Valitse, miten haluat käyttää verkkosivustoamme:

Evästeet auttavat parantamaan verkkosivuston käyttökokemusta ja tarjoamaan turvallisia palveluja. Jotkin evästeet ovat välttämättömiä turvallisuuden ja kirjautumistoimintojen kannalta, toiset taas mahdollistavat helpomman käytön ja kätevän tuen. Voit peruuttaa päätöksesi milloin tahansa.

HalloStroom

Alankomaat
Korkotuotto
Lyhytaikainen
Kestävä Kehitys
Kasvumarkkina
Uusiutuva energia

Energiamurroksen potentiaalin hyödyntäminen

Pidentämismahdollisuus:

Yhtiöllä on mahdollisuus pidentää joukkovelkakirjalainan laina-aikaa 01.04.2026 (laina-ajan päättyessä) kolmella vuodella. Tämä pidennys muuttaa joukkovelkakirjalainat sellaisiksi, joiden korko maksetaan neljännesvuosittain 10 prosentin mukaan ja joiden takaisinmaksu on neljännesvuosittain lineaarinen, eli yhteensä noin 5 vuoden pituiseksi.


Markkinointimateriaali

Miksi sijoittaa HalloStroomiin

Vakuudellinen sijoitus: Vakuudeksi annetaan etuoikeus yhtiön omistamiin akkuihin, pankkitileihin ja kaikkiin yhtiön nykyisiin ja tuleviin saataviin.

Täyden palvelun tarjonta (mukaan lukien asennussuunnittelu ja -konsultointi, asennus, valvonta ja vakuutus) ja pitkäaikaiset sopimukset (15 vuotta) johtavat laajaan ja tasaiseen tulokertymään ja pienempiin asiakashankintakustannuksiin.

Suuri markkinakysyntä kasvavan tarpeen ja erityisen vuokramallin vuoksi. HalloStroom on kasvattanut operatiivisen vuokrauskantansa yli 13 000 aurinkoenergia-asiakkaaseen.

ACM-lisenssin haltija (erityinen alankomaalainen energialupa) sallii dynaamisten energiasopimusten tarjoamisen lisäki kotiakkujen leasingin vuoden 2024 toisesta neljänneksestä alkaen, mikä lisää tulonlähteitä ja kilpailuetua.

Jonas Streng, Founder & CEO HalloStroom

"Me olemme HalloStroom. Vaalimme samoja arvoja aina vuodesta 2016 lähtien, kun yritys perustettiin. Teemme puhtaan energian kaikille saavutettavaksi. Annamme jokaiselle kuluttajalle mahdollisuuden tulla itsenäiseksi ja omavaraiseksi energiantoimittajaksi. Olemme vuokranneet aurinkopaneeleita yksityisille asunnonomistajille yli 8 vuoden ajan, ja haluamme laajentaa tarjontaamme akkuihin, jolloin asiakkaamme saavat kestävää energiaa yhdeltä taholta. Vapauta energiamurroksen tuomat mahdollisuudet kanssamme!"

Jonas Streng, HalloStroomin perustaja & Co-CEO

Tiedot sijoituksesta

Kierroksen päättymispäivä:
9.4.2024
Tyyppi:
Bond
Alisteinen:
ei
Jo sijoitettu:
2 000 000,00 €
Hinta per velkakirja:
250,00 €
Vähimmäissijoitus:
1 Yksikkö
Koronmaksu:
neljännesvuosittain
Takaisinmaksu:
bullet
Välittäjä:
Oneplanetcrowd International B.V
Toimilupa:
ECSPR

Yleiskatsaus

Yhtiön profiili

Aurinkoenergian kasvu aiheuttaa epätasapainoa verkossa sekä kustannusten nousua, haitaten energiamurrosta

2,5 miljoonaa aurinkopaneelilla varustettua kotia Alankomaissa aiheuttaa aurinkosähkön "ylituotantoa" ja siten verkon epätasapainoa. Tämän kompensoimiseksi tarvittavat kustannukset ovat yli kuusinkertaistuneet vuodesta 2020. Uusien uusiutuvien energialähteiden, kuten tuuli- ja aurinkoenergian, lisääminen verkkoon vaikeutuu, ja siirtyminen kestävään ja riippumattomaan energiahuoltoon hidastuu.

Aurinkopaneeleita omistavat asunnonomistajat eivät myöskään pysty käyttämään kaikkea aurinkopaneeliensa tuottamaa energiaa, koska se tuotetaan usein silloin, kun kotitalouksien energiantarve on vähäistä. Alankomaiden nykyinen tuki, joka koskee tuotannon ja kulutuksen tasapainottamista koko vuoden aikana, on hallituksen jatkuvan tarkastelun kohteena koska se on kallis ja sillä se katsotaan suosivan asunnonomistajia vuokralaisten kustannuksella. On odotettavissa, että tukea vähennetään ja lopulta poistetaan. Energian tarjoajat ovat myös alkaneet periä sanktioita aurinkosähkön viennistä, mikä on hidastanut aurinkoenergian käyttöönottoa vuoden 2022 erittäin korkealta tasolta.

HalloStroom: kohtuuhintainen aurinkoenergia ja kotiakkujen vuokraus voimaannuttavat koteja.

HalloStroom on vuonna 2016 perustettu hollantilainen yritys, joka sijaitsee Goudassa. Se tarjoaa edullisen ja vaivattoman ratkaisun, jonka avulla kodinomistajat voivat tuottaa ja varastoida omaa kestävää energiaa. HalloStroom vuokraa aurinkopaneeleita jo noin 13 000 yksityiselle kodinomistajalle ja on nyt alkanut vuokrata kotiakkujärjestelmiä asiakkailleen, mikä tekee uusiutuvaan energiaan siirtymisestä laajan yleisön ulottuville. Tarjotun vuokrausehdotuksen ansiosta asiakkaat pääsevät nauttimaan itse varastoidun energian hyödyistä ilman, että heidän tarvitsee tehdä suuria investointeja etukäteen.

Yhtiön tiedot

Yhtiön nimi: HalloStroom Huur Zon X B.V. (part of HalloStroom Group)
Managing Team HalloStroom Group: Jonas Streng
Robert Lamot and
Kees van Wensem
Yritystunnus: 69625891
Perustamisvuosi: 2016
Osoite: Bouwmeesterplein 1

2801 BX Gouda

The Netherlands

Ala: Uusiutuva energia ja energian varastointi

Työntekijöiden lukumäärä:

40
Verkkosivut: www.hallostroom.nl

Miten se toimii?

Growth

Asiakkaat maksavat HalloStroomille kiinteän vuokran kotiakkujärjestelmästä ja saavat vastineeksi tuloja.

Energiavarastoinnin avulla tuotettua aurinkoenergiaa voidaan varastoida käytettäväksi huippukulutuksen aikana, jolloin sähkötariffit ovat korkeat. Lisäksi kuluttajat voivat käydä varastoidulla sähköllä kauppaa energiamarkkinoilla ja saada tuottoa esimerkiksi ostamalla sähköä silloin, kun se on edullisesti hinnoiteltua, ja myymällä tai käyttämällä sitä silloin, kun tariffi on korkea.

Näin asiakkaan energialasku pienenee huomattavasti, jolloin kotiakkujen vuokra voidaan maksaa näistä säästöistä ja siitä jää suora taloudellinen hyöty.

Tuotteet ja palvelut
 

HalloStroom tarjoaa Energy-as-a-Service (EaaS) -palvelua, ja sillä on vakiintunut ja menestyksekäs aurinkosähköjärjestelmien vuokraustoiminta vuodesta 2016 lähtien. Tällä liiketoiminnalla yritys vuokraa aurinkopaneeleita yksityisille asunnonomistajille kiinteää kuukausimaksua vastaan.

Home-Batteries-ratkaisujen kasvavan kysynnän vuoksi HalloStroom on myös alkanut vuokrata Home-Batteries-ratkaisuja asiakkailleen joulukuusta 2023 alkaen.

HalloStroomin tavoitteena on tulla kestävä ja edullinen ONE-STOP-SHOP-palvelu kaikkiin kodin ja kodin ympäristön energiatarpeisiin.

Electricity storage system

Liiketoimintamalli

Business model

App

Esteetön leasing-malli johtaa suureen kysyntään

HalloStroomin leasing-malli poistaa alkukustannusten esteen, joten energiansäästöt ovat kaikkien saatavilla. HalloStroom asentaa, käyttää ja ylläpitää akkuja. Täyden palvelutarjonnan ansiosta HalloStroom hyötyy koko arvoketjusta.

Asiakkaiden laaja seulonta ennen vuokrausta vähentää maksuhäiriöiden todennäköisyyttä

Ennen vuokrasopimusten tekemistä kaikkiin potentiaalisiin vuokralaisiin sovelletaan Experianin luottotietoihin perustuvaa kattavaa luottotietojen seulontaa. Tämän jälkeen yritys vuokraa kotiakkujärjestelmänsä asiakkailleen 15 vuoden vuokrasopimuksella. Asiakas säästää näin suoraan kuukausittaisissa energiakustannuksissaan ja maksaa vastineeksi HalloStroomille kiinteän kuukausittaisen vuokrasumman.

Nykyinen 13 tuhannen käyttäjän asiakaskunta luo ristiinmyyntipotentiaalia

Olemassa oleva 13 tuhannen käyttäjän asiakaskunta avaa merkittävää ristiinmyyntipotentiaalia ilman ylimääräisiä markkinointikustannuksia. Kun HalloStroomilla on vakiintunut luottamus ja suhteet, se voi ottaa saumattomasti käyttöön lisätuotteita tai -palveluita asiakkaiden kehittyvien tarpeiden täyttämiseksi.

Yhteistyöhön ei liity riskiä erityisen asennuskumppanin ansiosta

HalloStroom Duurzaam Installeren B.V. ottaa sisäisenä suunnittelu-, hankinta- ja rakennusurakoitsijana (Engineering, Procurement & Construction, EPC) kehitys-, asennus- ja rakentamisriskin. Vuokrasopimukset katsotaan tehdyiksi ja laskutettaviksi heti, kun järjestelmät on onnistuneesti asennettu ja ne ovat täydessä toimintakunnossa.

Toimittajien tuotetakuut on (jälleen)vakuutettu.

HalloStroomin tavarantoimittajat tarjoavat vankat tuotetakuut, jotka takaavat luotettavan toiminnan. Tähän sisältyy vähintään 96 prosentin hyötysuhde ja vähintään 89 prosentin edestakainen hyötysuhde. Asennusvirheet kuuluvat takuun piiriin, jota tukee CAR- ja vastuuvakuutus. (Jälleen)vakuutetut toimittajien takuut lisäävät turvallisuutta entisestään.

Markkina

Market

Kasvava kysyntä: kotiakkujen markkinat kukoistavat aurinkotukimuutosten ja kasvavien varastointitarpeiden keskellä.

Kotiakkujen ja laajempien sähkövarastojen markkinat ovat nopeassa kasvussa. Kysyntä kasvaa, koska Alankomaiden aurinkosähkön tuotantoon myönnettävien valtion tukien odotetaan vähenevän (Salderingsregeling) ja koska energiayhtiöt veloittavat yhä useammin sähköntuotannosta. Samanaikaisesti tarvitaan toimenpiteitä, joilla lievennetään verkon ylikuormitusta, parannetaan huipputehonvarastointimahdollisuuksia ja helpotetaan laajamittaisempia varastointivaihtoehtoja. Markkinoiden ennustetaan saavuttavan Alankomaissa 3,2 GWh:n tason vuoteen 2030 mennessä, mikä merkitsee markkinoiden kaksinkertaistumista joka toinen vuosi. Lyhyen aikavälin ennusteet eivät kuitenkaan ole yhtä varmoja markkinoiden epävarmuuden vuoksi.

Lähde: Smart Storage Trend Report, DNE Research 2022, sivu 50.

HalloStroomin mahdollisuudet markkinoilla

Kotitalouksien on jatkossakin varmistettava, että talot ovat kestäviä kustannusten alentamiseksi. Aurinkopaneelimarkkinat eivät ole enää varhaisen käyttöönoton markkinoita, vaan ne ovat nyt enemmistön elinkaaressa. Alankomaissa kaasusta pääasiallisena energialähteenä ollaan luopumassa, mikä avaa väylän keskitetyille palvelupisteille, jotka tarjoavat energiantuotantoa aurinkopaneelien, akkuvarastojen ja lämpöpumppujen avulla.

Uusiutuvien energialähteiden suosio aiheuttaa epätasapainoa, joka herättää nyt keskustelua kustannusten jakamisesta perinteisten ja omavaraisten kuluttajien välillä. Tämä tarjoaa tilaisuuden tuoda esiin tarpeen tulla täysin omavaraiseksi investoimalla akkuihin, lämpöpumppuihin ja sähköautoihin ja pyrkimällä samalla tekemään oikeudenmukaisia ja tasapuolisia energiasopimuksia (yhden luukun järjestelmä).

Siirtyminen polttomoottoriautoista täysin sähkökäyttöisiin autoihin lisää entisestään sähkön ja sähköautojen latausasemien tarvetta.

Kaikki nämä kehityssuuntaukset tasoittavat HalloStroomille tietä hyödyntää monia mahdollisuuksia tulla kaikkien energiaan liittyvien tuotteiden ja palveluiden keskitetyksi palvelupisteeksi ja pyrkiä kohti täydellistä Energy-as-a-Service-mallia: energiaa, lämmitystä ja sähköautojen latausta yhdellä kiinteällä summalla kuukaudessa.

Maailmanlaajuisesti katsottuna Alankomaat on edennyt paljon eteenpäin energiamurroksessa, mikä antaa HalloStroomille mahdollisuuden luoda parhaita käytäntöjä ja selkeän suunnitelman rajatylittävää käyttöönottoa varten. Tämä avaa uusia markkinoita ja antaa HalloStroomille mahdollisuuden nousta merkittäväksi maailmanlaajuiseksi toimijaksi kestävän energian alalla.

Vastuullisuus

SDG 7

HalloStroom tukee aktiivisesti YK:n kestävän kehityksen tavoitetta kohtuuhintaisesta ja puhtaasta energiasta uraauurtavan aurinkopaneelien ja kotiakkujen vuokrausmallinsa avulla. Poistamalla alkukustannukset ja valvomalla asennusta, käyttöä ja ylläpitoa yritys pyrkii parantamaan uusiutuvan energian saatavuutta ja edistämään puhtaampaa ja kestävämpää energiamaisemaa.

SDG 11

Aurinkopaneelien ja kotiakkujen leasing-alan keskeisenä toimijana HalloStroom edistää merkittävästi YK:n kestävän kehityksen tavoitteen "Kestävät kaupungit ja yhteisöt" toteutumista. Innovatiivisen leasing-mallinsa avulla yritys edistää aktiivisesti helppokäyttöisiä ja puhtaita energiaratkaisuja, edistää kaupunkien kestävyyttä ja edistää kestävien ja ympäristöystävällisten yhteisöjen kehittämistä.

SDG 13

HalloStroomin vaikutus ulottuu konkreettisia ympäristöhyötyjä laajemmalle. Ottamalla aktiivisesti yhteyttä ja valistamalla asiakaskuntaansa yritys on saanut merkittävän määrän ihmisiä tiedostamaan kestävien valintojen merkityksen. Tällä tietoisuutta lisäävällä lähestymistavalla HalloStroom ei ainoastaan vähennä hiilijalanjälkeä, vaan luo myös uusia ilmastotoimien lähettiläitä nykyisen ja tulevan asiakaskuntansa keskuudessa, mikä edistää laajempaa yhteiskunnallista muutosta kohti kestäviä käytäntöjä.

Yhtiön rakenne

HalloStroomin perustajat omistavat suurimman osan konsernista ja johtavat yhtiötä operatiivisesti.

Varojen käyttö

Use of funds

Tämän joukkorahoituksen puitteissa kerättävä pääoma (enimmäismäärä 2 000 000 euroa) käytetään joukkorahoitushankkeen toteuttamiseen seuraavasti:

  • Käyttöpääoman hankkiminen 235 kotiakun, joiden vuokrasopimukset on jo allekirjoitettu, asentamista ja käyttöönottoa varten.

Kotiakkujen asiakkaat ovat kaikki yhtiön nykyisiä asiakkaita, jotka jo vuokraavat HalloStroomin aurinkopaneeleita. Yhtiöllä on 13 000 nykyistä aurinkopaneeliasiakasta. Tämän hankkeen osalta 235 asiakasta on jo allekirjoittanut kotiakkujen koskevan vuokrasopimuksen. Tämä 235 asiakkaan joukko kattaa tämän joukkorahoitushankkeen koko koron ja takaisinmaksun.

Taloudelliset luvut

Kirjaudu sisään

Sisältö on saatavilla vain sijoittajille jotka ovat sijoittaneet tähän rahoituskierrokseen.

Kirjaudu

Asiakirjat

Sijoitusmahdollisuutta koskevat asiakirjat

Kirjaudu sisään saadaksesi lisätietoja.

Päivitykset

Tällä hetkellä ei ole päivityksiä.

Tätä osiota päivitetään säännöllisesti uusilla, projektiin liittyvillä tiedoilla rahoituksen edetessä. Tilaa uutiskirjeemme, niin saat ajoissa tietoa uusista päivityksistä.