Valitse, miten haluat käyttää verkkosivustoamme:

Evästeet auttavat parantamaan verkkosivuston käyttökokemusta ja tarjoamaan turvallisia palveluja. Jotkin evästeet ovat välttämättömiä turvallisuuden ja kirjautumistoimintojen kannalta, toiset taas mahdollistavat helpomman käytön ja kätevän tuen. Voit peruuttaa päätöksesi milloin tahansa.

Invesdorilla suuntaamme kohti tulevaisuutta muutenkin kuin B Corp kuukauden aikana

INVESDOR INSIGHTS | 01.03.2024

Invesdor pyrkii kestävään, tasa-arvoiseen ja yhdenvertaiseen tulevaisuuteen. Toteutamme tätä tarjoamalla sijoittajillemme mahdollisuuden rahoittaa yrityksiä ja energiahankkeita, jotka ovat eduksi heille ja koko maailmalle. Yhdessä tasoitamme tietä paremmalle tulevaisuudelle ja etsimme jatkuvasti uusia tapoja lisätä vaikutusmahdollisuuksiamme. Yksi tapa osoittaa, että haluamme jatkuvasti kehittyä on B Corp -sertifikaattimme. Sertifiointi on jatkuva pyrkimys tehdä parempaa liiketoimintaa. B Corp -kuukauden aikana monet B Corp -yritykset yhdistävät voimansa lisätäkseen näkyvyyttä ja tietoisuutta yritysten yhteiskuntavastuusta. Tulevaisuudessa yhä useammat yritykset seuraavat esimerkkiä pienentääkseen jalanjälkeään ja ottaakseen huomioon sekä ihmiset, että ympäristön.

Mikä on B Corp?

B Corp on lyhenne sanoista "Benefit Corporation", ja viittaa sertifiointiin, jonka avulla yritys voi osoittaa, että se harjoittaa liiketoimintaa sosiaalisesti vastuullisella tavalla. Oneplanetcrowd sai B Corp -sertifikaatin ensimmäisen kerran maaliskuussa 2016. Arvostetun sertifikaatin saaminen ei ole helppoa, ja myöntämistä edeltää intensiivinen prosessi. Taloudellisen arvon lisäämisen lisäksi B Corp -yritysten on todistettavasti vaikutettava positiivisesti ihmisiin ja ympäristöön. B Corp -sertifikaatti osoittaa, että yritys ei vain teeskentele olevansa kestävä eikä harjoita viherpesua. B Corp on arvokas ja luotettava sertifikaatti aikana, jolloin kestävyys on yhä tärkeämpää.

Miten yrityksestä tulee B Corp sertifioitu?  

Yritykset saavat B Corp -sertifikaatin vain, jos ne täyttävät sosiaalisille ja ympäristövaikutuksille asetetut korkeat vaatimukset, sekä ovat velvoitettuja raportoimaan niistä. Vaatimukset sisältävät yhteisö-, asiakas-, ympäristö-, hallinto- ja henkilöstövaikutusten arvioinnin. Saadakseen B Corp -sertifikaatin yrityksen on läpäistävä Impact-sertifiointiprosessi. Kysymykset liittyvät kestävyyteen. Prosessissa yrityksen on saatava vähintään 80 pistettä 200 mahdollisesta pisteestä. Se ei ole helppoa. Maailmanlaajuisesti 55 % kyselylomakkeen täyttävistä yrityksistä ei saa sertifiointia.  

Kun yritykselle on myönnetty B Corp -sertifikaatti, sen on tiedotettava avoimesti pistemäärästään. B Corp -sertifikaatti on uusittava vuosittain: yritykset voivat siis menettää sertifikaatin, jos ne eivät enää täytä vaatimuksia. Näin sertifikaatti säilyttää arvonsa ja arvovaltansa.

Mitkä yritykset ovat B Corp-sertifioituja?

Amerikkalainen voittoa tavoittelematon järjestö B Lab on myöntänyt B Corp -sertifikaatin vuodesta 2006 lähtien. Euroopan ensimmäiset yritykset Alankomaissa ja Belgiassa saivat sertifikaatin vuonna 2015. Määrä on sittemmin kasvanut Euroopassa noin 1 100 yritykseen. Maailmanlaajuisesti B Corp -yrityksiä on yli 6 000 80 maassa.  

Invesdor Netherlands (aiemmin Oneplanetcrowd) sai itse osallistua useiden johtavien B Corp -yritysten, kuten Fairphonen, Yonin, Moyeen, Snappcarin, Mud Jeansin ja Seepjen, rahoituksen luomiseen. Yhteensä Invesdor on tukenut yli 335 kestävää hanketta ja kerännyt yli 130 miljoonaa euroa sijoituksia inspiroiville B Corp -yrityksille ja -hankkeille. Muita tunnettuja B Corp -sertifioituja yrityksiä ovat Tony's Chocolonely, Bugaboo, Lakrids By Bülow ja Patyka.

B Corp -sertifikaatti "haastoi" Seepjen

Oneplanetcrowd auttoi kestävää saippuatuottajaa Seepjeä hankkimaan rahoitusta vuosina 2014 ja 2017. Jo tuolloin he työskentelivät ahkerasti tehdäkseen maailmasta hieman puhtaamman ja kauniimman valmistamalla pyykinpesuainetta, yleispuhdistusainetta ja käsisaippuaa Intiasta ja Nepalista peräisin olevista saippuankuorista. Pakkausten ja tuotteen ei pitäisi olla vain kestäviä, vaan myös paikallisten ihmisten pitäisi hyötyä niistä.  

Jasper Gabriëlse, Seepjen toinen perustaja, puhui The Entrepreneur -lehden toimittajille heidän matkastaan kohti B Corp -sertifiointia. "Näemme B Corp:n kattavana arviointina vaikutuksestamme kaikilla rintamilla. Ensimmäisessä arvioinnissa saimme 84,2 pistettä, mutta pyrimme urheilullisesti 100 pisteeseen. B Corpissa on hienoa se, että se innostaa ja haastaa meitä tekemään yrityksestä entistäkin paremman", Jasper sanoo.

Tulevaisuus B Corpina

Odotamme innolla tulevaisuutta, jossa kannustamme jatkossakin sijoittajiamme sijoittamaan vahvoihin B Corp -brändeihin. Jos haluat pysyä ajan tasalla B Corp -mahdollisuuksistamme, tilaa uutiskirjeemme ja seuraa meitä sosiaalisessa mediassa.

Written by: Invesdor

Lindsey van Loon

Invesdor

DISCLAIMER

Tässä yhteydessä esitettyjä tietoja ei ole tarkoitettu eikä niitä tule tulkita sijoitusneuvoina tai -suosituksina. Sijoittajien ei tule hankkia tai hyväksyä tarjouksia mistään arvopapereista, elleivät he tee niin asianmukaisten, kyseessä olevaa yritystä ja sijoituskohdetta koskevien sijoitusmateriaalien pohjalta. Sijoittajat kantavat itse listaamattomiin yrityksiin liittyvän korkean sijoitusriskin.