonaismäärä on 4 675 000 optio-oikeutta. Optiovaraukset huomioiden ulkona oleva täysin dilutoitu osakemäärä, mukaan lukien rekisteröidyt osakkeet ja optiot, on 14 373 796.

Singan kehitys edellisen rahoituskierroksen jälkeen

Singa keräsi edellisellä Invesdor-kierroksella vuonna 2021 ennätykselliset 3.6 miljoonaa euroa, jotka luvattiin käyttää Pohjois-Amerikan markkinan avaukseen, globaalien musiikin lisensointisopimusten solmimiseen ja T&K-toimintaan panostamiseen.
Singa toteutti kaikki kolme kohtaa. Pohjois-Amerikan liikevaihto kasvaa keskimäärin 14% kuukausivauhtia, yhtiö on solminut yli 14 000 maailmalaajuista musiikin lisensointisopimusta ja vahvistanut kehitystoimintaa tukemaan kasvua globaalisti 34 markkinassa. Singan vuosittain toistuva liikevaihto (ARR) kasvoi 70% viimeisen 12 kuukauden aikana huolimatta koronarajoituksista, jotka vaikeuttivat liiketoimintaa vielä 2022 ensimmäisellä vuosipuoliskolla. 

Varojen käyttö

Description

Kasvun vakiinnuttaminen Yhdysvalloissa

Yhtiön uusi rahoitus käytetään ensisijaisesti Yhdysvaltojen markkinan kasvattamiseen menestyksekkään lanseerauksen jälkeen. Yhtiö suunnittelee palkkaavansa lisää myynnin ja markkinoinnin avainhenkilöitä paikallisesti ja panostaa myyntiin, inbound-markkinointiin ja orgaaniseen liikenteeseen perustuvaan asiakashankintaan.

Description

Globaali lisensointi

Globaali lisensointi
Lisärahoituksen avulla Singa pystyy jatkamaan mittavaa ja menestyksekästä työtään globaalin musiikkilisensoinnin parissa, mikä mahdollistaa palvelun avaamisen kaikkialla maailmassa, jo hankittuja kansainvälisisä ja Yhdysvaltojen lisenssejä hyödyntämällä.

Description

T&K-toiminnan laajentaminen

Yhtiö vahvistaa sitoutumistaan tuotestrategiaan ja kasvattaa kehitysnopeutta vahvistamalla tuotekehitystiimiään. 
Tavoitteena on toimeenpanna tuoteparannuksia, jotka vaikuttavat merkittävästi tärkeimpiin suorituskyvyn ja konversion tunnuslukuihin jotka tukevat yhtiön strategisia tavoitteita. T&K-investoinnit mahdollistavat palvelun laajentamisen uusiin vertikaaleihin ja käyttötarpeisiin, mikä moninkertaistaa saavutettavissa olevat markkinat.

Use of funds

Taloudelliset luvut ja kasvu

Kirjaudu sisään

Sisältö on saatavilla vain sijoittajille jotka ovat sijoittaneet tähän rahoituskierrokseen.

Kirjaudu

Konversio- ja exit-skenaariot

Singan perustajat, tiimi ja sijoittajat uskovat vahvasti, että Singa kasvaa isoksi itsenäiseksi yhtiöksi, jonka takia ensisijainen exit-strategia on listautuminen. Tästä huolimatta, yhtiön hallitus arvioi kuitenkin jokaisen tulevaisuudessa mahdollisesti esitetyn ostotarjouksen vakavissaan. Tällä hetkellä yhtiö ei keskity erityisesti minkään exit-strategian selvittämiseen vaan panostaa vahvasti liiketoiminnan kasvuun.  


Jos kyseessä on konversio, joukkovelkakirjojen haltija sitoutuu noudattamaan hankkeen omistajan vähemmistöosakassopimusta (päivätty 26.11.2021). Lue lisää sijoittajien oikeuksista Key Investment Information Sheet (KIIS) -asiakirjan osasta F: Sijoittajien oikeudet.
 

Asiakirjat

Sijoitusmahdollisuutta koskevat asiakirjat

Kirjaudu sisään saadaksesi lisätietoja.

Ausgezeichnet als Top-Innovator 2021

Ausgezeichnet als Top-
Innovator 2021.

Wir sind Testsieger im Test der Euro am Sonntag gemeinsam mit dem DKI: Beste Unternehmensfinanzierung

Ausgezeichnet mit dem deutschen Exzellenz-Preis.