Valitse, miten haluat käyttää verkkosivustoamme:

Evästeet auttavat parantamaan verkkosivuston käyttökokemusta ja tarjoamaan turvallisia palveluja. Jotkin evästeet ovat välttämättömiä turvallisuuden ja kirjautumistoimintojen kannalta, toiset taas mahdollistavat helpomman käytön ja kätevän tuen. Voit peruuttaa päätöksesi milloin tahansa.

Solar Water Solutions puhdistaa vettä aurinkovoimalla. Edullinen vesi voi mullistaa elämän ja talouden kehitysmaissa sekä kaikkialla, missä vedestä on puutetta. Jo tänään yli 10 000 ihmistä ympäri maailmaa nauttii SWS:n puhdistamasta vedestä.

Tiedot sijoituksesta

Tyyppi:
Osakeanti
Sijoitettu:
1 200 000,72 €
Jaettava omistusosuus:
2,79 – 12,12 %
Osakkeen hinta :
6,64 €
minimisijoitus 80 osaketta
Osakkeiden nykyinen lukumäärä:
1 310 400
Osakekanta täyden diluution jälkeen:
1 359 466
Valuaatio (pre-money):
8 701 056,00 €

Tarinamme

SWS:n tarina

Solar Water Solutions (SWS) puhdistaa meriveden tai minkä vain likaisen veden juomakelpoiseksi aurinkovoimalla. Ei enää dieselgeneraattoreita, ei enää veden kuljettamista eikä enää muovipulloja. Vesi on nyt edullista, turvallista ja kestävällä tavalla tuotettua.

Heikki Pohjola, suomalainen insinööri, keksi ratkaisun jo vuonna 2014. Hänen poikansa Antti Pohjola sattui näkemään laboratoriotestien tulokset ja ymmärsi välittömästi keksinnön merkittävyyden.

Antilla oli takanaan 20-vuotinen ura rahoituksen parissa ja hän oli tehnyt sijoituksia kehittyville markkinoille. Niinpä hän näki, kuinka edullisella vedellä voi olla mullistava vaikutus yrityksille, ihmisille ja koko talouteen kaikkialla maailmassa.

Tänään Antti Pohjola on Solar Water Solutionsin toimitusjohtaja. Kaikki neljä Pohjolan sisarusta, ja viisi eri alojen huippu-osaajaa työskentelevät yrityksessä. 

Mitä ongelmaa Solar Water Solution ratkaisee?

Vesi-infrastruktuurin rakentaminen etäisillä alueilla on erittäin kallista.

Kun vedenpuhdistuslaitos on valmis, se vaatii suuret määrät sähköä. Etäisillä alueilla kuten saarilla, aavikoilla ja maaseudulla yleisimpiä energianlähteitä ovet dieselgeneraattorit. Niillä on korkeat polttoainekulut ja suuret hiilidioksidipäästöt. Myös dieselin kuljettaminen on kallista ja hankalaa.

Jos vettä ei puhdisteta paikan päällä, se on pakko tuoda. Kuljettamisen hinta ja hiilijalanjälki ovat vielä puhdistamistakin suuremmat. Vesi on painavaa ja me tarvitsemme sitä paljon – juomiseen, pesemiseen ja kastelemiseen.

Puhtaan veden tarve on juuri nyt polttavampi kuin koskaan, sillä yli 4 miljardia ihmistä kärsii turvallisen veden puutteesta, ja me taistelemme koronavirusta vastaan pesemällä käsiämme.

Tilannetta pahentaa se, että porakaivot ympäri maailmaa muuttuvat yhä suolaisemmiksi ja saastuneemmiksi. Niistä löytyy enemmän ja enemmän bakteereja, kemikaaleja, viruksia ja muita epäpuhtauksia. Tulevaisuudessa puhdas vesi niukkenee entisestään myös väestönkasvun, ilmastonmuutoksen ja luonnonkatastrofien vuoksi. 

solar kuva

Kenen ongelma se on?

Kaikki tarvitsevat puhdasta vettä – niin rikkaat kun köyhätkin.

Otetaan esimerkiksi loistelias ekohotelli, joka puhdistaa vettä dieselgeneraattorin voimin. Kasvava ilmastotietoisuus kasvattaa painetta siirtyä kestävämpään ratkaisuun. Sama paine tuntuu kaikkialla aidatuista yläluokan asuma-alueista, tehtaisiin ja maatiloille. 

Kehitysmaissa kuolee joka päivä 4 500 lasta veteen liittyvien ongelmien vuoksi. Miljoonat naiset käyttävät tunteja veden kantamiseen päivittäin. Veden osuus kotitalouden menoista voi olla jopa 70 %. 

Edullinen puhdas vesi pelastaa henkiä, parantaa sukupuolten tasa-aroa, vapauttaa aikaa tuottavaan työhön ja opiskeluun sekä mahdollistaa uusia bisnesmalleja. 

Solar Water Solutions mullistaa paikallisia talouksia sekä kehittyvissä maissa että kaikkialla, missä on puutetta puhtaasta vedestä. Se on meidän missiomme.

Kuinka se toimii?

Yleisin ja tehokkain tapa puhdistaa vettä on käänteisosmoosi-prosessi. Se vaatii tasaista painetta, joka puolestaan vaatii tasaista sähkövirtaa. Aurinkoenergian ongelma tässä tarkoituksess on ollut sen vaihteleva luonne – välillä paistaa ja välillä on pilvistä.

Solar Water Solutionsin patentoitu teknologia pitää paineen tasaisena säällä kuin säällä. Niinpä SWS pystyy puhdistamaan vettä aurinkoenergialla ilman akkujen tuomaa turvaa. Teknologiamme on mekaaninen, mikä tekee laitteistoista kestäviä ja tietokoneista tarpeettomia. Akut ja monimutkaiset tietojärjestelmät nimittäin nostavat muiden aurinkovoimalla toimivien käänteisosmoosilaitteistojen investoinnit 2-3 -kertaisiksi.

Nolla euroa akkuihin ja nolla euroa käyttövoimaan tarkoittaa myös matalimpia elinkaarikuluja.

Tuhat litraa juomakelpoista vettä syntyy alle yhdellä eurolla jopa erittäin kaukaisilla saarilla Karibialla, Intian valtamerellä tai Kaakkois-Aasiassa.

Yleisin veden lähde kyseisissä paikoissa on merivesi tai saastunut porakaivo, mutta mikä vain järvi, joki tai lähde käy. Prosessi poistaa suolan, bakteerit, virukset, kemikaalit ja sen tuottama vesi maistuu vedelle eli maku on neutraali.

maisema kuva

Miksi sijoittaa Solar Water Solutionsiin?

  • SWS on tuskin ehtinyt aloittaa myyntiponnistelujaan, mutta se toimittanut jo yli 120 laitetta neljään eri maanosaan.
  • Puhtaan ja turvallisen juomaveden tarve on maailmanlaajuinen.Verkkovirran ulkopuolisen vedenpuhdistamisen kokonaismarkkina tulee kasvamaan 35 miljardiin dollariin vuoden 2028 loppuun mennessä. Solar Water Solutions tähtää 3 prosentin markkinaosuuteen vuonna 2028 ja yli 100 miljoonan euron liikevaihtoon vuonna 2025.
  • Solar Water Solutions tavoitteena on tehdä voittoa jo vuonna 2020. Liikevaihtotavoite vuonna 2020 on 1,6 milj. € ja yli 8 milj. € vuonna 2022.
  • EXIT-mahdollisuus sijoittajille: Solar Water Solutions on potentiaalinen investointikohde pääomasijoittajalle tai vesirahastolle 2-3 vuoden kuluessa. Toinen EXIT-vaihtoehto on pörssilistautuminen (IPO) 2023 jälkeen. Molemmat vaihtoehdot mahdollistaisivat liiketoiminnan globaalin laajentumisen.
  • Yrityksen perustajat ovat myös sen operatiivisia työntekijöitä. Heitä motivoi sekä yrityksen missio että taloudelliset porkkanat.

Esimerkkejä projekteistamme:

Solar Water ATM, Kenia – Toimitettu

Laitteistoihimme voidaan liittää Solar Water ATM eli vesiautomaatti. Se tarjoaa bisnesmahdollisuuden infrastruktuurisijoittajille sekä franchise-yrittäjille. Keniassa asukkaat ostavat vettä automaatistamme sen sijaan, että he ostaisivat pullovettä. Maksu suoritetaan mobiilimaksuna. Olemme toimittaneet kaksi automaattia kahteen eri yhteisöön. Maan rannikolla ja maaseudulla on tarve 7000 laitteistolle vuoden 2025 loppuun mennessä.

kenialaiset lapset kuva

Yliopiston kampus, Namibia – Toimitettu

University of Namibialla on SWS-laitteisto, joka tuottaa 25 000 litraa puhdasta vettä Atlantin valtamerestä joka päivä. Sijainti rannikolla tarkoittaa ääretöntä vesivarantoa, joka tosin on hyvin suolainen. 

Valtion maatila, Abu Dhabi – Toimitettu

Abu Dhabin ruokaministeriöllä on oma maatila. Maatilalla on SWS-laitteisto, joka tuottaa puhdasta vettä kastelua varten. Puhdistettava vesi tulee erittäin suolaisesta porakaivosta.

Yksityisiä huviloita, Itämeri – Toimitettu

Itämeri on poikkeuksellisen laaja murtovesialue. Olemme toimittaneet rannikon ja saariston huviloihin yli 80 laitteistoa, jotka edustavat mallistomme pienintä päätä. 

Kunta joen varrella, Vietnam – Toimitettu

Monet kehitysmaiden väestörikkaiden alueiden kylät ja kunnat kärsivät sekä veden että verkkovirran puutteesta. Hajautettu ja itsenäinen mallimme tuottaa edullista puhdasta vettä saastuneesta joesta.

Ekohotelli, Bali – Tulossa

Matkailuteollisuus on yhä kasvavan vastuullisuuspaineen alla. Ensimmäinen tilauksemme hotellialalta tuli indonesialaisesta ekohotellista Balilta. Kun laitteisto on asennettu, hotelli on omavarainen ja hiilineutraali juomavetensä suhteen. Muovipulloille ei enää ole tarvetta.

bali saarikuva

Huoltovarmuuskeskus, Ruotsi – Tulossa

Ruotsin valtio on alkanut kiinnittää huomiota valmiuteen ja omavaraisuuteen veden osalta mahdollisissa kriiseissä. Niinpä Solar Water Solutions toimittaa kenttäkäyttöön tarkoitetun vedenpuhdistusjärjestelmän ruotsin Huoltovarmuuskeskukselle

Liiketoiminta- & markkinatilanteemme

Solar Water Solutions kehittää ja valmistaa vedenpuhdistusjärjestelmiä, jotka toimivat aurinkoenergialla. Ansaintamalli vaihtelee hieman myyntikanavasta riippuen.

Myyntikanava 1: Jälleenmyyjäkanava

Jälleenmyyjäkanavassa, SWS tarjoaa teknologisen ratkaisun veden puhdistamiseen ja paikallinen jälleenmyyjäkumppani hoitaa kaiken markkinoinnista laitteiden huoltamiseen.

Jälleenmyyjät eli suuret vesialan toimijat suurine asiakkaineen mahdollistavat nopean laajentumisen. Ne poistavat markkinointi-, asiakaspalvelu- ja huoltovastuut SWS:ltä. Ennen kaikkea heillä on pääsy paikalliseen asiakaskuntaan ja rahoitusmalleihin.

Jälleenmyyjäkanavassa loppuasiakkaita ovat hotellit, matkailukeskukset, risteilyalusyhtiöt, asuntorakentajat, leirit, rakennustyömaat, kaivosyhtiöt, energiayhtiöt, kalastuslaitokset, kunnat, huvivenesatamat, maatilat ja paikalliset yhteisöt.

Viime vuoden viimeisellä neljänneksellä ja alkuvuonna 2020 saatujen tarjouspyyntöjen perusteella potentiaalia Indonesiaan, Filippiineille, Karibialle ja Latinalaiseen Amerikkaan on yli 4 milj. € arvosta. Vuoden 2022 loppuun mennessä on tavoitteena toimittaa laitteistoja vähintään yli 8 milj. eurolla.

Myyntikanava 2: Sijoittajakanava

Sijoittajakanavassa, infrastruktuurisijoittajat ostavat suuria määriä laitteistoja ja myyvät vettä paikalliselle väestölle. Sijoittaja ja paikallinen jälleenmyyjämme yhdessä poistavat asiakaspalvelu- ja huoltovastuun SWS:ltä.

Sijoittajakanavaa varten SWS:llä on erillinen tuote nimeltään Solar Water ATM, joka mahdollistaa veden helpon myymisen ja laskuttamisen. Siinä on myös etäohjaustoiminto ja se tuottaa sijoittajalle tärkeää dataa.

Sijoittajakanavassa SWS:n asiakkaita ovat infrastruktuurirahastot, vastuullisen liiketoiminnan rahastot, paikalliset vedenmyyjät, kunnat, järjestöt, pakolaisleirit, koulut ja suurten yritysten vastuullisuusprojektit.

SWS on jo toimittanut kaksi Solar Water ATM -ratkaisua järjestöille, jotka toimivat Keniassa. SWS on arvioinut, että yksin Keniassa tarvitaan 7 000 vastaavaa laitteistoa ja SWS:n tavoite on toimittaa vuoden 2023 loppuun mennessä 200 laitteistoa, joiden arvo on 16 milj. €. Nämä laitteistot tulevat palvelemaan noin 400 000 ihmistä. 

Tuotteet ja tuotanto – Made in Finland

SWS rakentaa kaikki tuotteensa korkealaatuisista komponenteista omassa tehtaassaan Espoossa. 

Laitteistojen kapasiteetti vaihtelee 50 litrasta 10 000 litraan tunnissa. Pienimpiä laitteistoja on myyty yksityisille asiakkaille, mutta keskitymme jatkossa suuriin kaupallisiin tarkoituksiin tehtyihin laitteistoihin, jotka koostuvat useista yksiköistä. 

Toimitamme suuret laitteistot konteissa, jotka toimivat myös lopullisen puhdistamon rakenteina. Kaikki on suunniteltu kestämään äärimmäisiä sääolosuhteita ja kovaa käyttöä. 

 

mies keromassa kuva

töntekijöitä kuva

Patentit – vapaus toimia

Solar Water Solutionsilla on patentit kaikilla strategisilla ja tulevaisuuden potentiaalisilla alueilla kuten USA:ssa, EU:ssa, Kiinassa, Japanissa, Filippiineillä, Singaporessa ja Etelä-Afrikassa.

Kolme patenttiperhettä varmistavat vapauden toimia ja auttavat jälleenmyyntikumppanuuksien luomisessa johtavien vesialan toimijoiden kanssa.

Patenttiperheet liittyvät ainutlaatuiseen mekaaniseen ANVS™-järjestelmään, joka pitää paineen tasaisena käänteisosmoosikalvoissa, vaikka aurinkopaneeleista saatavan sähkövirran voimakkuus vaihtelee.  

Vahva ja kattava kansainvälinen patenttiportfolio mahdollistaa kansainvälisen laajenemisen ja kilpailukyvyn ylläpidon. 

Tulevaisuudessa SWS saattaa soveltaa samaa teknologiaa tuuli- ja aaltovoimaan.

Kilpailukenttä – Muita teknologioita vastaan, ei niinkään muita yrityksiä vastaan

Käänteisosomoosi on tehokkain ja yleisin tapa puhdistaa vettä. SWS:n patentoima ratkaisu on ensimmäinen ja ainoa täysin aurinkoenergialla toimiva järjestelmä.

Kilpailevat käänteisosmoositeknologiat käyttävät verkkovirtaa, dieselgeneraattoreita, monimutkaisia tietokonejärjestelmiä tai akkuja. Etäisillä alueilla, joilla verkkovirtaa ei ole saatavilla, saastuttavat dieselgeneraattorit ja kalliit akut ovat toistaiseksi olleet ainoat vaihtoedot virtalähteiksi.

Markkinapotentiaali

SWS on tuskin ehtinyt aloittaa myyntiponnistelujaan, mutta se toimittanut jo yli 120 laitetta neljään eri maanosaan.

Kunnat, järjestöt, hotellit, huviloiden omistajat ja pienteollisuus etsii kustannustehokkaita ja kestäviä vaihtoehtoja veden tuottamiseen etäisillä alueilla.

Keniassa SWS on allekirjoittanut aiesopimuksen paikallisen kunnan kanssa yli 200 puhdistamon toimittamisesta vuoden 2023 loppuun mennessä. Projektin potentiaalinen arvo on 16 milj. €. Nämä laitokset tulevat palvelemaan yli 400 000 ihmistä. Projekti on tarkoitus aloittaa kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä infrastruktuurirahastojen rahoittamana.

Turvallisen juomaveden tarve on globaali. Yksinomaan Kenian rannikolla ja maaseudulla tarvitaan 7000 vedenpuhdistamoa vuoteen 2025 mennessä, ja niiden arvo on yhteensä 560 miljoonaa euroa. SWS on arvioinut, että Kenian naapurimailla on vastaavat haasteet, joiden ratkaiseminen vaatii1,5 miljardia euroa. Muissa maanosissa ja maissa, kuten esimerkiksi Intiassa, potentiaali on vielä suurempi.

Hajautetut järjestelmät saattavat palvella 3,86 miljardia ihmistä vuoden 2028 loppuun mennessä. Lisäksi markkinapotentiaali matkailuteollisuudessa etäisillä saarilla verkkovirran ulottumattomissa on yli 100 miljoonaa euroa vuosittain.

Verkkovirran ulkopuolisen vedenpuhdistamisen kokonaismarkkina tulee kasvamaan hyvin vähäisistä summista 35 miljardiin dollariin vuoden 2028 loppuun mennessä. Solar Water Solutions tähtää 3 prosentin markkinaosuuteen vuonna 2028 ja yli 100 miljoonan euron liikevaihtoon vuonna 2025.

kuva aurinkokennoista

Tiimimme

SWS-tiimin vahvuus tulee sen bisneshenkisyydestä. Toimitusjohtaja ja operatiivinen johtaja ovat tehneet vakuuttavat urat omilla saroillaan rahoituksen ja markkinoinnin parissa. He loistavat saadessaan kaupallistaa maailmaa parantavaa teknologiaa, jonka heidän isänsä on keksinyt. Keksintö on jo todettu käytännössä toimivaksi, mutta keksijä itse tukee yhä tiimiä teknologiajohtajan roolissa.

Heikki PohjolaTeknologiajohtaja / Hallituksen puheenjohtaja

Heikki on diplomi-insinööri ja teknologian alkuperäinen keksijä, hän vastaa yhä yhtiön patenteista ja teknologiakehityksestä. Hän on keskittynyt uusiutuvaan energiaan viimeiset 25 vuotta ja tehnyt läheistä yhteistyötä Aalto-yliopiston energiateknologian laitoksen professoreiden kanssa. Hänellä on useita patentteja vedenpuhdistuksen ja bioenergian aloilta.

Antti PohjolaToimitusjohtaja / Hallituksen jäsen

Antti johtaa myös jakelukumppaneiden hankintaa ja taloutta yli 18 vuoden kokemuksella vastuuasemista rahoitusalalla. Hän on kauppatieteiden maisteri Helsingin kauppakorkeakoulusta ja suorittanut myös CEFA-tutkinnon. Ennen SWS:n perustamista hänen työnsä oli sijoittaa varoja kehittyville markkinoille. Hän on tehnyt pitkän uran FIM-pankissa toimien kehittyvistä markkinoista vastaavana johtajana, rahastonhoitajana sekä osakkaana. 

Anna PohjolaOperatiivinen johtaja / Hallituksen jäsen

Anna vastaa yrityksen päivittäisistä toiminnoista, markkinoinnista ja viestinnästä. Ennen SWS:ää hän työskenteli 11 vuotta vastaavana tuottajana Otavamediassa, vieden perinteistä julkaisualaa digitaaliseen aikakauteen. Tänään hän yhdistää arvostettujen brändien ja asiakkaiden muutosprosesseissa kertynyttä osaamistaan vedenpuhdistusalan markkinan mullistukseen. Annalla on tutkinto käyttäytymistieteellisestä tiedekunnasta Helsingin yliopistosta.

Cara TobinVesi-insinööri, tohtori

Caran vastuualueina on globaalit kumppanuudet ja kohdemarkkinoiden myyntikanavien kehittäminen. Hän on valmistunut Stanfordista ja EPFL:stä vesi-insinööriksi ja väitellyt tohtoriksi. Caralla on 19 vuoden työkokemus vesialan johtavista konsulttiyrityksistä kuten Stantecista ja CH2M:stä sekä UNDP-projekteista Afrikassa. Cara on myös Green Climate Fundin neuvonantaja.

Julius PohjolaMyyntikanavat ja tuki

Julius vastaa kansainvälisistä partnerimyyntikanavista, huollosta ja teknisestä tuesta. Julius on kansainvälisten jakelukumppanien ensisijainen yhteyshenkilö ja hän vastaa kumppanien koulutusprojekteista. Hänen toimipaikkansa on SWS:n testikeskus Masdar Eco-Cityssä, Abu Dhabissa. Juliuksella on tutkinto Las Vegasin yliopistosta.

Toni KorttilaTuotantopäällikkö

Toni vastaa yrityksen tuotanto- ja laatuprosesseista sekä komponenttien hankinnasta. Hänellä on myös merkittävä rooli tuotekehityksessä yhdessä CTOn kanssa. Tonin on yhtiön osakas ja hänen oma yrittäjätaustansa näkyy sitoutumisena SWS:n asiakkaiden eduksi. Toni on kauppatieteiden maisteri Vaasan yliopistosta.

Tommi KariTuoteasiantuntija

Tommi vastaa sähkö- ja IoT -suunnittelusta ja -asennuksista. Hän on erikoistunut kestävään sähköteknologiaan sekä ympäristöprosesseihin. Ennen SWS:ää hän työskenteli Fortum Powerissa, Espoon kaupungilla sekä järjestötyössä Swazimaassa​. Tommilla on insinöörin tutkinto Turun ammattikorkeakoulusta.

Henry SimangunsongAluemyynti ja kumppanuudet, Indonesia

Henry vastaa kumppanuuskanavien kehittämisestä ja myyntiprojekteista Indonesian alueella Kaakkois-Aasiassa. Hänen työhistoriansa on kansainvälisessä myynnin kehittämisessä uusiutuvien energioiden parissa.

Antti HeinoAluemyynti ja kumppanuudet, Filippiinit

Antti (eMBA, BSc) vastaa kumppanuuskanavien kehittämisestä ja myyntiprojekteista Filippiineillä. Hänen on toiminut teknisen myynnin johtotehtävissä Keypro Oy.ssä, rakentaen kanavakumppaniverkostoa vesi-infran, televiestinnän ja energian alalla Aasian markkinoilla. Aiemmin hän työskenteli yli 15 vuotta teknisen myynnin johtajana Nokialla.

Boris SinegubkoHallituksen jäsen / Sijoittaja

Boriksella on 20 vuoden työkokemus kehittyviin markkinoihin sijoittavana investointipankkiirina. Hän on työskennellyt yli 10 vuotta globaalin UBS-investointipankin johtotehtävissä.

KorkiaHallituksen neuvonantaja / Institutionaalinen sijoittaja

Korkia on institutionaalinen sijoittaja ja vähemmistöosakas, joka toimii hallituksessa neuvonantajan/ tarkkailijan roolissa. Korkia on suomalainen kestävää liiketoimintaa harrastavien yritysten kehittämiseen ja rahoittamiseen erikoistunut yritys. Korkia on sijoittanut Solar Water Solutionsiin.

Rahojen käyttötarkoitus

Arvonmääritys

Kirjaudu sisään

Sisältö on saatavilla vain sijoittajille jotka ovat sijoittaneet tähän rahoituskierrokseen.

Kirjaudu

Tietoa annin ehdoista

Kirjaudu sisään

Sisältö on saatavilla vain sijoittajille jotka ovat sijoittaneet tähän rahoituskierrokseen.

Kirjaudu

Taloustiedot

Kirjaudu sisään

Sisältö on saatavilla vain sijoittajille jotka ovat sijoittaneet tähän rahoituskierrokseen.

Kirjaudu

Riskit

Kirjaudu sisään

Sisältö on saatavilla vain sijoittajille jotka ovat sijoittaneet tähän rahoituskierrokseen.

Kirjaudu

Liitteet

Kirjaudu sisään

Sisältö on saatavilla vain sijoittajille jotka ovat sijoittaneet tähän rahoituskierrokseen.

Kirjaudu

Päivityksiä

Kirjaudu sisään

Sisältö on saatavilla vain sijoittajille jotka ovat sijoittaneet tähän rahoituskierrokseen.

Kirjaudu