Valitse, miten haluat käyttää verkkosivustoamme:

Evästeet auttavat parantamaan verkkosivuston käyttökokemusta ja tarjoamaan turvallisia palveluja. Jotkin evästeet ovat välttämättömiä turvallisuuden ja kirjautumistoimintojen kannalta, toiset taas mahdollistavat helpomman käytön ja kätevän tuen. Voit peruuttaa päätöksesi milloin tahansa.

Invesdorin monet kasvot: Günther Lindenlaub

INVESDOR INSIGHTS | 26.1.2023

Günther Lindenlaub interview

Tunnetko jo Güntherin?

Günther toimii Invesdor Groupin kaupallisena johtajana Saksassa ja Itävallassa. Lisäksi hän johtaa konserniin kuuluvaa Invesdorin itävaltalaista sisaryhtiötä, joka sai vastikään ECSP-toimiluvan. 

Hei Günther, näemme sinut videopuhelun välityksellä Wienissä, vaikka Invesdorin pääkonttori on Berliinissä. Voisitko selittää lyhyesti lukijoillemme miksi? 

Kuten monet varmasti jo tietävät, Invesdor on kolmen digitaalisen joukkorahoitusalustan kokonaisuus. Kapilendo Berliinistä, Finnest Wienistä ja Invesdor Helsingistä yhdistyivät kesällä 2022. Pääkonttori on Berliinissä, ja toimimme tiiviissä yhteistyössä kaikkien kolmen toimipisteen välillä. Finnestin perustajana ja entisenä toimitusjohtajana työskentelen pääosin Wienin toimistossa. 

Sinua kutsutaan ”aidoksi wieniläiseksi”. Kertoisitko mitä se tarkoittaa? 

Aivan oikein (nauraa). Tiedän mistä löytää Wienin parhaat Schnitzelit ja mukavimmat "Heurigenit". Tyypilliset itävaltalaiset kapakat kuuluvat ydinosaamiseeni. 

Mitä työnkuvaasi kuuluu Invesdorissa? 

Olen Invesdorin itävaltalaisen sisaryhtiön Invesdor GmbH:n toimitusjohtaja, ja vastaan konsernissa kaupallisesta liiketoiminnasta Itävallassa ja Saksassa. Tiimimme tavoitteena on löytää kiinnostavia yrityksiä houkutteleviksi sijoituskohteiksi. Juuri saamamme eurooppalaisen ECSP-toimiluvan puitteissa voimme tarjota kansainvälisiä rahoituskierroksia. Tämä on erittäin kiinnostavaa sekä yritysten että sijoittajien kannalta. 

Työskentelit alun perin suuressa pankissa - mikä sai sinut siirtymään fintech-puolelle? 

Halusin hyödyntää paremmin teknologian tarjoamia mahdollisuuksia jo tuolloin ja viedä pankkimaailman digitalisaatiota eteenpäin. Kun tajusin, etten pystynyt vaikuttamaan esimiehiini ja edistämään kehitystä, päätin todistaa mahdollisuudet muualla. Niinpä vuonna 2014 perustin Wienissä kahden muun asiasta innostuneen henkilön kanssa joukkorahoitusalusta Finnestin. 

Millaisia yrityksiä valitsette sijoituskohteiksi? 

Haluamme tarjota mahdollisuuden sijoittaa yrityksiin, jotka pyrkivät aktiivisesti muokkaamaan tulevaisuutta ja tarjoavat samalla houkuttelevan tuoton. Kohdeyritysten tuotteilla ja palveluilla pitäisi olla myönteinen vaikutus ihmisten ja sijoittajien elämään. Uskomme myös, että muillakin kuin jättimäisillä markkinointibudjeteilla varustetuilla toimijoilla on tärkeää kerrottavaa vastuullisesta ja kestävästä liiketoiminnasta. Tuhannet ja edelleen tuhannet alueellisesti toimivat pk-yritykset ovat innovaatioiden ja vastuullisen liiketoiminnan lähde. Näiden yritysten kasvun turvaaminen on erittäin tärkeää Euroopalle. 

Mitä puolestaan Invesdor tarjoaa yrityksille? 

Voimme tarjota monia erilaisia rahoitusvälineitä yritysten kasvun ja kehityskaaren eri vaiheisiin. Asiakkainamme on niin varhaisia kasvuyrityksiä kuin jo vakiintuneempia toimijoita. Joukkorahoituksessa on myös kyse siitä, että yritys voi ylpeästi esitellä omaa toimintaansa ja koota ympärilleen yhteisön, joka uskoo samaan visioon ja haluaa tukea kasvua. Kohdeyrityksemme arvostavat tätä erittäin suuresti. 

Nykytilanne erilaisine haasteineen vaikuttaa kasvunäkymiin. Miten tämä näkyy rahoitusta hakevissa yrityksissä?

Viime vuosina on ollut paljon haasteita. Useimmat yritykset pystyvät mukauttamaan liiketoimintaansa, ja samalla toimintaympäristön muutokset luovat kasvupohjaa innovaatioille ja uusille liiketoimintamalleille. Kuten olemme nähneet, olosuhteet voivat muuttua radikaalistikin lyhyelläkin aikavälillä. Vastaamme tähän pääoman ehtoisilla rahoitusvälineillä, jotka vahvistavat yrityksiä ja tarjoavat sijoittajille houkuttelevan palkkion riskistä. 

Mikä toisi vakautta Eurooppaan? 

Euroopan talous on liian pitkään ollut riippuvainen halvasta energiasta, huipputeknologiasta ja alhaisista tuotantokustannuksista, jotka ovat tulleet jostain muualta. Yritysten on nopeasti löydettävä keinoja toimia kestävämmin, säästää resursseja ja energiaa sekä lyhentää toimitusketjuja. Vaikka edessä on useampi tällainen Herakleen urotyö, pitkällä aikavälillä kehitys on erittäin terveellistä Euroopassa. Me Invesdorissa tuemme tätä omalta osaltamme.  

Invesdor valmistelee parhaillaan fuusiota alankomaalaisen OnePlanetCrowdin kanssa. Mikä on suurin etu sijoittajille? 

Vaihtoehtoisten energiahankkeiden joukkorahoituksella on jo perinteitä Alankomaissa, ja OnePlanetCrowd on johtava alusta tällä alalla. Hyödynnämme alankomaalaisen tiimimme tietotaitoa ja kokemusta kehittääksemme muualla sopivia sijoitusmuotoja, kuten kansalaisten osallistumismalleja. 

Miten itse sijoitat? 

Aloitin sijoittamisen joukkorahoitushankkeisiin, kun perustin Finnestin. Teen sitä edelleen - vuosien varrella olen kerännyt mukavan salkun, ja olen erittäin tyytyväinen tuottoihin. 

Mitä teet töiden jälkeen ja viikonloppuisin, kun et sijoita? 

Yritän viettää mahdollisimman paljon aikaa perheeni kanssa tai harrastan urheilua. Olin aiemmin innokas triathlonisti, ja yritän edelleen uida, pyöräillä tai juosta niin usein kuin mahdollista.
 

Kirjoittaja: Invesdor

Invesdor

Uutiset

DISCLAIMER

Tämä artikkeli on vain kapea katsaus käsittelemäänsä toimialaan. Sen tarkoituksena on esitellä toimiala lukijalle ja toimia lähtöpisteenä syvällisemmälle taustatutkimukselle. Artikkeli on tarkoitettu ainoastaan informatiiviseen tarkoitukseen eikä sen väitetä olevan kattava. Artikkeli sisältää kolmansilta osapuolilta peräisin olevaa tietoa; kyseisten tietojen paikkansapitävyyttä ja kattavuutta ei ole vahvistettu eikä kenenkään tulisi pohjata päätöksiä ainoastaan näiltä kolmansilta osapuolilta saatuun tietoon. Tässä yhteydessä esitettyjä tietoja ei ole tarkoitettu eikä niitä tule tulkita sijoitusneuvoina tai -suosituksina. Sijoittajien ei tule hankkia tai hyväksyä tarjouksia mistään arvopapereista, elleivät he tee niin asianmukaisten, kyseessä olevaa yritystä ja sijoituskohdetta koskevien sijoitusmateriaalien pohjalta. Sijoittajat kantavat itse listaamattomiin yrityksiin liittyvän korkean sijoitusriskin.

Haluatko lukea lisää?

Katso kaikki artikkelimme.